Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

mdss
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la mdss » 22 avg 2012, 17:03

Predsjednik Agneli povodom danasnje presude po zalbi Contea dao saopstenje za javnost u kojem kaze da ova danasnja presuda potvrdeuje njegove sumnje i nevjericu kroz ovaj postupak da ovaj ovaj sportski sud vise lici kao LOV NA VJESTICE.SAD JE STVARNO DOSTA! :D :D u poslijedni par mijeseci sam dobijao tz lekcije od od clanova FIGC da treba da vjerujemo u sportski sud i njihove institucije iako,nema konkretnih dokaza covjek se osudi na osnovu necije rijeci koja nije nimalo vjerodostojna jednostavno ovaj sud pokazuje da pojedinac ne moze dokazati svoju nevinost. :evil: :evil:

PONAVLJAM DA JA LICNO ANDREA AGNELI I JUVENTUS DAJU PUNU PODRSKU CONTEU I ALESSIU U BORBI PROTIV SUSTAVA KOJI TREBA IZ TEMELJA REFORMISATI.
UVJEREN SAD DA CE PRAVOSUDNA TIJELA C.O.N.I KOJEM CU HITNO POSLATI ZAHTJEV ZA SASTANAK JER MORAJU NAUCITI KAKO ODGOVORITI NA OVU DUBOKU NEPRAVDU KOJU SU MEDU OSTALIMA I STVORILI OVU SPORTSKU INSTITUCIJU KOJA SE KOSI SA ZDRAVIM RAZUMOM MORAT CE URADITI DRASTICNE REFORME AKO ZELE VJERODOSTOJNOST I PRAVEDNOST OVOG SUSTAVA KOJEM SE MOZE VJEROVATI

NA KRAJU PONAVLJAM JOS JEDNOM CONTE OSTAJE TRENER JUVENTUSA I U BUDUCNOSTI KOJI JE ZASLUZENO OSVOJIO SUPERCUP KOJI JE IZAZVAO ZAVIST I BUDENJE STARIH ANTI-JUVE MILITANATA TJ MEDIJA.

SVAKO KO MISLI DA CE OVAJ POSTUPAK UTJECATI NA NASU SEZONU.POGRESNO MISLI!
:D :D :D :D

SVAKA CAST AGNELI FORZAAAAAAAA JUVEEEEEEEEEEEEEEE :D :D :D :D
Zadnja izmjena: mdss, dana/u 22 avg 2012, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 22 avg 2012, 17:05

Evo full na engleskom.

Today's judgment of the Federal Court of Justice confirms the worst suspicions about the affair involving Antonio Conte, for acts allegedly occurred when he was registered with another company. For many months I have observed this situation with disbelief, accompanied by a growing bewilderment, for sporting justice that resembles more like a witch hunt. Today, enough is enough: in the presence of a clear legal victory, that the acquittal for failure to report to Novara and Siena that brought out the contradictions and retractions to watch a "penitent" just wants to relieve his personal , it was decided to kill the logic and applied in an arbitrary manner a penalty even doubled.

In essence, after months and months when we heard that Philip Carobbio tell that his coach would even invited to draw a game during a technical meeting, now they realize the total innocence of Antonio Conte of that episode, but you take refuge the second challenge (Albinoleffe - Siena) to apply the same sentence of the first degree, with all due respect for truth, justice and arithmetic. The real one.

For months, I had to hear the lessons from members of institutions and illustrious commentators, inviting people to trust in a system of justice that sport, in the absence of evidence found, is content to celebrate summary trials with time asymmetric case, lodging to strand, perhaps worse person to person or company by company, and in ways that are barbaric citizenship in a democracy. Not only that this system brandishes first plea bargain as an easy way out in defiance of the sense of justice of the individual, only to reject without reason.

I reiterate my full personal support and that of Juventus Antonio Conte and Angelo Alessio, who are fighting against the system, which needs to be reformed from its foundations. I am confident that the judicial bodies of CONI, which urgently will be used, they must learn to deal with this profound injustice, which among other things has created and creates an even damage to the company, will have to do in this sense its appropriate assessments and quantifications.

Antonio Conte, as already repeatedly stated is and will be the coach of Juventus, who won the Italian Super Cup deservedly, arousing envy and new awakening old "anti-Juventus" militants, is going to face a challenging season in the Championship compact, in the Champions League and Italian Cup.

Anyone who thinks that the legal proceedings this summer may affect our season, he hurt his bills.

Samo u Italiji 1 lik koji je priznao namjestanje i poznat je kao kockar ima rijec koja je "teza" od rijeci 23 lika plus Conte. Ko im ne bi jbo mater

Forza Padoin!
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 22 avg 2012, 17:07

Razočaran sam. Očekivao sam bar smanjenje suspenzije. :roll:

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 22 avg 2012, 17:08

Ako Armero nastupi veceras vjerovatno da ga necemo onda ni dovoditi jer ne bi imao pravo igrati u LP za nas.....
Nadam se da nece zaigrati, medjutim ako bude na klupi onda i ne udje onda je vjerovatno nas.....

PS
Za Contea ne znam sto se ista ocekivali jer ovaj je proces odavno postao obicna lakrdija.... Na civilnom sudu ce biti bolje i smanjit ce mu kaznu na jedno 3 mjeseca.....

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 22 avg 2012, 17:09

Vidal je napisao/la:Razočaran sam. Očekivao sam bar smanjenje suspenzije. :roll:
Pa eto sud je za jednu od te dvije utakmice za koje je "znao a nije prijavio", utvrdio da nije znao i kao oslobodjen je toga.A ostala je ta jedna utakmica za koju "je znao a nije prijavio" i kazna ostala ista. Jbena neka logika.Ono cisto da te jbe u zdrav razum.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 22 avg 2012, 17:11

Tko će sada biti trener?
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 22 avg 2012, 17:12

Manje priče Agnelli više rada, nemoj samo pričati, hajde malo sankcije, sastanke pokaži da si naslijedio nešto od dede. I kad već priča o medijama, što ne prestanu davati izjave pojedinim :roll:

slika

:lol:

SirAlexFerguson

Conte ostaje trener, samo će utakmice voditi Carera kao i do sada.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 22 avg 2012, 17:13

Juvelandia je napisao/la:
Vidal je napisao/la:Razočaran sam. Očekivao sam bar smanjenje suspenzije. :roll:
Pa eto sud je za jednu od te dvije utakmice za koje je "znao a nije prijavio", utvrdio da nije znao i kao oslobodjen je toga.A ostala je ta jedna utakmica za koju "je znao a nije prijavio" i kazna ostala ista. Jbena neka logika.Ono cisto da te jbe u zdrav razum.
Ma kino kao što sam već i rekao.
Marco Mensurati from La Repubblica is talking about the possibility of Conte suspending his sentence. Going back to bench until final ruling
Ovo bi bilo dobro.
La Stampa: Leonardo had a phone conversation with Marotta to deny interest in Lichtsteiner
;)
Sky: No English clubs for Llorente. There is only Juventus.

GdS: Juventus launch new bid for Jovetic. Bid for Dzeko rejected. €7m sepeates Llorente from Juve

Di Marzio: Juventus expect Llorente. No interest in Osvaldo or Berbatov

GdS: Juventus have offered Athletic Bilbao €18m + bonuses for Llorente. Athletic want €25m

Agent Ulisse Savini: Juventus' striker will be the start big signing of Italy's transfer window.

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 22 avg 2012, 17:20

Joj Hamo vidi mu glave.
Llorente :?
Forza Padion.

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 22 avg 2012, 17:39

Made enquiries as to why Antonio Conte's ban wasn't reduced despite rejected evidence, here's what I know #JuveNews
1) The charges relating to Siena-Novara were dropped but the two sentences were running concurrently meaning he would need to be acquitted of both in order to see a change

2) Juve's legal team was able to prove Angelo Alessio had less chance of knowing what was unfolding & as such he has seen a reduction in his ban

3) Conte DID NOT solely chase a full acquittal, he - like Alessio - was also seeking a reduction due to the possibility of knowing a fix was being attempting being far more remote than the original trial believed.

4) Juve's legal team are far more confident of seeing TNAs reduce the suspensions as they are a completely independent body with no ties to FIGC or Pallazzi, meaning that by overturning a judgement they would not be undermining their own employees.

5) There is a remote possibility that Conte will see his ban suspended until the TNAs trial (to be heard in September) but Juve cautious of needing to restart it should the coach not be fully acquitted.
Čudno je da sudac govori nakon izricanja kazne. Ali ovo je Italija. A i ovaj sudac nam je poznat. Evo šta je rekao:

Judge Sandulli(from Conte's appeal):"Of the two accusation,the first one of the first game was not logical.Just not logical to think that ..

Judge Sandulli:"...to think that a manager like Conte would say openly in the locker room that the game was fixed".But now listen to next

Judge Sandulli:"For the second accusation,there are lot of elements.We could think sthg different from failing to report suspicion"WHAT?

Question to judge Sandulli:"If the prosecutor would have ask for sport illicit,you would accept that?" (note:that would bring 3 yrs ban)

Answer of judge Sandulli:"It was already in the motivations of 1st sentence.Yes.I can't say we would accept,but sure would be more coherent"

Question:"Would that been worst for Conte?" "If it would have requested the sport illicit, it would have be 3 years ban". Un-be-lie-va-ble

Resume:one judge of Conte's appeal believe was more correct that prosecutor would charge him for sports illicit,that could ban him to 3 yrs

http://juvemania.it/paco-donofrio-sulla ... singolare/" onclick="window.open(this.href);return false;

:lol:

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 22 avg 2012, 18:47

Ispade na kraju da je Palazzi zaiskao sudija bi mu dao. U kojoj drzavi sudije daju intervjue i obrazlazu presude u medijima, i gdje to ima da novinari pitaju sudiju sta bi bilo kad bi bilo i sudija kaze ma eto mozda bi mi tako a mozda ovako. BIG FACEPALM.
Pijaca od suda, ti sportski sudovi su bas neki merkato, daj ovoliko, hos ti toliko, imam ja ovoliko, ma hajd daj sta das. :D

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 22 avg 2012, 18:52

Prema pisanju španskih medija Llorente zatražio transfer. Želi da ga A.Bilbao pusti da ide.

E ovo je već dobar signal. Sad će i on u štrajk glađu dok ga ne puste. :mrgreen:

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 22 avg 2012, 18:53

Marcello Lippi iz KINE dao izjavu JUVE je najaci u italiji i bez Contea na konstataciju novinara da se sve opet vraca iz proslosti sudenja napad Zemana na Juve anit-JUVE mediji itd...

Lippi je odgovorio nema nista novo pod suncem nista sto me moze iznenaditi jos uvijek postoje mediji koji ce lose pisati o JUVEU a sto je jos vaznije postoje ljudi koji ce o tome citati i vjerovati svem sto anti-JUVE mediji napisu ALI U INAT SVIMA MISLIM DA CE OVO BITI ODLICNA SEZONA ZA JUVE :D :D :D :D

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 22 avg 2012, 19:02

Valjda ce doci Ljorente, ovo iscekivanje slomi covjeka, pa da se u miru se posvetimo utakmici protiv Parme...

Pravda za Kontea!!

Forza Juve! :)
The Old Lady is back on TOP...

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 22 avg 2012, 19:04

Sportski i civilni su dosta razliciti. Ovaj drugi podlijeze kontroli i mozes se uvijek zaliti i Vrhovnom sudu ako je za pokrenuti postupak dozvoljena apelacija treceg stepena.

Sportski sud je proizvod necije maste, medjutim nedostaje mu stroga kontrola i objektivnost. Ne kazem da sudije civilnog suda nisu podmitljivi, ali je dosta teze prici tim sudijama i prijetnjama nesto postici. Doduse Italija je leglo mafija pa me ne bi cudilo da se i to pocne desavati. Do tada, sportski sudovi ostaju farsa u igrama nekolicine ljudi. Ne razumijem samo sto je FIGC dozvolio da sportski sud donosi presude koje se ticu Serie A. Neka sude u drugim sportovima, ali u u fudbalu u Italiji, jedino odluke civilnih sudove bi trebale da uticu na odluke FIGC.

btw. Cini mi se da Dzeko bas i nije zainteresovan za prelazak iz Citya ? Dosta price kako ne igra nije on plasirao nego navijaci koji bi voljeli da napreduje, medjutim sam Dzeko vise uziva s curom, s kolegama u timu i astronomskom platom nego li za daljnjim napredovanjem. A i ko bi mu od nas to zamjerio ??

Zato nek Marotta izvali 25 miliona, pare nisu iz njegovog dzepa ionako, i dovede nam Lorentea i gotova prica :)
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 22 avg 2012, 19:15

HeavensWonder@ problem sto ne sude civilni sudovi je sto to FIFA I UEFA ne daju da se mijesaju u sportske procese :evil: :evil: jer kako oni kazu to bi moglo ugroziti medunarodni fudbal i njegovu autonomiju :evil: :evil: e sad sumnjam da ce JUVE kao klub pokrenuti proces na civilnom sudu jer bi automatski UEFA suspendovala FIGC repku italije i svi klubovi bi SERIA A izbaceni iz europskih takmicenja tako da ce CONTE podnijeti licnu parnicu pred civilni sud evo ti primjer mafije FIFA I UEFA :evil: :evil: sta rade i zasto ne daju civilnim sudovima da sude sportske tj fudbalske procese

Sion nastavio živcirati nogometne šefove

Švicarski nogometni klub Sion nastavlja svoj rat s moćnim organizacijama UEFA-om i FIFA-om, a sada je podnio i kaznenu prijavu
Švicarski prvoligaš podnio je kaznene prijave protiv članova Izvršnog odbora FIFA-e zbog prijetnji da će suspendirati Švicarsku iz svjetskog nogometa. Sion je na svojoj internetskoj stranici napisao da je prijetnja FIFA-e izrečena 17. prosinca neprihvatljiva ucjena koja se krši s pravnim propisima.

Inače, FIFA je zatražila od Švicarskog nogometnog saveza da disciplinira Sion do 13. siječnja jer je on tužio UEFA-u. U slučaju da se to ne dogodi, iz međunarodnih natjecanja bili bi izbačeni svi švicarski klubovi, a reprezentacija ne bi mogla igrati ni službene ni prijateljske utakmice.

Sve je započelo na početku sezone Europske lige, kada je Sion izborio plasman u skupine preko Celtica, ali je naknadno izbačen jer je prekršio zabranu kupovanja igrača u dva iduća prijelazna roka koju je zaradio 2009. zbog jednog nelegalnog transfera.

Švicarci su svejedno ovog ljeta kupili šestoricu igrača s kojima su izborili Europsku ligu. Nakon što ih je UEFA izbacila tužili su je civilnom sudu u Švicarskoj te su dobili slučaj, ali je nakon toga Međunarodni sportski sud presudio u korist UEFA-e.

Sion je nastavio svoj rat po sudovima, što se nije svidjelo ni FIFA-i, koja se tako pridružila UEFA-i u okršaju protiv švicarskog kluba. Kao što se vidi, Sion se nije uplašio nego je nastavio živcirati glavne šefove svjetskog i europskog nogometa.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 22 avg 2012, 19:28

Na civilnom sudu nema Palazzija, to je najbitnije, samo treba to što brže odraditi, vjerujem da advokatski tim našeg Mistera ima sve spremno i da će se zahtjev predati već sljedeće sedmice.

Ja sam negdje pročitao da Conte može tražiti suspnziju izrečene presude sve dok traje proces na civilnom sudu, tako da bi ipak na kraju mogao voditi ekipu sve dok civilni sud ne donese konačnu presudu, a isto tako civilni sud obično smanjuje kazne, tako će biti i ovaj put pogtovo kad vide da nema niti jednog dokaza protiv Contea.

Ja lično Contea na klupi očekujem početkom novembra.

U prvom dijelu sezone ekipu će i dalje voditi Carrera, a početkom februrara Alessio nakon što i njemu istekne suspnezija.
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 22 avg 2012, 19:33

mislim da se ceka da prodje ovaj vikend i onda ce se krenuti u ofanzivu sto se tice dovodjenja napadaca,ovo je samo ispitivanje terena... City u nedjelju igra protiv Liverpula veoma vaznu utakmicu,Dzeko ce biti starter jer je Aguero povrijedjen... poslje te utakmice City bi mogao pustiti Dzeku,pogtovo ako dovedu Jovetica-sto je veoma izvjesno.. u svakom slucaju sljedeceg ponedjeljka ce siguran sam biti mnogo vise informacija! jasno je svima da je za Juve najbolja opcija poslije RVP upravo Dzeko,pogotovo ako bi ga Marota uspio dovesti na pozajmicu sa pravom otkupa... mada ce City tesko pristati da ga pusti na pozajumicu,ali za 20 miliona eura mislim da hoce definitivno!

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 22 avg 2012, 19:41

joj sto bi volio da kakvu peticu uvalimo Parmi, nije sto imam nesto protiv njih nego nako :mrgreen:

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 22 avg 2012, 19:47

Vala neka slobodno dovedu Ibisevica, ovaj zabija svaku tekmu..

Ovo za Contea, nista novo znalo se da ce biti kako je bilo al nema predanja idemo do kraja pa nek dusmani crknu..

Buffon neigra protiv Parme , neka povreda je upitanju :? ,, sta se desava..
http://www.juventus.com/juve/it/news/bu ... agosto2012" onclick="window.open(this.href);return false;

Forza Juve

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.