Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

mdss
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la mdss » 22 avg 2012, 18:53

Marcello Lippi iz KINE dao izjavu JUVE je najaci u italiji i bez Contea na konstataciju novinara da se sve opet vraca iz proslosti sudenja napad Zemana na Juve anit-JUVE mediji itd...

Lippi je odgovorio nema nista novo pod suncem nista sto me moze iznenaditi jos uvijek postoje mediji koji ce lose pisati o JUVEU a sto je jos vaznije postoje ljudi koji ce o tome citati i vjerovati svem sto anti-JUVE mediji napisu ALI U INAT SVIMA MISLIM DA CE OVO BITI ODLICNA SEZONA ZA JUVE :D :D :D :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 22 avg 2012, 19:02

Valjda ce doci Ljorente, ovo iscekivanje slomi covjeka, pa da se u miru se posvetimo utakmici protiv Parme...

Pravda za Kontea!!

Forza Juve! :)
The Old Lady is back on TOP...

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 22 avg 2012, 19:04

Sportski i civilni su dosta razliciti. Ovaj drugi podlijeze kontroli i mozes se uvijek zaliti i Vrhovnom sudu ako je za pokrenuti postupak dozvoljena apelacija treceg stepena.

Sportski sud je proizvod necije maste, medjutim nedostaje mu stroga kontrola i objektivnost. Ne kazem da sudije civilnog suda nisu podmitljivi, ali je dosta teze prici tim sudijama i prijetnjama nesto postici. Doduse Italija je leglo mafija pa me ne bi cudilo da se i to pocne desavati. Do tada, sportski sudovi ostaju farsa u igrama nekolicine ljudi. Ne razumijem samo sto je FIGC dozvolio da sportski sud donosi presude koje se ticu Serie A. Neka sude u drugim sportovima, ali u u fudbalu u Italiji, jedino odluke civilnih sudove bi trebale da uticu na odluke FIGC.

btw. Cini mi se da Dzeko bas i nije zainteresovan za prelazak iz Citya ? Dosta price kako ne igra nije on plasirao nego navijaci koji bi voljeli da napreduje, medjutim sam Dzeko vise uziva s curom, s kolegama u timu i astronomskom platom nego li za daljnjim napredovanjem. A i ko bi mu od nas to zamjerio ??

Zato nek Marotta izvali 25 miliona, pare nisu iz njegovog dzepa ionako, i dovede nam Lorentea i gotova prica :)
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 22 avg 2012, 19:15

HeavensWonder@ problem sto ne sude civilni sudovi je sto to FIFA I UEFA ne daju da se mijesaju u sportske procese :evil: :evil: jer kako oni kazu to bi moglo ugroziti medunarodni fudbal i njegovu autonomiju :evil: :evil: e sad sumnjam da ce JUVE kao klub pokrenuti proces na civilnom sudu jer bi automatski UEFA suspendovala FIGC repku italije i svi klubovi bi SERIA A izbaceni iz europskih takmicenja tako da ce CONTE podnijeti licnu parnicu pred civilni sud evo ti primjer mafije FIFA I UEFA :evil: :evil: sta rade i zasto ne daju civilnim sudovima da sude sportske tj fudbalske procese

Sion nastavio živcirati nogometne šefove

Švicarski nogometni klub Sion nastavlja svoj rat s moćnim organizacijama UEFA-om i FIFA-om, a sada je podnio i kaznenu prijavu
Švicarski prvoligaš podnio je kaznene prijave protiv članova Izvršnog odbora FIFA-e zbog prijetnji da će suspendirati Švicarsku iz svjetskog nogometa. Sion je na svojoj internetskoj stranici napisao da je prijetnja FIFA-e izrečena 17. prosinca neprihvatljiva ucjena koja se krši s pravnim propisima.

Inače, FIFA je zatražila od Švicarskog nogometnog saveza da disciplinira Sion do 13. siječnja jer je on tužio UEFA-u. U slučaju da se to ne dogodi, iz međunarodnih natjecanja bili bi izbačeni svi švicarski klubovi, a reprezentacija ne bi mogla igrati ni službene ni prijateljske utakmice.

Sve je započelo na početku sezone Europske lige, kada je Sion izborio plasman u skupine preko Celtica, ali je naknadno izbačen jer je prekršio zabranu kupovanja igrača u dva iduća prijelazna roka koju je zaradio 2009. zbog jednog nelegalnog transfera.

Švicarci su svejedno ovog ljeta kupili šestoricu igrača s kojima su izborili Europsku ligu. Nakon što ih je UEFA izbacila tužili su je civilnom sudu u Švicarskoj te su dobili slučaj, ali je nakon toga Međunarodni sportski sud presudio u korist UEFA-e.

Sion je nastavio svoj rat po sudovima, što se nije svidjelo ni FIFA-i, koja se tako pridružila UEFA-i u okršaju protiv švicarskog kluba. Kao što se vidi, Sion se nije uplašio nego je nastavio živcirati glavne šefove svjetskog i europskog nogometa.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 22 avg 2012, 19:28

Na civilnom sudu nema Palazzija, to je najbitnije, samo treba to što brže odraditi, vjerujem da advokatski tim našeg Mistera ima sve spremno i da će se zahtjev predati već sljedeće sedmice.

Ja sam negdje pročitao da Conte može tražiti suspnziju izrečene presude sve dok traje proces na civilnom sudu, tako da bi ipak na kraju mogao voditi ekipu sve dok civilni sud ne donese konačnu presudu, a isto tako civilni sud obično smanjuje kazne, tako će biti i ovaj put pogtovo kad vide da nema niti jednog dokaza protiv Contea.

Ja lično Contea na klupi očekujem početkom novembra.

U prvom dijelu sezone ekipu će i dalje voditi Carrera, a početkom februrara Alessio nakon što i njemu istekne suspnezija.
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 22 avg 2012, 19:33

mislim da se ceka da prodje ovaj vikend i onda ce se krenuti u ofanzivu sto se tice dovodjenja napadaca,ovo je samo ispitivanje terena... City u nedjelju igra protiv Liverpula veoma vaznu utakmicu,Dzeko ce biti starter jer je Aguero povrijedjen... poslje te utakmice City bi mogao pustiti Dzeku,pogtovo ako dovedu Jovetica-sto je veoma izvjesno.. u svakom slucaju sljedeceg ponedjeljka ce siguran sam biti mnogo vise informacija! jasno je svima da je za Juve najbolja opcija poslije RVP upravo Dzeko,pogotovo ako bi ga Marota uspio dovesti na pozajmicu sa pravom otkupa... mada ce City tesko pristati da ga pusti na pozajumicu,ali za 20 miliona eura mislim da hoce definitivno!

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 22 avg 2012, 19:41

joj sto bi volio da kakvu peticu uvalimo Parmi, nije sto imam nesto protiv njih nego nako :mrgreen:
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 22 avg 2012, 19:47

Vala neka slobodno dovedu Ibisevica, ovaj zabija svaku tekmu..

Ovo za Contea, nista novo znalo se da ce biti kako je bilo al nema predanja idemo do kraja pa nek dusmani crknu..

Buffon neigra protiv Parme , neka povreda je upitanju :? ,, sta se desava..
http://www.juventus.com/juve/it/news/bu ... agosto2012" onclick="window.open(this.href);return false;

Forza Juve

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 22 avg 2012, 19:55

Sky: Juventus Buffon has not recovered fully from his injury & will miss the opening game vs Parma.

The injury Buffon suffered is minor discomfort to his right thigh. Not serious but Juve don't want to risk him against Parma
Znači Storari na golu.

Parmi neće igrati Amauri. Povreda je u pitanju. :mrgreen:
CdS: Conte, Alessio & their lawyers (including Giulia Bongiorno) have called for a press conference tomorrow at 15:00 local time.
Radim do 15:30. Taman će biti gotovo i mogu je odmah pročitat da znam šta je bilo.

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 22 avg 2012, 20:00

Vidal@ druze strasan si ja tek odem da vidim najnovije vijest a ti vec odavno postavio neku brzi si od SKY :lol: :lol: :D :D svaka cast druze :D :D

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 22 avg 2012, 20:05

;) :mrgreen:

Chiellini bi takodjer mogao propustiti meč protiv Parme tako da bi kapiten protiv Parme trebao da bude IlPrincipino 8-)

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 22 avg 2012, 20:08

Bez Buffona, Chiellinia , mislim trebali bi dobiti Parmu al bit ce nervozno..

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 22 avg 2012, 20:09

Kada sam kod Marchisia

[youtube][/youtube]

Zbog povrede Buffona za sada je blokiran prelazak Lealia u Lanciano. Očekuje se da će preći kod njih na jednogodišnju posudbu ali tek nakon Parme.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 22 avg 2012, 20:27

Hoće nas povrede pravo, rekao sam ja to već ranije, za nas je najbitnije da dobro/solidno uđemo u sezonu.

Sve su pretpostavke da pogotovo na početku možemo kiksati, što zbog povreda, uigranosti novih igrača, spreme, tako i zbog navikavanja igrača bez Contea.

Najbitnije je pregurati prvih 5-6 kola jer imamo tu težak raspored, bilo kakve pobjede donositi, a onda će se tim dići jer je kvalitet neupitan.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 22 avg 2012, 20:43

Luciano Moggi: "Juventus are favorites to win the Scudetto, but they are not ready for Champions League yet."
Slažem se.

- Calciomercato Juventus, Borriello se sfuma Llorente

http://www.calcionews24.com/calciomerca ... 60903.html" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

JOHNNYJUVE
Kontakt:

Post Postao/la JOHNNYJUVE » 22 avg 2012, 22:13

jedno pitanje (konstatacija)

ako su iz te ekipe(a) optuzeni bonuci i pepe (bonuci iz ekipe goju je trenirao konte (ako sam dobro upratio ovu saFunicu) i ako onaj retard kaze da je za to znao konte i cijela ekipa, i ostali igraci protivnika.... kako je

1. moguce da oni budu oslobodjeni ako su znali :roll: a conte optuzen?
2. zasto cijeli tim nije dobio kaznu
3. ko je ovdje lud?
Zadnja izmjena: JOHNNYJUVE, dana/u 22 avg 2012, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.

alex ! 10 !

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 22 avg 2012, 22:17

Gdje logika počinje, Italija (i BIH :mrgreen: ) završava, to je odgovor.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 22 avg 2012, 22:22

[youtube][/youtube]

Svi se sjecate ovoga 'majstora' :lol:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 22 avg 2012, 22:46

Parma će u Torino doći samo sa jednim ciljom, a to je da se odbrani, Buffonovo neigranje se toliko neće ni osjetiti, a vala nije što je naš i Storari je sasvim odličan golman koji dostojno može zamjeniti Gigija.

Najbitnije je da su tu MVP i Vučinić, pa i Asamoah, trenutno igrač koji je u najboljoj formi.

Vidim Armero zaigrao za Udinese večeras, njega možemo otipisati. Peluso, benvenuto. :mrgreen:
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 22 avg 2012, 23:00

Sudac Sandulli izjavio poslije potvrdene kazne za Contea 10 mjeseci da je dobro prosao mogao je dobiti 3 godine :lol: :lol: :lol: :lol: strasno :lol: :lol: i jos kaze zasto je osloboden za utakmicu Novara-Siena jer nije logicno da je trener usao u svlacionicu i rekao igracima utakmica je namjestena jer je on ozbiljan trener a sto se tice AlbinoLeffe-Siena je rekao samo da je kaznjen za neprijavljivanje namjestanja al nesto konkretno ili neki dokaz nije rekao jer i on zna da ga nema koja je ovo lakrdija od drzave i pravnog sistema :lol: :lol: :lol: :lol: :evil: :evil:

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: GIBRA i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []