Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Juvelandia
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Juvelandia » 23 avg 2012, 19:38

U normalnim i postenim sudovima ili pravnim drzavama, moja rijec protiv tvoje se nikad ne uzima za dokaz.Kad neko nesto kaze a drugi opovrgne, taj "dijalog" nikad se ne uzima kao dokaz jer upravo u takvoj situaciji sudija koji treba da bude nepristrasan, mora zauzet neciju stranu, sto naravno odmah ukazuje na ne postojanje nepristrasnosti kao osnove za fer presudu.U normalnim, sem komunistickim i staljinistickim, pravnim sistemima ako neko nesto kaze, a jos gore direktno uperi prst u nekog, on mora to dokazati, necim potkrijepit, a rijeci nisu dovoljne, jer znamo da ja sad mogu izmislit sta hocu i dobro odglumit i zar ja i moja prica treba da budemo vjerodostojni i na jednom sudu bez ikakvog materijalnog dokaza.
Sto je najgore u tom duelu ja protiv tebe, "ja" imam tebe protiv sebe i jos 23 covjeka i odjednom ja sam kredibilan? Dakle to je cisto zauzimanje pozicija u dom "dijalogu" rekla kazala, sto naravno automstski ukazuje da taj sud a prije svega tuzitelji koji pokrecu slucaj su pristrasni.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 23 avg 2012, 19:45

U pravnom sistemu, uvijek se pretpostavlja da je neko nevin dok se ne dokaze suprotno i nikad se ne kaznjava osoba ako postoji ijedan "miligram" sumnje, stoga jedna osoba svojim rijecima i to samo svojim rijecima, nema sanse da kod nekog normalnog sudije ili u normalnom sistemu dokaze i bez razumne sumnje uspije uvjerit druge da on sto govori je istina. Pa zamislite sad nekog bogatog sportistu kad krene u krevet sa nekom curom.U sekundi, vodeci se ovim tuziteljima i ovakvim sudijama, ta cura se moze obogatit kao od sale.Samo kaze da je silovana i trazi odstetu, sto je jos gore, ona moze testovima dokazat cin i jos doda svoje svjedocenje i eto ga.Ne do dragi Bog da se ovakvi suci i ovakav nacin vodjenja pravnih postupaka koristi u civilnim sudovima, pa evo samo ovaj primjer spavanja sa bogatom poznatom osobom vam lako moze donjeti unucima milione.Presmijesno.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 23 avg 2012, 19:46

Ma niđe veze, ba, tačno niđe veze, ali na terenu će oni dobiti svoje. E još sudija poslije u javnosti komentariše presudu i kaže Conte je dobro prošao, pa gdje to ima!?

I na kraju smo mi etiketirani kao lopovski klub, a brzo se zaboravlja igranje u bazenu u Peruđi na uštrb Juventusa ili promjena pravila o "stranicima" prije posljednjeg kola kad smo se borili za titulu protiv Lazia i u tom slučaju na uštrb Juventusa. Svi pričaju o tome kako su nas sudije pogurale u Super kupu nedavno, a niko ne spominje da je utakmica trebala biti registrovana 3:0 za nas jer je za Napoli nastupao Cannavaro koji je pod istragom zbog namještanja.

Stvarno što kaže Conte bruka i sramota, a ovaj poslije dođe i priča kako treba prestati o napadima na Sportski sud, ma šta prestati, sve pobit redom.
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 23 avg 2012, 19:52

GaziHusrevbeg je napisao/la:Ma niđe veze, ba, tačno niđe veze, ali na terenu će oni dobiti svoje. E još sudija poslije u javnosti komentariše presudu i kaže Conte je dobro prošao, pa gdje to ima!?

I na kraju smo mi etiketirani kao lopovski klub, a brzo se zaboravlja igranje u bazenu u Peruđi na uštrb Juventusa ili promjena pravila o "stranicima" prije posljednjeg kola kad smo se borili za titulu protiv Lazia i u tom slučaju na uštrb Juventusa. Svi pričaju o tome kako su nas sudije pogurale u Super kupu nedavno, a niko ne spominje da je utakmica trebala biti registrovana 3:0 za nas jer je za Napoli nastupao Cannavaro koji je pod istragom zbog namještanja.

Stvarno što kaže Conte bruka i sramota, a ovaj poslije dođe i priča kako treba prestati o napadima na Sportski sud, ma šta prestati, sve pobit redom.
ma lakrdija, u najgorim slucajevima gdje imas kamaru dokaza protiv optuzenog, sve sto advokat odbrane treba da uradi je da ukaze i uspostavi razumnu sumnju.Dakle moze i zanemarit 90% dokaza ako ostalih 10% izaziva razumnu sumnju da optuzeni mozda nije pocinio ono za sta se tereti. Ovdje si imao kamaru takvih sumnjim, prvo lik koji optuzuje ostale je poznat od ranije kao kockar i sam je vec godinama priznao da namjesta utakmice.Dalje imas 23 covjeka koji tvrde suprotno od njegovih rijeci.Dakle u svim do sada sto sam ja gledao, citao ili pratio, slucajevima iz prava, potrebno je uspostaviti razumnu sumnju i to je dovoljno za oslobadanje.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 23 avg 2012, 19:54

Smijesno da ne moze biti smijesnije, optuzen je za dvije utakmice, sad su mu ukinuli tu jednu i kazna opet ostane ista :?
Sramota optuziti covjeka jer nije prijavio ccc

Treba se nastaviti boriti za istinu!
Forza Conte
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 23 avg 2012, 19:58

Najjača mi je ona izvlakuša zašto Palazzi nije optužio i ostale igrače, kaže mogli su biti pod tušem i slično, pa kome će Conte onda držati govor prije utakmice ako su svi pod tuševima. Pretpostavljam samom Pippu, kako tužilac od milja zove Carobbia. :lol: :lol:

U međuvremenu doveli smo nekog Troisia koji će vjerovanto biti proslijeđen u Atalantu za Gabbiadinija koji će ići u Bolognu. Ovo se zove Marottin način trgovanja. :lol:
Željezničar ale!

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 23 avg 2012, 20:06

http://juventiknows.com/carobbio-palazz ... nio-corsa/" onclick="window.open(this.href);return false;

evo ovdje lik ukazuje kakva je to lakrdija, citira i izjave "svjedoka, svete Marije", gdje lik za neke susrete kaze da je "cuo da ce se desit", a Palazzi to uzima kao "desilo se". Dakle lik ukljuci mastu i kreira sebi situacije.Palazzia za predsjednika svemira.

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 23 avg 2012, 20:06

Davno je dosao Troisi , takodje je dosao Elvis Kabashi ima 18. godina igra na poziciji centralnog veznog i nastupace u primaveri , dosao je iz empolia negdje pise da je placen 1,5 milion :o ...kada ce konacno taj napadac ... :roll:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 23 avg 2012, 20:09

Ma dovoljno je reci samo da je optuzen na osnovu moja rijec protiv tvoje, pa mislim u kojoj je drzavi jos tako neko optuzen :?

Nema apsolutno nikakvih materijalnih dokaza, nema uopste vise od jednog svjedoka nego samo jedan opce poznati kockar. Nikako mi ne ide u glavu kako su uspjeli da ga osude :? :roll:
Alessandro Del Piero !

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 23 avg 2012, 20:09

slika

Kako me je samo nervirao ne mogu to ni opisati. Nešto kao Padoin sada. :mrgreen:

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 23 avg 2012, 20:11

Jao plavusa , majstor :lol:

Amauri > Mandžukić

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 23 avg 2012, 20:27

Juvelandia je napisao/la:http://juventiknows.com/carobbio-palazz ... nio-corsa/

evo ovdje lik ukazuje kakva je to lakrdija, citira i izjave "svjedoka, svete Marije", gdje lik za neke susrete kaze da je "cuo da ce se desit", a Palazzi to uzima kao "desilo se". Dakle lik ukljuci mastu i kreira sebi situacije.Palazzia za predsjednika svemira.
Sve je to meni jasno...

Conte je oslobođen optužbi za utakmicu Novara - Siena, a za utakmicu Albinoleffe - Siene glavni temelj u presudi je da Conte nije mogao da ne zna (non poteva non sapere). Ti znaš italijanski. :mrgreen:

Contea su okarakterisali kao nekog ko ima karakter sveznalice (accentratore), neko ko mora sve znati i oko koga se sve vrti i samo na osnovu toga su ga optužili jer kako Conte ima takav karakter on je po njima morao znati šta su se ostali dogovorili, a nisu ni pomislili da upravo zbog toga Conteovog karaktera Stellini nije htio da Conte zna za namještanje i da je htio da se sve završi u tajnosti.

Dakle sve se zasniva na pretpostavci, npr. ja kažem da je neko ubio čovjeka i upravu sam iako nemam nikakvog dokaza. :lol:
Željezničar ale!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 23 avg 2012, 20:29

Pregledah svih 48 minta presice, strašno, prosto je strašno šta se događa, kakva nepravda.

Čitali ste sve, ne bih ponavljao, jedna stvar jasno i nedvosmisleno ukazuje na to da je Conte nevin.

Ta stvar je da je Conte želio priznati (ili kako su to već nazvali) da je znao, a nije prijavio da su mečevi Novara-Siena i Albinoleffe - Siena namješteni.

Pitate se, pa šta je ovdje jasno i nedvosmisleno?!

Pa Conte je upravo oslobođen krivice za meč Novara-Siena.
Dakle, čovjek je bio spreman da prizna nešto što nije uradio, nevjerovatno. :( :o

Kakva farsa, dohakat ćemo vam kad tad, đubrad i bando iz FIGC-a.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 23 avg 2012, 20:31

Ma puna podrska Conteu... Lik je prekucao igru zvanu Serie A za godinu dana, postavio highscore sa 0 poraza i sad idemo dalje. FIGC i ostali nek placu, kad ih civilni sud bude pokarao sa svojom presudom.

Sad smo jos vise uz Juve, Contea i Agnellija... FINO ALLA FINE !
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 23 avg 2012, 20:31

slikaBREAKING NEWS- La Repubblica states FIGC Prosecutor Palazzi may resign
La Repubblica (not a sport news site) reports that FIGC Chief Prosecutor Stefano Palazzi, architect of the Calcioscommesse and Calciopoli trials, may offer his resignation. The newspaper notes that few within the FIGC (including President Giancarlo Abete) have defended Palazzi's actions, that there has been "silence" from those who normally defend him. Only CONI President Petrucci (Italian Olympic Committee, separate from the FIGC) has offered support to Palazzi.

The FIGC is reportedly upset with his failed prosecutions, his plea deals, and the negative outlook on the FIGC judicial system. It cites outstanding cases that have not been resolved (the Genoa-Lazio shirt incident, Juve's verbal attacks on the FIGC, and Napoli abandoning the Supercoppa ceremony)

The writer states that Palazzi does not want to resign, that he wants to stay in his position, but it may be untenable.

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 23 avg 2012, 20:39

Tako to biva, kad odradi posao onda "ostavka".Svoje zavrsio, kao ono smeće interisticko Guido Rossi, koji je zauzeo poziciju da odradi posao a kasnije dobio nagradu u vidu lijepog mjesta u Telecom Italia.A vecinski dionicar je... pitanje za malu djecu :mrgreen:

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 23 avg 2012, 21:21

Izgubili smo i cissokhoa , izgleda da ce dovesti pelusa :evil:

Amauri > Mandžukić

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 23 avg 2012, 21:30

According to Sky Sport, Southampton are considering to make an offer for Del Piero.
:cry:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 23 avg 2012, 22:15

Danas cijeli dan radio, i sad dođem i pročitam ovo, zaista ne mogu vjerovati šta radi ovaj Palazzi i društo :(, pa kako ih nije sramota, jesu svijesni da će ih to doći kasnije u životu i da zbog ovoga mogu da pate kao životnje majku im jeb** g*vn*r***.

Današnji intervju Contea sve govori, zaista je tužno bilo slušati sve ovo :cry: . Tek sad se vidi da je pristao na nagodbu (za utakmicu za koju je oslobođen) sve u interesu kluba.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 23 avg 2012, 22:19

Ovo je smijesno sta rade sportski pravosudni organi u italiji. Pa jbt zar je moguce da neko ovako bude kaznjen poput Contea, van svih granica logike. Al nema veze *ebacemo ih opet na terenu.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.