Rekonstrukcija stadiona u BiH

Nimla_RZ
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Nimla_RZ » 25 avg 2012, 14:08

Elegant je napisao/la:Ne bi je stavljali da UEFA ne zahtjeva, valjda je dovoljna tanka i sa prorezima da se moze gledati. Hoce li onaj zid makar okrecit, mozda je kasno da ga saniraju ?

Kad namjeravaju golove i klupe stavit ?
Mislim da je baš UEFA jedne godine tražila da se ta ograda skloni, jer smeta, ne sjećam se dobro, možda i griješim. Zato mi nije jasno zašto je sad vraćaju.

A golove i klupe je lahko, čuo sam da će klupe biti odlične, koža i ti fazoni.
Čelik Zenica 1945

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 25 avg 2012, 14:11

ma ne mora biti mreža što se UEFA-e tiče. al' mi smo stoka, pa je normalno da je stave. dokle god mi budemo voljeli ubacivati u teren od baklji, čaša, pa do bočica parfema trebat će nam mreža....

a vidljivost je normalna. primjetiš ti mrežu, ali ne ometa gledanje. pa i u dvoranama se iza golova postavlja mreža kad je rukomet i niko se ne žali na gledljivost.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 avg 2012, 14:16

Za klupe su rekli "Recaro" :arrow: http://www.recaro.com/en/product-areas/ ... seats.html, ako bude onda je to odlicno. Za golove ne znam, mozda im željezara napravi nove ili ce kupit u inostranstvu.

P.S. Oprati stolice da se ne osramotimo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 25 avg 2012, 14:20

pa neće se stative praviti u željezari. :lol:
stative se prave od aluminija. mada ne znam šta je tolika priča oko stativa. manje-više sve su ove novije iste.

već klupe za timove i delegata su druga stvar. trebalo bi uzeti najsavremenji što se može....

stolice za gledaoce se peru šmrkom, pa ispadne kako ispadne...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 avg 2012, 14:24

Elegant je napisao/la:Ne bi je stavljali da UEFA ne zahtjeva, valjda je dovoljna tanka i sa prorezima da se moze gledati. Hoce li onaj zid makar okrecit, mozda je kasno da ga saniraju ?

Ogradu ovim vezuju predpostavljam :arrow: http://bruh.org/ludizmaj/wp-content/upl ... ezice1.jpg

Kad namjeravaju golove i klupe stavit ?
UEFA ne zahteva ogradu,sta vise zahteva od klubova da je uklone ili da je bar malo smanje na pristojnu visinu.Npr.Partizan je na zahtev UEFE skinuo ogradu kada su igrali LP pre par sezona. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

DdIiNnOo
Kontakt:

Post Postao/la DdIiNnOo » 25 avg 2012, 15:01

Elegant je napisao/la:
P.S. Oprati stolice da se ne osramotimo.
Stolice su uvijek skoro prane prije utakmica repke , ma skoro svugdje u svijetu kad odes na stadione stolice su da se razumijemo prljave , ali zbog radova na BP , sigurno da bi trebali oprati ....Nije ni pozoriste misa mu... :mrgreen:
Čelik do bagro

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 25 avg 2012, 19:28

Devil je napisao/la: UEFA ne zahteva ogradu,sta vise zahteva od klubova da je uklone ili da je bar malo smanje na pristojnu visinu.Npr.Partizan je na zahtev UEFE skinuo ogradu kada su igrali LP pre par sezona. ;)
O tome sam i ja govorio, mislim da su i kod nas isto zahtjevali. Ne shvatam zašto ih vraćaju, ali nebitno.

I da, farbaće se ovaj mali zidić uz teren, samo ne znam u koju boju još.
Čelik Zenica 1945

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 avg 2012, 19:51

Nimla_RZ je napisao/la:
Devil je napisao/la: UEFA ne zahteva ogradu,sta vise zahteva od klubova da je uklone ili da je bar malo smanje na pristojnu visinu.Npr.Partizan je na zahtev UEFE skinuo ogradu kada su igrali LP pre par sezona. ;)
O tome sam i ja govorio, mislim da su i kod nas isto zahtjevali. Ne shvatam zašto ih vraćaju, ali nebitno.

Zato što kod nas dođu neiživljeni gelipteri, kojima ne možeš objasniti da svoje životne frustracije ne iskaljuju na igračima protivničkog tima, nego kod kuće. Pa zato sada ličimo na majmune u kavezu i divimo se engleskim navijačima koji gledaju utakmicu do samog terena bez ograde. Treba još vode da proteče Savom, Drinom i Unom da civilizacija zaživi na ovim prostorima!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 avg 2012, 20:02

Nimla_RZ je napisao/la:

Prema pravilima UEFA, na stadionama na kojim se igra grupna faza nekog evropskog takmicenja ne smije biti ograde koja dijeli gledaoce od terene, jer, kako oni kaze, zele maksimalan komfort i vidljivost za navijace, da ih sto vise priblize i "uzive" dogadjajima na terenu.

Ocigledno je dozvoljeno u kvalifikacijama (prva tri pretkola za ligu prvaka i ligu evrope, kao i za Evropsko i Svijetsko) imati ogradu, ali me nebi cudilo da vec u play-off ovih takmicenja zahtjevaju da se skine.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 26 avg 2012, 00:25

AnelZ je napisao/la:
Prema pravilima UEFA, na stadionama na kojim se igra grupna faza nekog evropskog takmicenja ne smije biti ograde koja dijeli gledaoce od terene, jer, kako oni kaze, zele maksimalan komfort i vidljivost za navijace, da ih sto vise priblize i "uzive" dogadjajima na terenu.

Ocigledno je dozvoljeno u kvalifikacijama (prva tri pretkola za ligu prvaka i ligu evrope, kao i za Evropsko i Svijetsko) imati ogradu, ali me nebi cudilo da vec u play-off ovih takmicenja zahtjevaju da se skine.
Pa i ne bas.

slika

To je slika sa utakmice Dinamo - Maribor i kao sto vidis tu je mreza. Ja se nadam da ce Dinamo proc dalje, pa da vidimo onda ocel morat maket :mrgreen:
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 26 avg 2012, 09:40

Mreza se ne stavlja zbog navijaca,vec zbog divljaka :) A posto EU nas balkance smatra divljacima,vjerovatno mreze ce ostati na nasim stadionima uvijek :D Kako ko zasluzi,tako ga i ogradjuju na stadionima :D
::::SAMO ČELIK::::

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 26 avg 2012, 17:12

Jack777Pott je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:

Pa i ne bas.

http://www.novilist.hr/var/novilist/sto ... y_full.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

To je slika sa utakmice Dinamo - Maribor i kao sto vidis tu je mreza. Ja se nadam da ce Dinamo proc dalje, pa da vidimo onda ocel morat maket :mrgreen:
pa dobro i najbolji grijese :P

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 avg 2012, 13:41

http://www.zenica.tv/index.php/foto-gal ... olje-27-08" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo jos nekih slicica.
Celik!3,2,2.

Richardson
Kontakt:

Post Postao/la Richardson » 27 avg 2012, 14:24

Istina da su kod nas navijači divljaci ili huligani, ali zar nije rečeno da će se postaviti video nadzor, zakon, ako se ne varam, postoji o neredima na sportskim igralištima u ZDK pa onda lijepo vidiš ko, šta kako pa po džepu i eto ga nema više problema, ova ograda ja baš bezveze. Ima je i na drugim stadionima širom Europe ali, na tim stadionima koji su kapaciteta 25-30k+ je ,,smanjena,, vidljivost samo onim gledaocima koji su na samom dnu tribine a kod nas cijeli istok,jug i sjever i trećina zapada gleda kroz žičanu ogradu.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 avg 2012, 14:30

AllGunsBlazing je napisao/la:http://www.zenica.tv/index.php/foto-gal ... olje-27-08

Evo jos nekih slicica.
Svaka cast, jos da malo drzava i savez pogura dogradnju tribine bilo bi vrh. Treba to pogurati jer to je hram BH nogometa!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 27 avg 2012, 16:09

Probisvjet je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:http://www.zenica.tv/index.php/foto-gal ... olje-27-08

Evo jos nekih slicica.
Ogradu jos podici i uljem je starim iz motora auta premazat :D Da dobije crnu boju,a usput i ostavi uspomenu onome ko se u delirijumu na nju podje penjat :D
::::SAMO ČELIK::::

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 27 avg 2012, 17:02

¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 27 avg 2012, 17:12

isto kokosinjac :shock:
teren perfektno ;)
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 avg 2012, 17:17

Jesu li ovo prefarbali ovo donju ogradu ?

Super izgleda ovo zavrseno, u srijedu postavljaju golove i klupa. 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 avg 2012, 17:25

Izgleda da nisu farbali onaj zid oko stadiona.
Zna li neko hoce li uopste to odraditi ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.