arminarsenal je napisao/la:Imam neki lud osjecaj da bi Dempsey mogao zavrsit kod nas,a mjesto Lolcotta ce doci Affelay u to sam vise nego ubijedjen ! ti je sto se tice ofanzive,aa u def. Mbwia (ili tako nesto) i zadnji vezni samo dragi Bog zna ko ce nam doci

Demspey, prije u Liverpool rekao bih. Mislim da je Wenger odustao od njega od posljednjih spekulacija. Ne znam razlog. Ja nisam za Afellaya da se kupi. Ok bi bio kao posudba ali kao kupovina nije rjesenje. Ima dosta kvalitetnijih rjesenja koja bi se mogla dovesti. Posto je OX prebacen na CM, cisto sumnjam da ce ga vracati opet na krilo.
Spekulacije za Jesusa Navasa sada imaju smisla, mislim da se vec imalo obzira Walcottov odbijeni ugovor sto je u ovom slucaju njegov odlazak veoma moguc. Znam da Navas ima jedan oblik nostalgije pa nisam siguran u njegov dolazak. Ako Walcott ode siguran sam da ce biti popunjavanje njegovog mjesta.
Sto se tice mid pozicije, Cabaye je veoma moguca solucija. Nije klasicni DM, ali mislim da ako su ove spekulacije i istinite nece krenuti po dva midfieldera, pa mislim da opcija tipa M'vila + Cabaye ne bi dosla u obzir. Ako odluci za igraca tipa Cabaye sigurno da cemo gledati formaciju kao prosle sezone, ali Cabaye bi igrao nesto malo povucenije uz kljucne pasove i vise ofanzivne zadatke.
Znaci uz formaciju 433 Arsenal bi igrao u veznom redu sa dva malo povucenija midfieldera uz jednog kreativnog i jednog koji bi razbijao napade drugih timova + Cazorla kao AMF.
Za defendera, Arsenal se interesuje za mladog Nicolai Boilesen iz Ajaxa. Veoma dobar lijevi bek i veliki prospekt. Takodjer prijasnja interesovanja za Mbiwu su se obnovila pa je i to moguca solucija, jer je Mbiwa poprilicno sposoban za igru na beku.
Uglavnom vidjet cemo sve u ovo par dana sto je ostalo.
Victoria Concordia Crescit.