Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

legenda reala
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la legenda reala » 29 avg 2012, 14:42

Ma nije ni mene briga, samo kažem džaba i nama talenat, kad nemamo para da uložimo u djecu pa oni odlaze odavde sa 15 i igraju za druge selekcije, Turci će iako su manje talentovani napraviti bolje igrače od naših :roll:

Naša djeca moraju ići odavde bar sa 17, ako ostanu ovdje u tom prelazu iz juniora u seniore od njih nema ništa, jedino da je neki vanserisjki talenat ;)

Pa u tom periodu valjda nisu imali super talenta pa im je treba Preldžić, ali u budućnosti ako nastave raditi vjerovatno im neće trebati :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 29 avg 2012, 14:54

legenda reala je napisao/la:Kadeti su im aktuelni Evropski prvaci ;)
mislis Turska U18 reprezentacija je osvojila zlato na U16 Europskom Prvenstvu,... :roll:

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 29 avg 2012, 14:57

Kadeti Turske jesu osvojili u16 prvenstvo Evrope pobijedili su Francusku, u 18 prvak je Hrvatska, a šampion u20 je Litvanija.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 avg 2012, 15:01

Jel igra Naletilic?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 29 avg 2012, 15:07

Volio bi više nego pare da Turci ispadnu, znam da je navijati za to odlika kompleksa, ali eto samo radi onog seljaka iz Žepčea, neka bude loša reklama ostalim uzrastima i da se nikada ne ponovi takav izrod.
Zato zbog njega a i onih na klupi što sjede što su ga doveli i zbog njih, dole sa licemjerima. 8-)

bilalovic89
Kontakt:

Post Postao/la bilalovic89 » 29 avg 2012, 15:13

jel se igra sutra u pola 7 ili pola 8 ??

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 29 avg 2012, 15:14

svaka zemlja, koja odluci da ulozi velika sredstva u bilo koji sport moze da stvori vrhunske sportiste za svoje klubove. stoji i to da ako drzave ulazu u sportske kolektive, imaju cilj da ti sportisti nastupaju za drzavne selekcije.
medjutim ne moze me niko ubijediti u to, da recimo neki klub iz slovenije dovede nekog klinca iz bih i onda ga ucijeni da mora da igra za reprezentaciju. cak i ako to rade, kad igraci postanu seniori, niko ih ne moze natjerati da se ne vrate da igraju za reprezentaciju maticne zemlje, pogotovo ako su se vec igracki etablirali.
ako neko od vas zna da ovo nije tako, bujrum nek objasni.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2012, 15:16

O ovome @ Sapce, se čitavo vrijeme priča
zizu1991 je napisao/la:Ne kradu, igranje za neku državu je stvar slobodne volje i želje određenog čovjeka.
Postoji nešto što se pominje kao dug, a to mnogi ne shvataju, polako će se taj dug pojavljivati sve više, a nestajati će patriotizma.
Zato i imamo po ostalim reprezentacijama " naših " igrača, kojma ništa dali nismo a očekujemo od njih sve.
Da je Nurkić bio " pametan " sada bi ga gledali u slovenskom dresu, kao i ovaj momak Omić, da Bog da da zaigra za nas, a realno bi bilo očekivati da igra za Sloveniju, kada mu Bosna ništa nije dala osim mjesta rođenja koje će se postepeno marginalizirati, a onda smo " donji " kao i u svim ostalim sportovima što će se postepeno dešavati.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 29 avg 2012, 15:23

zizu1991 je napisao/la:O ovome @ Sapce, se čitavo vrijeme priča
zizu1991 je napisao/la:Ne kradu, igranje za neku državu je stvar slobodne volje i želje određenog čovjeka.
Postoji nešto što se pominje kao dug, a to mnogi ne shvataju, polako će se taj dug pojavljivati sve više, a nestajati će patriotizma.
Zato i imamo po ostalim reprezentacijama " naših " igrača, kojma ništa dali nismo a očekujemo od njih sve.
Da je Nurkić bio " pametan " sada bi ga gledali u slovenskom dresu, kao i ovaj momak Omić, da Bog da da zaigra za nas, a realno bi bilo očekivati da igra za Sloveniju, kada mu Bosna ništa nije dala osim mjesta rođenja koje će se postepeno marginalizirati, a onda smo " donji " kao i u svim ostalim sportovima što će se postepeno dešavati.
ma u pravu si ti. al kakav dug? malo kome od nas je nasa drzava nesto dala. ali da bi mogla dati sljedecim generacijama, sadasnje moraju dati nesto drzavi. sta cemo, tako nam grah pao. sta je dala teletovicu ili djedovicu, pa se bore i daju sve za njen dres. a nas, ili barem mene, fata jeza (u pozitivnom) kada ih vidimo i kada se ponosimo njihovim uspjesima.
ja jednostavno ne mogu da povjerujem u to, da svi ovi "nasi" koji igraju za druge repke ostanu ravnodusni na to kada recimo igraju protiv nas ili cuju nasu himnu. a ako ih to stvarno sekunde ne dodiruje, onda ih poseri! ne trebaju nam, niti ih trebamo spominjati u bilo kojem kontekstu.
osim toga, ne mislim da smo donji, jer talenata hvala bogu ima, a i polako ce biti struktura koje ce omogucit talentima koliki tolik razvoj. definitivno daleko ispod mogucnosti, ali koliko toliko.
za to i postoji ova generacija, koja postaje uzor mladim kosrakasima. pogotovo uzimajuci u obzir, da razvoj kosarke u drzavama regiona na raste toliko u odnosu nas i da se mozemo nositi sa svim ovim reprezentacijima
Zadnja izmjena: Sapce, dana/u 29 avg 2012, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2012, 15:30

Shvatam ja to, al o dugu koji pominjem, to se odnosi na igrače koji odu odavde, budu otjerani, kao mladi Omić, dadne mu Slovenija sve, i onda se očekiva da se on vrati i igra i gine kao da se ništa nije desilo.
Zašto igra Handanović u nogometu i Dedić za Sloveniju, zašto igra Rizvić za Sloveniju ? dug, to je to o čemu pričam, i uz nedostatak patriotizma to ih nagne da odaberu onu državu koja im je dala sve i priliku da napreduju

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 avg 2012, 15:40

Livnjak je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Kadeti su im aktuelni Evropski prvaci ;)
mislis Turska U18 reprezentacija je osvojila zlato na U16 Europskom Prvenstvu,... :roll:
http://u16men.fibaeurope.com/en/cid_z8j ... 0-A-1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nemam pojma, oni su aktuelni Evropski prvaci, e sad koliko djeca imaju godina, to boga pitaj iako mislim da su to gluposti ;)
Odakle ćemo ja ti, neko peti deset znati da su ta djeca starija, kao što se prije pričalo za Ilyasovu itd.
Valjda si na to aludirao :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 29 avg 2012, 15:41

zizu1991 je napisao/la:Shvatam ja to, al o dugu koji pominjem, to se odnosi na igrače koji odu odavde, budu otjerani, kao mladi Omić, dadne mu Slovenija sve, i onda se očekiva da se on vrati i igra i gine kao da se ništa nije desilo.
Zašto igra Handanović u nogometu i Dedić za Sloveniju, zašto igra Rizvić za Sloveniju ? dug, to je to o čemu pričam, i uz nedostatak patriotizma to ih nagne da odaberu onu državu koja im je dala sve i priliku da napreduju
znam o cemu pricas. svejedno mislim da ce se svijest tih mladih igraca polako mijenjati. ne vjerujem ja da je iko otjero te momke. ali vjerujem da su odredjeni ljudi popunili taj vakum, koji je nastao ratom i da su djelovali iskljucivo iz licnih interesa. time su se sistematski tjerali talenti, mozda cak i ucjenjivali. al ta vremena se polako mijenjaju. bar se ja nadam da je tako. i jednostavno vjerujem u to da ce ova sadasnja generacija, zajedno sa ovim strucnim stabom i ljudima u savezu, djelovati na mladje generacije. da ce se sport sam od sebe oporavljat i da ce se talenti prirodnom selekcijom odvajati od tatinih i maminih sinova i da ce kvalitet kad tad isplivati. naravno za to treba vremena i puno ce ih propasti i biti ucjenjivani i svasta, al opet se ne sikiram za buducnost BH-kosarke.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 29 avg 2012, 15:50

bilalovic89 je napisao/la:jel se igra sutra u pola 7 ili pola 8 ??
po nasem vremenu pocinje u 18:35, bht pocinje prenos u 18:20

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2012, 15:51

Da Bog da sve bilo kako ti želiš, jer nam je svima jedna te ista želja, a to je napredak našeg sporta, nije bitno koji je u pitanju.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 29 avg 2012, 15:57

legenda reala je napisao/la:Ma nije ni mene briga, samo kažem džaba i nama talenat, kad nemamo para da uložimo u djecu pa oni odlaze odavde sa 15 i igraju za druge selekcije, Turci će iako su manje talentovani napraviti bolje igrače od naših :roll:

Naša djeca moraju ići odavde bar sa 17, ako ostanu ovdje u tom prelazu iz juniora u seniore od njih nema ništa, jedino da je neki vanserisjki talenat ;)

Pa u tom periodu valjda nisu imali super talenta pa im je treba Preldžić, ali u budućnosti ako nastave raditi vjerovatno im neće trebati :P
pazi ovog podcjenjivanja :!: po čemu si ovo zaključio?? jel ima neka mjerna jedinica po kojoj možeš mjeriti sportski talenat jedne zemlje?? ja sam uvijek mislio da se to gleda po rezultatima reprezentativnih selekcija, a izgleda da nije tako

rol
Kontakt:

Post Postao/la rol » 29 avg 2012, 16:03

Kada pocnemo ulagati pare u kosarku tada ce i doci rezultati i svi nasi talenti ce igrati za svoju zemlju, sve dok se to ne dogodi talenti ce odlaziti u druge reprezentacije gdje imaju bolje uslove i perspektivu da se razviju u igrace vrhunske klase.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 avg 2012, 16:11

maximusdecimus je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Ma nije ni mene briga, samo kažem džaba i nama talenat, kad nemamo para da uložimo u djecu pa oni odlaze odavde sa 15 i igraju za druge selekcije, Turci će iako su manje talentovani napraviti bolje igrače od naših :roll:

pazi ovog podcjenjivanja :!: po čemu si ovo zaključio?? jel ima neka mjerna jedinica po kojoj možeš mjeriti sportski talenat jedne zemlje?? ja sam uvijek mislio da se to gleda po rezultatima reprezentativnih selekcija, a izgleda da nije tako
Ispast će rasistički, ali hajd' realno..Turci ne bi nikada bili ništa u košarci da nemaju slavenske genetike među igračima. I to igrača kojima korijeni vode s područja Balkana prvenstveno. A počeli su igrati značajniju ulogu u košarci baš s pojavom tih igrača, prvenstveno Turkoglua (Sandžak), Jahovića (Sandžak), Bešok (iJope Sandžak), Paščanović (tuzlak)...Ovi mi samo trenutno padaju napamet, ali činjenica stoji, pa ti sada skontaj da li je u pitanju koincidencija, ili gentika ipak ima neke veze s nekim sportovima.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 29 avg 2012, 16:17

maximusdecimus je napisao/la:

to je samo djelomicno tako. da li ti mislis da su austrijanci po prirodi talentovani skijasi? ili je do toga sto drzava i sponzori ulazu milijarde u razvoj tog sporta i od toga bukvalno prave industriju.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 29 avg 2012, 16:27

zizu1991 je napisao/la:Da Bog da sve bilo kako ti želiš, jer nam je svima jedna te ista želja, a to je napredak našeg sporta, nije bitno koji je u pitanju.
ma nije to samo moja zelja, nego se to vec desava. samo ne moze preko noci. evo mali sulejmanovic dobio dozvolu fiba-e da se vrati da igra za nas.
taj napredak nece izostati. cak su i djeca po sirokom i z-hercegoivin pocela stavljati slike teletovica itd. po facebook profilima ;-)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2012, 16:31

Evo sam vidio, veliki dobitak za nas :)
A gdje ti vidje da stavljaju djeca po Širokom na fb profil slike Teletovića ? :lol: ozbiljno te pitam, al zaista mi ispade smiješno, za ne povjerovati

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.