zizu1991 je napisao/la:O ovome @ Sapce, se čitavo vrijeme priča
zizu1991 je napisao/la:Ne kradu, igranje za neku državu je stvar slobodne volje i želje određenog čovjeka.
Postoji nešto što se pominje kao dug, a to mnogi ne shvataju, polako će se taj dug pojavljivati sve više, a nestajati će patriotizma.
Zato i imamo po ostalim reprezentacijama " naših " igrača, kojma ništa dali nismo a očekujemo od njih sve.
Da je Nurkić bio " pametan " sada bi ga gledali u slovenskom dresu, kao i ovaj momak Omić, da Bog da da zaigra za nas, a realno bi bilo očekivati da igra za Sloveniju, kada mu Bosna ništa nije dala osim mjesta rođenja koje će se postepeno marginalizirati, a onda smo " donji " kao i u svim ostalim sportovima što će se postepeno dešavati.
ma u pravu si ti. al kakav dug? malo kome od nas je nasa drzava nesto dala. ali da bi mogla dati sljedecim generacijama, sadasnje moraju dati nesto drzavi. sta cemo, tako nam grah pao. sta je dala teletovicu ili djedovicu, pa se bore i daju sve za njen dres. a nas, ili barem mene, fata jeza (u pozitivnom) kada ih vidimo i kada se ponosimo njihovim uspjesima.
ja jednostavno ne mogu da povjerujem u to, da svi ovi "nasi" koji igraju za druge repke ostanu ravnodusni na to kada recimo igraju protiv nas ili cuju nasu himnu. a ako ih to stvarno sekunde ne dodiruje, onda ih poseri! ne trebaju nam, niti ih trebamo spominjati u bilo kojem kontekstu.
osim toga, ne mislim da smo donji, jer talenata hvala bogu ima, a i polako ce biti struktura koje ce omogucit talentima koliki tolik razvoj. definitivno daleko ispod mogucnosti, ali koliko toliko.
za to i postoji ova generacija, koja postaje uzor mladim kosrakasima. pogotovo uzimajuci u obzir, da razvoj kosarke u drzavama regiona na raste toliko u odnosu nas i da se mozemo nositi sa svim ovim reprezentacijima