SarajlijaTM je napisao/la:champions1921 je napisao/la:ipetm je napisao/la:I nisu mu jasni ovi što govore Grbavica me neće dugo vidjeti zbog navijanja i slično. To je dokaz koliko pojedini vole Želju, znači zbog nekog skandiranja nekih balavaca oni neće dolaziti gledati Želju...
Neki jedva cekaju da imaju opravdanje da ne dolaze na tekme.. To su ti uglavnom pojedini "pljuvaci" sa sjevera.. Niko ih ne tjera ni da dolaze..
Ako izuzmemo ljubav prema klubu,iskren da budem,zbog nekih takvih stvari,koje nas uklapaju u sivilo oko nas,ja licno trazim opravdanje sto dolazim uopste!
Mi nismo nikad bili kao ostali,ne trebamo ni biti!!!
nekim stvarima jednostavno nije mjesto na utakmici,kako je vec receno,za klub se navija pjesmama o zelji. ja sam tu zbog zelje utakmice i hajmo reci atmosfere,a ne da dokazujem neki svoj "patriotizam"
Medju nama sinoc je sigurno bilo familije nekoga od momaka koji leze u velikom parku,koje je doticni cije se ime skandiralo pobio.e skontaj sad kako je njima bilo. prvi sam zvizdao na sve to...
mislim da samo malo treba mozak ukljuciti i razmisliti o posljedicama postupaka,ako ne sad,docice to s godinama...
izvinjavam se na off
p.s.-adil je konacno dostojan nasljednik laze

Ljubav prema klubu i sportu opcenito i treba da bude glavni razlog za dolazak na utakmice.. Ja sam odrastao pored tog stadiona i pracenje utakmica svih kategorija, treninga me odmara i postalo mi je dio svakodnevnice.. I ja se u zadnje vrijeme cesto stidim zbog postupaka pojedinih balavaca ali ovo je Balkan i raznorazne nebuloze su prisutne na sportskim borilistima sirom istog.. Od Turske, Grcke, Bugarske, Srbije, Hrvatske pa do nase Drzave svugdje su prisutne frakcije koje frustracije izazvane svojim socijalnim problemima ispoljavaju na primitivan nacin.. Zele biti u centru paznje bar na stadionima gdje je to najlakse uraditi iz razloga sto od svojih zivota ne mogu napraviti nista vrijedno paznje.. Neko je pominjao i kucni odgoj koji isto tako igra veliku ulogu.. Ta djeca su godinama okruzena negativnim desavanjima u svim oblastima naseg drustvenog zivota a roditelji cine malo da djecu okrenu od tih desavanja i da ih upute u neke normalne tokove..
Takodje mislim da alkoholiziranim osobama treba zabraniti ulazak na stadion te konzumiranje alkohola bar u krugu jednog kilometra od stadiona.. Pirotehnika je takodje davno prevazidjena stvar i u ovom slucaju za sve kazne treba tuziti agencije koje osiguravaju utakmicu.. Jedan topovski udar otjera nekoga ko je sa djetetom dosao na tekmu jer niko nema potrebu da razmislja o svojoj sigurnosti i svako ce gledati da izbjegne te, doduse minimalne, rizike.. Na taj nacin i pored direktne kazne saveza za upotrebu pirotehnike klub gubi dodatne novce jer gubi odredjen broj posjetitelja..
Uglavnom klub ni po jednom ovom pitanju ne moze uraditi nista jer se sve ovo mora pokrenuti sa najviseg nivoa vlasti a cinjenica je da vlastodrscima itekako vise odgovaraju zatupljene, primitivne narodne mase kojima je lakse manipulisati od normalnih ljudi koji koriste svoj mozak i pokusavaju ostati normalni u ovom nenormalnom okruzenju..