Sve to stoji prijatelju, ali sigurno znas da skoro cijela Srbija podrzava Zvezdu ili Patrizana. Ovo ostalo je sve u par deka, izuzev Vojvodine. Beograd ima 3 mil stanovnika, a Sarajevo jedva 450.000. Druga stvar sto se kategorija stanovnistva promijenila. Slabo ko vise ide da gleda Zelju ili Sarajeva iz ljubavi, tako se i dobije brojka bar sto se tice nas 3.500 odanih, standardnih. Ovi ljudi sto su dosli u ratu ili poslije nemaju taj osjecaj, niko njih ne krvi, niti optuzuje ali tako govore cinjenice i to je nasa realnost koju moramo sto prije prihvatiti ako zelimo gledati naprijed... Sto se tice Zvezdine posjete to je sve dok ne ispuca kao sto je kod nas bio slucaj 2009... Nisu dugo bili top, sada se vratili i vidjet cemo koliko ce ovako ostati..ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:Ovaj @molotovljev je upravu sto posto.Uzmi samo primjer Zvezde, Hajduka, Partizana, Dinama dok nisu poceli da se.ru sa Mamićem.Zvezdi sa Radom bude 12-13 000 gledalaca.Tako bi trebali i Željo i Sarajevo, jer su najveci klubovi u ovoj drzavi, da imaju, ako ne 15 000 po utakmici, onda sigurno da prosjek bude 7-8 000, ali to trenutno nije moguce, ko zna iz kojih razloga.
Sto se tice nasih zapadnih susjeda, posjecenost na njihovim terenima je skoro identicna nasim, mozda cak i gora. Dinamo u prvenstvu nepamtim osim derbija nije presao broju 2.000, a Hajduk je mozda malo bolji...
Ne znam vise stvarno sta uraditi da se privuce publika, ali ovdje je jedno sigurno da se od toga ne moze zivjeti kao sto to rade timovi u evropi. I sada kada bi napravili neki moderan stadion opet bi bilo isto (Uzimam primjer Dinama, jer su nasminkali Maksimir do bola, a manja posjecenost nego prije)...
Nemojte me sada za zub uzimati ako sam neke brojke malo promasio. Nisam nikakve generalne podatke navodio, vec sam moju pretpostavku iznio..