FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Burberry46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Burberry46 » 03 sep 2012, 15:06

Sarajevo pored toga sto je prvo na tabeli ima najbolji napad,najbolju odbranu kao i najboljeg strijelca lige 8-)
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

High

Post Postao/la High » 03 sep 2012, 15:06

Utakmicu sa Veležom igramo 16. septembra u noćnom terminu. Tačnije, u 19h.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

HannahMontana
Kontakt:

Post Postao/la HannahMontana » 03 sep 2012, 15:51

brunoconti je napisao/la:
Paranoja je napisao/la:
brunoconti je napisao/la:Ma ne treba biti div nad divovima, bitna je politika kluba, nazalost komsije imaju dobru politiku kluba zadnjih par godina, uzmi samo u obzir jesu li oni i jednog kljucnog igraca prodali u zadnjih par godina? izuzve nyema,stanceski(citaj.propali transfer). Kad bi smo mi uspjeli npr. sacuvat suljica, tatomirovica, karamatica, bandovica, saida i dodat par igraca u iducih dvije godine, samo da se nadogradi ekipa, dupla kruna bi 1000% bila na kosevu.
Pa ne bih se slozio s tobom. Pored toga svega sto si nabrojao trebas gledati i kvalitet drugi ekipa. Mislim da Sarajevo s ovim igracima ne moze to uraditi. Suljic, Said i Bandovic ok, ali Tatomirovic i Karamatic i nisu vala neki igraci ako cemo iskreno.
Uglavnom trebas imati jaku ekipu i pravo dobrog trenera. Da li to Sarajevo ima, diskutabilno je.
ono sto su dosad ova pojacanja pokazala po meni nabrojani su bili okej, samo onog sunjevarica bi otjerao iste sekunde :D
moje misljenje jovic je klasa u premier ligi, covjek zna svoj posao, jeste da svaki put stoji kraj linije i drzi se za bubrege xD... moze sarajevo dosta toga samo politika kluba se treba promjenit, a to cemo vidjet koliko toliko sa novim statutom
Cuj sunjevarica bi otjerao! Nisi ti sine pogledao ove sezone ni jednu utakmicu Sarajeva uzivo osim one na tv-u, a i to mozda!! Lik preuzeo i drzi sredinu terena!!
Stadion Kosevo nakrcan ljudima, i grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima!!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 03 sep 2012, 15:58

Sunjevarica otjerati hahahah
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

HannahMontana
Kontakt:

Post Postao/la HannahMontana » 03 sep 2012, 15:59

Sarajlijc@ je napisao/la:Sunjevarica otjerati hahahah
Svasta procitati od pojedinaca.......Po mojoj slobodnoj procjeni ovaj nije vidio Koseva ove sezone ni u prolazu :D

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 03 sep 2012, 16:23

DzoleZeljo je napisao/la: Sve to stoji prijatelju, ali sigurno znas da skoro cijela Srbija podrzava Zvezdu ili Patrizana. Ovo ostalo je sve u par deka, izuzev Vojvodine. Beograd ima 3 mil stanovnika, a Sarajevo jedva 450.000. Druga stvar sto se kategorija stanovnistva promijenila. Slabo ko vise ide da gleda Zelju ili Sarajeva iz ljubavi, tako se i dobije brojka bar sto se tice nas 3.500 odanih, standardnih. Ovi ljudi sto su dosli u ratu ili poslije nemaju taj osjecaj, niko njih ne krvi, niti optuzuje ali tako govore cinjenice i to je nasa realnost koju moramo sto prije prihvatiti ako zelimo gledati naprijed... Sto se tice Zvezdine posjete to je sve dok ne ispuca kao sto je kod nas bio slucaj 2009... Nisu dugo bili top, sada se vratili i vidjet cemo koliko ce ovako ostati..

Sto se tice nasih zapadnih susjeda, posjecenost na njihovim terenima je skoro identicna nasim, mozda cak i gora. Dinamo u prvenstvu nepamtim osim derbija nije presao broju 2.000, a Hajduk je mozda malo bolji...

Ne znam vise stvarno sta uraditi da se privuce publika, ali ovdje je jedno sigurno da se od toga ne moze zivjeti kao sto to rade timovi u evropi. I sada kada bi napravili neki moderan stadion opet bi bilo isto (Uzimam primjer Dinama, jer su nasminkali Maksimir do bola, a manja posjecenost nego prije)...

Nemojte me sada za zub uzimati ako sam neke brojke malo promasio. Nisam nikakve generalne podatke navodio, vec sam moju pretpostavku iznio..
Grad Beograd nema ni blizu 3 miliona stanovnika, vec 1,2 miliona stalnih stanovnika iz popisa iz 2011, dok metro regija nekih 1,8 miliona, a grad Sarajevo ima oko 400000. Zvezda je prosle godine dobro nabila prosjek gledalaca na utakmici zbog dvije utakmice na kojima se nije naplacivao ulaz pa je bilo po 40000 ljudi, a na kraju su na 15 domacih ligaskih utakmica imali prosjek od nekih 16000 (ili 18000 ne sjecam se najbolje).

Sto se tice Hrvata, oni su prosle godine imali bolju prosjecnu posjecenost od nas. Koliko znam, prosle sezone je u prosjeku utakmicu u Prva HNL gledalo 2000-2200 gledalaca, dok kod nas je to iznosilo negdje oko 1300 gledalaca po utakmici.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 03 sep 2012, 16:33

Da i ja ovako forumski cestitam igracima na odlicnoj tekmi :D ,nismo odavno al ono bas ovako nekog lagano na proste faktore razbili ;) :D sad treba jos jednu uspjesnu domacu odradit i onda po mom misljenju dolazi period sezone koji ce nam reci jesmo li za titule ili ne, jer igramo sa jacim ekipama sto kuci sto u gostima i iskreno sem olimpica i nezgodnog prijedora ovo do sad nije neko mjerilo da se moze pricat da je ovo sampionska ekipa .
Sto se tice posjete mislim da ovdje mozemo mi danima pricat koji su razlozi al cinjenica jest da ima ih puno od finansija,da se razumijemo za one koji nemaju polugodisnje i godisnje da nez kako mi koji idemo gledamo njima je puno dati 5,7,8 KM za utakmicu protiv jedne gradine,goska,druga stvar nedeljni kasni termin ljudima iz daljih gradskih a pogotovo prigradskih naselja je nezgodan sto se tice prijevoza....mislim nabrojao sam samo 2 moguca razloga a ima ih sigurno jos tako da situacija je takva kakva jest ko ima namjeru on ce doci ko nema on nece i djaba mozemo mi ovdje pricat danima i danima al takav je ovdje mentalitet i to se tesko moze promjenit.

I da vidim ovdje neki prave poredjenja sa posjetama u susjedstvu i vjeruj te da nisu ni oni nista puno bolji sem hajduka i cz i donekle partizana s kojima se ne mozemo usporedjivat ovo ostalo je sve u pet deka a et imaju jacu ligu i kvalitetniji fudbal u odnosu na nas.
Zadnja izmjena: adnanhz, dana/u 03 sep 2012, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 sep 2012, 16:35

FCS je napisao/la:Šta ima 15 milja, pogledaj jedno super jako portugalsko prvenstvo pa ćeš vidjeti čuda. Prosjek par hiljada osim na utakmicama velike trojke.
Prosecan prosek prosle sezone skoro 13000 gledalaca.Bgm nije to malo.Ove godine tacnih podataka jos nema za prvih par kola ali od ovih sto ima pet ekipa je vec preslo 10000. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Amar_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Amar_TM87 » 03 sep 2012, 16:36

Devil je napisao/la:
FCS je napisao/la:Šta ima 15 milja, pogledaj jedno super jako portugalsko prvenstvo pa ćeš vidjeti čuda. Prosjek par hiljada osim na utakmicama velike trojke.
Prosecan prosek prosle sezone skoro 13000 gledalaca.Bgm nije to malo.Ove godine tacnih podataka jos nema za prvih par kola ali od ovih sto ima pet ekipa je vec preslo 10000. ;)
Znas li ti sta je prosjek uopste?

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 03 sep 2012, 16:38

Devil je napisao/la:
Da se razumijemo taj prosjek nabija samo benfica , porto i tu i tamo sporting i braga a pogledaj ostatak lige po 5-6 hiljada maximum
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 sep 2012, 16:41

Amar_TM87 je napisao/la:
Devil je napisao/la:
Znas li ti sta je prosjek uopste?
Prosvetli me... ;)
I gde si ti u celom postu video da ja ne pricam o prosecima ? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

brunoconti
Kontakt:

Post Postao/la brunoconti » 03 sep 2012, 17:00

HannahMontana je napisao/la:
Svasta procitati od pojedinaca.......Po mojoj slobodnoj procjeni ovaj nije vidio Koseva ove sezone ni u prolazu :D
Ako vam je Sunjevaric igrac koji "drzi sredinu teren"( takav tip igraca definitvno ne pravi faul u 45min protiv zete, i primimo gol iz slobdnjaka, a nije nista previse pokazao da se kaze da drzi sredinu) a sta cemo onda reci za sesara ako vam je ovo igrac koji drzi sredinu? sesar je igrac za kojeg se moze reci da "drzi sredinu terena", igrac koji digne glavu i pogelda raspored saigraca, a to bas i ne mogu reci za sunjevarica.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 03 sep 2012, 17:09

http://sportsport.ba/bh_fudbal/nagrada- ... nbul/87200" onclick="window.open(this.href);return false;

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 sep 2012, 17:12

Goražde domaćin FK Sarajevo, uz trodnevno druženje i utakmica ova dva tima

Ekipa FK Sarajevo gostovaće u Goraždu 06, 07 i 08. septembra gdje će na gradskom stadionu biti odigrana i utakmica između FK Sarajevo i FK Goražde.

Autobus ujutro polazi iz Sarajeva gdje će se ekipa tokom dana kratko zadržati na Ustikolini a sama utakmica planirana je za 17:30 sati na gradskom stadionu u Goraždu.

U sklopu gostovanja FK Sarajevo i odigravanja utakmice biće i Mobilni Fan Shop u cilju promocije članstva.

U petak, 07. 09. 2012. organizovat će se BORDO PARTY u Cafeu Coco, Goražde, i već spomenutiMobilni Fan Shop, rekao nam je direktor FKS Dino Selimović.

Povratak ekipe u Sarajevo planiran je za subotu 08. 09. '12. u poslijepodnevnim satima.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 03 sep 2012, 18:00

Ma raja sto se tice posjeta objektivno za jedan duzi period one nece biti vece,u ovom trenutku i Zeljo i Sarajevo imaju negdje od tri do maksimalno pet hiljada navijaca zavisno od protivnika izuzimajuci derbi gdje je posjeta veca ali daleko od ocekivane.Situacija je takva kakva jest sto zbog ekonomske situacije(masa raje jedva sastavlja kraj sa krajem),sto zbog loseg kvaliteta ligaskog takmicenja(ligu pod hitno skratiti) a i dosta raje izbjegava dolazak zbog folkrora koje nam priredjuje navijacke grupe(nacionalizam,pirotehnika i slicno).Je..ga prije je raja isla na tekme da se razrahati i opusti od svakodnevnih preblema a sada kada dodje slusa samo psovke,nacionalizam,cuva i svoju i glavu djeteta od petardi i topovskih udara.Neko je napisao da je bolje da ima 5000 gledalaca koji ce kartu platiti 5 km nego 2500 hiljade po 10 km i covjek u pravu.Zar i igracima nije veci merak igrati pred vise publike,jeste ali ljudi u klubovima to neshvataju ili nece.Uprave Sarajeva i Zelje mogle bi probati da stave cijenu karte lupam 3 km i da vide da li ce to povecati posjetu,ako se ne poveca lako je vratiti stare cijene.
A ovi sto nakon svakog kola broje koliko je hordi ili manijaka bilo na tekmi i kao jedni druge pod....vaju stim podacima nisu vrijedni pomena.
Komsije izvinjavam se na zauzimanju prostora i duzem postu.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 03 sep 2012, 18:22

brunoconti je napisao/la:Ma ne treba biti div nad divovima, bitna je politika kluba, nazalost komsije imaju dobru politiku kluba zadnjih par godina, uzmi samo u obzir jesu li oni i jednog kljucnog igraca prodali u zadnjih par godina? izuzve nyema,stanceski(citaj.propali transfer). Kad bi smo mi uspjeli npr. sacuvat suljica, tatomirovica, karamatica, bandovica, saida i dodat par igraca u iducih dvije godine, samo da se nadogradi ekipa, dupla kruna bi 1000% bila na kosevu.
???

HannahMontana
Kontakt:

Post Postao/la HannahMontana » 03 sep 2012, 18:27

brunoconti je napisao/la:
HannahMontana je napisao/la:
Ako vam je Sunjevaric igrac koji "drzi sredinu teren"( takav tip igraca definitvno ne pravi faul u 45min protiv zete, i primimo gol iz slobdnjaka, a nije nista previse pokazao da se kaze da drzi sredinu) a sta cemo onda reci za sesara ako vam je ovo igrac koji drzi sredinu? sesar je igrac za kojeg se moze reci da "drzi sredinu terena", igrac koji digne glavu i pogelda raspored saigraca, a to bas i ne mogu reci za sunjevarica.
Znao sam da ces to napisati i da ti je to razlog zasto mislis da treba otjerati sunjevarica! I naravno bio sam upravu kad sam rekao da si Sarajevo ove sezone samo mozda preko tva gledao i to protiv Zete kad je napravio faul za pogodak na kosevu, i kad je ispao u podgorici! Postujem svacije misljenje, al malo buraz otidji na Kosevo, fulio si vec 5 kola vidi se da si totalno ne informisan sto se tice ekipe Sarajeva i igraca koji igraju u istoj!!

High

Post Postao/la High » 03 sep 2012, 18:31

Ma dobar je on. Mene samo brine ko će Suljića zamijeniti protiv Veleža.. Koliko god on nama smetao svojim glupiranjem sa loptom koje često ponavlja iz utakmice u utakmicu, opet nam je dosta koristan igrač i bez njega dosta mrtvo igramo.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

HannahMontana
Kontakt:

Post Postao/la HannahMontana » 03 sep 2012, 18:34

High je napisao/la:Ma dobar je on. Mene samo brine ko će Suljića zamijeniti protiv Veleža.. Koliko god on nama smetao svojim glupiranjem sa loptom koje često ponavlja iz utakmice u utakmicu, opet nam je dosta koristan igrač i bez njega dosta mrtvo igramo.
Mahhhh Sulja je strasan samo kad ne komplikuje! Sinoc nikad manje komplikovanja i sta bi! Najbolji na terenu, fali mu samo jos malo discipline i to je to! A sto se tice zamjene ma Karamatic, nema ko drugi a ni bolji....Treba malo i onom momku pruzit prilike....

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 03 sep 2012, 18:34

High je napisao/la:Ma dobar je on. Mene samo brine ko će Suljića zamijeniti protiv Veleža.. Koliko god on nama smetao svojim glupiranjem sa loptom koje često ponavlja iz utakmice u utakmicu, opet nam je dosta koristan igrač i bez njega dosta mrtvo igramo.
Karamatić najvjerovatnije
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.