Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 03 sep 2012, 12:08

Adibhf88 je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Adibhf88 je napisao/la:Evo trenera da upise svoj komentar:

Samo "ga" Mirza forsiraj....to Djedovicu,udji,polozi,i nek izadje iz obruca,bravo....
Al cemo se provuci na Euro,bez igraca,i bez igre....postizemo mi dosta koševa,al odbrana nam je RUPČAGA!

Kikan veceras poceo skakati u 4/4...pa sta si druze moj radio do te cetvrtine....

I hajde sad,da "navičemo" pobjedu u Gruziji ,hahahah :D - Pa da idemo kao drugi :D

Ti opet po svome ,Dokazao si sa izjava koliko pratis basket.!!Ali bice bolje,mlad si ti jos.
Sigurno više od tebe pratim,medjutim,nije mi cilj da dajem objektivne komentare...jedino sto mi nacelnik Imamovic ne dozvoljava da uzivam u kosarci u svom Mejdanu kako sam uzivao prethodnih godina. Al ko ga **** !!!

Bez obzira koliki sam patriota i navijac svoje repke, toliko sam i kriticar. Jer ako neshto ne valja,onda ne valja! - sta me boli ona stvar za Acom,da je pravi trener,kakvim ga svi smatraju, sastavio bi 12 igraca da ova repka lici na neshto. Ovako smo pravi amateri....

Vise od mene pratis?hahha,treba ti jos jedno 10 godina,pa da stignes sve sto sam ja odgledao!!.. ;)
Ali opet kazem ,bice bolje ,samo ti gledaj i uzivaj...P.S Aco radi,vise nego dobar posao!!
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 03 sep 2012, 12:36, ukupno mijenjano 2 puta.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 03 sep 2012, 12:15

Cartman je napisao/la:Dobro sto nam je klupa kratka, ali zasto onda Aco nije iskoristio ove nase iskusnije igrace barem jos ovaj ciklus? Sigurno su se mogli nagovorit, pa i Kenan Bajramovic koji nam je svima toliko cupao zivce bi nam dobro dosao u ovom trenutku. Tu je i Ikonic. Hajde da stvara neku ekipu za buducnost, ali po njegovim pricama likovi poput Mitrovica i Naletilica nece bit ni na mapi za Eurobasket.
pa zato sto se smjena generacija pravi prije kvalifikacija a ne uoci eurobasketa. osim toga nije racuno na to da ce se svi ovi povrijediti.
keno sigurno ima kvalitet da igra u trenutnom rosteru. ali kad se sjetim svih promasenih zicera i sl.
osim toga nisu to igraci, koji su za nadopunu rostera, nego vise za njegov kostur. igraci kojima treba puno kontakata s loptom i odredjena minutaza, da bi funkcionisali kako treba.
bez obzira na ovolike oscilacije u igri, meni se ovo prilicno dopada.

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 03 sep 2012, 13:17

Da pomognem narodu

Grupa A

2.Izrael 4-3 uracunao pobjede protiv Slovacke i Islanda, ostala jos Srbija (A)
3.Srbija 3-3 uracunao sam pobjedu protiv Slovacke, ostale jos Estonia(A), Izrael (H)
4.Estonia 3-3 uracunao pobjedu protiv Islanda, ostale jos Crna gora (A) i Srbija (H)

Ovdje nam jedino moze zagorcati zivot pobjeda Estonije protiv Crne Gore i Srbije i pobjeda Izraela protiv Srbije i mi ispadamo sa EP-a. Situacija je jasna za drugo mjesto i prolaz na EP odlucuje duel izmedu Srbije i Izraela.

Grupa B

2. Svedska 4-2 uracunao pobjedu protiv Luksemburga, ostale jos Azerbejdzan (A) i Njemacka (H)
3. Bugarska 4-3 uracunao pobjedu protiv Luksemburga, ostala jos Njemacka (A)
4. Azerbejdzan 3-3 ostale jos Svedska (H) i Njemacka (A)

Ovdje nam uslugu treba ucinit Njemacka jer mora pobjediti Bugarsku na domacem terenu.

Grupa C

3. Madarska 3-3 uracunao pobjedu protiv Kipra, ostale jos Austrija (A) i Hrvatska (H)

Ovdje madari trebaju izgubiti minimalno jednu utakmicu i vjerujem da ce Madari imati 4-4

Grupa D

Mi imamo dvije sanse za prolaz u sljedece dvije utakmice moramo pobjediti makar jednu i sa omjerom 5-3 ili 6-2 idemo na EP.

Grupa E

Ovdje 100% idu tri repke.

Grupa F

2. Ceska 4-2 ostale jos Portugal (H) i Turska (A)
3. Turska 3-2 ostale jos Italija (H), Portugal (A) i Ceska (H)

Turska treba 2 pobjede u sljedece 3 utakmice da ima 5-3 omjer a Ceska ce imati 5-2 prije Turske.

Rezime :)

Grupa D,E i F vjerovatno ce imati ekipe sa 5-3

Grupa A,B,C vjerovatno ce imati ekipe sa 4-4

Sto bi znacilo da nam treba pobjeda protiv Rumunije ili Gruzije da idemo na EP.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 sep 2012, 13:21

Thecoldfear je napisao/la:Da pomognem narodu

Grupa A

3.Srbija 3-3 uracunao sam pobjedu protiv Slovacke, ostale jos Estonia(A), Izrael (H)
4.Estonia 3-3 uracunao pobjedu protiv Islanda, ostale jos Crna gora (A) i Srbija (H)

Ovdje nam jedino moze zagorcati zivot pobjeda Estonije protiv Crne Gore i Srbije i pobjeda Izraela protiv Srbije i mi ispadamo sa EP-a. Situacija je jasna za drugo mjesto i prolaz na EP odlucuje duel izmedu Srbije i Izraela.

Grupa B

2. Svedska 4-2 uracunao pobjedu protiv Luksemburga, ostale jos Azerbejdzan (A) i Njemacka (H)

Ovdje nam uslugu treba ucinit Njemacka jer mora pobjediti Bugarsku na domacem terenu.

Grupa C

3. Madarska 3-3 uracunao pobjedu protiv Kipra, ostale jos Austrija (A) i Hrvatska (H)

Ovdje madari trebaju izgubiti minimalno jednu utakmicu i vjerujem da ce Madari imati 4-4

Grupa D

Mi imamo dvije sanse za prolaz u sljedece dvije utakmice moramo pobjediti makar jednu i sa omjerom 5-3 ili 6-2 idemo na EP.

Grupa E

Grupa F

Turska treba 2 pobjede u sljedece 3 utakmice da ima 5-3 omjer a Ceska ce imati 5-2 prije Turske.

Grupu A ,ne trebas vise racunati drug,iz te grupe idu samo prve 2 ekipe,treci nema sanse!!

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 03 sep 2012, 13:35

lumani je napisao/la:
Thecoldfear je napisao/la:Da pomognem narodu

Grupa A

Grupa B

Grupa C

Grupa D

Grupa E

Grupa F

Grupu A ,ne trebas vise racunati drug,iz te grupe idu samo prve 2 ekipe,treci nema sanse!!
Ne stavljaj uzvicnike i procitaj da tamo treci ima sanse mizerne ali ima :)

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 03 sep 2012, 14:41

ma u biti ako bude naopako nece nam biti dovoljno 5/3
evo citam izjavu ace. nekako mit tesko povjerovat, da ce u gruziji odmarati glavne igrace i da nece probati da dobije.
mislim da je ulog prevelik, za ovakvu zajebanciju

hoshtapler
Kontakt:

Post Postao/la hoshtapler » 03 sep 2012, 15:08

Sapce je napisao/la:ma u biti ako bude naopako nece nam biti dovoljno 5/3
evo citam izjavu ace. nekako mit tesko povjerovat, da ce u gruziji odmarati glavne igrace i da nece probati da dobije.
Ipak mislim da je bolje da zapnemo punom snagom, izgubimo 5-10 razlike od Gruzije a onda ko ponjave dočekamo Rumuniju pa se znojimo jel ih možemo dobiti jer nemamo snage za svih 40 minuta. Sve je sada nebitno osim 5/3 omjera koji nam 100% donosi EP ; Odmorni, Rumune dobijamo, umorni, nisam baš siguran, zamal da sjebemo stvar protiv Holandije koja je tu negdje u rangu Rumunije, doduše jači ali ne previše. Sjeti se utakmice u Rumuniji, zamal je nismo izgubili.

Dobro je neko primjetio, imali smo sreće sa rasporedom jer smo relativno odmorni išli Rumuniji i Holandiji u goste. Da je bilo obratno i da smo sada gostovali Rumunima i Holanđanima garantujem da bi izgubili jednu utakmicu i belaj.

Bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Realno.
Najbolji klub: Željezničar
Najveći mangupi: TM87
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 03 sep 2012, 15:10

Aco je poznati blefer

Ne moze se nabrojati koliko je puta prije neke vazne utakmice izjavio da mu nece igrat glavni igrac jer je toboze ozljedjen, maltene u invalidskim kolicima, a na kraju isti zaigra i bude najbolji igrac na parketu

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 03 sep 2012, 15:13

Sapce je napisao/la:ma u biti ako bude naopako nece nam biti dovoljno 5/3
Potpuno ga razumijem jer igraci imaju prevelik napor. U mjesec dana odigrali su 16 utakmica. Trojac Mirza, Zeko i Nihad proveli su skoro 40 minuta zadnjih 6 utakmica. Mozda i ne bi bio problem da se igra utakmice igraju u Sarajevu ali oni su isli Sarajevo, Holandija, Sarajevo, Rumunija itd. Sam znas koliko te put umori.

Mozda poceti: Zeko, Masic, Buza, Tele i Kikan. Mozda igrati neki presing sa Perisicem na cetvorci. Probati sa dosta ranih rotacija iznenaditi Gruzijce svejedno nemamo sta izgubiti. Mozda da se ubace ovi mladi 2-3 minute da se igra presing Zeko-Buza-Vrabac-Perisic-Kikan. Ali to se nece desiti :) Bit ce ona stara prvu cetvrtinu vodimo a drugu se Teletovic umorio i pocne sutati sa 10-11 metara ljudi nas pune kao paprike a Aco rotira samo jednog igraca :)

hoshtapler
Kontakt:

Post Postao/la hoshtapler » 03 sep 2012, 15:18

konobar23 je napisao/la:Aco je poznati blefer

Ne moze se nabrojati koliko je puta prije neke vazne utakmice izjavio da mu nece igrat glavni igrac jer je toboze ozljedjen, maltene u invalidskim kolicima, a na kraju isti zaigra i bude najbolji igrac na parketu
Aha, blefira protiv mnogo jače ekipe na njihovom terenu pri čemu je BiH uspjela da izgubi 17 razlike u 3/4 protiv Holandije u Skenderiji jer igrači nemaju snage da skaču, igraju napad i odbranu i sve to sa rosterom od 6-7 igrača. Strašan blef. Ko da su Gruzijci levati pa to ne znaju. Strašan blef.

Šega
Najbolji klub: Željezničar
Najveći mangupi: TM87
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 03 sep 2012, 15:29

Dali neko moze da snimi utakmicu s Gruzijom? posto nisam u mogucnosti da je odgledam zbog skole!!! :oops:

Rios

Post Postao/la Rios » 03 sep 2012, 16:06

Nekako mi se cini da smo se svi pomirli sa cinjenicom da cemo izgubiti u Gruziji i da nam treba pobjeda protiv Rumuna i eto 3 mjesta..Jeste najvaznije otici na EP,ali kad bi se moglo naci malo snage pa da uzememo ovu Gruziju tamo i budemo medju prva 2 u nasoj grupi..Valjalo bi to i zbog grupe na EP..Na kraju krajeva i Holandija ih je "opalila" sto mi ne bi mogli?? Uz to ne bi morali ganjati neku kos razliku da bi bili bolji u medju. omjeru..Znam da je tu umor,kratka klupa,sve stoji,ali daj da pokusamo nesto majka mu stara.. :mrgreen: Sto bi Sabe rekao - 'Ajmo u pi... materinu :lol: :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Fanfara
Kontakt:

Post Postao/la Fanfara » 03 sep 2012, 16:39

Rios je napisao/la:Nekako mi se cini da smo se svi pomirli sa cinjenicom da cemo izgubiti u Gruziji i da nam treba pobjeda protiv Rumuna i eto 3 mjesta..Jeste najvaznije otici na EP,ali kad bi se moglo naci malo snage pa da uzememo ovu Gruziju tamo i budemo medju prva 2 u nasoj grupi..Valjalo bi to i zbog grupe na EP..Na kraju krajeva i Holandija ih je "opalila" sto mi ne bi mogli?? Uz to ne bi morali ganjati neku kos razliku da bi bili bolji u medju. omjeru..Znam da je tu umor,kratka klupa,sve stoji,ali daj da pokusamo nesto majka mu stara.. :mrgreen: Sto bi Sabe rekao - 'Ajmo u pi... materinu :lol: :lol:
Slažem se.Takav je Bošnjo,proš'o sam **** mi se.Pa stani čo'eće može bolje,to kod nas nema.Nismo mi Japanci jbg :D Jeb'o tu izreku s tim pticama,zato i idemo u Gruziju 'izgubiti'.Je l' moramo baš na to prvenstvo ići kao na ekskurziju,hajdemo sebi olakšati stvari godinu dana prije.

Ali ne,90% vas gleda na to da se dobije Rumunija i doviđenja prijatno.Gdje je taj pobjednički duh,doduše nije nikad ni postojao ovdje.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 03 sep 2012, 16:46

Fanfara je napisao/la:
Rios je napisao/la:Nekako mi se cini da smo se svi pomirli sa cinjenicom da cemo izgubiti u Gruziji i da nam treba pobjeda protiv Rumuna i eto 3 mjesta..Jeste najvaznije otici na EP,ali kad bi se moglo naci malo snage pa da uzememo ovu Gruziju tamo i budemo medju prva 2 u nasoj grupi..Valjalo bi to i zbog grupe na EP..Na kraju krajeva i Holandija ih je "opalila" sto mi ne bi mogli?? Uz to ne bi morali ganjati neku kos razliku da bi bili bolji u medju. omjeru..Znam da je tu umor,kratka klupa,sve stoji,ali daj da pokusamo nesto majka mu stara.. :mrgreen: Sto bi Sabe rekao - 'Ajmo u pi... materinu :lol: :lol:
Slažem se.Takav je Bošnjo,proš'o sam **** mi se.Pa stani čo'eće može bolje,to kod nas nema.Nismo mi Japanci jbg :D Jeb'o tu izreku s tim pticama,zato i idemo u Gruziju 'izgubiti'.Je l' moramo baš na to prvenstvo ići kao na ekskurziju,hajdemo sebi olakšati stvari godinu dana prije.

Ali ne,90% vas gleda na to da se dobije Rumunija i doviđenja prijatno.Gdje je taj pobjednički duh,doduše nije nikad ni postojao ovdje.
ne vjerujem bas da idem u gruziju da ostavimo bodove. ako se bude ukazala prilika, onda cemo sigurno probati da je iskoristimo.
medjutim, ako se nakon prvog poluvremena bude iz aviona vidjelo, da tu nemamo sta trazit, onda nece rizikovat. ako utakmica bude cijelo vrijeme u egalu i moguca pobjeda, onda ce sigurno probati i da je ostvare.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 sep 2012, 16:52

Ja ne mogu da razumijem neke ljude ovdje ...
Šta recimo da mi potegnemo tamo, istroše se naši igrači, prva petorka, i izgubimo, šta smo dobili, ništa.
Dođemo u Sarajevo nikakvi, umorni, dođu nam Rumuni na noge, a vidjeli smo šta umor od nas čini, i šta može da uradi bilo koja ekipa na svijetu u košarci, samo ako joj pustiš.
Ja mislim da je ovo razumno djelovanje Ace, ukoliko bude tako uradio, jer mi jednostavno drugoga izbora nemamo,
smatram da juniori i klupa u slučaju poraza u Tbilisiju sa startnom petorkom, malo bi mogli da urade u Sarajevu protiv rasterećene Rumunije.
Šta nam je umor uradio u četvrtoj četvrtini u Rumuniji .... jedva smo živu glavu izvukli
Ne znam, ovo je moje mišljenje, a šta će tamo da bude, samo Aco zna, kako god sretno im bilo :!:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 03 sep 2012, 16:59

zizu1991 je napisao/la:Ja ne mogu da razumijem neke ljude ovdje ...
Šta recimo da mi potegnemo tamo, istroše se naši igrači, prva petorka, i izgubimo, šta smo dobili, ništa.
Dođemo u Sarajevo nikakvi, umorni, dođu nam Rumuni na noge, a vidjeli smo šta umor od nas čini, i šta može da uradi bilo koja ekipa na svijetu u košarci, samo ako joj pustiš.
Ja mislim da je ovo razumno djelovanje Ace, ukoliko bude tako uradio, jer mi jednostavno drugoga izbora nemamo,
smatram da juniori i klupa u slučaju poraza u Tbilisiju sa startnom petorkom, malo bi mogli da urade u Sarajevu protiv rasterećene Rumunije.
Šta nam je umor uradio u četvrtoj četvrtini u Rumuniji .... jedva smo živu glavu izvukli
Ne znam, ovo je moje mišljenje, a šta će tamo da bude, samo Aco zna, kako god sretno im bilo :!:
pa ne vjerujem ni ja da ce po svaku cijenu ici na pobjedu. to bi bilo nerealno.
ali ako tok utakmice pokaze da imas sansu, onda je logicno da ces je probati iskoristit.
prva petorka ce sigurno startat. jedino sto ce ova glavna trojka dobivati malo vise pauza i gdje ce gledati da rotira, bez obzira na rezultat.
recimo 5 minuta do kraja u egal uci, onda definitivno treba probati nesto. a ako na poluvremenu bude minus 20 ili nakon 3 cetvrtine -15 onda je jasno. prekrizi i daj mladjima sansu da steknu neko iskustvo

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 03 sep 2012, 17:01

da su svi reprezentativci na okupu sigurno bi otisli u gruziju sa ciljem da pobjedimo. ali ovako, kad nam fali pola ekipe zbog povreda, bolje je da se cuvas za rumuniju, naravno ako se ukaze prilika treba je pokusati iskoristiti. nije to manjak pobjednickog mentaliteta, nego jednostavno nemamo srece sa povredama i vaznije je dobiti rumuniju, nego se mozda istrositi do kraja u gruziji pa zjaniti 5-10 razlike i onda igrati crknut sa rumunima. da su tu pasalic, gordic i bavcic sigruno bi ciljali na skor 8-0 i tako izboriti sto bolju poziciju prije zrijeba za eurobasket. a posto imamo samo 7 igraca u rotaciji treba se pomiriti s time da ciljamo na 5 pobjeda i da se niko vise ne ozljedi, jer recimo masic je na rubu povrede svaku utakmicu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 sep 2012, 17:05

dino-92 je napisao/la: naravno ako se ukaze prilika treba je pokusati iskoristiti
Sapce je napisao/la: ali ako tok utakmice pokaze da imas sansu, onda je logicno da ces je probati iskoristit.
prva petorka ce sigurno startat. jedino sto ce ova glavna trojka dobivati malo vise pauza i gdje ce gledati da rotira, bez obzira na rezultat.
recimo 5 minuta do kraja u egal uci, onda definitivno treba probati nesto. a ako na poluvremenu bude minus 20 ili nakon 3 cetvrtine -15 onda je jasno. prekrizi i daj mladjima sansu da steknu neko iskustvo
To je to, slažem se u potpunosti s obojicom, ja sam samo htio da kažem da bezglavo jurcanje nas neće nigdje dovesti.

Fanfara
Kontakt:

Post Postao/la Fanfara » 03 sep 2012, 17:13

Nisam ni ja mislio na bezglavo jurcanje,ali na maksimalno zalaganje DA.Uz dosta više mijenjaja i odmaranja kljucnih igraca.Recimo da ne igraju 40 min. nego 25-30. Ali da se igra odbrana kako Bog zapovijeda, i da ovi s klupe 'poginu',da se proba nešto.Gruzija nije SAD!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 sep 2012, 17:17

Fanfara je napisao/la:Nisam ni ja mislio na bezglavo jurcanje,ali na maksimalno zalaganje DA.Uz dosta više mijenjaja i odmaranja kljucnih igraca.Recimo da ne igraju 40 min. nego 25-30. Ali da se igra odbrana kako Bog zapovijeda, i da ovi s klupe 'poginu',da se proba nešto.Gruzija nije SAD!
Svakako :!:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: greenwood, Proximic i 4 gosta.