bistrikboy je napisao/la:@champions1921
A i sam znas kakvi su roditelji danas,nedo bog nikome kako razmisljaju.Da ti samo cujes kako danas razmislja Colpin otac ma syebo bi se vjeruj mi.Dzeko je za njega segrt trebao biti njegovom malom.To je po meni najveci problem.Pozitivan primjer je Ara po meni.Odbijali su roditelji ponude slusali Amara ali se L'pool ne odbija to je valjda jasno.Hertha,Werder,Soso odbijeni.Ako mali ostane sada kod nas ubijedjen sam ali bas ubjedjen da ce malac biti strasan igrac i kroz kratak period i reprezentativac.Po meni u kadetima ima veceg potencijala nego u juniorima.Ono sto nam najvise nedostaje je strategija sa tom djecom kad se pokazu.Da bar klub nudi stipendije toj djeci,znaci placa im skolarinu u srednjoj i sl. vec bi bilo drugacije.Djeca bi imala obavezu prema klubu.Ovako je klub "osudjen" na sud njihovih roditelja.
Ma ti roditelji su nepopravljivi i to ce tako ostati.. Ne znam postoji li bar neka teoretska sansa da, recimo, savez donese neke direktive da igrac ne moze napustiti klub do neke, lupam,23 godine bez suglasnosti kluba.. Nesto tako je bilo koliko znam u bivsoj drzavi kada igrac nije mogao, cini mi se, do 26-e godine ici vani.. Ovo sto se sada desava je totalno nefer prema klubovima i ne znam koliko se ti fudbaleri uopste mogu nazivati nasom buducnoscu.. Znam da ti momci sada izgaraju od zelje da nastupe nekad za prvi tim ali ih izmanipuliraju i oni pristanu da idu bilo gdje.. Za Aru si rekao.. Liverpul se ne odbija ali eno malog Hajradinovica danas gleda dojucerasnje suigrace a napustio ih je zbog jednog Olimpika.. E to mi vec nije jasno a znam da je momak lud za Zeljom..
U svakom slucaju i kod juniora ima dosta talenta.. Ja golove kakve je danas mali Baja zabio nisam nikada vidio na nasim terenima.. Onaj decko sto igra lijevo krilo je fizicki prejak i njih dvojica, po meni, vec sada mogu biti u konkurenciji za prvi tim cak i ispred Are koji je, cini mi se, za spica jos uvjek fizicki slab.. I eto nam oba krila koja bi za godinu dvije pod Amarovom palicom bili dominantni u nasoj ligi i na kojima bi dobre pare uzeli.. Da je skontati kako nacin da ih se zadrzi bilo bi dobro ali tesko da se nesto bitnije moze promijeniti..