Poklon dana bila dvojka na Berdycha. Dobro, nisam se htio toliko kockati pa sam uzeo da će uzeti barem jedan set.
Kao što @retro napisa, Berdonja nije imao formu koja bi mu mogla donijeti polufinale GSa. Jednostavno, u drugom dijelu sezone je bio neprepoznatljiv. Od Wimbledona, da budem precizniji. A onda se budi i igra onako kako je igrao na početku sezone. Lupa, dere, ulazi sve što treba i ne treba i dobija Federera. To je to.
Što se tiče Čilića, izbaksuzirali su ga oni na ES. Dok je išao na 2. kanalu, sve je to išlo kao po loju. Čim su ga prebacili na ES International, počeo je gubiti gameove. Jbt, imati 2 breaka prednosti i servirati za 2. set, pa na kraju nemati nijednu set loptu - to je za ne povjerovati. Kada je to propustio, znalo se da on nema šta tražiti. A Murray odigrao kao protiv Feliciana. Ne znam, al' u pojedinim trenucima mi djeluje baš nemoćno. Servis ga izdaje, pa priča sam sa sobom, griješi, ispucava loptice u mrežu... Jednostavno, daleko od ovog "novog" Murraya. Sinoć ga je Čilić vratio u meč.
Žao mi je Roddicka. Al' ga je fakat Delpo gospodski ispratio. Riječi hvale, nije se radovao zbog ulaska u 1/4 finale. Baš gospodski. Jbt, pa svi su plakali. K'o da je ispraćaj "Velikog Vođe" u pitanju.
Večeras očekujem Novakovu pobjedu. Može se ponoviti izdanje sa OI-a, al' sumnjam u to. Argentinac može do jednog seta, no sve preko toga je, barem s moje tačke gledišta, premija. Novak iako ne igra u prošlogodišnjoj formi, ima dovoljno oružja da odigra (barem) finale.
Također, volio bih da Tipsa prođe Ferrera. Ima Janko udarce, al' pitanje je ima li glavu. Tipujem da ima.

Recimo, 3:2 ili 3:1 za njega.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”