Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 06 sep 2012, 06:51

Edin TM87 je napisao/la:Berdych + Murray + Djokovic = 18 8-)
Očigledno varijanta Berdych sam = 17 više odgovara situaciji :P
Čilić manje više očekivano, "pukne" kada mu je najpotrebnije da igra.Berdychu svaka čast ali teško da će on igrati finale pogotovo sada kada Andy ima najbolju priliku za prvi GS.Bit će zanimljivo u najmanju ruku ali mislim da su učesnici finala već 99% sigurni 8-)
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 06 sep 2012, 08:42

Edin TM87 je napisao/la:Berdych + Murray + Djokovic = 18 8-)
Jesi dobro :lol:
Šta bi s elegantnim,nisam gledao,je li cmizdrio ? :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 06 sep 2012, 09:26

Sta ovo bi? Ispao Federer :o :( :o :(

Kako je igrao? Je li ko gledao?

Upropasti mi sedmicu Federeru :twisted: :twisted: :twisted:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 06 sep 2012, 09:30

likma23 je napisao/la:Sta ovo bi? Ispao Federer :o :( :o :(

Kako je igrao? Je li ko gledao?

Upropasti mi sedmicu Federeru :twisted: :twisted: :twisted:
Berda,rutinski :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 06 sep 2012, 09:53

Gledao sam jucer Novaka, po meni nije nesto posebno odigrao, ne samo taj mec, nego i cijeli turnir, da je Wawrinka znao da iskoristi ponudjeno, mogao je dobro namuciti Noleta, da ne kazem pobjediti. Za Federera ne znam, nisam gledao mec, ali po rezultatu, mogu reci da je katastrofalno odigrao....

Ako veceras Delpo pobjedi Noleta ( ako Bog da hoce :D ), i sutra Berdyh pobjedi Murraya, eto sanse Ferreru za 1. GS :D :D , pod uslovom da on pobjedi veceras :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 sep 2012, 11:19

Veliko iznenadjenje, ocigledno da situacija kada preskocis jedno kolo na GS-u i to prije dosta vaznog meca ne odgovara igracima.
Federer je usao odlicno, odmah napravio break, a onda je pocelo ispucavanje FH-om.
Berdych je imao 2-0 i break u trecem, a onda se upalila lampica i Roger uzima 5 gemova zaredom za treci set i u tim trenutcima je igrao odlicno.
Isto je nastavio u cetvrtom setu, ali odjednom Berdych je imao break loptu, pogodio winner i servirao za mec.
Uzima gem s nulom za mjesto u 1/2.
Nevjerovatno kako ga uvijek krene protiv Federera, a nije imao formu za polufinale GS-a.

Nema veze, jos uvijek je ovo odlicna sezona za Federera, vjerujem da ni sam nije ocekivao da ce u Septembru biti prvi i imati jos jedan GS. Slijedi njegov omiljeni dio sezone, turniri u dvorani gdje ce sigurno pokupiti jos neki turnir.

Andy ce izgubiti od Berdycha, ako odnos snaga bude kao u sinocnjim duelima.
Ovim ispadanjem, sigurno Novaku rastu najvise sanse, veceras bi trebao biti odlican mec i volio bi da pobjednik tog meca uzme titulu.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 06 sep 2012, 11:21

Žao mi je što sam sinoć gledao Federera.Prečesto mu se u posljednje 2 god. dešavalo da bude u nekom bad mood-u.Sinoć nije ništa išlo, servis, forehand, izgledao je bezvoljno.I stječe se utisak da uopće nije bio potpuno smiren, njegove gestikulacije, stalni uzvici meni nisu ulijevali neku nadu nakon 0:2.
Dobio je treći set zahvaljujući Berdychovim greškama, kao što je u suštini Berdych dobio meč zahvljujući lošoj igri Federera.
Sve u svemu, nije mi mnogo žao zbog poraza jer sam u početku bio skeptik u prolaz čim sam vidio na koga ide u četvrtfinalu.
Valjda će uspjeti da zadrži No.1 do kraja godine, mislim da bi mu to dosta značilo, te da tako okruni možemo reći do sada, uspješnu sezonu.
IN ROGER, WE TRUST! 8-)
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 06 sep 2012, 11:25

retro je napisao/la:Veliko iznenadjenje, ocigledno da situacija kada preskocis jedno kolo na GS-u i to prije dosta vaznog meca ne odgovara igracima.
Federer je usao odlicno, odmah napravio break, a onda je pocelo ispucavanje FH-om.
Berdych je imao 2-0 i break u trecem, a onda se upalila lampica i Roger uzima 5 gemova zaredom za treci set i u tim trenutcima je igrao odlicno.
Isto je nastavio u cetvrtom setu, ali odjednom Berdych je imao break loptu, pogodio winner i servirao za mec.
Uzima gem s nulom za mjesto u 1/2.
Nevjerovatno kako ga uvijek krene protiv Federera, a nije imao formu za polufinale GS-a.

Nema veze, jos uvijek je ovo odlicna sezona za Federera, vjerujem da ni sam nije ocekivao da ce u Septembru biti prvi i imati jos jedan GS. Slijedi njegov omiljeni dio sezone, turniri u dvorani gdje ce sigurno pokupiti jos neki turnir.

Andy ce izgubiti od Berdycha, ako odnos snaga bude kao u sinocnjim duelima.
Ovim ispadanjem, sigurno Novaku rastu najvise sanse, veceras bi trebao biti odlican mec i volio bi da pobjednik tog meca uzme titulu.
Znaš li u koliko sati igraju Novak i Delpo ?
"Indija,Pakistan..."

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 06 sep 2012, 11:28

BeyKopites je napisao/la:Žao mi je što sam sinoć gledao Federera.Prečesto mu se u posljednje 2 god. dešavalo da bude u nekom bad mood-u.Sinoć nije ništa išlo, servis, forehand, izgledao je bezvoljno.I stječe se utisak da uopće nije bio potpuno smiren, njegove gestikulacije, stalni uzvici meni nisu ulijevali neku nadu nakon 0:2.
Dobio je treći set zahvaljujući Berdychovim greškama, kao što je u suštini Berdych dobio meč zahvljujući lošoj igri Federera.
Sve u svemu, nije mi mnogo žao zbog poraza jer sam u početku bio skeptik u prolaz čim sam vidio na koga ide u četvrtfinalu.
Valjda će uspjeti da zadrži No.1 do kraja godine, mislim da bi mu to dosta značilo, te da tako okruni možemo reći do sada, uspješnu sezonu.
IN ROGER, WE TRUST! 8-)
Ako Novak uzme US open i odbrani poene od prošle godine teško da će Rodžer ostati na poziciji broj 1 .Slijede turniri gdje Srbin brani veoma mali broj poena.US open je ključan,ako bog da sreće da se odbrani titula stvari se negdje u novembru vraćaju u normalu. ;)
"Indija,Pakistan..."

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 sep 2012, 11:30

Roger je svoj cilj sto se tice broja 1. ispunio. :mrgreen: Sada nek Novak slobodno opet preuzme stafetu. 8-)

Novak i Delpo igraju posljednji mec u nocnom terminu, pola 3.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 sep 2012, 11:46

E moj Sova, sta napravi jadan... Malo kad sam se nervirao jedi jednog teniskog meca kao sinoc. Frajer je igrao najbolji tenis u zivotu, imao igru sa kojom je nemoguce izgubiti... i onda pukne ko lajsna bez ikakvog razloga. Nevjerovatno. Imao je lijepu sansu da zaigra u finalu.

Svi su nekako losi, moze se ovdje svasta desiti... Najmanje sanse dajem Berdihu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 sep 2012, 11:55

Valencia je napisao/la:E moj Sova, sta napravi jadan... Malo kad sam se nervirao jedi jednog teniskog meca kao sinoc. Frajer je igrao najbolji tenis u zivotu, imao igru sa kojom je nemoguce izgubiti... i onda pukne ko lajsna bez ikakvog razloga. Nevjerovatno. Imao je lijepu sansu da zaigra u finalu.

Svi su nekako losi, moze se ovdje svasta desiti... Najmanje sanse dajem Berdihu.
Nope. Nisu svi losi. Murray je igrao dobro protiv onih koje je smatrao ozbiljnim, Djokovic igra koliko mu treba, a Ferrer i Berdych su na granici maksimuma. Mislim da Tipsarevic moze da bije Ferrera, ali da ce to nekako ispustiti, a da Djokovic sredjuje JMDPa.

U 1/2 finalima su Skot i Srbin veliki favoriti, a u eventualnom finalu je 50-50%, iako bih voleo da do njega ne dodje. ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 sep 2012, 12:06

Bravo Berdycheeeeeeeeeeeeeeee :D :D :D
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 06 sep 2012, 13:59

Nisam mogao gledati Rogerov meč,ali nisam toliko razočaran i nije mi toliko krivo.
Ispao je od igrača protiv kojeg uvijek ima problema,koji ga je izbacio jednom i na Wimbledonu u 1/4 finalu.Pogledaću snimku,ali mogu da pretpostavim kako je Roger igrao.Mogu da pretpostavim da je možda čak više neprisiljenih grešaka imao iz forehanda nego backhanda.
Prvo mjesto više nije ni važno,važno je osvojiti još dosta trofeja.Sada slijede turniri u dvorani,to je njegova šansa da možda ode na 78 ili 79 singl titula.3-4 godine su pred njim,može do stoje valjda.
Nadam se još kojem GS-u mada teško će to biti ostvarivo.
Simply the best-Roger Federer.
You'll never walk alone.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 sep 2012, 14:48

Nek se goni i Federer vise u neku stvar. Ukoliko ti se ne igra fino predaj mec, a nemoj izlaziti na teren i zivcirati svoje navijace bezvoljnom igrom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 sep 2012, 14:53

MaGiCa je napisao/la:
Nope. Nisu svi losi. Murray je igrao dobro protiv onih koje je smatrao ozbiljnim, Djokovic igra koliko mu treba, a Ferrer i Berdych su na granici maksimuma. Mislim da Tipsarevic moze da bije Ferrera, ali da ce to nekako ispustiti, a da Djokovic sredjuje JMDPa.

U 1/2 finalima su Skot i Srbin veliki favoriti, a u eventualnom finalu je 50-50%, iako bih voleo da do njega ne dodje. ;)
Djokovic je daleko od proslogodisnje forme. Nisam tako siguran da ce dobiti Delpa. Bice to neizvjestan duel.

Jedino je Berdih u top formi. Imao je on ovu forumu u nekoliko navrata, ali bi se uvijek raspao kada bi bilo najteze.

Tipsa jeste dobar, ali ne vjerujem da moze protiv Ferera.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 sep 2012, 15:12

Poklon dana bila dvojka na Berdycha. Dobro, nisam se htio toliko kockati pa sam uzeo da će uzeti barem jedan set. :mrgreen:

Kao što @retro napisa, Berdonja nije imao formu koja bi mu mogla donijeti polufinale GSa. Jednostavno, u drugom dijelu sezone je bio neprepoznatljiv. Od Wimbledona, da budem precizniji. A onda se budi i igra onako kako je igrao na početku sezone. Lupa, dere, ulazi sve što treba i ne treba i dobija Federera. To je to.

Što se tiče Čilića, izbaksuzirali su ga oni na ES. Dok je išao na 2. kanalu, sve je to išlo kao po loju. Čim su ga prebacili na ES International, počeo je gubiti gameove. Jbt, imati 2 breaka prednosti i servirati za 2. set, pa na kraju nemati nijednu set loptu - to je za ne povjerovati. Kada je to propustio, znalo se da on nema šta tražiti. A Murray odigrao kao protiv Feliciana. Ne znam, al' u pojedinim trenucima mi djeluje baš nemoćno. Servis ga izdaje, pa priča sam sa sobom, griješi, ispucava loptice u mrežu... Jednostavno, daleko od ovog "novog" Murraya. Sinoć ga je Čilić vratio u meč.

Žao mi je Roddicka. Al' ga je fakat Delpo gospodski ispratio. Riječi hvale, nije se radovao zbog ulaska u 1/4 finale. Baš gospodski. Jbt, pa svi su plakali. K'o da je ispraćaj "Velikog Vođe" u pitanju. :mrgreen:

Večeras očekujem Novakovu pobjedu. Može se ponoviti izdanje sa OI-a, al' sumnjam u to. Argentinac može do jednog seta, no sve preko toga je, barem s moje tačke gledišta, premija. Novak iako ne igra u prošlogodišnjoj formi, ima dovoljno oružja da odigra (barem) finale.

Također, volio bih da Tipsa prođe Ferrera. Ima Janko udarce, al' pitanje je ima li glavu. Tipujem da ima. 8-) Recimo, 3:2 ili 3:1 za njega. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 06 sep 2012, 15:30

Vise mi se ne gleda US Open :D

Pokvario mi je cijelu sedmicu, nisam toliko zelio ni kuci da dodjem iz skole, a inace brojim sekunde do zadnjeg zvona :D.

Federeru, Federeru, Federeru :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Damir Dzumhur!!!!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 sep 2012, 15:37

Monolog je napisao/la: Žao mi je Roddicka. Al' ga je fakat Delpo gospodski ispratio. Riječi hvale, nije se radovao zbog ulaska u 1/4 finale. Baš gospodski. Jbt, pa svi su plakali. K'o da je ispraćaj "Velikog Vođe" u pitanju. :mrgreen:
...a ono otisao najveci paksu u historiji tenisa :mrgreen: :lol: .

Zao mi sto se oprostio, volim gledati kada gubi :mrgreen: !!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 sep 2012, 15:43

Tipsarević mora i može dobiti Ferera. Bolji je ofanzivnac, zna parirati sa osnovne linije... Samo ako uđe napaljeno i koncentrisano. Štaviše ovo prvo je čak bitnije. Sam Janko je izjavio da mu je ovo velika šansa za iskorak jer mu konačno rivali u 1/4 nisu Rodzer, Nole ili Rafa, uz veliki respekt Davidu... Nije kaže favorit već mali autsajder.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.