formance je napisao/la:
Berdych, Berdych, Berdych

Svaka čast majstore, konačno da neko razbije monotoniju polufinala sa TOP 4 igrača. Još kad bi Delpo noćaš zaigrao kao 2009, mojoj sreći ne bi bilo kraja.

Vidis, to sam prvo pomislio sinoc, nimalo mi nije bilo krivo iako je "moj" igrac izgubio dosta vazan mec.
To je potrebno tenisu, onakav Berdych, Cilic iz prva dva seta, Wawrinka, Janko, neki mladji igraci koji mogu iznenaditi velikane.
Danas se zna da npr. Tomic, Harrison ne mogu dobiti prvu cetvorku, da igraju ne znam kako. A nekada je klinac od 17. godina osvajao Wimbledon, nekada su Edberg, Becker znali ispasti odmah na startu i niko nije pravio od muhe, medvjeda jer je to bilo sasvim normalno.
Danas je to nemoguce.
Volio bi da i Delpo mozda napravi iznenadjenje i da u 1/2 imamo skroz drugu cetvorku nego inace(nemam nista protiv Novaka

).
Falit ce Andy tenisu, to je sigurno, mozda se i on pozeli "udaranja" loptice, pa se vrati za jedno godinu, dvije.
Iako vec godinu, dvije, nije to bio stari dobri Andy Roddick, servis je oslabio, ledja su polako popustala, nije tu bilo vise snage u udarcima, doze agresivnosti, nego se oslonio na nesto defanzivniju varijantu, a on to nikako ne moze i nije mogao igrati.
Uglavnom, izuzetno karizmaticna osoba, iako je i bio malo napuhan, privatno je veoma dobra osoba, "raja" sto bi rekli.
Vjerovatno bi imao i koji GS vise, da se nije pojavio covjek koji se zove Roger Federer, koji ga je kostao siguran sam par Majora. I pored svih tih silnih poraza, nikada mu nije zamjerio i uvijek su bili dobri prijatelji.
Ferrer ide dalje, kakav mec, strasan tenis i opet rudar, opet je kopao citav mec, radio i radio i opet mu se vratilo.
Kakav je samo to igrac, siguran sam igrac sa najboljom radnom navikom, cak boljom i od Nadala, samo rad i zasluzeno je tu gdje jeste.
David je ovom pobjedom obezbjedio 1/2 na tri GS-a, AO, RG i Us Open, te 1/4 Wimbledona.