Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Nadam se da ovaj prekid nece utjecati na ishod 1. seta. Nije fer prema Ferreru, koji je pitao sudiju:''Zasto mi prekidate mec'', s pravom pita, mogao se zavrsit' 1. set i onda prekinuti mec, ali sta je tu je.......
Vamos Ferrer
Vamos Ferrer
Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- VolimLiverpool
- Kontakt:
"Roger je na tome poradio sa vremenom, ali bio je i ostao igrač koji nije znao prihvatiti poraz i koji je uvijek tražio izgovore nakon istih. "
Možeš li mi pronaći par you tube clipova koji će potvrditi ovo što si rekao ??
You'll never walk alone.
Prošle godine na AO je brojao koliko puta Novak udariVolimLiverpool je napisao/la:"Roger je na tome poradio sa vremenom, ali bio je i ostao igrač koji nije znao prihvatiti poraz i koji je uvijek tražio izgovore nakon istih. "
lopticu prije servisa... To je uradio kad je već gubio meč... Pa na USO nakon onog poraza opet protiv Novaka na press-u je histerisao na pitanje novinara da prokomentariše onaj forhend ritern na meč loptu.... A to je sve ništa spram izjava i frustracije dok nije još bio nadmašio Samprasa i osvojio RG... Marej je i sinoć bio bezobrazan... Bio je svjestan svoje krivice, ali se pravio lud kod spadanja kačketa.... Da ne nabrajam dalje....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
To je dojam koji se stekao vremenom, određenim gestikulacijama, ali najviše datim izjavama poslije meča.VolimLiverpool je napisao/la:"Roger je na tome poradio sa vremenom, ali bio je i ostao igrač koji nije znao prihvatiti poraz i koji je uvijek tražio izgovore nakon istih. "Možeš li mi pronaći par you tube clipova koji će potvrditi ovo što si rekao ??
Da se razumijemo, kao što rekoh prije, svi oni imaju svoje vrline i mane. Rogerova vrlina je što je gospodin, što nikada ne predaje mečeve i što će rijetko, praktično nikad tražiti MTO i razbijati ritam protivniku. Obično kada to radi, ima dobar razlog za to. Koliko se sjećam, to je uradio 2x u karijeri. Protiv Murraya u Shangaiu 2008 i protiv Malissea na ovogodišnjem Wimbledonu. Vrlina je i to što je često iskren, pa se izjave pogrešno protumače. Mana je što je često tražio izgovore poslije poraza, a dosta je mečeva koje potvrđuju ovo pravilo. Međutim, to ga ne čini ništa lošijim čovjekom, nismo svi isti i svi smo skloni da drugačije reagujemo na određene stvari jedni od drugih.
Novak je recimo po meni največi fair play igrač iz prve četvorke, najveći je i u pobjedi i u porazu, nema izgovora poslije poraza, nema prevelikog uzdizanja poslije pobjede, često aplaudira na dobar potez protivnika, opušten je i pokušava se što više zabavljati na terenu. Mana je to što je znao predavati mečeve onda kada mu ne ide najbolje i što se često žalio zbog uslova koji mu ne odgovaraju, kao i što je znao tražiti MTO onda kada je protivnik u naletu.
Međutim, sve to čini jednog igrača igračem, svi imaju svoje pozitivne i negativne osobine, samo ih pokazuju na različite načine. Tako će Roger možda biti namćor poslije poraza, ali nikada neće tražiti od sudije da se prekine meč zbog lošijeg vremena ili iz čista mira tražiti MTO, dok Novak to možda hoće uraditi, ali će isto tako i čestitati protivniku na dobrom potezu, priznati poen koji bi po pravilima trebao pripasti njemu i biti maksimalno korektan poslije poraza. Zato nema potrebe skakati na svaki post koji je kritički napisan prema nekom igraču. Kritika je potrebna, jednako kao i pohvala.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
-
public enemy no1.
- Kontakt:
da je roger takav,da zna prihvatiti poraz,da poraz na njega ne utječe toliko vjerovatno ne bi sada imao ovoliko osvojenih GS-ova..
Maria Kirilenko fan !
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
Naravno, sve ima svoje zašto. Kamo sreće da su takvi bili Safin, Nalbandian ili Rios. Dobro, ovaj treći je bio najluđi lik kojeg je teniski svijet ikad vidio, tako da on možda i nije relevantan.
Frajer nije nikog šljivio ni 2%, čak je i ženu ostavio u autu nakon jednog sudara, a on otišao sa lica mjesta.

"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Ma nema to veze,ima dva brejka prednosti i prvi set je riješen.Drugi set će biti odlučujući,ko ga dobije dobio je mečlikma23 je napisao/la:Nadam se da ovaj prekid nece utjecati na ishod 1. seta. Nije fer prema Ferreru, koji je pitao sudiju:''Zasto mi prekidate mec'', s pravom pita, mogao se zavrsit' 1. set i onda prekinuti mec, ali sta je tu je.......
Vamos Ferrer
"Indija,Pakistan..."
- Citizen-X
- Kontakt:
steta za ferera 3 vezane brejk lopte al nista.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Jbt, kakav poen. 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Dajte ljudi, nemojte zezati. Bruka je sto se uopste igralo po vjetru. Duel Marej i Berdih je bila antipropaganda tenisa. Ja onu patnju nisam mogao gledati. Na kraju mi zao Berdiha sto je ispao na takav nacin.
Evo prilike Fereru da pokaze kakav je igrac. Sanse mu nisu posebno velike, ali nikad se ne zna.
Evo prilike Fereru da pokaze kakav je igrac. Sanse mu nisu posebno velike, ali nikad se ne zna.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
BREJK DAVID, VAMOS!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- Citizen-X
- Kontakt:
bravo davide slomij golijata 
razgoropadio se spanac u PM
razgoropadio se spanac u PM
- Citizen-X
- Kontakt:
cim ne ide saginjanje mjaukanje i slicno ista prica uvijek
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Šta je bilo, nisam vidio?Citizen-X je napisao/la:cim ne ide saginjanje mjaukanje i slicno ista prica uvijek
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Citizen-X
- Kontakt:
posl'o ga 1-2x David po cevape i pocne se saginjat i nesto mumljat....Monolog je napisao/la:Šta je bilo, nisam vidio?Citizen-X je napisao/la:cim ne ide saginjanje mjaukanje i slicno ista prica uvijek
-
public enemy no1.
- Kontakt:
samo cudo moze spasiti sad ferrera.
Maria Kirilenko fan !
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nisam vidio, kasno se uključih u ovaj set. Prest'o gledati kod 2:0 za Novaka i vidjeh da tek sad napravi break za 4:3.
Kontam da nije neko veće s*anje bilo.
Inače, zbog finala i moje antipatije prema Murrayu bih volio da tamo bude Đoković.
Ukoliko Ferrer prođe Novaka (iskreno, mislim da je to nemoguća misija), onda će Andy imati mnogo lakši posao u finalu, a to mi nije po volji. 
Inače, zbog finala i moje antipatije prema Murrayu bih volio da tamo bude Đoković.
Jašta je. Treba igrati samo kada favoritima odgovara. Ako se David prilagodio, mogu i oni. Vrlo jednostavna logika.Valencia je napisao/la:Bruka je sto se uopste igralo po vjetru. Duel Marej i Berdih je bila antipropaganda tenisa. Ja onu patnju nisam mogao gledati. Na kraju mi zao Berdiha sto je ispao na takav nacin.
Bilo je zanimljivo gledati kako se improvizuje prilikom udarca, ipak je prilagodba drugačijim uslovima suština tenisa
David se bori, ali Novak je jednostavno bolji igrač. To izbija iz maltene svakog njihovog udarca, vidi se ko je gazda na terenu.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- Citizen-X
- Kontakt:
nista posebno Djokovic nije pokazao mozda 3-4 brilijantna poena - kao i sad uglavnom je dobio poklonjene poene...
David se sasr'o i to je to.
David se sasr'o i to je to.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.