Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

soba 39
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la soba 39 » 09 sep 2012, 09:53

Iskreno,nevreijeme na vrijeme :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 09 sep 2012, 11:10

Nadam se da ovaj prekid nece utjecati na ishod 1. seta. Nije fer prema Ferreru, koji je pitao sudiju:''Zasto mi prekidate mec'', s pravom pita, mogao se zavrsit' 1. set i onda prekinuti mec, ali sta je tu je.......

Vamos Ferrer :mrgreen:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 09 sep 2012, 12:38

"Roger je na tome poradio sa vremenom, ali bio je i ostao igrač koji nije znao prihvatiti poraz i koji je uvijek tražio izgovore nakon istih. "

Možeš li mi pronaći par you tube clipova koji će potvrditi ovo što si rekao ??
You'll never walk alone.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 sep 2012, 12:51

VolimLiverpool je napisao/la:"Roger je na tome poradio sa vremenom, ali bio je i ostao igrač koji nije znao prihvatiti poraz i koji je uvijek tražio izgovore nakon istih. "

Možeš li mi pronaći par you tube clipova koji će potvrditi ovo što si rekao ??
Prošle godine na AO je brojao koliko puta Novak udari
lopticu prije servisa... To je uradio kad je već gubio meč... Pa na USO nakon onog poraza opet protiv Novaka na press-u je histerisao na pitanje novinara da prokomentariše onaj forhend ritern na meč loptu.... A to je sve ništa spram izjava i frustracije dok nije još bio nadmašio Samprasa i osvojio RG... Marej je i sinoć bio bezobrazan... Bio je svjestan svoje krivice, ali se pravio lud kod spadanja kačketa.... Da ne nabrajam dalje....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 sep 2012, 13:27

VolimLiverpool je napisao/la:"Roger je na tome poradio sa vremenom, ali bio je i ostao igrač koji nije znao prihvatiti poraz i koji je uvijek tražio izgovore nakon istih. "Možeš li mi pronaći par you tube clipova koji će potvrditi ovo što si rekao ??
To je dojam koji se stekao vremenom, određenim gestikulacijama, ali najviše datim izjavama poslije meča.
Da se razumijemo, kao što rekoh prije, svi oni imaju svoje vrline i mane. Rogerova vrlina je što je gospodin, što nikada ne predaje mečeve i što će rijetko, praktično nikad tražiti MTO i razbijati ritam protivniku. Obično kada to radi, ima dobar razlog za to. Koliko se sjećam, to je uradio 2x u karijeri. Protiv Murraya u Shangaiu 2008 i protiv Malissea na ovogodišnjem Wimbledonu. Vrlina je i to što je često iskren, pa se izjave pogrešno protumače. Mana je što je često tražio izgovore poslije poraza, a dosta je mečeva koje potvrđuju ovo pravilo. Međutim, to ga ne čini ništa lošijim čovjekom, nismo svi isti i svi smo skloni da drugačije reagujemo na određene stvari jedni od drugih.

Novak je recimo po meni največi fair play igrač iz prve četvorke, najveći je i u pobjedi i u porazu, nema izgovora poslije poraza, nema prevelikog uzdizanja poslije pobjede, često aplaudira na dobar potez protivnika, opušten je i pokušava se što više zabavljati na terenu. Mana je to što je znao predavati mečeve onda kada mu ne ide najbolje i što se često žalio zbog uslova koji mu ne odgovaraju, kao i što je znao tražiti MTO onda kada je protivnik u naletu.
Međutim, sve to čini jednog igrača igračem, svi imaju svoje pozitivne i negativne osobine, samo ih pokazuju na različite načine. Tako će Roger možda biti namćor poslije poraza, ali nikada neće tražiti od sudije da se prekine meč zbog lošijeg vremena ili iz čista mira tražiti MTO, dok Novak to možda hoće uraditi, ali će isto tako i čestitati protivniku na dobrom potezu, priznati poen koji bi po pravilima trebao pripasti njemu i biti maksimalno korektan poslije poraza. Zato nema potrebe skakati na svaki post koji je kritički napisan prema nekom igraču. Kritika je potrebna, jednako kao i pohvala. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 09 sep 2012, 13:52

da je roger takav,da zna prihvatiti poraz,da poraz na njega ne utječe toliko vjerovatno ne bi sada imao ovoliko osvojenih GS-ova..
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 sep 2012, 13:56

Naravno, sve ima svoje zašto. Kamo sreće da su takvi bili Safin, Nalbandian ili Rios. Dobro, ovaj treći je bio najluđi lik kojeg je teniski svijet ikad vidio, tako da on možda i nije relevantan. :mrgreen: Frajer nije nikog šljivio ni 2%, čak je i ženu ostavio u autu nakon jednog sudara, a on otišao sa lica mjesta. :roll: :lol:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 09 sep 2012, 14:05

likma23 je napisao/la:Nadam se da ovaj prekid nece utjecati na ishod 1. seta. Nije fer prema Ferreru, koji je pitao sudiju:''Zasto mi prekidate mec'', s pravom pita, mogao se zavrsit' 1. set i onda prekinuti mec, ali sta je tu je.......

Vamos Ferrer :mrgreen:
Ma nema to veze,ima dva brejka prednosti i prvi set je riješen.Drugi set će biti odlučujući,ko ga dobije dobio je meč
"Indija,Pakistan..."

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 09 sep 2012, 17:44

steta za ferera 3 vezane brejk lopte al nista.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 sep 2012, 17:57

Jbt, kakav poen. :shock:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 sep 2012, 17:58

Dajte ljudi, nemojte zezati. Bruka je sto se uopste igralo po vjetru. Duel Marej i Berdih je bila antipropaganda tenisa. Ja onu patnju nisam mogao gledati. Na kraju mi zao Berdiha sto je ispao na takav nacin.

Evo prilike Fereru da pokaze kakav je igrac. Sanse mu nisu posebno velike, ali nikad se ne zna.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 09 sep 2012, 18:26

BREJK DAVID, VAMOS!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 09 sep 2012, 18:27

bravo davide slomij golijata :mrgreen:

razgoropadio se spanac u PM :mrgreen:

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 09 sep 2012, 18:37

cim ne ide saginjanje mjaukanje i slicno ista prica uvijek

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 sep 2012, 18:38

Citizen-X je napisao/la:cim ne ide saginjanje mjaukanje i slicno ista prica uvijek
Šta je bilo, nisam vidio? :?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 09 sep 2012, 18:40

Monolog je napisao/la:
Citizen-X je napisao/la:cim ne ide saginjanje mjaukanje i slicno ista prica uvijek
Šta je bilo, nisam vidio? :?
posl'o ga 1-2x David po cevape i pocne se saginjat i nesto mumljat....

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 09 sep 2012, 18:42

samo cudo moze spasiti sad ferrera.
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 sep 2012, 18:43

Nisam vidio, kasno se uključih u ovaj set. Prest'o gledati kod 2:0 za Novaka i vidjeh da tek sad napravi break za 4:3. :lol: Kontam da nije neko veće s*anje bilo.
Inače, zbog finala i moje antipatije prema Murrayu bih volio da tamo bude Đoković. :D Ukoliko Ferrer prođe Novaka (iskreno, mislim da je to nemoguća misija), onda će Andy imati mnogo lakši posao u finalu, a to mi nije po volji. :mrgreen:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 sep 2012, 18:48

Valencia je napisao/la:Bruka je sto se uopste igralo po vjetru. Duel Marej i Berdih je bila antipropaganda tenisa. Ja onu patnju nisam mogao gledati. Na kraju mi zao Berdiha sto je ispao na takav nacin.
Jašta je. Treba igrati samo kada favoritima odgovara. Ako se David prilagodio, mogu i oni. Vrlo jednostavna logika.
Bilo je zanimljivo gledati kako se improvizuje prilikom udarca, ipak je prilagodba drugačijim uslovima suština tenisa :!: Tomasa mi nije žao, bolji igrač je pobijedio u datom trenutku, igrač koji se bolje snašao u datim okolnostima. Zato treba čestitati Andyu na tenisu koji je prikazao.

David se bori, ali Novak je jednostavno bolji igrač. To izbija iz maltene svakog njihovog udarca, vidi se ko je gazda na terenu.

Profesionalnitenis.com

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 09 sep 2012, 18:54

nista posebno Djokovic nije pokazao mozda 3-4 brilijantna poena - kao i sad uglavnom je dobio poklonjene poene...

David se sasr'o i to je to.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.