Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 09 sep 2012, 21:40

nedim1993 je napisao/la:Pustite Srbe nek vode svoje bitke, mi svoje Hvala Bogu završili fino, maestralno. Odigrali utakmicu za oči raje.
Wright svojim zakucavanjima od nas napravi atraktivnu reprezentaciju :P .
i siguran sam da će Petrović posložit koce do eura, pokazao je koji je majstor 8|.

nego jel ovdje spominjan diego kapelan?

Ako pokaze sta na Kipru,mozda ga krenemo spominjati.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 10 sep 2012, 12:34

[quote="nerminh74] ima istine u onome sta si napisao, ali isto ti igraci (macvan, savanovic i erceg) nisu losi nego se sada raspao sistem
sto se tice kuzmica treba vidjeti sljedecu sezonu kako ce igrati i da li se cimati kvaltet da zamjeni nekoga iz dvojca kikanovic-sinanovic on je jos potencijal ali taj potencijal treba dokazati a srbija jos tu ima i perovica i raduljicu i muslija, a ristic polako dolazi
dok savovic se vec dokazao kao igrac koji dobro igra ledzima kosu, dobro skace i ima veoma solidan sut sa distance, sa solidnom odbranom i ako dodze ocekujem da ce mjenjati mirzu nekih 10-tak minuta, ali i igrati u tandemu sa njim 10-tak minuta pogotovo sto mirza moze braniti jake i spore centre, a savovic brze igrace
+ ima jos prostora za razvoj
stvarno mu se nadam u nasoj repki[/quote]

nisam tacno upoznat kvlitetom kuzmica i savovica. medjutim, mislim da srbija ima veci problem, koji ova dva igraca nece rijesiti..

sta je sad uopste sa savovicem? zar nije receno, da su papiri sredjeni i da on treba da zaigra za nas?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 sep 2012, 15:07

Neno je vec sve rekao sto se tice nase igre, ja sam licno ocekivao od Masica i Persica da budu dobri, isto mislim da je Naletilic imao vise minuta da bi se i on pokazao, posebno u odbrani. Takodjer sam razocaran parijama Kikanovica i Sinanovica, mislim da mogu i moraju puno vise.
Pojedinacno to izgleda ovako.

Zek - najvece otkrice repke, igrac boli glava, koji je trebao ovoj reprezentaciji i mislim da kada bude imao Nemanju pored sebe da ce biti jos bolji. Odusevio sa asistencijama i skokovima. Majstor.

Naletilic - vec sam objasnio u uvodu, steta da se povrijedio i mislim da bi odlicno dobpunio Zeku, mislim da nece biti na EP kada se Gorda vrati.

Arci - igrac koji je odigrao partiju zivota u Gruziji, ali inace nije taj nivo. Ovo ljeto mu je bila premija i svaka cast na svemu sto je pruzio, dao je sta je mogao.

Nihad - moze i mora puno vise, nakon odlicnog pripremnog perioda Nihad je pao u formi, posebno ona tekma protiv Gurzije ga je ubila i to sama zavrsnica. Evo sada ima da igra godinu u Albi, da bude iskusniji i da ima jos jednog beka pored sebe. On u odbrani moze pruziti dobru partiju, a u napadu ako ga krene moze biti svasta.

Masic - novi Firic, nevjerovatno mi je drago zbog ovog covjeka. Odlican sut, odlicna odbrana pod inekcijama i bolestan. Svaka cast majstore. Ne bih ga dao za 10 Preldzica.

Persic - nisam ga puno poznavao, ali me fino iznenadio, nista spektakulrano, ali sto treba odradi. Pored Masica odigrao najbolju odbranu.

Mirza - cekali smo ga i docekali, Mirza je nas kralj, i od njega ocekujem bolje igre, kada bude imao vise odmora. Unistio i sudiju i Gruziju i publiku. Vodja. Igrac koji ubija. Drago mi je da je @#neno vidio ko je Mirza a ko je Savan i Bjelica. :D Jedino sam mu to zamjerao sto mi dira Mirzu.

Kikan - za mene razocarenje jer sam mislio da moze vise, nakon odlicnih priprema imao je vise losih nego dobrih tekmi. Mislim i uvjeren sam, da nije igrac za prvu postavu, da je najbolji kada ulazi sa klupe i dobija 20-tak minuta. U napadu ako ga krene moze dati dosta, u odbrani je puno slab, skoka nema, misica nema. Ocekujem od njega napredak dogodine.

Sinan - ono sto sam ocekivao to je i uradio, dosta raje ga ne gotivi ali meni nije los, radi neke stvari koje se ne vide. Zatvara reket, uzima skokove, sprijecava ulaze, i odlicno se nadopunjava sa Kikanom, od njih dvojice kad uzmes najbolje dobijes beton centra. Mislim da je trebao imati puno vecu minutazu, ali ...

Juka, Buza i Vrabac - ogroman plus kvalifikacija i nase velike nade, prejako ljeto iza njih i nadam se da ce i drugi mladi kosarkasi sada vidjeti ove stvari i odluciti se za BiH.

Za kraj Mitrovic, skontah da sam njega zaboravio, ocito ima razlog, to sam pisao i nakon tekme sa Latvijom, trebao biti nasljednik Ikonica, ali to ce se vrlo tesko desiti, ocito prilagodba drugo traje ali covjek nije u napadu nista uradio do zadnje revijalne tekme. Tesko ce biti u Sloveniji.

Ovo sve ne bi bilo moguce da nije Haruna. Za njega sam se dobro zezno u procjeni, mislio sam da ce biti tipicni maneken ko i njegov prethodnik, da je tu samo da se reklamira, ali je covjek radnik, za mene sportski radnik godine i decenije u BH sportu. Sta je samo uradio, dao nam pravo da sanjamo na EP dogodine. Nadam se da ce nastaviti sa uspjesima u dovodjenju i vrbovanju igraaca.

Secer dolazi na kraju, Aco i Novosel, velika imena, nakon amatera na klupi u likovima Sabeta i trenerskog klovna Bajramovica (pu pu pu), drago mi je da je vecina vidjela da mozemo naci boljeg i da je taj bolji donio rezultat. Aco je za 9 mjeseci uspio da vrati 9 godina nerada i konstantog upropastavanja BH kosarke.

Hvala svima koji su ucestvovali u ovom ljetu i donijeli nam toliko radosti. Ocekujem da uz najavljena 3 pojacanja napredujemo jos vise, a dokle, pa uz malo srece da stignemo Makedoniju od prosle godine. :D

Znaci Zek, Gorda, Pasalic, Djedovic, Masic, Mirza, Bavke, Sinan i Kikan su sigurni, ostale cekamo da se prikljuce.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

skeva
Kontakt:

Post Postao/la skeva » 10 sep 2012, 15:28

Opet vidim spominjete da ce Savovic sigurno zaigrati za BIH, ponovicu da to i nije tako jednostavno, al eto. Plus jos jedna konstatacija, Savovic nema sta mijenjati Mirzu, oni ce u slucaju da Savovic zaigra za BIH igrati zajedno. Mirza na trici a Savovic na cetvorci. I vjerujte mi, tada bi se defanzivni kao i ofanzivni skok dobrano popravio. Plus, Savovic ima bolju ledjnu tehniku od svih reprezentativaca BIH, a i po vanjskom sutu je medju prva 3-4. Momak moze bolje odigrati i peticu od npr. Kikanovica jer je visok 210cm a ima reflekse kao da je 5-6cm nizi.
U svakom slucaju, molite Boga da on zaigra za BIH, bio bi vrhunsko pojacanje :)
I da, nadam se da ga nisam puno nahvalio 8-)
Po zimi ,kisi ,suncu ,snegu ili kosavi!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 sep 2012, 15:36

Mrsko mi je citati sve postove ali o kojem Savovicu je rijec?!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 10 sep 2012, 15:46

dobro, ove statistike nisu aman zaman, ali glavno pitanje je, zasto se sumnja u njegov dolazak u repku, kad je objavljeno da je to "zavrseno"?

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 10 sep 2012, 15:52

bhsport je napisao/la:Neno je vec sve rekao sto se tice nase igre, ja sam licno ocekivao od Masica i Persica da budu dobri, isto mislim da je Naletilic imao vise minuta da bi se i on pokazao, posebno u odbrani. Takodjer sam razocaran parijama Kikanovica i Sinanovica, mislim da mogu i moraju puno vise.
Pojedinacno to izgleda ovako.

Zek - najvece otkrice repke, igrac boli glava, koji je trebao ovoj reprezentaciji i mislim da kada bude imao Nemanju pored sebe da ce biti jos bolji. Odusevio sa asistencijama i skokovima. Majstor.

Naletilic - vec sam objasnio u uvodu, steta da se povrijedio i mislim da bi odlicno dobpunio Zeku, mislim da nece biti na EP kada se Gorda vrati.

Arci - igrac koji je odigrao partiju zivota u Gruziji, ali inace nije taj nivo. Ovo ljeto mu je bila premija i svaka cast na svemu sto je pruzio, dao je sta je mogao.

Nihad - moze i mora puno vise, nakon odlicnog pripremnog perioda Nihad je pao u formi, posebno ona tekma protiv Gurzije ga je ubila i to sama zavrsnica. Evo sada ima da igra godinu u Albi, da bude iskusniji i da ima jos jednog beka pored sebe. On u odbrani moze pruziti dobru partiju, a u napadu ako ga krene moze biti svasta.

Masic - novi Firic, nevjerovatno mi je drago zbog ovog covjeka. Odlican sut, odlicna odbrana pod inekcijama i bolestan. Svaka cast majstore. Ne bih ga dao za 10 Preldzica.

Persic - nisam ga puno poznavao, ali me fino iznenadio, nista spektakulrano, ali sto treba odradi. Pored Masica odigrao najbolju odbranu.

Mirza - cekali smo ga i docekali, Mirza je nas kralj, i od njega ocekujem bolje igre, kada bude imao vise odmora. Unistio i sudiju i Gruziju i publiku. Vodja. Igrac koji ubija. Drago mi je da je @#neno vidio ko je Mirza a ko je Savan i Bjelica. :D Jedino sam mu to zamjerao sto mi dira Mirzu.

Kikan - za mene razocarenje jer sam mislio da moze vise, nakon odlicnih priprema imao je vise losih nego dobrih tekmi. Mislim i uvjeren sam, da nije igrac za prvu postavu, da je najbolji kada ulazi sa klupe i dobija 20-tak minuta. U napadu ako ga krene moze dati dosta, u odbrani je puno slab, skoka nema, misica nema. Ocekujem od njega napredak dogodine.

Sinan - ono sto sam ocekivao to je i uradio, dosta raje ga ne gotivi ali meni nije los, radi neke stvari koje se ne vide. Zatvara reket, uzima skokove, sprijecava ulaze, i odlicno se nadopunjava sa Kikanom, od njih dvojice kad uzmes najbolje dobijes beton centra. Mislim da je trebao imati puno vecu minutazu, ali ...

Juka, Buza i Vrabac - ogroman plus kvalifikacija i nase velike nade, prejako ljeto iza njih i nadam se da ce i drugi mladi kosarkasi sada vidjeti ove stvari i odluciti se za BiH.

Za kraj Mitrovic, skontah da sam njega zaboravio, ocito ima razlog, to sam pisao i nakon tekme sa Latvijom, trebao biti nasljednik Ikonica, ali to ce se vrlo tesko desiti, ocito prilagodba drugo traje ali covjek nije u napadu nista uradio do zadnje revijalne tekme. Tesko ce biti u Sloveniji.

Ovo sve ne bi bilo moguce da nije Haruna. Za njega sam se dobro zezno u procjeni, mislio sam da ce biti tipicni maneken ko i njegov prethodnik, da je tu samo da se reklamira, ali je covjek radnik, za mene sportski radnik godine i decenije u BH sportu. Sta je samo uradio, dao nam pravo da sanjamo na EP dogodine. Nadam se da ce nastaviti sa uspjesima u dovodjenju i vrbovanju igraaca.

Secer dolazi na kraju, Aco i Novosel, velika imena, nakon amatera na klupi u likovima Sabeta i trenerskog klovna Bajramovica (pu pu pu), drago mi je da je vecina vidjela da mozemo naci boljeg i da je taj bolji donio rezultat. Aco je za 9 mjeseci uspio da vrati 9 godina nerada i konstantog upropastavanja BH kosarke.

Hvala svima koji su ucestvovali u ovom ljetu i donijeli nam toliko radosti. Ocekujem da uz najavljena 3 pojacanja napredujemo jos vise, a dokle, pa uz malo srece da stignemo Makedoniju od prosle godine. :D

Znaci Zek, Gorda, Pasalic, Djedovic, Masic, Mirza, Bavke, Sinan i Kikan su sigurni, ostale cekamo da se prikljuce.
Sa vecinom ove analize se mogu sloziti donekle, osim sa usporedbom "Masic - Firic". Ne vidim nijednu dodirnu tacku izmedju njih dvojice. Takodjer, mislim da ce Mitrovic biti u uzoj konkurenciji za sastav za EP. Ima decko sut, ko je isao na trening mogao je to da vidi. Malo privikavanja na europsku kosarku, i bice to ok.
Sport je lijek za tijelo i duh.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 sep 2012, 15:57

Sapce je napisao/la:
dobro, ove statistike nisu aman zaman, ali glavno pitanje je, zasto se sumnja u njegov dolazak u repku, kad je objavljeno da je to "zavrseno"?

Zato sto je se na twitteru pojavila neka njegova izjava....Ja ga nemam na Twitteru, pa ne znam u cemu je problem..

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 10 sep 2012, 16:20

lumani je napisao/la:
Sapce je napisao/la:

Zato sto je se na twitteru pojavila neka njegova izjava....Ja ga nemam na Twitteru, pa ne znam u cemu je problem..
pa vidio sam to, bezze..

evo link
http://www.****/sport/kosark ... -savovica-" onclick="window.open(this.href);return false;

skeva
Kontakt:

Post Postao/la skeva » 10 sep 2012, 16:54

Neda mi se vise ponavljati u vezi Savovica, vidjece se uglavnom.
Inace na tom profilu pise da je Savovic visok 206, a on je 210. nevjerovatno je kako se ovakve greske desavaju jer 4cm nije malo....
Po zimi ,kisi ,suncu ,snegu ili kosavi!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 sep 2012, 20:47

storm_raider je napisao/la: Sa vecinom ove analize se mogu sloziti donekle, osim sa usporedbom "Masic - Firic". Ne vidim nijednu dodirnu tacku izmedju njih dvojice. Takodjer, mislim da ce Mitrovic biti u uzoj konkurenciji za sastav za EP. Ima decko sut, ko je isao na trening mogao je to da vidi. Malo privikavanja na europsku kosarku, i bice to ok.
Vise sam mislio da obojica rade prljave poslove u ekipi kao i Persic. Jesu razlicit tip, Masic je suter, dok je Firke bio univerzalac, a ja se nisam dobro izrazio, i nadam se da si u pravu za Mitrovica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 10 sep 2012, 21:37

MALI ZEKO :lol: :lol:

[youtube][/youtube]

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 sep 2012, 00:32

bhsport je napisao/la:

S većinom tvog posta sam se gore složio a ovo sam citirao samo. Ovde se ne slažem s tim da je baš Sabit amater, ipak je taj čovjek par puta odveo našu reprezentaciju na EUROBASKET, a pod njim su proslavljane velike pobjede kao ona u Splitu protiv Hrvatske, prije toga u Sarajevu protiv istog protivnika, pobjeda protiv Litvanije u gostima i tad je reprezentacija igrala dobro. Sabit je sad jedan zastario model, dok je Aco čovjek za moderniju košarku, ali zasluge Sabita ne treba podcjenjivat niti zaboravljat. Menso je opet nešto drugo, o njemu sam imao visoko mišljenje a poslije je pokazao mnoge svoje mane.

Aco je svakako napravio jednu revoluciju, jer je faca, institucija, koja je u stanju i da protestima kod sudija napravi određene stvari u utakmici, uvijek daje neki bitan impuls, u ključnim trenucima. Al ne bi ni ono sve od prije bacao pod noge.
Moram reči da je i mene Harun pozitivno iznenadio, jer u početku sam mislio pa šta ovaj amater hoće u košarci, nekako sam ga smatrao antisportistom i nesposobnjakovićem, ali lijepo je kad se čovjek na ovakav način prevari. Harun se na kraju pokazao kao jedna gromada i izuzetno sposoban. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 11 sep 2012, 00:41

effe_sa je napisao/la:
bhsport je napisao/la:

S većinom tvog posta sam se gore složio a ovo sam citirao samo. Ovde se ne slažem s tim da je baš Sabit amater, ipak je taj čovjek par puta odveo našu reprezentaciju na EUROBASKET, a pod njim su proslavljane velike pobjede kao ona u Splitu protiv Hrvatske, prije toga u Sarajevu protiv istog protivnika, pobjeda protiv Litvanije u gostima i tad je reprezentacija igrala dobro. Sabit je sad jedan zastario model, dok je Aco čovjek za moderniju košarku, ali zasluge Sabita ne treba podcjenjivat niti zaboravljat. Menso je opet nešto drugo, o njemu sam imao visoko mišljenje a poslije je pokazao mnoge svoje mane.

Aco je svakako napravio jednu revoluciju, jer je faca, institucija, koja je u stanju i da protestima kod sudija napravi određene stvari u utakmici, uvijek daje neki bitan impuls, u ključnim trenucima. Al ne bi ni ono sve od prije bacao pod noge.
Moram reči da je i mene Harun pozitivno iznenadio, jer u početku sam mislio pa šta ovaj amater hoće u košarci, nekako sam ga smatrao antisportistom i nesposobnjakovićem, ali lijepo je kad se čovjek na ovakav način prevari. Harun se na kraju pokazao kao jedna gromada i izuzetno sposoban. ;)
Sve je to fino krasno i lijepo ali niko ne spominje MIRKA NOVOSELA... I on je tu zasluzan sjecam se kad je Aco u suretu protiv gruzije u Skenderiji kada samo na poluvremenu gubili trazio Novosela da dodje sa njim u svlacionicu gdje su igraci i da ih malo savjetuje...

[youtube][/youtube]

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 11 sep 2012, 01:25

Aco je faca samo takva , ne znam pri kojem rezlutatu pjan sam malo ne mogu da se sjetim , on je kad smo vodili ja mislim 7 razlike prije one tehnicke sinanovica svaki put kad bi oni zabili neke poene i priblizili nam se vriso pritisak na sudije koji su gotovo prekidali utakmicu onda odma time out to je naucnka fantastika za sabita ... Sabe je dobar nemojte zezat odveo nas je na par eurobasketa jbg i to je to ... Ali ova generacija zasluzuje strucnjaka kao sto je aco cak i boljeg ali boze moj sta je tu je aco je veliki trener i veliki covjek... Pored toga serete za elmedina istina da nije nesto u odbrani ali ima 24 godine udebljat ce se ojacat ce u napadu je ubica pogledajte njegov sut u zadnje 2 tekme nepogrijesiv je. A kamo srece ako dobijemo savovica a da ne pricam omica slavio bi do zivota mi ne bi bilo :D budimo ponosni prvi smo u grupi bez obzira kakva je to je velika stvar imamo generaciju koja ce napredovati, KIKANOVIC 24 , DJEDOVIC 22 , Teletovic je stariji ali i on ima 27 pa sta je vama nisu ni blizu najzrelijih godina za kosarku . A svi koji serete o nihadu za vas nemam rijeci nadam se da ce vam zacepit usta uskoro a vjerujem da hoce.EDIT do prije 10 dana znam da su bile price da molimo boga da idemo kao treceplasirani a sad smo prvi i opet ne valjamo XD

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 sep 2012, 01:29

bhsport je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Sa vecinom ove analize se mogu sloziti donekle, osim sa usporedbom "Masic - Firic". Ne vidim nijednu dodirnu tacku izmedju njih dvojice. Takodjer, mislim da ce Mitrovic biti u uzoj konkurenciji za sastav za EP. Ima decko sut, ko je isao na trening mogao je to da vidi. Malo privikavanja na europsku kosarku, i bice to ok.
Vise sam mislio da obojica rade prljave poslove u ekipi kao i Persic. Jesu razlicit tip, Masic je suter, dok je Firke bio univerzalac, a ja se nisam dobro izrazio, i nadam se da si u pravu za Mitrovica.
Dobro, ako iz tog ugla gledas u pravu si. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 11 sep 2012, 01:34

Ja imam samo jedno pitanje da li je mitrovic sin , Miroljuba mikija mitrovica ?

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 11 sep 2012, 01:54

Ovo što Aco i Novosel pričaju, 3-4 nova igrača, bi li to mogli biti: Pašalić, Gordić, Savović i Omić?

I još jedno pitanje. Ima li IKAKVE šanse da za nas zaigra Begić ili Bogdanović?

Hvala unaprijed i molim da se suzdržite od drskih odgovora. :D
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 sep 2012, 02:17

grgr je napisao/la:Ja imam samo jedno pitanje da li je mitrovic sin , Miroljuba mikija mitrovica ?
Jeste! ;)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.