Neno je vec sve rekao sto se tice nase igre, ja sam licno ocekivao od Masica i Persica da budu dobri, isto mislim da je Naletilic imao vise minuta da bi se i on pokazao, posebno u odbrani. Takodjer sam razocaran parijama Kikanovica i Sinanovica, mislim da mogu i moraju puno vise.
Pojedinacno to izgleda ovako.
Zek - najvece otkrice repke, igrac boli glava, koji je trebao ovoj reprezentaciji i mislim da kada bude imao Nemanju pored sebe da ce biti jos bolji. Odusevio sa asistencijama i skokovima. Majstor.
Naletilic - vec sam objasnio u uvodu, steta da se povrijedio i mislim da bi odlicno dobpunio Zeku, mislim da nece biti na EP kada se Gorda vrati.
Arci - igrac koji je odigrao partiju zivota u Gruziji, ali inace nije taj nivo. Ovo ljeto mu je bila premija i svaka cast na svemu sto je pruzio, dao je sta je mogao.
Nihad - moze i mora puno vise, nakon odlicnog pripremnog perioda Nihad je pao u formi, posebno ona tekma protiv Gurzije ga je ubila i to sama zavrsnica. Evo sada ima da igra godinu u Albi, da bude iskusniji i da ima jos jednog beka pored sebe. On u odbrani moze pruziti dobru partiju, a u napadu ako ga krene moze biti svasta.
Masic - novi Firic, nevjerovatno mi je drago zbog ovog covjeka. Odlican sut, odlicna odbrana pod inekcijama i bolestan. Svaka cast majstore. Ne bih ga dao za 10 Preldzica.
Persic - nisam ga puno poznavao, ali me fino iznenadio, nista spektakulrano, ali sto treba odradi. Pored Masica odigrao najbolju odbranu.
Mirza - cekali smo ga i docekali, Mirza je nas kralj, i od njega ocekujem bolje igre, kada bude imao vise odmora. Unistio i sudiju i Gruziju i publiku. Vodja. Igrac koji ubija. Drago mi je da je @#neno vidio ko je Mirza a ko je Savan i Bjelica.

Jedino sam mu to zamjerao sto mi dira Mirzu.
Kikan - za mene razocarenje jer sam mislio da moze vise, nakon odlicnih priprema imao je vise losih nego dobrih tekmi. Mislim i uvjeren sam, da nije igrac za prvu postavu, da je najbolji kada ulazi sa klupe i dobija 20-tak minuta. U napadu ako ga krene moze dati dosta, u odbrani je puno slab, skoka nema, misica nema. Ocekujem od njega napredak dogodine.
Sinan - ono sto sam ocekivao to je i uradio, dosta raje ga ne gotivi ali meni nije los, radi neke stvari koje se ne vide. Zatvara reket, uzima skokove, sprijecava ulaze, i odlicno se nadopunjava sa Kikanom, od njih dvojice kad uzmes najbolje dobijes beton centra. Mislim da je trebao imati puno vecu minutazu, ali ...
Juka, Buza i Vrabac - ogroman plus kvalifikacija i nase velike nade, prejako ljeto iza njih i nadam se da ce i drugi mladi kosarkasi sada vidjeti ove stvari i odluciti se za BiH.
Za kraj Mitrovic, skontah da sam njega zaboravio, ocito ima razlog, to sam pisao i nakon tekme sa Latvijom, trebao biti nasljednik Ikonica, ali to ce se vrlo tesko desiti, ocito prilagodba drugo traje ali covjek nije u napadu nista uradio do zadnje revijalne tekme. Tesko ce biti u Sloveniji.
Ovo sve ne bi bilo moguce da nije Haruna. Za njega sam se dobro zezno u procjeni, mislio sam da ce biti tipicni maneken ko i njegov prethodnik, da je tu samo da se reklamira, ali je covjek radnik, za mene sportski radnik godine i decenije u BH sportu. Sta je samo uradio, dao nam pravo da sanjamo na EP dogodine. Nadam se da ce nastaviti sa uspjesima u dovodjenju i vrbovanju igraaca.
Secer dolazi na kraju, Aco i Novosel, velika imena, nakon amatera na klupi u likovima Sabeta i trenerskog klovna Bajramovica (pu pu pu), drago mi je da je vecina vidjela da mozemo naci boljeg i da je taj bolji donio rezultat. Aco je za 9 mjeseci uspio da vrati 9 godina nerada i konstantog upropastavanja BH kosarke.
Hvala svima koji su ucestvovali u ovom ljetu i donijeli nam toliko radosti. Ocekujem da uz najavljena 3 pojacanja napredujemo jos vise, a dokle, pa uz malo srece da stignemo Makedoniju od prosle godine.
Znaci Zek, Gorda, Pasalic, Djedovic, Masic, Mirza, Bavke, Sinan i Kikan su sigurni, ostale cekamo da se prikljuce.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921