Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

likma23
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la likma23 » 09 sep 2012, 19:10

David previse grijesi, Novak nista posebno, skoro svaki poen osvoji na gresci Davida :twisted: :twisted:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 sep 2012, 19:17

Novak će morati dosta bolje igrati protiv Murraya. Andy je sada kompletniji igrač nego je bio u januaru i usudiću se reči da ako bude igrao kao na OI da je favorit u sutrašnjem finalu. Dosta je raznovrsniji igrač od Davida i Novak neće tako lako moći izvlačiti greške kao što radi danas. Vrijeme je da Andy konačno uzme prvu GS titulu, a napravimo li komparaciju sa Ivanom Lendlom, sutra bi trebao biti taj dan. Druže Virtu4l, sutra sam jednako uz Andya kao i ti. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 09 sep 2012, 19:25

Edin TM87 je napisao/la:BREJK DAVID, VAMOS!
`oće li :lol:
Moraš jače :lol:
"Indija,Pakistan..."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 09 sep 2012, 19:25

soba 39 je napisao/la:
pa ionako ce ga andy pomest u finalu
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 09 sep 2012, 19:27

Citizen-X je napisao/la:cim ne ide saginjanje mjaukanje i slicno ista prica uvijek
Slabo pratiš ,u jednom poenu je zakačio nogom sudijsku stolicu
Moraš to malo bolje,sa razumjevanjem a ne samo `nako u tv blejit :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

VanTheMan
Kontakt:

Post Postao/la VanTheMan » 09 sep 2012, 19:30

Idemo Nole sampione !

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 09 sep 2012, 19:37

Edin TM87 je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:
pa ionako ce ga andy pomest u finalu
Bože moj,ako bude bolji neka ga pomete ;)
Nego ,jesi li to promjenio Rodžera ? :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 09 sep 2012, 19:41

Jest mi Ferrer izvukao zivce :X, ovaj rezultat je dobiven na osnvu gresaka Dvida, mislim, mozda bi opet Nole pobjedio ali ne bi ovakvim rezultatom, jer Ferrer nije zasluzio da 3. set bude 6-2

Damir Dzumhur!!!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 09 sep 2012, 19:49

soba 39 je napisao/la:Nego ,jesi li to promjenio Rodžera ? :mrgreen:
Ne, nego dokazujem da sam strucnjak :mrgreen: Ako Murray osvoji US Open pogodit cu sve osvajace GS-ova s onim postom od pocetka godina :mrgreen: A i svakako je dobro da Đoka izgubi koji bod, da se osigura prvo mjesto i u 2012 :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 09 sep 2012, 19:50

Edin TM87 je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:Nego ,jesi li to promjenio Rodžera ? :mrgreen:
Ne, nego dokazujem da sam strucnjak :mrgreen: Ako Murray osvoji US Open pogodit cu sve osvajace GS-ova s onim postom od pocetka godina :mrgreen: A i svakako je dobro da Đoka izgubi koji bod, da se osigura prvo mjesto i u 2012 :mrgreen:
A to je znači,ok ;)
"Indija,Pakistan..."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 sep 2012, 20:14

likma23 je napisao/la:Jest mi Ferrer izvukao zivce :X, ovaj rezultat je dobiven na osnvu gresaka Dvida, mislim, mozda bi opet Nole pobjedio ali ne bi ovakvim rezultatom, jer Ferrer nije zasluzio da 3. set bude 6-2
Vidi se da slabo poznaješ tenis.... Ferer je igrač koji ne zna napadati, koji žive od bjesomucnog vraćanja loptice, i grešaka rivala, taj ti nikad nema previše vinera... Problem nastane kada naleti na igrača, koji može do sutra držati loptu i igri, a pritom zna i napasti.... Na šljaci bi možda i nešto dobio, ali na bržim teže... Mada i tu zna iznenaditi prije svih Nadala(gle čuda)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 09 sep 2012, 20:24

DANTES je napisao/la:
likma23 je napisao/la:Jest mi Ferrer izvukao zivce :X, ovaj rezultat je dobiven na osnvu gresaka Dvida, mislim, mozda bi opet Nole pobjedio ali ne bi ovakvim rezultatom, jer Ferrer nije zasluzio da 3. set bude 6-2
Vidi se da slabo poznaješ tenis.... Ferer je igrač koji ne zna napadati, koji žive od bjesomucnog vraćanja loptice, i grešaka rivala, taj ti nikad nema previše vinera... Problem nastane kada naleti na igrača, koji može do sutra držati loptu i igri, a pritom zna i napasti.... Na šljaci bi možda i nešto dobio, ali na bržim teže... Mada i tu zna iznenaditi prije svih Nadala(gle čuda)
Zato nikad nije niti će šta ozbiljnije uzeti.Nema damu ;)
"Indija,Pakistan..."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 sep 2012, 20:25

DANTES je napisao/la:Mada i tu zna iznenaditi prije svih Nadala(gle čuda)
Jes pusti ga Rafa prvi set do 6:6 i onda ga pomete :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 sep 2012, 20:28

formance je napisao/la: Jašta je. Treba igrati samo kada favoritima odgovara. Ako se David prilagodio, mogu i oni. Vrlo jednostavna logika.
Bilo je zanimljivo gledati kako se improvizuje prilikom udarca, ipak je prilagodba drugačijim uslovima suština tenisa :!: Tomasa mi nije žao, bolji igrač je pobijedio u datom trenutku, igrač koji se bolje snašao u datim okolnostima. Zato treba čestitati Andyu na tenisu koji je prikazao.

David se bori, ali Novak je jednostavno bolji igrač. To izbija iz maltene svakog njihovog udarca, vidi se ko je gazda na terenu.
Ne znam stvarno sta reci ako ti je bio zanimljiv mec izmedju Mareja i Berdiha. Ono je bila patnja za igrace i publiku. Ja ono nisam mogao gledati.

Tenis je sport koji zahtjeva savrsene vremenske uslove i disciplinovanu publiku. Ako cemo do te mjere zagovarati testiranje igraca, onda je najbolje da igraju po kisi i vjetru, pred fudbalskom publikom itd itd..

Treba odrediti kolika je dozvoljena snaga vjetra da bi se mec mogao odigrati. Ono juce nije imalo smisla.

Bila bi steta da se Djokovic nije plasirao u finale. Dosta je bolji igrac od Ferera u ovom trenutku.

Finale

Marej nema igru sa OI. Cilic ga je imao u saci, ali je iz neshvatljivih razloga potpuno potonuo kada je trebao prelomiti mec. I Berdih bi bio neuporedivo opasniji da nije bilo prokletog vjetra.

Djokovic je u boljoj formi i ima vece iskustvo. Marej je dan odmorniji i vjerovatno drukciji igrac nakon osvojenih OI.

Bice gusto, nijasne ce odlucivati... Minimalna prednost Djokovicu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 09 sep 2012, 20:32

DANTES je napisao/la:
Nisam neki veliki strucnjak, ali poznajem tenis... Ja nisam napisao kakv je igrac Ferrer, nego da ne bi bio ovakav rezultat da je manje gresio, a uostslom slazem s ovim sto si napisao :D , to sto si napisao je tako, ali Ferrer nije zasluzio da 3. set bude izgubljen rezultatom 6-2 :D

Damir Dzumhur!!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 sep 2012, 20:57

Valencia je napisao/la:Ne znam stvarno sta reci ako ti je bio zanimljiv mec izmedju Mareja i Berdiha. Ono je bila patnja za igrace i publiku. Ja ono nisam mogao gledati.

Tenis je sport koji zahtjeva savrsene vremenske uslove i disciplinovanu publiku. Ako cemo do te mjere zagovarati testiranje igraca, onda je najbolje da igraju po kisi i vjetru, pred fudbalskom publikom itd itd..

Treba odrediti kolika je dozvoljena snaga vjetra da bi se mec mogao odigrati. Ono juce nije imalo smisla.
Ne znam zašto bi trebali polemisati oko zanimljivosti i ljepote, jer to su subjektivne stvari svakog pojedinca. Dakle, ako je tebi nešto zanimljivo, ne mora značiti da je i meni, kao i obratno. Ja u tenisu ne tražim ljepotu (ona je samo bonus), već kvalitet. A kada se jedan igrač vrhunski prilagođava drugačijim uslovima, ogledali se oni u prilagodbi na podlogu ili vrijeme, onda se to mora cijeniti. Ako se neki igrač ne može adekvatno prilagoditi tome, onda je razlog njegova limitiranost. Vrlo jednostavno.

Ti si očito izmislio novu definiciju tenisa po svom nahođenju. Niti tenis zahtjeva savršene vremenske uslove, niti treba određivati snagu vjetra da bi se meč mogao odigrati, niti treba ići u krajnost pa igrati po kiši ili ped fudbalskom publikom. Stvar je u prilagodbi drugačijim uslovima, to je suština tenisa. Nigdje u pravilima ne piše da se igra samo po sunčanom vremenu, niti bi trebalo, jer tada bi totalno otišli izvan domena ovog sporta i svega što on predstavlja. McEnroe, Lendl i Connors (da ne spominjem igrače prije njih) igrali su po zagušljivim dvoranama bez klima uređaja, po vjetru, morali su ostajati budni po čitavu noć, jer nisu imali novca da plate recepciji da ih probude u dogledno vrijeme, igrali su po tepihu, prirodnim i dosta nekvalitetnim podlogama sa drvenim reketima, a uz sve to nisu bili ni približno plaćeni i zaštićeni kao današnje zvijezdice, pa se nisu žalili.

Bili su spremni da se po čitav dan dobacuju na šljaci, a onda na travi da preko 100 puta izađu na mrežu i nadigravaju se. Da ne govorim o ograničenim pauzama između poena, korištenju peškira i svega ostalog. Ali bili su svjesni da je nema fajde žaliti se, sve je to tenis i sve to čini ovaj sport onim što on jeste.
Potpuno druga stvar je što su današnje zvijezde razmažene i naviknute da im sve bude kako oni hoće. Smeta plava šljaka, smeta vjetar, šta treba, da samo udaraju po loptici, to očekuju ?!

Igralo se i prije po vjetru, igrat će se i u budućnosti. Kada se jedan David može prilagoditi i onako odigrati prvi set, zašto ne bi mogli i ostali ?! Problem je dakle u njima, a ne u vremenu. Upropastili su skokove zbog praznih floskula tipa koeficijent vjetra, treba da to urade i sa tenisom ?! Neka hvala, dovoljno su ga upropastili.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 09 sep 2012, 20:59

Marej-Berdih je nešto najodvratnije što sam gledao u zadnjih 10-tak godina na "GS".Ni ovo danas nije bilo bog zna šta ali ono... :cry:
"Indija,Pakistan..."

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 09 sep 2012, 21:59

Slijedeci nastup Federera tek 7.10 :shock: :shock: :shock: , Novakov sedmicu ranije :shock:
Jooooj ko ce docekat :( :( :( :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 09 sep 2012, 22:21

Zaje*a ja se za Ferrera,rekao sam da će osvojiti 11-12 gemova,a on je osvojio čak 13. :mrgreen:

Bravoo Nole.Svaka čast.Razlika u kvaliteti bila je prevelika i Nole je to dokazao.
I Murray će pasti,siguran sam.Očekujem 3:1 za Đokovića.
Bojim se da Andy nije nešto puno sazrio nakon OI što smo svi pomislili.

sad će žensko finale,vrijedi pogledati.
You'll never walk alone.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 09 sep 2012, 22:26

Nije Ferrer toliko slab, mogao bi se on suprostavit ovoj velikoj 4. Ali Ferrer glupo razmislja, ona izjava sa RG, gdje kaze prije duela sa Nadalom, gdje kaze:'Ne znam kako se Rafi da suprostavim. ne znam kako ga pobjedit'', on tu izgubio mec, vjerovatno je tako i danas razmisljao, pa je pravi neke glupe greske :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.