Rummenige i Hoeness su opet eskplodirali, bockali i digli malo prašine u svom stilu.
Prvo je još jučer Rummenige upozorio Scholla, da mora birati između tv karijere i posla u Bayernu (trener je druge ekipe Bayerna za one koji ne znaju). Ako produži ugovor kao tv konsultant gubi posao u Bayernu.
Obrušio se malo i na Kahna i rekao kako i on mora pripaziti na svoje izjave, jer time bi mogao ugrozit potencijalno mjesto u Bayernovoj upravi. Rummenigeu je zasmetalo to što je Kahn spominjao prije kako se Sammer previše petlja u posao Heynckesa. Jedva čekam sad titanovu reakciju. Ja moram iskreno priznat da je Kalle ovde malo pretjerao s ovim upozorenjem Kahnu, ali riješit će oni to uskoro kao muškarci i uskoro će sve opet biti ok....

Samo Kalle je nahebao ako Bayernu loše krene u sezoni.....
Danas su se pojavile nove izjave Rummenigea , a sad je kritikovao one koji su se kritički osvrnuli na transfer Martineza. A sad su kao meta bili Berthold i Matthaus. Na konstataciju Lothara kako Javi mora naučit novi jezik dolaskom u Njemačku, uklopit se u skroz drugačiju sredinu Kalle je rekao : " Pa Matthaus to najbolje zna kako je....."

Za Bertholda je prokomentarisao kako je on prije dok je bio u Bayernu publiku dovodio do ekstaze.....
Što se ovih izjava tiče, mogu reči da se bar slažem što je malo Berthold dobio po nosu, jer dosta sere prije svega po Bayernovoj odbrani i imam osjećaj da čovjek opšte ne konta savremeni fudbal (nekad se mogu više osvrnut na neke njegove izjave).
Hoeness se s druge strane malo obrušio na Dortmund i malo je tu peckao....Između ostalog je rekao da kada pitate nekog u Pekingu za neki klub prije će vam spomenuti uvijek Bayern nego Borussiju. Rekao je i to da Dortmund može još deset puta zaredom biti prvak ali neće dostići uspjehe Bayerna, te da mu Borussia Dortmund više liči na regionalni projekat.
Na ovo moj komentar, klasično Ulijevo peckanje.....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland