Super liga Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Novi sampion Srbije ce da bude

Partizan
63
48%
Crvena zvezda
67
52%

Ukupno glasova: 130

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Jelen Super liga Srbije

Post Postao/la Devil » 11 sep 2012, 00:21

Vamos je napisao/la:Mene licno inetresuje dali i kod vas vazi pravilo da svi stadioni u prvoj ligi moraju imati barem dvije tribine.
Mislim da ne,u novom pravilniku to nije definisano.
Vamos je napisao/la:itam jer m intersuje stadion Rada. Znam da je to jako star stadion sa istorijskom pricom, bio sam na njemu, ali me interesuje da li postoje neki planovi oko njegove nadogradnje i kako uopste Banjica dobija dozvolu za takmicenje u prvoj ligi. Znam da je Rad igrao mislim prosle sezone na stadionu Obilica bas zbog toga.
Kao i u svugde na Balkanu i Radu se progledava dugo kroz prste.Tribina stadiona na Banjici je pod zastitom drzave,dakle kao jedan istorijski spomenik,da sad ne pricam o celoj istoriji tog stadiona,tako da se njen sadasnji izgled ne bi smeo menjati.Dakle neko "sminkanje" koje nece narustiti orginalnost je dozvoljeno ali samo u granicama.Prostora ima da se naprave neke manje tribine okolo,Stojic to najavljuje pa cemo videti sta ce da bude od svega toga.
Vamos je napisao/la:sto tako stadion OFKB. Ona najveca tribina je milim pod upitnikom da ce se mozda i urusiti, neko kliziste je pokrenuto ili nesto tako..kakva je situacija sa tim stadionom?
Da,ta tribina stadiona je i zatvorena od utakmice sa Partizanom jer postoji bojazan od urusavanja.Mnogo veliki problem je to,jer navijaci zele da se taj stadion rekonstruise,a opet to je pitanje koliko se to moze kvalitetno odraditi na vec postojecem mestu.Opet ni grad Beograd nema sluha ni za rekonstrukciju ni za izmestanje tog stadiona na neku pogodniju lokaciju,sto je velika sramota grada Beograda.
Vamos je napisao/la:Mozes onao ukratko reci kakva je situacija sa infrastrukturom kod vas u ligi,
Infrastruktura kod nas je relativan pojam.Gledajuci evropsku situaciju daleko,svetlosnim godinama daleko,a opet gledajuci ovaj nas prostor sasvim zadovoljavajuce.Rade se odredjene rekonstrukcije stadioni se sminkaju,sredjuju se postavljaju reflektori...Ispred BIH i Crne Gore smo po tome pitanju,sa Hrvatima bara-bara,njima je prednost sto imaju vise stadiona sa reflektorima,mada od sezone 2013/2014 kod nas svaki stadion ce morati imati reflektore za JSL.
Vamos je napisao/la: i koji su stadioni najkriticniji?
Karaburma,Subotica,Banjica
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 12 sep 2012, 21:31

Šta je to bilo u Vojvodini? Čujem da je Vignjević novi trener,jel to otjeran Zagorčić ili šta se već desilo?

Bijeljinacity
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljinacity » 12 sep 2012, 22:07

Evo odgovora!!!

? ? ", " & & ? igre

% " је у ФЦ „$ %“, на " за " на & је ? $ & " % ¥ %, " $ % - $ у $:

" тренер $ " ", /, $ " /, ? $ " $, " је са " " $ & " " ? Црне Горе, " & трофеје.

' тога ' је оно % " " $ њега " његовог $:

– - $ " " ", ", $ " $. $ ", не $ ", & се то " &, за ? ", - $ " % " ? " $ ? у - " " $ нас. $ је ' ' " / ? у ", ? не $ се $ са ' ". $ " се " &, $ ', $ је $ $ ? " у " " $ ' на ' путу % " - за ".

& $ $ ? / је " ": " су " ? за $ $ са ? ", & јер је - " $ је $ тога $ $ је ", ? " $ " ", прва на ?:

- У овој " ? ' $ $ " $ $ / $ ' ? $ $ " ? ?, а $ ' се " ' ? ?. " " ? $, % ' $ $ $. С " $ ' у & сезоне $ " ", " са " ", $ је ? $ ' је & " &. То не " $ $ " " трофеје по & цену, ? ' $ ' $ " / " $ ' ? за " ".

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 sep 2012, 18:07

1/16 finala kupa...

Mladenovac - Spartak
Mladost Lučani - Novi Pazar
Partizan - Proleter
Novi Sad - Radnički 1923
Radnički Niš - Crvena zvezda
Vojvodina - Donji Srem
OFK Beograd - Sloga KV
Sloboda Point – Inđija
Borac – Kolubara
Teleoptik – Javor
Kovačevac – Hajduk
Timok – Rad
Bežanija – Jagodina
Dunav (Stari Banovci) – Metalac
Čukarički – BSK
Smederevo – Napredak

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 13 sep 2012, 23:10

Nekoliko zaista zanimljivih duela, naročito ovaj u Nišu,gde smatram da je Zvezda favorit apsolutni.....
Takođe posebno interesantan će biti duel između Smedereva i Napredka, malu prednost dajem domaćinu,pre svega zbog domaćeg terena,a i ne znam koliko bi Napredku značilo igranje na dva fronta kada se bori za povratak u JSL.

Što se tiče mogućih "kikseva" prvoligaša,tu bih izdvojio BSK koji ide na noge nezgodnom Čukaričkom,te Rad koji će u Zaječar,svi ostali bi trebal proći dalje....
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 sep 2012, 12:03

Voša stvarno opet briljira....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 15 sep 2012, 19:59

Meraklije na Cairu

slika

Nije Superliga ali nema veze, Metalac Gornji Milanovac

slika

Desni klik pa view image za pune slike.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 15 sep 2012, 23:12

@NukeR_G1970 E prijatelju, šta bi dao da je svao kolo ovako :D Aj valjda dočekamo jednom i to,bar u ovom životu ;)
Mens sana in corpore sano.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 16 sep 2012, 09:39

djoleprijedor

Niš je željan fudbala,al trebaš imat u vidu da je ona glavna i najveća tribina bila prazna potpuno ;) jer nije gotova... Da li će je završiti do 26. i meča sa CZV u kupu vidjećemo,ako završe moglo bi svih 18000 bit na utakmici.....
Donji Srem hit prvenstva.... :)

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 16 sep 2012, 18:38

kaže komentator sa arene da je bilo 8.000 na Čairu, samo ne znam što još stolice ne postavljaju, ali dobar je stadion u svakom slučaju
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 16 sep 2012, 19:45

Jug je bio pun, stari zapad takodje a sever je bio solidno popunjen dok istocna najveca tribina nije jos otvorena. Samo mi nije jasno sto su ostavili ovaj zapad, sto i njega nisu renovirali?

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 16 sep 2012, 19:48

Zafalilo para.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 16 sep 2012, 20:38

Bruka od suđenja u Kragujevcu, Radnički malo je reći pokraden. :( Srpski fudbal ne može bez lopinaša.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 sep 2012, 00:36

samoradnik je napisao/la:Bruka od suđenja u Kragujevcu, Radnički malo je reći pokraden. :( Srpski fudbal ne može bez lopinaša.
Sto ne spominjes sudijsku kradju u Ivanjici na mecu Javor-Donji Srem i katastrofalno sudjenje Mihajlovica na stetu Javora ?
Ah da ipak tu nisu igrali Zvezda ili Partizan jer zaboga sudijske lakrdije su samo na tim mecevima.
Ili mozda sudijska lakrdija nije kada se samo jedna ekipa osteti(Javor) vec moraju obe jer sramota je i reci da je i Zvezda u par navrata ostecena. :oops:

edit:Sta ono rece Miroslav Radoman,inace nas najbolji fudbalski sudija koga smo imali ?

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 17 sep 2012, 11:49

Želiš opravdati sudijsku pobjedu Zvezde eto tamo nekim debilom što je sudio meč u Ivanjici?

Devil, opet ti ponavljam nisam grobar,ali sam 2 sata gledao lopinaša i utakmicu u kojoj je Zvezda morala pobjedit,meč je presudio nepostojeći prekršaj nad Mudrinskim,gdje on prvo prima loptu rukom a potom gubi duel,tačnije slučajno udara drugom rukom defanzivca Radničkog,potom pada a sudija svira nepostojeći prekršaj,Zvezda dolazi do prednosti i pobjede,a potom se i Kasalica po ko zna koji put na domaćim utakmicama pravi dobar glumac i tu je kraj..... Kasnije šta se dešavalo je nebitno... ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 sep 2012, 12:18

samoradnik je napisao/la:Želiš opravdati sudijsku pobjedu Zvezde eto tamo nekim debilom što je sudio meč u Ivanjici?

Devil, opet ti ponavljam nisam grobar,ali sam 2 sata gledao lopinaša i utakmicu u kojoj je Zvezda morala pobjedit,meč je presudio nepostojeći prekršaj nad Mudrinskim,gdje on prvo prima loptu rukom a potom gubi duel,tačnije slučajno udara drugom rukom defanzivca Radničkog,potom pada a sudija svira nepostojeći prekršaj,Zvezda dolazi do prednosti i pobjede,a potom se i Kasalica po ko zna koji put na domaćim utakmicama pravi dobar glumac i tu je kraj..... Kasnije šta se dešavalo je nebitno... ;)
Naravno da ne zelim opravdati niti sam to pokusao.Samo pitam ZASTO NIKO NE SPOMINJE SUDIJSKU KRADJU U IVANJICI ? A bila je vecih razmera nego ova na Cika Daci,ali izgleda kao sto rekoh ne odgovara vam to jer je poznato da u ovoj ligi samo Partizan i Zvezda namestaju utakmice i njima se pomaze. :roll: :oops:

Eto ja nisam relevantan faktor da ocenim sudjenje uzecemo i to,pitam te onda sta je sa Radomanom,verovatno nasim najboljim sudijom svih vremena,je li i on nerelevantan faktor da prica o sudjenju ?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 sep 2012, 13:45

Iza nas je jedno poprilicno efikasno i dosta kvalitetno kolo JSL.Postignuto je 26 golova na 8 meceva ili nesta vise od 3 gola po mecu.

Sloboda-OFK 4:3
A na Begluku goleada...Nesta preko 2000 gledalaca mahom navijaca Slobode moglo je da uziva u sjajnoj fudbalskoj predstavi te pobedi svoga tima.Povela je Sloboda vrlo rano.Vec u trecem minutu Kovacevic sjajno salje loptu za Tiaga koji to resava rutinski.Nedugo zatim zicer ima asistent kod gola Kovacevic,ali njegov pokusaj nije zavrsio iza ledja Lukaca.I kako to obicno biva kazna.11.minuta Grbic sutira sa 20-25 metara golman Rankovic kratko odbija a na nju nalece dobro postavljeni Jovanovic i to je 1:1.Sledecu veliku priliku opet ima Sloboda,sjajan skok Randjelovica i sut ali Lukac na visini zadatka.I onda opet kazna.Egzekutor opet taj Jovanovic,a opet velike zasluge idu Grbicu koji je sjajno izmesao odbranu nasao Jovanovica a ovaj rasno pogodio za 1:2.Veliki preokret na Begluku.Posle tog gola mogla je Sloboda do poravnanja,ali cisto igranje rukom u svom sesnaestercu od strane Gasica u subotu inace veoma dobri Glodjevic ne svira.Da li nije video ili nije hteo da vidi ostace misterija,ali s obzirom na krajnji rezultat niko se ne zali.I pred kraj poluvremena Sloboda ipak dolazi do 2:2.Strelac Radnjelovic.Beljic na dva metra od gola pronalazi Randjelovica koji trese mrezu Lukaca.Do kraja poluvremena jos po jedna lepa prilika na obe strane ali nije bilo promena.Kao sto smo i navikli utakmica puna preokreta i u drugom poluvremenu donosi uzbudjenja.Strelac opet Tigao.Pejovic ga je izbacio u zicer poziciju a ovaj to resava lagano za novo slavlje Uzicana.I onda za mene potez utakmice.Gol Beljica,sjajno je nanizao igrace OFK,pretrcao 50-ak metara sa loptom i na kraju je ubacio u mrezu Lukaca.I umesto da se potopi OFK sa dva zicera Tiaga otvara im se sansa za bolji rezultat.85.minuta 4:3 na semaforu Brkic je sutirao,Rankovic opet samo odbio loptu na 7-8 metara gde je Tufegdzic koji pogadja za gol koji ce na kraju ipak samo da ublazi predost domacina.

Javor-Donji Srem 0:1
Vrlo malo toga se moglo videti u Ivanjici po prohladnom vremenu.Oko 800-900 gledalaca je na kraju razocarano otislo kuci vidjenim na utakmici te samim rezultatom njihovog miljenika.U prvom poluvremenu belezimo mozda i najlepsi momenat meca.Prekrasan pokusaj Momcilovica odseta na precki cak mozda i na mestu gde se spajaju precka i stativa.Sasvim dovoljan sut da se i sada gol na kome je u tome trenutku stajao Belic trese.Drugo poluvreme takodje krece mlako.I onda u 58.minuti odlucujuci gol na mecu.Tosic je sjajno poslao loptu,Damnjanovic bezi stoperima i pogadja mrezu Nikolica.I onda slede festivali u reziji Mihajlovica.U dve minute ne svira dva vise nego cista penala Javoru.Prvo Ifeani biva oboren,a onda u sledecem napadu cini mi se Bukorac igra rukom a Mihajlovic opet nem.Kako je sudijo govori konacna ocena njegovog nastupa koja je 5,sramotno. :oops:
Danas mozda i najbolji pojedinac meca bio je goman tima iz Pecinaca Belic,koji je u par navrata do kraja utakmice spasao svoju mrezu,i najprijatnijem iznenadjenju prvenstva donosi nova tri boda.Mada i ovi bodovi Donjeg Srema ostace u senci sudjenja ponovo u njihovu korist.

Rad-BSK 3:0
Gledao sam ovu utakmicu u subotu uzivo.Nesta vise od 1000 gledalaca moze da bude zadovoljno onim sto su videli na utakmici.Bila je to lepa pobeda Gradjevinara za najlepsi poklon Marku Nikolicu kome je ovo bio 100 mec sa klupe Rada za sta je dobio i prigodni poklon u vidu dresa sa brojem 100 na ledjima.Odlicno je Rad odigrao ovaj mec,prijatno sam iznenadjen vidjenim,narocito ozbiljnoscu u drugom poluvremenu meca.Bio je to sadrzajan mec Rad u prvom poluvremenu uglavnom pokusavao preko Perovica dok je BSK odgovarao preko Sotirovica.Ipak jedini pravi sut ka golu bilezimo od strane Petrovica koji golman Rada Danilovic lako kroti.
Drugo poluvreme je druga prica.Otvara ga Perovic koji koristi odlican centarsut Causica nakon kornera i glavom pogadja mrezu Kovacevica.2:0 odma' zatim nako 3-4 minute.Lepa lopta prema brzonogom Luki koji bezi odbrani i rutinski salje loptu u mrezu.Samo minutu posle Kojic dobija sjajnu loptu ali sutira veoma lose.Opet je Koji masio veceru nesta kasnije.Opet lepa lopta ali sut tek pored stative.A oko 70.minute Causic odlicno sutira no istice se Kovacevic.Konacan rezultat postavlja jos jedan Zvezdin omladinac Milan Prso.Odlican pas Perovica,Prso sprovodi u mrezu Kovacevica za blistavu pobedu Rada.Rad ako ovako nastavi bice hit,odlicni Nikolic na klupi i mlada bagra na terenu to zasluzuju svakako.

Radnicki Nis-Smederevo 1:0
U odlicnom ambijentu nedovrsenog stadiona u Nisu pred tu negde oko 9000 gledalaca Radnicki je zahvaljujuci odlicnom golu Kolarevica savladao Smederevo koji jos uvek nije postigao gol u prvenstvu uz gol razliku 0:6. :oops:
Sjajna igra Nislija je to bila,pobedili su 1:0 ali realan rezultat je trebao da bude bar 4-5:0 sta su sve momci sa Caira promasivali.Binic,Stefanovic,Jovanovic,Binic opet,,pa opet Binic,pa gle cuda opet Binic i na kraju svu tu reviju zakljucuje gle cuda ne Binic,nego Pejcic.Radnicki se prikazao do sada u lepom svetlu u prvenstvu,7 bodova iz pet kola sasvim zadovoljavajuci ucinak,iako bas to i nisam ocekivao od njih.Mogli bi da budu zadovoljni vec nakon polusezone.

Partizan-Hajduk 5:2
Na temi Partizana

Vosa-Jagodina 1:1
Na temi Vose.

Radnicki-CZV 0:3
Na temi CZV

novi Pazar-Spartak 1:1
Na temi Pazaraca.

1 " 5 4 0 1 17 5 12
2 $ 5 3 2 0 10 4 11
3 $ 5 3 2 0 4 1 11
4 Црвена $ 4 3 1 0 10 5 10
5 $ 5 3 1 1 5 2 10
6 $ ' 5 3 1 1 6 4 10
7 $ " 5 2 1 2 8 8 7
8 $ (Н) 5 2 1 2 6 8 7
9 Јавор 4 2 0 2 7 2 6
10 " Пазар 5 1 3 1 6 4 6
11 & & 5 2 0 3 2 11 6
12 $ 1923 5 0 3 2 2 7 3
13 $ 5 0 3 2 0 6 3
14 $ 5 0 2 3 3 8 2
15 & $ 5 0 1 4 4 9 1
16 & ? $ 5 0 1 4 3 9 1

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 17 sep 2012, 18:13

- Nadam se da ćemo u nastavku šampionata igrati mnogo bolje. I pre gostovanja Partizanu najavili smo promene u timu, jer nas očekuje serija teških utakmica, pa smo morali da sačuvamo rovite i premorene igrače za predstojeće mečeve - istakao je Delić za Sport.

Protiv Partizana u timu nisu bili Brać, Bulatović, Popović, Milutinović, Ćulum i Adamović. Naredni meč u Jelen Superligi Kuljani igraju narednog vikenda protiv Crvene zvezde na svom stadionu.
Pretpostavljam da je taj broj rovitih i premorenih igrača nastao zbog njihovih nastupa za reprezentativne selekcije. A sjetimo se samo odlaganja Hajdukove utakmice sa Inđijom (ako se dobro sjećam) zbog bolesti igrača ali koju su ipak odigrali sa Partizanom. Sve regularno, nema šta.
Ali nema veze, bitno da će svi biti maksimalno spremni za sljedeće kolo i utakmicu sa, gle čuda, Zvezdom.

Fino Milojko kaže:
"Dokaz da si veliki klub je kad "mali" protiv tebe igraju kao za život. Jer, samo mali protiv malih igraju "prijateljske" utakmice."

GT1970
Kontakt:

Post Postao/la GT1970 » 17 sep 2012, 18:55

$ " " " " ;) То је ".? & - $ " " у ? овог $.

& је &,' & у њој ¥,овај пут је то &. ;)

" ?,$ у све " " је гурана... " $ " ' на & "," Пазара се ? & $,свјесно " јасно, " " се & ". А $ &....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 sep 2012, 19:03

GT1970 je napisao/la:$ " " " " ;) То је ".? & - $ " " у ? овог $.

& је &,' & у њој ¥,овај пут је то &. ;)

" ?,$ у све " " је гурана... " $ " ' на & "," Пазара се ? & $,свјесно " јасно, " " се & ". А $ &....
Mazic je sudija koji pretenduje da bude najbolji srpski sudija,ja i dalje tvrdim da on jeste nas najbolji sudija u ovome trenutku kada hoce da sudi.U Evropi je svakako jedan od sudija kome ce se davati sve jace i jace utakmice,ali dok god bude sudio na ovome nivou na kome sudi JSL,a u isto vreme fenomenalno sudi u Evropi on nikako nece da bude nas najbolji sudija svih vremena.Kvalitetom zasluzuje,ponasanjem ne.

Pa Zvezda je osvojila vec titulu ove godine,ne znam zasto se vise uopste i raspravlja o tome koliko se gura.Mislim Vucic je usao u klub,drzava je umesala prste,Grobari vec cestitali.Sad je sramota da se ne uzme titula.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.