FK Slavija

19RA81
Kontakt:

Re: FK Slavija

Post Postao/la 19RA81 » 16 sep 2012, 22:03

Kombi u kojemu se nalazilo devet navijača FK Slavija iz Istočnog Sarajeva napadnut je i zapaljen na magistralnom putu M-17 između Salakovca i Bijele sjeverno od Mostara.

Do napada je došlo večeras oko 20:00 sati dok su se navijači ovoga kluba vraćali s gostovanja u Gabeli. Neslužbeno doznajemo da su ih napadači presreli, razbili im zadnje vjetrobransko staklo i unutra im ubacili dvije baklje. Napadači su nakon ovoga pobjegli prema sjeveru u smjeru Jablanice, dok je kombi u potpunosti izgorio.

Zapaljen kombi navijača FK Slavije dok su se vraćali iz Gabele

U napadu je ozlijeđen vozač kombija, dok su ostali putnici prošli bez ozlijeda, neslužbeno doznajemo na mjestu napada. Ozlijeđeni je vozilom Hitne pomoći prebačen u KB Mostar, a do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli saznati težinu ozljeda.

Očevid su na mjestu događaja obavili službenici Odjela kriminalističke policije (OKP) PU Mostar, dok su putnici kombija smješteni u PS Mostar - sjever gdje će im biti uzete izjave, te će tu sačekati i prijevoz kako bi se vratili kući.

Ovo je nastavak huliganskih ispada i obračuna između navijačkih skupina nogometnih klubova u BiH. Podsjetimo kako je jučer sličnih napada bilo u Mostaru.

Početkom nove sezone Premijer lige BiH Odbor za normalizaciju Nogometnog saveza BiH ukinuo je zabranu organiziranog dolaska gostujućim navijačima koja je bila uvedena uslijed sličnih huliganskih nereda koji su se protekle sezone događali iz vikenda u vikend.

Da li će NS BiH ponovno vratiti zabranu? ;)
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 16 sep 2012, 22:06

Strašno. Tipična sačekuša drumskih razbojnika. Mislim da bi trebalo prekinuti prvenstvo do 10 oktobra - dok se ne ozvanice rezultati izbora. Ovo kako je krenulo neko ce ostati bez glave...

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 16 sep 2012, 22:35

slavko njegus je napisao/la:Strašno. Tipična sačekuša drumskih razbojnika. Mislim da bi trebalo prekinuti prvenstvo do 10 oktobra - dok se ne ozvanice rezultati izbora. Ovo kako je krenulo neko ce ostati bez glave...
Svaka ti je na mjestu!
Nakon toga krenuti sa rigoroznim kaznama za pojedince, zatvorske, novčane pa onda i doživotne zabrane ulaska na sve stadiona, pojačati kontrole. Najlakše je uvesti zabranu gostovanja ali time se ništa ne rješava dugoročno...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 sep 2012, 01:13

Boze sacuvaj.To je taj novi navijacki mentalitet,**** ti internet. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 17 sep 2012, 01:21

Devil je napisao/la:Boze sacuvaj.To je taj novi navijacki mentalitet,**** ti internet. :roll:
To je nikakav NAVIJAČKI mentalitet, nema tu ni N od navijanja, ako ideš da ugroziš nečiji život. Nego policiji dati veće ovlasti i na svaku utakmicu slati što veći broj policajaca, pa će se huliganske strasti pendrekom smiriti... Do tada ove zabrane odlazaka na gostovanje i slične odluke ništa ne donose ni poboljšanju fudbalske scene, a niti navijačke...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 sep 2012, 18:45

Bravo Slavija. 8-)
1:0 u Trebinju.Odlican posao.Valjda ce brzo i neki izvestaj ici.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 sep 2012, 00:23

Natera me ona tema o najboljim postavama klubova da se prisetim igraca koji su bar deo svoje karijere proveli u Slaviji.Pa kakva je to plejada jbt. :o

Setim se samo crnogorskog ludaka na golu Krstajica,a dobro ga se secaju i navijaci Sarajeva,te onaj lik iz Borca sto ga je nabio u facu. :lol: Nisam bogu mi namijerno,samo sam digao nogu. :lol: :lol:
Pa onda Bane Arsenijevic,Zoka Belosevic,Boki Regoje,Aleksandar Kosoric,Ilija Prodanovic,pa Ostoja Stjepanovic,Igor Zurzinov,Branislav Atanackovic,Ivan Stankovic,Dimitrije Injac,Vlastimir Jovanovic,Goran Trobok,Ognjen Koroman,Ivan Cirka,Zoran Cilinsek,tu je i Vlado Markovic ili jedan Dejan Rankovic,zatim Darko Spalevic,Branko Bakovic,Vucina Scepanovic,Levani Kutalia,Igor Zurzinov,OGnjen Todorovic,Milos Stojanovic,Goran Trobok,bio je tu i Ljubisa Vukelja,pa Sasa Zimonjic,Sretko Vukasnovic,Milanko Djeric,Dejan Djermanovic.

Verovatno cu mnoge i zaboraviti a koji su imali sasvim pristojne karijere,ovo je onako samo na prvu sto se secam.Klub koji nema neku narocitu istoriju od posle rata pa na ovamo bez titule sampiona,sa samo jednim kupom,a opet klub sa toliko klasnih igraca u tome periodu da je to strasno.

lovcen16
Kontakt:

Post Postao/la lovcen16 » 23 sep 2012, 18:26

Jebote koje smo mi kurate srece pa da nam daju gol deset sekundi prije kraja!!!!Neide mi iz glave da smo ovako prosuli tri boda!!!Zrinja dobra ekipa koliko sam svatio bez 5 prvotimaca su igrali ali eto momci su se borili mene raduje povratak gledalaca na tekme bas je bilo dosta raje!!!!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 23 sep 2012, 18:33

dobra vam je oprema :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 23 sep 2012, 19:23

lovcen16 je napisao/la:Jebote koje smo mi kurate srece pa da nam daju gol deset sekundi prije kraja!!!!Neide mi iz glave da smo ovako prosuli tri boda!!!Zrinja dobra ekipa koliko sam svatio bez 5 prvotimaca su igrali ali eto momci su se borili mene raduje povratak gledalaca na tekme bas je bilo dosta raje!!!!

daj malo opsirnije napisi o tekmi,prilike i to ;)
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

lovcen16
Kontakt:

Post Postao/la lovcen16 » 23 sep 2012, 20:15

Ma sta kralju da pisem jos sam sjeban definitivno a Zrinjski je igrao sa nekim novim klincima koji su se branili i nakraju odbranili!!!Slavija je bila bolja ali imamo taj problem kad damo gol nesvjesno se povucemo i evo sta se desi na kraju!!!Zrinjski imao sansu u 13 minutu i ovu iz koje su izjednacili ma znas i sam da uvjek ovde odigrate korektno!!!Po meni Zrinjski fina ekipa jos kad se dodaju bivsi Slavijini igraci(Zuzinov,Vucina,Mumi) ekipa za vrh!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 sep 2012, 23:17

Cujem da odavno nije losije sudjenje u Lukavici bilo.Cist penal nije sviran Slaviji,jedan "ofsajd" sviran kada je Kokot izasao 1 na 1,jedan prekrsaj na ivici pokazao simuliranje.Sviranje kraja poluvremena i utakmice je kaze tek posebna prica,promasaji Slavije brutalni...Sve u svemu rekose mi nezasluzen neresen rezultat.Dobicu snimak u utorak/sredu verovatno pa cu tek onda moci nesta vise da iskomentarisem.

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 23 sep 2012, 23:23

Devil je napisao/la:Cujem da odavno nije losije sudjenje u Lukavici bilo.Cist penal nije sviran Slaviji,jedan "ofsajd" sviran kada je Kokot izasao 1 na 1,jedan prekrsaj na ivici pokazao simuliranje.Sviranje kraja poluvremena i utakmice je kaze tek posebna prica,promasaji Slavije brutalni...Sve u svemu rekose mi nezasluzen neresen rezultat.Dobicu snimak u utorak/sredu verovatno pa cu tek onda moci nesta vise da iskomentarisem.

Hajde dobro je ,popravilo se sudjenje i u vas s obzirom da su nam tu svirani jedanesterci protiv nas na 20ak metara od gola! :lol:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 sep 2012, 23:29

bekicamir je napisao/la:
Devil je napisao/la:Cujem da odavno nije losije sudjenje u Lukavici bilo.Cist penal nije sviran Slaviji,jedan "ofsajd" sviran kada je Kokot izasao 1 na 1,jedan prekrsaj na ivici pokazao simuliranje.Sviranje kraja poluvremena i utakmice je kaze tek posebna prica,promasaji Slavije brutalni...Sve u svemu rekose mi nezasluzen neresen rezultat.Dobicu snimak u utorak/sredu verovatno pa cu tek onda moci nesta vise da iskomentarisem.

Hajde dobro je ,popravilo se sudjenje i u vas s obzirom da su nam tu svirani jedanesterci protiv nas na 20ak metara od gola! :lol:
E jadna majka sudijama svima ako je to "bolje" sudjenje.Cini mi se Pilav da je svirao ako se ne varam.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 sep 2012, 18:02

I ovo Osim namestio Slaviji pretpostavljam,a pogotovo Zelji ? :? :roll:

Bas kurata srece opet za Slaviju,jos revans na Grbavici.Bice ovo teska utakmica i za jedne i za druge.Kada se igra moglo bi se mozda doci i pogledati ? :?

Sigurdsson
Kontakt:

Post Postao/la Sigurdsson » 25 sep 2012, 18:13

Devil je napisao/la:I ovo Osim namestio Slaviji pretpostavljam,a pogotovo Zelji ? :? :roll:

Bas kurata srece opet za Slaviju,jos revans na Grbavici.Bice ovo teska utakmica i za jedne i za druge.Kada se igra moglo bi se mozda doci i pogledati ? :?
Ko zna kako ce tvoj Zeljo proci i kako su oni dozivili ovaj zrijeb,medjutim nasem klubu je ovo veoma tezak protivnik i imamo 20% šansi za prolaz.Nadam se da ćemo ipak nekako savladati ovu prepreku i nastaviti pohod ka tituli u kupu.
$ ? $ ? ? " " ".

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 sep 2012, 18:14

Sigurdsson je napisao/la:
Devil je napisao/la:I ovo Osim namestio Slaviji pretpostavljam,a pogotovo Zelji ? :? :roll:

Ko zna kako ce tvoj Zeljo proci i kako su oni dozivili ovaj zrijeb,medjutim nasem klubu je ovo veoma tezak protivnik i imamo 20% šansi za prolaz.Nadam se da ćemo ipak nekako savladati ovu prepreku i nastaviti pohod ka tituli u kupu.
Haj jos reci datum odigravanja. :mrgreen:

Sigurdsson
Kontakt:

Post Postao/la Sigurdsson » 25 sep 2012, 18:16

Mislim 3.10 radi ovih reprezentacija ;)
$ ? $ ? ? " " ".

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 sep 2012, 18:23

Sigurdsson je napisao/la:Mislim 3.10 radi ovih reprezentacija ;)
Evo sad gledam na sajtu SS.ba stoji 10.10 prva utakmica ali na Grbavici.
A 24.10 u Lukavici.Kako sad to ?

Sigurdsson
Kontakt:

Post Postao/la Sigurdsson » 25 sep 2012, 18:25

Devil je napisao/la:
Sigurdsson je napisao/la:Mislim 3.10 radi ovih reprezentacija ;)
Evo sad gledam na sajtu SS.ba stoji 10.10 prva utakmica ali na Grbavici.
A 24.10 u Lukavici.Kako sad to ?
Ko ce im ga znati,raspitam se veceras u upravi pa ti javim.
$ ? $ ? ? " " ".

Odgovori

Natrag na “Prva liga RS”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.