Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la calcio » 17 sep 2012, 00:22

Eto, znaci da teoretski mozemo ocekivati ovo sto rece @Cartman

slika

Da uzme i ovaj pasos pa zaigra i za njih par utakmica :lol:

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 sep 2012, 00:33

zizu1991 je napisao/la:Nego da zaključimo, lik nije normalan, blago rečeno :mrgreen:
Nije lik nenormalan,vec je "sjedio" u isto vrijeme na "dvije stolice".Kontao je ba on opet da ce igrati za Svabe,ali nista od toga.U svakom slucaju bi ga Pape trebao pokusati zvati u reprezentaciju,jer nemamo kvalitetnih igraca za bacanje.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 sep 2012, 00:39

Ja sam to rekao s rezervom, ne bukvalno, joj što ne mogu ovih bukvalista :D

Zato što je stalno mijenjao pasoš, prelazio iz jedne u drugu repku, zato sam to napisao, a ako ga Sušić smatra vrijednim, dobrodošao je, dok nas ne uvjeri u suprotno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 sep 2012, 00:47

zizu1991 je napisao/la:Ja sam to rekao s rezervom, ne bukvalno, joj što ne mogu ovih bukvalista :D

Zato što je stalno mijenjao pasoš, prelazio iz jedne u drugu repku, zato sam to napisao, a ako ga Sušić smatra vrijednim, dobrodošao je, dok nas ne uvjeri u suprotno.
Ma znam da nisi mislio bukvalno :D Uglavnom,mislim da bi on valja nasoj reprezentaciji.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 sep 2012, 00:49

I ja sam uvjeren u to 100 %, nisam ga pratio da budem iskren, al, ako 5 ljudi koji ga pogledaju komentarišu da dobro odigra i igra konstantno, onda ga svakako treba uzeti u obzir.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 sep 2012, 02:32

Bogami k'o se okusi Njemacke sare,taj je bas olako i ne pusta.Cak ni neokrunjeni Bosanski kralj :mrgreen: Barba ne odoli germanskoj sari,kad je u pitanju birati.
Kazu da ga je Jagoda zvao,i tako ispade da Bico zasr'o motku.
Ali ako su ovi kao i za slucaj Kolasinca upuceni,onda ce tu biti jos njesra.
Mada ponavljam osim h-avaza jos niko nije detaljno prenio da Kolasinac uopste ima pravo da zaigra za BIH.
Ono sve rekla,kazala.
P.S Bico je otjeran iz Stutgarta zbog startnosti,brzine i kretanja tipa MTZ,tako da neke neprijatno ne iznenadi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 17 sep 2012, 10:13

Budući da imamo velikih prblema po lijevoj strani, ponovo se nasi veznjaci zrtvuju i krpaju tu poziciju, a kvesić jos nije na razini da zauzme to mjesto, trebalo bi pozvati Danijela Pavlovića. Momak je inače iz Kaknja, igra na poziciji lijevog beja, ima 24 godine, a nastupa za Grasshoppers.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 sep 2012, 10:28

Je li standardan u Grashopersu?
Ja mislim da Susic nije ni cuo za njeg, opet bi bolje odigrao on lijevog beka, nego Salihovic, a Lulic nam je korisniji naprijed, lijevo krilo.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 17 sep 2012, 10:30

Sheyi je napisao/la:Je li standardan u Grashopersu?
Ja mislim da Susic nije ni cuo za njeg, opet bi bolje odigrao on lijevog beka, nego Salihovic, a Lulic nam je korisniji naprijed, lijevo krilo.
Posljednjih 5 utakmica, tj od početka 8.mjeseca je odigrao po 90 minuta
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 17 sep 2012, 10:44

Evo malo i statistike.
slika
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 17 sep 2012, 10:54

Čemu ignoriranje Pavlovića, pa i Salatića u Grasshoppersu

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 sep 2012, 11:58

Pauleta je napisao/la:Čemu ignoriranje Pavlovića, pa i Salatića u Grasshoppersu
U pravu si obojica bi nam dobro dosla, ljevog beka nemamo, a ovaj Salatic je jedan od najbolji zadnjih vezni u Svicarskoj ligi.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 sep 2012, 12:35

Salatić je više puta javno izjavio da ćeka poziv Srbije. Znam da su ga iz Nsbih kontaktirali davno ali i on je rekao da se nada pozivu Srbije.

Što se tiče Pavlovića, neznam, nisam ga nikada gledao pa ne bi komentarisao.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 sep 2012, 12:46

Taj Pavlovic je hrvat. :roll:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 17 sep 2012, 13:11

Cartman je napisao/la:Taj Pavlovic je hrvat. :roll:
Koji si ti pametnjaković.
1. Hrvat se piše velikim slovom
2. Da, momak je Hrvat, kao i Papac, Pandža, Šunjić, Vrančić, Kvesić... U čemu je problem???
3. Momak je iz Kaknja. To ti je inače u Bosni i Hercegovini.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 17 sep 2012, 13:13

Batko je napisao/la:Salatić je više puta javno izjavio da ćeka poziv Srbije. Znam da su ga iz Nsbih kontaktirali davno ali i on je rekao da se nada pozivu Srbije.

Ma svi oni nešto izjavljuju. Sjećam se kada je Misimović trebao biti pozvan, pa su se odjednom pojavile neke njegove izjave... Uglavnom, momak je iz Zvornika, igram DM, igrao je za CH U-21. standardan je i trebalo bi ga probati.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 sep 2012, 13:21

Eh moj jarane, @ Pauleta, da je Bogd'o nama probati sve te potencijale, da ne žalimo niti za čim, ali s obzirom na selektiranje i isprobavanje dosadašnje, teško da će se to u dogledno vrijeme dogoditi.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 sep 2012, 13:24

Pauleta je napisao/la:
Batko je napisao/la:Salatić je više puta javno izjavio da ćeka poziv Srbije. Znam da su ga iz Nsbih kontaktirali davno ali i on je rekao da se nada pozivu Srbije.

Ma svi oni nešto izjavljuju. Sjećam se kada je Misimović trebao biti pozvan, pa su se odjednom pojavile neke njegove izjave... Uglavnom, momak je iz Zvornika, igram DM, igrao je za CH U-21. standardan je i trebalo bi ga probati.
Znam. Bilo je svakakvih izjava i oko Đurića, samo kažem da je oko Salatića bilo konkretnih stvari. No niej bitno, on je inače dosta bolji igrač od Vrančića a igraju istu poziciju....

Za Pavlovića nisam znao da je naš, na internetu samo stoji Hrvat i Hrvatsko državljanstvo a Švicarska repka??? :?

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 17 sep 2012, 13:27

i golman St. Gallena Ilija Kovačić je naš. Momak je iz Kotor Varoša, inače rođak Matea Kovačića iz Dinama. Ali ovdje se spominju samo Hajrović i Kolašinac

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 sep 2012, 13:31

Milan Đurić: Priželjkujem poziv u A reprezentaciju

Stasiti napadač mlade reprezentacije BiH Milan Đurić oduševio je sve navijače naše selekcije nakon što je sa tri gola, još u prvom dijelu, izludio Nijemce na Koševu. Ipak, ta utakmica je, podsjećanja radi, završila 4:4, te su naši mladići ostali uskraćeni za učešće u play-offu, gdje bi sigurno imali šta pokazati, piše "Oslobođenje".
Iako izabranici selektora Vlade Jagodića nisu uspjeli u svojoj nakani, ima se razloga za zadovoljstvo, s obzirom na to da je U21 reprezentacija BiH pokazala kako će u budućnosti biti okosnica A selekcije. Stevanović je već debitovao, a od narednih utakmica će vjerovatno biti i starter, dok su Bešić i Zahirović već standardni u najjačem timu naše zemlje. Kod Safeta Sušića sigurno u budućnosti možemo očekivati i Višću, Kvesić, ali i Đurića, koji je u samo četiri odigrane utakmice za mladi tim postigao čak sedam golova.

"Osjećaji su pomiješani", tvrdi Đurić, koji je sretan zbog hat-tricka, ali nesretan zbog činjenice da sa vršnjacima nije uspio ući u baraž.

"Nedostajalo nam je koncentracije u finišu, ali i sreće, jer primili smo gol tri minute prije kraja."

Đurić tvrdi kako je BiH imala Nijemce u šaci, pogotovo nakon prvog dijela i vodstva od 3:1, nakon njegova tri pogotka.

"Dobro smo igrali. Šteta što smo primili taj gol u prvom dijelu, ali veoma brzo smo se vratili nakon njega. Izgledalo je dobro, ali znali smo da je Njemačka jaka i da bi u nastavku mogla zaigrati bolje. Za mene, oni su najbolja reprezentacija u kvalifikacijama, a mi smo protiv njih dali sve od sebe. Nažalost, to nije bilo dovoljno. U svakoj drugoj situaciji, radovali bismo se remijem protiv njih, ali nama je trebala pobjeda", kazuje Đurić za "Oslobođenje".

Đurić dodaje kako nije mala stvar postići četiri pogotka moćnom elfu, te da je to najbolji pokazatelj snage njegove generacije, ali sada se sve to treba zaboraviti i krenuti dalje.
"Znam da A reprezentacija ima možda i najbolje igrače u napadu poput Džeke i Ibiševića, ali ako me selektor Sušić pozove biću jako sretan. On odlučuje koga će uvrstiti na spisak, a ja ne krijem da imam želju zaigrati za najbolju selekciju naše zemlje", tvrdi Đurić, koji je svih sedam golova u mladom timu postigao glavom...

"Pa dobro, visok sam i dobro koristim tu prednost. Međutim, u Italiji slabo postižem pogotke glavom, većinu sam ih dao nogom. Uostalom, nebitno je kojim dijelom tijela dajem golove, bitno je da lopta uđe u mrežu", kaže nam napadač Crotonea na posudbi u Cremoneseu.

"Po povratku sa utakmica reprezentacije svi u klubu su mi čestitali na golovima. Gledali su i vidjeli moje pogotke protiv Njemačke, a dobio sam jako puno čestitki od prijatelja i porodice. Ipak, moj status u Cremoneseu se neće promijeniti zbog toga, jer sam već standardan, a trener jako voli način na koji igram."

Đurić kaže kako je sretan što je dobio pohvale od mnogih trenera, koji su oduševljeni njegovim nastupima, te dodaje kako bi volio da se ranije priključio mladoj reprezentaciji, jer je siguran da bi mogao pokazati još i više.

"Prije Bjelorusije me niko nije zvao u reprezentaciju, a onda sam dobio poziv selektora Vlade Jagodića. Svidjela mi se ideja koju mi je prezentirao, a želio sam svima pokazati ko sam ja i kako igram", objašnjava Đurić, i dodaje kako se ne osvrće mnogo na pisanja o tome za koga će u budućnosti igrati.

"Zaista me to ne interesuje niti pratim štampu. Srbija me nikad nije zvala da igram za njih, tako da ne mogu i ne želim govoriti o toj temi. Igram za BiH i ukoliko bi me selektor Safet Sušić pozvao, naravno da bih se odazvao. Došao sam u mladu reprezentaciju BiH kako bih napredovao dalje, a to znači da želim i priželjkujem poziv u A selekciju naše zemlje"
, za kraj je rekao Đurić, koji nije zaboravio pomenuti i ostale članove mlade selekcije govoreći kako su pokazali kvalitet. ( Reprezentacija . ba i Oslobođenje )
Zadnja izmjena: zizu1991, dana/u 17 sep 2012, 13:34, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Sheyi i 49 gostiju.