BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 22 sep 2012, 18:48

slika

Od tri šuta po golu primili smo tri gola. Pa to se zove umijeće.

Kad Weidi nije bio 100 % spreman onda nije treb'o ni dolazit'. Onaj drugi gol što je primio je presmiješno. Pa ono bi moj djed Nezir odbranio... :twisted: A ako gledamo tu akciju prije gola, onda možemo reć' i da je Hummels zakasnio s izlaskom i tako je to bila neuspjela ofsajd zamka...

K'o što @Hz reče, danas je beznafaka dan i to je to...

3 šuta 3 gola :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :roll: :twisted: :twisted:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 sep 2012, 19:01

Ma Weidi je ispodprosjecan golman u okvirima Bundeslige i definitivno sljedeca investicija treba da bude golman.
Zna on imati dobar dan ali realno nije konstantan ni sekunde...

Lewat je hiljadu puta promasio 100% sansu tako da lob prebaci daleko preko gola...ne znam kad ce skontat da mu ne ide taj sut.

Previse panicno reaguju u izglednim prilikima iako su sami svjesni da ih mogu dosta stvoriti...ne vidim onda cemu tolika smusenost...Kuba i Schieber imaju svo vrijeme svijeta i oni traze neki sut iz prve bez potrebe...ono se mora zabiti.

I ne znam sta je sa Reusom...momak ne moze da se sastavi s loptom :?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 sep 2012, 19:16

Pogledao sam ovaj pregled na ES2 i ja sam stekao dojam da je BVB do 60.minute i gola Son-a utakmicu igrao sa podcjenjivackim stavom. Kada su vidjeli da je vrag odnio salu, onda su poceli igrati svoju igru iz prethodnih godina.

Razumjem da kritikujete Weidenfeller-a jer na njegovu dusu idu dva gola, ali onda to isto trebate da uradite i sa Hummelsom i Pisonjom, jer su i njih dvojca kao i Weidenfeller zakazali.
Sto se tice drugog naseg gola tesko je reci ko je upravu. Snimak govori da je bio ofsajd, dok na TM-u navijaci oba tabora tvrde da je komentator nakon konsultacije sa tehnicarima prenosa utvrdio da nije ofsajd.

@ adnan24

sto se Reusa tice ne treba momka odmah kritikovati. Tek je dosao u novu sredinu i odigrao 6 utakmica za svoj novi time i treba se navici na odredjene stvari kako funkcionisu. Najvaznije ce biti da shvati da nije najveca zvijedza kao sto je slucaj bio u Gladbachu nego jedna od mnogobrojnih u ovom timu.

@ HzBVB

ja se izvinjavam na pogresnoj procijeni, ali niko nije vjerovao ko prati Bundesligu da se ovo moze dogoditi. Ja cak licno nisam gledao utakmicu jer sam ocekivao potop i nisam se htio bezveze nervirati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 sep 2012, 20:24

Evo Hummels objasnio: :lol: :lol: :lol:

Wir wussten, dass wir heute sehr, sehr viel falsch machen mussten, um zu verlieren. Das haben wir gemacht.“ - Dortmunds Mats Hummels
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 22 sep 2012, 23:19

adnan24 je napisao/la:I ne znam sta je sa Reusom...momak ne moze da se sastavi s loptom :?
U Gladbahu je bio glavna faca, u Dortmundu je jedan od... Neki igraci imaju problem prilagoditi se takvoj promjeni. Vidjet cemo kakav ce biti u nastavku sezone.

Liga prvaka opet uzima danak. Ne znam sta reci... Valjda treba vremena da bi ekipa ocvrsnula i bila spremna igrati podjednako kvalitetno na dva fronta.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 23 sep 2012, 00:07

Valencia je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:I ne znam sta je sa Reusom...momak ne moze da se sastavi s loptom :?
U Gladbahu je bio glavna faca, u Dortmundu je jedan od... Neki igraci imaju problem prilagoditi se takvoj promjeni. Vidjet cemo kakav ce biti u nastavku sezone.

Liga prvaka opet uzima danak. Ne znam sta reci... Valjda treba vremena da bi ekipa ocvrsnula i bila spremna igrati podjednako kvalitetno na dva fronta.
Joooj inace imas dobre postove al ti ovaj nikako nije na mjestu...
Tu otrcanu frazu " LP uzima danak" mozes primjenit na utakmicu u kojoj BvB ne napravi priliku !

Nemoj trcat pred rudu, sacekaj malo pa onda mudruj....
Pokopa te bolan statistika od 12-3 u gol i 17-6 ukupno , posjed lopte 58-42 i 4 puta vise kornera...sabura druze doce i tvojih 5 min al one deff nisu trenutno ! ;)
Nista licno al pogrijesio si temu i ideju ....sjedi 3 ! :lol:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 23 sep 2012, 01:31

HzBvB je napisao/la:doce i tvojih 5 min al one deff nisu trenutno ! ;)
Ne kontam, kakve minute :roll: ?

Od pocetka tekme se osjetilo da ce Dortmund tesko do pobjede. I Klop je priznao da je igra bila losa.

Duel protiv Ajaksa uopste nije bio impresivan. I tu se tekmu vrlo lako moglo kiksati.

Liga prvaka uzima veliki fizicki i psiholoski danak. Treba na to naviknuti...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 sep 2012, 05:09

Vrstan tajming, kaj drugo da vam velim. :lol: Naravno, nisam ocijukao s dansanjom bitkom u Hamburgu, tak' da mi si nesto posebno i ne mece. :mrgreen: Rekoh davinijeh dana da Reus moze samo igrati "laznog" u Jurginoj fromaciji, ali niko ne slusa. :lol: Ridjonja je neupotrebljiv na krilu u Kloppovom takickim peripetijama, metnut ga na cenera, Gotzea lijevo i Njemacka ima vijekovima zeljenju atomku. :mrgreen:

Leitner! :lol:

Nego kaparisati RodeTa na zimu i problem rjesen. :mrgreen: Bayo je prerano usao u formu, trenutno "imaju vise srece no pameti" kako bi jedno plemenito momce reklo. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 23 sep 2012, 09:14

Valencia je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:doce i tvojih 5 min al one deff nisu trenutno ! ;)
Ne kontam, kakve minute :roll: ?

Od pocetka tekme se osjetilo da ce Dortmund tesko do pobjede. I Klop je priznao da je igra bila losa.

Duel protiv Ajaksa uopste nije bio impresivan. I tu se tekmu vrlo lako moglo kiksati.

Liga prvaka uzima veliki fizicki i psiholoski danak. Treba na to naviknuti...
Normalno da ce rec da nije bila igra dobra...kad izgubi utakmicu, a da su Lewat i Kuba pogodili rekao bi pokazali smo karakter ;)

Minute...se odnose na to da ce doc vrijeme kad ce ta fraza imat tezinu , trenutno je nema !

Danak LP u ovoj utakmicii se nije osjetio !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 sep 2012, 11:54

Ista je ovo prica od prosle sezone...Kloppu jednostavno treba malo vremena da ekipu dovede u top formu.
Nismo mi ove sezone odigrali pravu tekmu...mozda jedino protiv Leverkusena ali i to je vise razlog ocajnog Bayera.

To ne znaci da nije trebalo jucer uzeti bar bod ali ipak ocekujem vise za par sedmica...bar sto se tice same igre a naravno utorak odlicna prilika da se iskupe za jucerasnji poraz-ne bi bilo uopste dobro ako bi podbacili 2 u nizu.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 sep 2012, 13:00

Kehl, Hummels i Zorc o utakmici:

[youtube][/youtube]

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 23 sep 2012, 13:12

pozdrav svima,e hajmo ovako,iako je igra bila kriminalno loša,mislim da se ovaj poraz morao desiti u pravom mogućem vremenu da her doctor održi jednu lekciju svim svojim pulenima koji izlaze ili će izlazit na teren . . .realno gledajući ovo nije ništa strašno jer se samo sjetite kako je bilo prošle godine pa kako se sve završi :) te mislim da je sada najvažnije dobro potući do koljena lidera na tabeli koji nam je uvijek ležao svojom igrom . . .dakle idemo dalje nije kraj svijeta,mene samo nerviraju ovi alpeni koji sada non stop provociraju,jedan mi nazovimo ga prijatelj piše na moj profil kao otišli ste po hamburger a vratili se sa tri komada i uz onaj cinićki osmjeh,a ja njemu kažem ne sikiraj se stari otiće mirza (tj ja) u dortmund na proslavu titule,a onda ću te sa borsiga zovnut i smijat ti se . . .eto jedna mala privatna stvar,al jednostavno nemogući su toliko da jednostavno ako je pravde naši će im opet zapečatit usta i ako je pravde opet će nam ovdje po forumu čestitati

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 sep 2012, 13:42

Nadam se da niko od Vas nema profil na TM forumu - jer tamo imate svakavih pokemona.Vecina ismijava Weidenfellera, zatim bi vecina Hummelsa poslala par utakmica na tribine jer igra sa arogantnim stavom u posljednje vrijeme, zatim neki cak govore da je utakmica namjestena itd itd.

Sreca ima ovaj forum inace bi stekao pogresnu sliku o navijacima Dortmunda.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 23 sep 2012, 13:55

amerosm je napisao/la:Nadam se da niko od Vas nema profil na TM forumu - jer tamo imate svakavih pokemona.Vecina ismijava Weidenfellera, zatim bi vecina Hummelsa poslala par utakmica na tribine jer igra sa arogantnim stavom u posljednje vrijeme, zatim neki cak govore da je utakmica namjestena itd itd.

Sreca ima ovaj forum inace bi stekao pogresnu sliku o navijacima Dortmunda.
To su tvoji :lol: :lol: plavi ... 8-)
A i promasili na kladi...100% :)

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 23 sep 2012, 15:29

Ljudi,ne trebamo sad blatiti sve redom,i ja i svi ostali...OK je kritikovati slabosti koje su se desile u toku tekme...i radimo to(da neko ne pomisli da govorim da previse kudimo i ja i ostali)!"Mali" problem je to sto su nas nasi puleni "razmazili" pa mi zaboravimo kako je gubiti u BL!Svaki niz se mora prekinuti pa tako je i ovaj!Vratimo se koju godinu unazad i vidjet cemo da nam je ovo bila pa hajmo reci "svakodnevnica",tako da...NISTA STRASNO,izgubili smo,nismo imali srece pa ni pameti,idemo dalje,pokusati vezati sto vise dobrih rezova,tekmu po tekmu ;)
NUR DER BvB

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 sep 2012, 18:49

Ovo ce biti ko i prosle godine - palimo na guranje, ali zato kad krene ide ko nizbrdo. Nemo's zaustavit' 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 sep 2012, 20:00

schwarcgelbfantom je napisao/la:realno gledajući ovo nije ništa strašno jer se samo sjetite kako je bilo prošle godine pa kako se sve završi :) te mislim da je sada najvažnije dobro potući do koljena lidera na tabeli koji nam je uvijek ležao svojom igrom . . .dakle idemo dalje nije kraj svijeta,mene samo nerviraju ovi alpeni koji sada non stop provociraju,jedan mi nazovimo ga prijatelj piše na moj profil kao otišli ste po hamburger a vratili se sa tri komada i uz onaj cinićki osmjeh,a ja njemu kažem ne sikiraj se stari otiće mirza (tj ja) u dortmund na proslavu titule,a onda ću te sa borsiga zovnut i smijat ti se . . .eto jedna mala privatna stvar,al jednostavno nemogući su toliko da jednostavno ako je pravde naši će im opet zapečatit usta i ako je pravde opet će nam ovdje po forumu čestitati
Ma prijatelj ti je ko guzica ak ces iskreno :lol:
Al pogledaj malo ovaj forum ovdje, ma nema boljih forumasa od Bavaraca :lol: :lol:
Ja nisam vidjeo nigdje da je neko nesto od Bavaraca vas ovdje nervirao zbog poraza, a ne krijemo zadovoljdstvo.
Bilo je nekakvih smajica na Semirovu prognozu, ali mislim da je to zbog njegove prognoze Schalke vs Bayern a ne HSV vs BvB. Nezahvalno je davati prognoze, pogotovo u fudbalu..
A sto se tice proslave titule, mogao bi i on tebe nazvati iz Munchena :D zato cuvaj zivce Mirza, ako ces se nervirati zbog utakmice j.b.s to onda ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 sep 2012, 20:09

Nema ništa bez Kevina. Sljedeće kolo ga očekujem u prvom timu. 8-)

slika

Makar ne bi bilo ovoliko rupa u odbrani k'o protiv Ajaxa i HSV-a...

EDIT: U utorak se opet moramo zayebavat' sa raznoraznim streamovima jer će ES2 prenosit' Bayern - Wolfsburg :twisted: :twisted: :twisted:
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 23 sep 2012, 22:40, ukupno mijenjano 1 put.

Klare

Post Postao/la Klare » 23 sep 2012, 20:35

Kad igra Kevin igra i Dortmund, možda i neobično, ali tako je.

E recimo Perišić.
Od tog lika se nešto očekivalo, ali on skroz malo učestvuje u igri, pa ne znam ne mogu sada razbijati glavu i smišljati kojekave fraze, samo ću reći da nije dobar igrač, nije sigurno za prvog tima, jedino za nekih 10 minuta pošto tu zna bljesnuti, ali na duže staze i taktičke zamisli sigurno nije.
Klop se na njega ne bi trebao oslanjati, štaviše mislim da bi ga trebalo lansirati na tržište, ovdje zadacima ne odgovara kako treba.

Kuba-Gotze ili reus-kevin, izgleda da rukčije ne pali, zvuči malo i nevjerovatno, ali izgleda da najbolje samo sa jednim od magičnog dvojca.
Sjetimo se da Dortmund nije najbolje funkcionisao sa Kagawom i Gotzeom u obje sezone, a sa izlaskom jednog od njih dobivali bismo super dominaciju.

U odbrani se Santani mora dati šansa, ta pauza Humelsu ili Subotiću dođe kao čista regeneracija da drže formu i bodu uvijek na nivou.
Rotirati igrače gdje se slabo gubi na kvalitetu je nešto najbolje, da vidite kako je dobro. :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 sep 2012, 23:38

Naravno da sve navijače BVB-a nervira što je prekinut niz, što je utakmica izgubljena baš u Hamburgu, protiv tima koji je ovu sezonu katastrofalno počeo i što su brojne prilike promašene.

Međutim, ne može se reči da je pobjeda HSV-a nezaslužena, a o tome sam tamo na temi pisao. BVB jeste fulao brojne prilike i sami su tu krivi, a Hamburg je baš u ovom susretu koristio sve šanse praktički a uz to još pokazao ogromnu želju, volju, borbenost, požrtvovanje, to sam vidio okrečući pomalo na ovu utakmicu i poslije u pregledu još jednom. Ljudi su bili efektivni. A sreća ti jednom okrene leđa, drugi put ti se nasmiješi i to je tako. I Dortmund je par partija znao sretno dobit, bez obzira što je igra ove ekipe u prvenstvu bila impresivna u protekle 2 godine i što su titule zasluženo osvojene.

Malo mi je čudno i to što Lewandowski odmah ne valja ako jednu bitnu priliku fuli i zaboravi mu se ono što je uradio protiv Ajaxa. Pa gori ste nego neki navijači Bayerna prema Gomezu. :) Gomez ima dosta pristalica, koliko i oni što ga ne podnose (sad govorim samo o ovom forumu), a ovde kad pogledaš skoro svi ste protiv Lewata , neshvatljivo. ;)

Ima jedna stvar koja bi kod vas mogla biti zanimljiva. Naime Klopp igra uvijek igru koja se sastoji od jako, jako mnogo trke. Trke i borbenosti mora biti, ali pitanje je da li on može s takvom taktikom se dugo održavat na 2 teška fronta (Liga prvaka, BL, da sad ne računamo Kup). Ova igra , baš ova Kloppova taktika sadrži nevjerovatno puno trke, to je njen glavni dio. E sad to će biti zanimljivo vidjet. A npr evo protiv Ajaxa , BVB nije išao visoko na presing, pokušavao je rasporedit snagu i išlo se na strpljivu igru. Međutim, sad to sve treba uštimat i izbalansirat.

Utakmica protiv Eintrachta će vam biti bitna, tu se neke stvari lome, ali opet prvenstvo je dugo, prošlo je pokazalo da je sve moguće. Ali prošlo je bilo toliko čudno, da nikad nisam doživio onakvo prosipanje prednosti od strane Bayerna s početka sezone.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.