Naravno da sve navijače BVB-a nervira što je prekinut niz, što je utakmica izgubljena baš u Hamburgu, protiv tima koji je ovu sezonu katastrofalno počeo i što su brojne prilike promašene.
Međutim, ne može se reči da je pobjeda HSV-a nezaslužena, a o tome sam tamo na temi pisao. BVB jeste fulao brojne prilike i sami su tu krivi, a Hamburg je baš u ovom susretu koristio sve šanse praktički a uz to još pokazao ogromnu želju, volju, borbenost, požrtvovanje, to sam vidio okrečući pomalo na ovu utakmicu i poslije u pregledu još jednom. Ljudi su bili efektivni. A sreća ti jednom okrene leđa, drugi put ti se nasmiješi i to je tako. I Dortmund je par partija znao sretno dobit, bez obzira što je igra ove ekipe u prvenstvu bila impresivna u protekle 2 godine i što su titule zasluženo osvojene.
Malo mi je čudno i to što Lewandowski odmah ne valja ako jednu bitnu priliku fuli i zaboravi mu se ono što je uradio protiv Ajaxa. Pa gori ste nego neki navijači Bayerna prema Gomezu.

Gomez ima dosta pristalica, koliko i oni što ga ne podnose (sad govorim samo o ovom forumu), a ovde kad pogledaš skoro svi ste protiv Lewata , neshvatljivo.
Ima jedna stvar koja bi kod vas mogla biti zanimljiva. Naime Klopp igra uvijek igru koja se sastoji od jako, jako mnogo trke. Trke i borbenosti mora biti, ali pitanje je da li on može s takvom taktikom se dugo održavat na 2 teška fronta (Liga prvaka, BL, da sad ne računamo Kup). Ova igra , baš ova Kloppova taktika sadrži nevjerovatno puno trke, to je njen glavni dio. E sad to će biti zanimljivo vidjet. A npr evo protiv Ajaxa , BVB nije išao visoko na presing, pokušavao je rasporedit snagu i išlo se na strpljivu igru. Međutim, sad to sve treba uštimat i izbalansirat.
Utakmica protiv Eintrachta će vam biti bitna, tu se neke stvari lome, ali opet prvenstvo je dugo, prošlo je pokazalo da je sve moguće. Ali prošlo je bilo toliko čudno, da nikad nisam doživio onakvo prosipanje prednosti od strane Bayerna s početka sezone.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland