Elegant je napisao/la:Sto se Zenicani raduju tuđoj nesreci i opet se proziva Velez i Zeljo za neuspjeh Slobode koja na svome terenu izgubi 16. bodova, u zadnjem kolu gdje im nerjesen rezultat odogovara ne mogu centra proci nego cekaju da drugi igraju za njih. Tako da svaka prica o krivici Zelje i Veleza pada u vodu.
Na kraju krajeva Velez ce opet ostati u PL, Celik nece nista napraviti kao ni predhodnih godina - sredina tabele, Sloboda pada jos nize i dokazuje da su sami sebi krivi. Dok ce Zeljo nastaviti da nabija komplekse sto u ligi tako i u Kup-u, a onda ide star prica o komitetu i namjestanju.
Moze te komotno poceti kao pitari "mi smo najjaci tim u drzavi, mi smo giganti ali svi su protiv nas ".
Prijavljujem ovaj izrazito sovinisticki post postovanoj administraciji. Ako ste mene kaznili vise puta zbog slicnih izjava,nadam se da cete ovog bar opomenuti. Cuj Zenicani se raduju tudjoj nesreci. Pa ko je vise puta Velezu pomagao u nesreci. Da niste mozda vi Sarajlije
Sto se tice Slobode, ona je sama sebi najvise kriva tacno, to evo i sada ona potvrdjuje u 1.federalnoj ligi, ali ja se nadam da ce se ona izvuci. Za dobrobit bh fudbala/nogometa u cjelini. Ili mozda vi Sarajlije zelite da se bh fudbal igra samo od Marin Dvora do Bas Carsije ili od Alipasinog Polja do Vogosce. Bas kao sto je u Srbiji umro nekada veliki Radnicki iz Nisa, iz kojeg je potekao jedan od najboljih fudbalera sa ovih prostora Dragan Stojkovic Piksi i koji je dva puta igrao polufinale KUP UEFA bas kao i Zeljo, a danas ga nema nigdje.
Korisnik Bros meni se cini je ispricao mogucu verziju dogadjaja iz zadnjeg kola sezone 2011/2012, to je moguce da se desilo, ako se to desilo, Velez je oslobodjen svake krivice da je on Slobodu gurnuo u provaliju.
S druge strane Zeljo je odigrao kriminalno u Trebinju, smijesno je kako je Zeljo primao golove u Trebinju i kakve je sanse fulao, posebno Adilovic. No nebitno, Sloboda je sama sebi najveci krivac, tj. mafija u klubu i oko kluba. Ponavljam nadam se da ce Sloboda isplivati, jer je to klub iz velikog grada u B i H i klub koji je dao veliki broj kvalitetnih igraca.
Ili cemo kao u Srbiji u prvoj ligi imati Vrbanjusu, Vratnika, Hrida.... umjesto Slobode, Veleza, Celika...... Kao sto u Srbiji igraju Bezanija, Cukaricki i druge krine od klubova. Ali ko zna nekom je to mozda dugorocni cilj.
Eto sam malo izvan teme, ali ovaj me je razljutio pa sam reagovao kako sam reagovao.
Rodjeni, glavu gore. Recu vam nesto. Gledao sam Veleza u Zenici, jako dobra ekipa, dolazio sam ovdje na vas forum , citam kako neki vasi pisu da treba neke vase mladje gurnuti u vatru , a starije na klupu. Ma ljudi nije to rijesenje, mora biti iskusnih igraca u klubu. Zbog toga je Sloboda pala, mladi su izgorili(iako je tim sacinjavalo 90 % igraca koji su u juniorskoj konkureniciji protutnjali bh ligom za juniore). Znam da vas boli poraz od nekog Goska, eto ja pisem kad se kladim Gabela kod Capljine, jer to je jedno mjestasce obicno, ali eto za vasu utjehu i Sarajevo je bilo napunjeno na Kosevu od tog istog Goska. Jedan poraz ne cini tragediju, kao sto ni jedna lasta ne cini proljece. Mnogo srece u nastavku i sportski pozdrav iz Zenice.

"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor