BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 25 sep 2012, 22:17

Žalosno je ispustit' vodstvo od 2:0 za samo 5 minuta. Još žalosnije je ispustit' dva vodstva u toku utakmice...

U odbrani puše na sve strane. Kada napadamo sa 7-8 igrača onda u slučaju kontre Leitner i Kehl ne stignu sve zatvorit'. Fali nam mali Bender, itekako fali....

Klopp bi treb'o pokazat' zube i muda te malo izrotirat' i u odbrani. Nek' odmori malo neko od štopera, Santana je spreman. Nek' odmori malo Weidija koji u zadnje dvije utakmice djeluje k'o nafiksan na golu... Ne zna gdje se nalazi... Nek' pokaže put do klupe Schmelzeru i Kehlu, pa nek' gurne u vatru Bendera koji je i nespreman naš najbolji zadnji vezni.

Ne treba da se puno osvrćemo na tabelu. Stanje je trenutno poprilično jasno. Trebamo poradit' na svojoj igri i ne mislit' puno o drugim stvarima. Samo da gledamo sebe i za desetak kola vidjet' ćemo gdje smo i šta smo... 8-)

Pobjeda protiv BMG-a se nameće kao imperativ. Ono što je ohrabrujuće da kod kuće imamo sve pobjede ove sezone... :D

NUR DER BVB slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 sep 2012, 22:33

Utakmica se tek zavrsila i mislim da jos rade emocije kod pojednih navijaca, ali isti se trebaju sjetiti odakle BVB dolazi. ;) ;)

@ HzBvB

moje licno misljenje je da nisi realan. Odabrao si samo trojcu igraca kojima su upucene kritike, a gdje su ostali kao Subotic, Hummels, Schmelzer itd itd.

Jednostavno mislim da je glavni problem kod BVB-a sto vise nema zara u ekipi i zelje za pobjedom i mislim da je sada glavni zadatak Kloppa da ih ponovo motivise i da ponovo imaju tu zelju za pobjedom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 sep 2012, 22:45

Valencia je napisao/la:**** LP, opet uzima danak. Dortmund ocigledno ne moze zadrzati maksimalnu fokusiranost i koncentraciju kada igra Ligu prvaka. Nadam se da ce proci grupu da se posrnuce u Bundesligi koliko - toliko opravda.
Pa ne igramo ko u NBA ligi svako 2 dana utakmicu LP-a, pa da ne mozemo drzati fokusiranost i koncentraciju radi tog takmicenja. Odigrali jednu tekmu sa ajaxom, na guzove pobijedili i to je to. Ko jos misli o LP? :?

Odbrana je kljuc svega. Prosle sezone mi bi ovo dobili 3-0 ili 3-1, hsv-a bi dobili 2-0 ili 2-1, jednostavno nema onog prepoznatljivog betona ispred naseg gola, koji je pokrivao Weidenfelerove nedostatke. Pa mi smo prosle godine komotno mogli igrati i bez golmana!

Neka se od nasih ofanzivaca (Kuba, Gotze, Reus, Perisa) ljuti ko god hoce, ali samo za dvojicu ima mjesta na terenu + KG! Lik ne zna, ali barem trci i ore i sto je najvaznije zatvara tu Smelcerovu lijevu stranu po kojoj puse promaha za prehladiti se. Za desnu stranu imamo opravdanje, Piscek je bolji ofanzivno, defanziva mu je vazda stekala i to je to. Ali sta je sa Smelcerom? Nekada je uklizavao i ginuo po toj lijevoj strani, a sada... Nije valjda da mu bas toliko fali KG da se sa njim nadopunjuje :?

Weidenfeler ko napusen klokan, a loptu samo pogledom prati. I on se malo pogubio zadnjih sedmica. Klupa!

Lewandowski moze samo dobiti letvu po bubrezima :evil: :evil: , a kamoli pfening vise od 3,5 milki za novi ugovor. Ako mu se ne svidja, neka ide negdje drugo padati i masiti mrtve sanse :evil: .

Ja ne znam sta nam se desava, ali kompletna odbrana nam je kriminalna :oops: :oops: . Ko kakvu djecu na ringispilu ih vrti ko hoce.

Klop je takodje kriv jer previse ofanzivno krene i ostavlja prostor pozadi. KG je rjesenje + kratki pasovi. Mi ove sezone jos nijednom nismo odigrali akciju, kao sto smo igrali prethodne dvije sezone, u kojoj smo od svog do protivnickog gola odigrali 100 pasova i vrtili citavu protivnicku ekipu dok ih ne dovedemo do toga da im se zamanta 8-)

Iduce sezone prodati Perisu, a na lijevo krilo dovesti Inui-ja 8-)

Gotze tata 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 25 sep 2012, 22:55

amerosm je napisao/la:Utakmica se tek zavrsila i mislim da jos rade emocije kod pojednih navijaca, ali isti se trebaju sjetiti odakle BVB dolazi. ;) ;)

@ HzBvB

moje licno misljenje je da nisi realan. Odabrao si samo trojcu igraca kojima su upucene kritike, a gdje su ostali kao Subotic, Hummels, Schmelzer itd itd.

Jednostavno mislim da je glavni problem kod BVB-a sto vise nema zara u ekipi i zelje za pobjedom i mislim da je sada glavni zadatak Kloppa da ih ponovo motivise i da ponovo imaju tu zelju za pobjedom.
E brate vidi kako ja gledam na to sve.
Neko ko je dobar i ko umije, on moze jednu ili dvije utakmice odigrati lose , jer ce vec u trecoj pokazati kvalitet.
A sto se tice ovih nabrojanih oni ne posjeduju neki kvalitet Smelle, Weidi, Grosk-oni su MULCI i kad ne ide ja njih odmah kopam , naravno Lewandowski posjeduje kvalitet ali on je meni toliko mrzak da ja to tebi ne mogu opisat-jedva cekam da ga prodamo.Igras u napadu a ne znas dat gol -to je za mene nepojmljivo !!!!
Evo npr.veceras se on nije uspio naci ni u jednoj prilici u Hamburgu masio 100% priliku fakticki ona na kraju ispala 10%-tna...sta je uradio !
Neki su ga opet cupali ovdje po forumu s pricama kako on zna igrat on se izvlaci dolazi po loptu,on to i ako je nakad radio veceras nije demonstrirao niti jednom !

EDIT:kralju bravo bravo majstore...nek si me napomeno Perisica treba kome za 3 mil dat i hallal, probali masili idemo dalje...

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 sep 2012, 23:13

Trebate pola ekipe rasprodati... vidi se da vam fali Bender i da je poprilicna greska bila pustiti Barios-a! Lewat jednostavno zna da mu ne gori pod nogama i moze sebi priustit da igra malo opustenije. Sliccno tome je i na poziciji golmana. Weidenfeller je i prije znao praviti kikseve i to dosta vece od ovih,ali u zadnje dvije sezone je odbrana bila na nivou i stvarno nije bilo potrebe da on iz sebe vadi neki 110%!
Stern des Südens

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 sep 2012, 23:41

Vidim kritikuju se pojedinci...niko da se zapita kako je moguce da odjednom niko ne valja u ovom timu...

Ja sam mislio da smo mi ove "djecije bolesti" prosli prije 2 sezone ali Klopp izgleda nikako da skonta odredjene stvari...

Sve nam je islo kako treba,igrali smo fino,poveli sa 2-0 i to je morao biti kraj price...cak smo dobili i popravni poslije gola Gotzea ali opet iste greske.

Nije mi jasno kako na 2-0 dopustat toliku trku na terenu,pa valjda smo mi taj tim koji treba diktirati tempo...vodis 2 razlike a ljudi ti prave prilike i na kraju daju 2 gola iz polu-kontre i kontre...smijurija od postavke i taktike.
Zasto i Leitner,Kehl,Schmelzer i Pisczek idu u napad na 2-0 pa se ostavljaju kilometri prostora nazad- :twisted:

Ima tu i dosta individualnih gresaka ali za ovo veceras je najvise kriv Klopp pa onda svi ostali...

P.S.Mene licno ne interesuje ni Bayern ni bilo ko drugi...nadam se da ce proigrati kako treba pa ako ima 10 boljih ekipa nek' zavrsimo 11.-i...samo da ne gledam slicne tekme kao zadnje dvije...pet golova za 1 bod :oops:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 25 sep 2012, 23:51

Joj sto mi idu na qrac ovi tzv. Erfolgsfans. (prepoznace se oni) Dvije utakmice nismo dobili i pola tima bi rasprodali. Sad najednom niko ne valja. Kako je to moguce? Ove dvije zadnje tekme se od 100 utakmica, 95 uzmu. Hamburg smo samljeli, postavili rekord po broju udaraca u ovoj sezoni, veceras isto nema logicnog objasnjenja. Jednostavno nismo konsekventni do kraja. Pa pogledajte onu tabelu sto je Fredy postavio iz Kickera, imamo najvise sansi u ligi. I sve dok je tako nema razloga za brigu, golovi ce doci. Nama samo fali da se odbrambena igra poboljsa, napad je odradio svoje u ove zadnje 2 tekme.

Kako mozete sad za Romana govoriti da je prosjecan golman? Evo ja vam sad tvrdim da je bio najkonstantniji i najbolji golman u zadnje 2 godine. Toliko je znacio ekipi da niste ni svjesni, toliko nam je pobjeda donio da se to sve zaboravlja. Ove sezone je vec kiksao par puta i kiksace u narednim mecevima. Jer golmani su takvi, kad krenu s kiksevima tesko izlaze iz te serije gresaka. Danas se vidjelo koliko je uzdrman i da mu fali samopouzdanja i najveca greska bi bila staviti ga na klupu. Nemojte misliti da bi rijesili probleme uvođenjem Langeraka koji je jos gori. U svakoj utakmici koju je branio ove sezone za drugi tim je kiksao. Roman ce jos kiksati u narednom periodu ali treba istrajati s njim.

Neko rece da LP uzima danak. E sad ja pitam kakav danak kad je odigrana tek jedna utakmica? Pa prosle godine smo igrali LP pa u ligi sve gazili.

@ HzBvB, kako je Lewandowski kriv za gol? Ne znam na koji mislis pa eto moze objasnjenje? Ponovo se napada ovaj momak a veceras mu se nema sta zamjeriti. Citavu tekmu se lomio, vodio rat sa Zambranom. Veceras nije imao prilika a zna se ko je odgovoran ako napadac nema lopti. I sta si zapeo za promasenu sansu protiv HSV-a, pa veci su promasaji Kube i Schiebera. Igraci se dijele na one koji znaju igrati lopte i oni koji ne znaju. Lewandowski zna igrati lopte i tacka a golovi ce doci i on ce opet na kraju zabiti preko 20 golova. I covjeku se treba dati plata od 4 miliona jer boljeg napadaca u ligi nema. U to sam 100% siguran.

Trebace jos malo vremena da se sve ovo poslozi. Treba vremena i da se Reus uklopi, jer niko se jos nije odmah snasao u Dortmundu osim Kagawe. Svima je trebalo vremena da shvate igru koju Klopp forsira. Ne ide to tako lako.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 25 sep 2012, 23:59

proFCB je napisao/la: i da je poprilicna greska bila pustiti Barios-a! Lewat jednostavno zna da mu ne gori pod nogama i moze sebi priustit da igra malo opustenije.
Barios je bio nezadovoljan, njegova prodaja je bila neminovnost. Al' je greska ne dovesti pravu zamjenu, nekog ko ce biti ozbiljna konkurencija Levandovskom. Levandovski se sada moze opustiti sto radi nedostatka koknurencije sto radi umora. To nikako nije dobro kada igras na tri fronta :roll: ..

Al' ne treba nista uzimati za zlo Klopu i upravi kluba... Oni rade odlican posao. Greskice su neminovnost na putu kojim za sada koracaju.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 sep 2012, 01:25

Kaj se bunite ,bod kod lidera nije obeshrabrajuci, cak naprotiv. :mrgreen: Samo da napomenem da nisam gledao drugo poluvrijeme, :mrgreen: ali smekno sam vec pred kraj prvog velike probleme u nasoj odbrani. :evil:

Klopp jos uvijek nije pronasao pravi balans u pocetnih 11. Ocekjuem kombinaciju Kehl-Bender u buducim tekmama da se ekipa malo stabilizuje.

Leitner odigra dvije tekme na 6-ici i primismo 6 komada. Samo da se zna. ;)

Naravno, ni KG nije bio starter u zadnja dva meca. :!:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 26 sep 2012, 04:49

Polahko ljudi smirite se nije smak svijeta ... Uzeli smo bod na teskom gostovanju ... Znam ambicije su porasle i ja u svakoj tekmi ocekujem 3 boda ... Ali jbg mnogo tog ne stima trenutno ... Nasa odbrana tu ne mislim samo na zadnju liniju vec citav tim dakle defanzivno ponasanje jednostavno ne stima ... Ono sto nas je krasilo tog nema ... Tekma protiv Ajaxa je bila opomena imali smo toliko rupa u odbrani ali wajdi spasio ...

U pripremnim tekmama takodje odbrana kiksala ne stima nesto oko taktike, ali sve ce to nadoc bolje sad da se desavaju ove stvari nego poslije ... Ja vam kazem ovo ce se sve svest na minimum i igrat ce BvB svoj fudbal sampionski opet sasvim sigurno ... Jedno je sigurno titulu otpisat treba u to se dzaba niko nadat ne treba ... Bayern je ziva moc ove god kakav samo roster imaju ... Ali lp bi trebali i morali izborit ... Trebat ce jos koja utakmica da sve dodje na svoje oko taktike, jer volja je tu zelja je tu imali smo prilika danas dat 5 golova ;) ... U zadnjoj minuti cojk skide s linije loptu dakle pobjednicki mentalitet je tu samo malo nedostaje zalaganja .... Ali nemojte bacat sve u vodu sto je Klopp gradio dugi niz god ... Ekipa koja je najbolja u historiji bundeslige po broju bodova ne moze bit losa to nije slucajnost ... A ta ekipa se sastoji i ove sezone od istih igraca i istog trenera ...

Hajmo malo strpljenja nema potrebe da pljujemo po igracima i treneru toliko su nam radosti donjeli zadnje 2 god i sad smo igrali ne rjeseno na teskom gostovanju i nista ne valja ma dajte ljudi ... Ovaj BvB s ovim trenerom ce se dic i to visoko dic ubrzo slijedi jedna dobra duga serija pobjeda i ne pobjedivosti ... Samo mirno ... Bitno je nesto uradit i u LP i pokusat osvjetlaat obraz , a u ligi samo da izborimo opet 2 il 3 mjesto i meni sezona odlicna ... Jer ruku na srce nemamo sta trazit protiv ovog Bayerna ljudi su jednog igraca platili koliko mi potrosimo u 4 god ... Polahko bitno je ne odustajat od ovog sistema vjerovat u sve ovo pa cemo jos vise napredovat ... Najvaznije je sad produzit Lewi ugovor ,,, A ostalo ce Klopp sredit s ekipm . A za ovo veceras je zasluzio kaznu da dodje pameti on kao trener ovo ne smije radit vec mora bit uzor onim klincima koje trenira ... Ali poradit ce Kloppo na ovom svemu nema sumnje u to imamo najboljeg trenera lige ne sumnjat u njeg ...

Danas jest zasro al vec sledecu ce to opravdat ;) ... On je ikona naseg kluba ... A Gotze je institucija i babo fudbala ojjj dok se jos samo malo spremi i uigra joj sta ce cinit ove sezone uhhh rodio se novi iniesta samo sto ovaj ima zavrsnicu :D ...
BvB Echte Liebe !!!

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 26 sep 2012, 07:44

mnogi su pali sinoc na klad :( al frankfurt je dobra ekipa ove sezone.
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 sep 2012, 09:09

Još uvijek mi nije jasno kako u onako kratkom vremenom primiše 2 gola. Kao da su u drugo poluvrijeme ušli čisto da održe ta 2 gola prednosti ne razmišljajući da će i Frankfurt pokušati stići vodstvo. :?

Kod 3:2 je Gotze bio sebičan. Da je proslijedio loptu Perišiću, možda bi sad Dortmund imao 2 boda više na kontu. No, to je opet sve u onoj sferi "šta bi bilo kad bi bilo", a ista nema mjesta u fudbalu. :mrgreen:

Ovaj Dortmund me u pojedinim trenucima podsjeća na Barcelonu. Al', na ovu Titinu Barcelonu koja je (iako je uknjižila sve pobjede) pokazala ranjivost. Nema toliko trke na sredini, nema presinga, što omogućava protivnicima lagane izlaske sa svoje polovine i zabijanje (laganih) golova.

Jučer je upravo nedostatak te agresivnosti dozvolio Frankfurtu da postivne 2 gola. Ni u jednog igrača ne možeš direktno uperiti prstom i reći da je krivac, jer to nije tako.

A, tek je odigrano jedno kolo u CL, tako da mi je čudno da neki misle kako je Liga Prvaka krivac. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 26 sep 2012, 10:39

Skonto sam da je bolje ovako,posle kiksa nista ne pisati jer bi bilo previse cenzure nego pustiti da prenoci pa onda...
Nije da me proslo al eto,bolje je nego sinoc!!!
Posle prvog pol i onakve igre mislio sam da cemo utrpati jos 2-3 komada i kuci ali...sta reci na ona dva primljena gola? :? Imam osjecaj ko god nam uputi sut u okvir 95% je gol,ne mogu da vjerujem!Weidi slabo skroz,neznam koji mu je k....!?Odbrana opet lose odigrala,ne smijemo primati ovoliko golova...
Necu nikog posebno da kudim,svi snose krivicu podjednako,ali mislim da ne treba dizati toliku prasinu!I nakon prosle tekme sam napisao,navikli su nas na pobjede i sad ocekujemo svaku skoro tekmu 3 boda...Kriza u igri i rezultatima je normalna,za sve klubove pa i za nas tako da NIJE kraj svijeta!Ne trebamo gledati ostale ekipe i porediti se s bilo kim,vec iz utakmice u utakmicu pokusati popraviti igru i rezultate!Mislim da ce ovo KLOPP srediti i da ce poceti nizati pobjede,iamo kvalitet i kolektiv,ali (opet kazem) mala kriza je normalna stvar! ;)
Samo bih spomenuo Kuronju koji pokazuje kakav je carobnjak na terenu i kako se igra fudbal!Ni svjesni nismo kakvog dragulja imamo,jos kad bude 100% spreman...Dusmani lose vam se pise ;)
p.s.Reus je pokazao nekima kako se daju golovi i potvrdio kvalitet,mislim da kad se uigra jos malo s ekipom(pogotovo sa Goetzinhom)bice to praznik za oci vjerujte mi...
Bice sve ovo puno bolje,samo polako ;)

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 26 sep 2012, 13:06

Nakon sto je zamjenjen na poluvremenu zbog lakse povrede sinoc,Rojsonja ce biti spreman za okrsaj protiv svog bivseg kluba u subotu! ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 sep 2012, 13:13

smopiBVB je napisao/la: Bice sve ovo puno bolje,samo polako ;)

Ma bice bolje,to nije upitno.I sad igramo bolje od 90% bundesligasa a daleko smo od prave forme.

Mene samo nervira sto bezveze prosipamo bodove...jedino je Nurneberg odigrao manje-vise egal utakmicu a HSV i Frankfurt su profitirali iz nasih gluposti.

Treba nam jedna gostujuca pobjeda da nas pokrene...nesto kao proslosezonska pobjeda u Mainzu.

Protiv Gladbacha su 3 boda imperativ a onda cemo vidjeti sta ce biti u Manchesteru...i to moze biti mec za prekretnicu.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 26 sep 2012, 13:27

Nije mi jasno kako na 2-0 dopustat toliku trku na terenu,pa valjda smo mi taj tim koji treba diktirati tempo...vodis 2 razlike a ljudi ti prave prilike i na kraju daju 2 gola iz polu-kontre i kontre...smijurija od postavke i taktike.
Zasto i Leitner,Kehl,Schmelzer i Pisczek idu u napad na 2-0 pa se ostavljaju kilometri prostora nazad-
Sa ovim se potpuno slazem, i za to je glavni krivac iskljucivo Kehl ( jer on treba da bude produzena ruka Kloppa, neke stvari da preuzima na sebe)-a On kao najstariji ispadne najzeleniji ( ovo je ujedno @Klopp-u odgovor, jer sam mislio kod prvog gola da je Lewandowski htio da "zalomi" na ivici sesnesterca i nakon te izgubljene lopte je pao gol.Moj bed tek sma u pregledu vidio da nije Lewandwoski nego Kehl).Ne bi reko da je najveci krivac Klopp h.bem te igraca kojima u svlacionici trener mora reci da na 0:2 ne srljaju i ne idu pod svaku cijenu naprijed.Znaci to znaju kadeti j.ebeni kadeti u BiH !!!
Kako mozete sad za Romana govoriti da je prosjecan golman? Evo ja vam sad tvrdim da je bio najkonstantniji i najbolji golman u zadnje 2 godine.
Kako nece bit konstantan kad mu fakticki se nije ni sutalo zadnje dvije godine.Inace kako znam za sebe pratim BvB a ovaj Weidy je majmun,katastrofa od golmana.

Naravno ne morate ni moje postove uzimat toliko zaozbiljno, dovoljno je bilo da pogledas vrijeme posta. 8-) Vecina je bila u afektu ali ima tu dosta i istine...
Danas da pitate Klopp-a sto je ono uradio rekao bi da je najveci majmun da se ne prepoznaje to je trenutak, tako postupis kad nesto volis a BvB je to nesto !
Naravno da nije smak svijeta ali naravno da se iznerviram kad vidim Groskrojca koji od 100% prilike ne moze da uputi sut na gol, da isto to uradi Gundogan...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 sep 2012, 13:58

Igra u odbrani se mora poravit'. Primili smo 6 golova u dvije utakmice i to je nedopustivo. Nije do ofanzive jer gore tresemo mreže, nego je problem do defanzivnog dijela na kojem treba poradit'. Mora Klopp to malo bolje objasnit' ili da jednostavno izvrši neke izmjene.

Weidi je bio očajan zadnje dvije utakmice, al' ja sam uvijek govorio da je on dobar golman i stojim iza toga. Uvijek dođe period pada forme i mislim da je upravo to problem kod nekih naših igrača. Dovoljno je da jedan ili dvojica nisu na nivou i odmah sve puca po šavovima.

Imamo težak raspored. Dolazi nam BMG, pa idemo City-u i onda H96 čini mi se. J.ebeno do bola, ali to bi mogla biti prekretnica. Sad dobit' BMG-a jer smo realno mnogo jaki kući, a onda u kišoviti Manchester gdje bi nas eventualna pobjeda skoro pa odvela u drugi krug takmičenja... 8-)

Wir sind Dortmund Borussia
Wir sind Dortmund Borussia
Steh´n zusammen, niemals allein
und wir sind stolz Borussen zu sein
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 26 sep 2012, 16:10

Od ovog citavog bijesa koji nas obuzeo svi smo kolektivno zaboravili a 100% je svima zapalo za oko kako je kapiten-Frankfurta u sinocnoj utakmici imao bar 3-4 prekrsaja koja se kaznjavaju zutim kartona a istog je pokupio nekad pred kraj meca !

1.Uvaljiva Perisici u liniju kretanja te sprecavanje vrlo brze "solo-kontre" :)
2.Zaustavljanje Reus-a u krugu centra, nakon oduzete lopte te je isto sprijecio izglednu polukontru.
3.Ja mislim da je gazio Leitnera pocetkom d drugog poluvremena
4. I tek na kraju dobio zuti, i to jedva preko k.... ne mogu da se sjetim kako je dobio

Ovo su cetiri prekrsaja za karton 100% sam jos nesto izostavio, rezao nas je maximalno nije ni cudo sto je Klopp izgubio zivce.
Sudjenje je katastrofalno...na pocetku da je dobio zuti kod Reus-a ili Perise ne znam sta je bilo prije 100% ne bi zavrsio utakmicu.Previse se tolerise.

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 26 sep 2012, 17:15

sinoć je u dortmundu bilo itekako mučno,umjesto početničkog slavlja nakon završene utakmice svi su se razišli kućama ogorčeni i u nevjerici,većina je općeg mišljenja da se ne smije razmišljati ni o ćemu drugo nego o "ubjedljivoj" pobjedi u subotu

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 sep 2012, 17:17

HzBvB je napisao/la:Od ovog citavog bijesa koji nas obuzeo svi smo kolektivno zaboravili a 100% je svima zapalo za oko kako je kapiten-Frankfurta u sinocnoj utakmici imao bar 3-4 prekrsaja koja se kaznjavaju zutim kartona a istog je pokupio nekad pred kraj meca !
Nije samo kapiten bio grub, nego su svi igrači Eintrachta išli veoma žestoko u duele. I mene je sudija iznervir'o. Kloppova reakcija je bila sasvim očekivana i opravdana. ;) A baš taj kapiten (Schwegler) je treb'o u prvom poluvremenu dobit' 2 žuta. Ali eto sudija bolje vidi... :roll: :twisted:

Stimmen zum Spiel (Kehl, KG, Schmelle)....
" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.