Valencia je napisao/la:**** LP, opet uzima danak. Dortmund ocigledno ne moze zadrzati maksimalnu fokusiranost i koncentraciju kada igra Ligu prvaka. Nadam se da ce proci grupu da se posrnuce u Bundesligi koliko - toliko opravda.
Pa ne igramo ko u NBA ligi svako 2 dana utakmicu LP-a, pa da ne mozemo drzati fokusiranost i koncentraciju radi tog takmicenja. Odigrali jednu tekmu sa ajaxom, na guzove pobijedili i to je to. Ko jos misli o LP?
Odbrana je kljuc svega. Prosle sezone mi bi ovo dobili 3-0 ili 3-1, hsv-a bi dobili 2-0 ili 2-1, jednostavno nema onog prepoznatljivog betona ispred naseg gola, koji je pokrivao Weidenfelerove nedostatke. Pa mi smo prosle godine komotno mogli igrati i bez golmana!
Neka se od nasih ofanzivaca (Kuba, Gotze, Reus, Perisa) ljuti ko god hoce, ali samo za dvojicu ima mjesta na terenu + KG! Lik ne zna, ali barem trci i ore i sto je najvaznije zatvara tu Smelcerovu lijevu stranu po kojoj puse promaha za prehladiti se. Za desnu stranu imamo opravdanje, Piscek je bolji ofanzivno, defanziva mu je vazda stekala i to je to. Ali sta je sa Smelcerom? Nekada je uklizavao i ginuo po toj lijevoj strani, a sada... Nije valjda da mu bas toliko fali KG da se sa njim nadopunjuje
Weidenfeler ko napusen klokan, a loptu samo pogledom prati. I on se malo pogubio zadnjih sedmica. Klupa!
Lewandowski moze samo dobiti letvu po bubrezima

, a kamoli pfening vise od 3,5 milki za novi ugovor. Ako mu se ne svidja, neka ide negdje drugo padati i masiti mrtve sanse

.
Ja ne znam sta nam se desava, ali kompletna odbrana nam je kriminalna

. Ko kakvu djecu na ringispilu ih vrti ko hoce.
Klop je takodje kriv jer previse ofanzivno krene i ostavlja prostor pozadi. KG je rjesenje + kratki pasovi. Mi ove sezone jos nijednom nismo odigrali akciju, kao sto smo igrali prethodne dvije sezone, u kojoj smo od svog do protivnickog gola odigrali 100 pasova i vrtili citavu protivnicku ekipu dok ih ne dovedemo do toga da im se zamanta
Iduce sezone prodati Perisu, a na lijevo krilo dovesti Inui-ja
Gotze tata

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.