Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

stampy

Re: Alen Halilović

Post Postao/la stampy » 01 okt 2012, 18:56

Objavljeno: prije 7 h i 23 min
Mamić: Matea i Alena žele svi;
Jozak: Igrač poput Alena još nije hodao Maksimirom...!

slika

Dinamo ima sto života. Kad god se čini da će netko u Maksimiru ugasiti svjetlo, upale se najsjajniji reflektori. I plava priča opet krene ispočetka, još ljepša od one koja je do tada ispričana.

Protiv Porta prekinula se Dinamova serija od 33 utakmice bez poraza, na ogledu Lige prvaka okupilo se nešto više od 4.000 ljudi, što je bio apsolutni debakl. Nakon toga uslijedio je poraz na Kantridi, poput lavine Maksimirsku 128 prekrilo je crnilo. Tri utakmice bez pobjede, bez postignutog pogotka? Skupina koja vrijeđa s tribina, a 'tiha većina’ ne dolazi? Pa na sve to još općenarodna hajka zbog reprezentativne pozivnice Sammiru! Tuga, jad i čemer.

A onda slijedi veličanstveni preokret. Dinamo igra odlično i pobjeđuje Hajduk u najvećem derbiju hrvatskog nogometa, na tribinama se skupilo više od 10.000 gledatelja, Sammir je igrač utakmice i opravdava reprezentativnu pozivnicu, a konačno i najvažnije, plavi klub otkriva po svemu jednog budućeg velikog igrača Alena Halilovića! Nije to sve. Mateo Kovačić, još jedan dragulj proizašao iz Dinamove nogometne škole, uz Sammira je bio najbolji igrač utakmice, nakon dugo vremena ponovno je pokazao da je njegov talent neograničen.

Mateo Kovačić i Alen Halilović Dinamovo su blago. Najveće blago. Najveća pobjeda i uspjeh Dinama, veći od dva uzastopna plasmana u Ligu prvaka. Malo koji klub u Europi ima tako mlade talentirane igrače u svojoj seniorskoj momčadi. A koji su 'vlastiti proizvod’. Dinamo upravo na toj dvojici supertalentiranih mladića želi graditi temelje klupske budućnosti. Barem one kratkoročne...

- Za Kovačića i Halilovića zainteresirani su svi najveći klubovi svijeta. U ovom trenutku Dinamo ih sigurno neće prodati, ali isto tako moramo svi skupa biti svjesni da oni u našem klubu neće doživjeti svoju nogometnu zrelost. To je jednostavno nemoguće, mi smo osuđeni da svoje najveće talente transferiramo, to je presudno za život Dinama - kazao nam je sportski direktor Zoran Mamić. No, moći ćemo uživati u njihovim izvedbama u plavom dresu barem još recimo tri, kad je u pitanju Halilović, ili godinu-dvije, kad se radi o Kovačiću...

Halilović je prvi put bio zapažen od inozemnih klubova kao 13-godišnjak, u Bruxellesu, na turniru koji se zove 'Dječja liga prvaka’. Uz njega u biježnicu svjetskih skauta upisana su još tri prezimena mladih Dinamovih nogometaša, Fiolića, Lepetića i Jurilja. Prvi je Alena želio odvesti Bayer iz Leverkusena, ali se tada u igru, bilo je to otprilike prije dvije godine, uključio Inter. Potom se javio Real Madrid, ozbiljno je u priču ušao i Juventus, ali na kraju je Halilović, 27. lipnja ove godine, potpisao za Dinamo.

- Nikad nisam želio prodati svog sina niti u jedan inozemni klub! Želim da igra tamo gdje je sretan i gdje uživa, a to je Dinamo - kaže tata Sead Halilović. Obitelj Halilović je dobrostojeća, Sead je zaradio igrajući nogomet i novac im nije primaran.

No, što na sve kažu u Dinamovoj nogometnoj školi? Direktor Romeo Jozak će apostrofirati...

- Otkad sam ja u školi, samo tri igrača su kao kadeti igrali u juniorima i bili prevaga. To su Vrsaljko, Kovačić i Halilović. Alen Halilović ima nadnaravni talent, takav igrač još nije hodao maksimirskim travnjakom otkad ja pratim nogomet. Ukoliko će njegov karakter pratiti talent, bit će jedan od najboljih igrača na svijetu.

Autor: Davorin Olivari

Sportske Novosti
http://sportske.jutarnji.hr/mamic--kova ... m/1057081/

Rios

Post Postao/la Rios » 01 okt 2012, 19:07

stampy je napisao/la:Objavljeno: prije 7 h i 23 min
Mamić: Matea i Alena žele svi;
Jozak: Igrač poput Alena još nije hodao Maksimirom...!

slika

Dinamo ima sto života. Kad god se čini da će netko u Maksimiru ugasiti svjetlo, upale se najsjajniji reflektori. I plava priča opet krene ispočetka, još ljepša od one koja je do tada ispričana.

Protiv Porta prekinula se Dinamova serija od 33 utakmice bez poraza, na ogledu Lige prvaka okupilo se nešto više od 4.000 ljudi, što je bio apsolutni debakl. Nakon toga uslijedio je poraz na Kantridi, poput lavine Maksimirsku 128 prekrilo je crnilo. Tri utakmice bez pobjede, bez postignutog pogotka? Skupina koja vrijeđa s tribina, a 'tiha većina’ ne dolazi? Pa na sve to još općenarodna hajka zbog reprezentativne pozivnice Sammiru! Tuga, jad i čemer.

A onda slijedi veličanstveni preokret. Dinamo igra odlično i pobjeđuje Hajduk u najvećem derbiju hrvatskog nogometa, na tribinama se skupilo više od 10.000 gledatelja, Sammir je igrač utakmice i opravdava reprezentativnu pozivnicu, a konačno i najvažnije, plavi klub otkriva po svemu jednog budućeg velikog igrača Alena Halilovića! Nije to sve. Mateo Kovačić, još jedan dragulj proizašao iz Dinamove nogometne škole, uz Sammira je bio najbolji igrač utakmice, nakon dugo vremena ponovno je pokazao da je njegov talent neograničen.

Mateo Kovačić i Alen Halilović Dinamovo su blago. Najveće blago. Najveća pobjeda i uspjeh Dinama, veći od dva uzastopna plasmana u Ligu prvaka. Malo koji klub u Europi ima tako mlade talentirane igrače u svojoj seniorskoj momčadi. A koji su 'vlastiti proizvod’. Dinamo upravo na toj dvojici supertalentiranih mladića želi graditi temelje klupske budućnosti. Barem one kratkoročne...

- Za Kovačića i Halilovića zainteresirani su svi najveći klubovi svijeta. U ovom trenutku Dinamo ih sigurno neće prodati, ali isto tako moramo svi skupa biti svjesni da oni u našem klubu neće doživjeti svoju nogometnu zrelost. To je jednostavno nemoguće, mi smo osuđeni da svoje najveće talente transferiramo, to je presudno za život Dinama - kazao nam je sportski direktor Zoran Mamić. No, moći ćemo uživati u njihovim izvedbama u plavom dresu barem još recimo tri, kad je u pitanju Halilović, ili godinu-dvije, kad se radi o Kovačiću...

Halilović je prvi put bio zapažen od inozemnih klubova kao 13-godišnjak, u Bruxellesu, na turniru koji se zove 'Dječja liga prvaka’. Uz njega u biježnicu svjetskih skauta upisana su još tri prezimena mladih Dinamovih nogometaša, Fiolića, Lepetića i Jurilja. Prvi je Alena želio odvesti Bayer iz Leverkusena, ali se tada u igru, bilo je to otprilike prije dvije godine, uključio Inter. Potom se javio Real Madrid, ozbiljno je u priču ušao i Juventus, ali na kraju je Halilović, 27. lipnja ove godine, potpisao za Dinamo.

- Nikad nisam želio prodati svog sina niti u jedan inozemni klub! Želim da igra tamo gdje je sretan i gdje uživa, a to je Dinamo - kaže tata Sead Halilović. Obitelj Halilović je dobrostojeća, Sead je zaradio igrajući nogomet i novac im nije primaran.

No, što na sve kažu u Dinamovoj nogometnoj školi? Direktor Romeo Jozak će apostrofirati...

- Otkad sam ja u školi, samo tri igrača su kao kadeti igrali u juniorima i bili prevaga. To su Vrsaljko, Kovačić i Halilović. Alen Halilović ima nadnaravni talent, takav igrač još nije hodao maksimirskim travnjakom otkad ja pratim nogomet. Ukoliko će njegov karakter pratiti talent, bit će jedan od najboljih igrača na svijetu.

Autor: Davorin Olivari

Sportske Novosti
http://sportske.jutarnji.hr/mamic--kova ... m/1057081/
Sad kad sam procitao ovaj clanak nisam bas optimista da ce ovaj mali zaigrati za BIH..Hrvati ce ucini sve sto budu mogli da ga stave pod zastavu Hrvatske i ne bi me zacudio da to urade vrlo brzo jer su svjesni da bi mali mogao kasnije odabrati BIH..Iskorist ce to sto je u Dinamu,sto sad ovisi o njima i tako ce hajd da kazem "prisiliti" da zaigra za Hrvatsku..Sjecam se da je bila velika hajka na Seada i malog kad je otezao sa potpisom za Dinamom jer je navodno trebao da ode cini mi se u Real..Cak su otpustili Seada sa mjesta trenera neke mlade ekipe Dinama koliko se sjecam..Daj Boze da se varam,jer bi bila velika steta izgubiti igraca o kojem se pise ovoliko komplimenata...
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 01 okt 2012, 19:10, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 okt 2012, 19:07

Offside je napisao/la:
harishp je napisao/la:Zukabauer je znaci prezvakana prica sad ide Alene oProsti-mi.
Sa pricom treba ga zvati,crveni tepih,ofo ono.Savez,repka,selektor ovakvi onakvi ne zovu ga k'o fol.Ok ima svega tu necega.
On je vec bio pozvan iz naseg saveza i glat odbio.
Sad zamislite same sebe imate prvu plocu salijevati kod kuce ti sav sretan odes kod svog starog jarana,znajuci da ima i krsne momke da ga onako prisno zamolis za pomoc.Nebi li se ploca sto prije zavrsila.Ovaj te zajedno sa momkom sutne u guzicu i ostavi k'o gofno na kisi.
Dosla zavrsna ploca valja ici kod opet ''starog jarana i momka'' mu zamoliti ga za pomoc.U nadi da je ovaj promijenio misljenje,iako je ocito da nije.To bi neko ucinio,cisto sumnjam.
Sto bi Bolic rekao nakon pokusaja za Subotica da prizove u repku''cim mi je prvu rijec rekao,znao sam od toga momka nema nista,sto se nase repke tice.
Nemoj biti udbaš života ti i **** te poziv u kadetsku reprezentaciju koji nije mjerilo ničega. Momak je između dvije vatre, dva identiteta kojima pripada i to što je odbio poziv u kadetsku (ako ga je uopće bilo) ne znači da je donio konačnu odluku. On u biti ne može donijeti pogrešnu odluku, ali mi moramo učiniti da donese onu koja je po nas bolja. Da crveni tepih, poziv u A reprezentaciju, dovesti ga u Sarajevo na pripreme, namjestiti mu neku trebu ako treba, skompat ga sa Džekom i ekipom, odvest ga na koncert Harisa Džinovića pošto se dijete loži na narodnjake ( :lol: ), transparenti, skandiranje, sve, šta god treba. :mrgreen: Za svakog Bošnju iz treće švedske lige se digne buka, a sad bi trebali sina našeg bivšeg reprezentativca koji važi za jednog od najvećih talenata svijeta pustiti na miru. Ma mojne mi tu priču. Turci su isto napravili sa Sahinom, Austrijanci sa Alabom, šta mi čekamo koju lijepu materinu.
Ti mi nekako vise licis na cuvara u penziji sa dugogodisnjim radnim stazom na Golom Otoku :mrgreen: :mrgreen:
Jedno su zelje a drugo mogucnosti.Kad Stimce ovog pozove a ovaj bude obljubljivao kockasti grb.Bit ce eto jos jedan Ibrahimson.Iako je ovaj davnih dana izjavio da mu je Bosna zadnja rupa na svirali u vezi izbora.To jest,nikad mu nije ni padalo na pamet da zaigra za BIH.
Onda ide ona prica,savez kriv ovo ono.Iako kako rekoh momak je pozvan u BIH repku,odbio.
I 100% sam uvjeren ako vec neko iz saveza opet nije stupio u kontakt sa babom Sejom,stupit ce u rekordnom vremenom.Odgovor ce biti razocarenje i onda tjeranje u onu stvar koga sve ne.
Mali zaigra za BIH,to ce biti slicna vijest kao da se manji entitet raspada.Lijepa vijest,ali skoro pa nemoguca.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

stampy

Post Postao/la stampy » 01 okt 2012, 19:08

Žuri li Dinamo s Halilovićem? 'Radi se o velikom talentu,
možda zaigra u Ligi prvaka!'

slika

Alen Halilović je priključen seniorima jer se radi spektakularnom talentu! Bit će pod mojom ingerencijom, zaključili smo da je dobro da radi sa seniorskom momčadi.

Alen Halilović (16), svjetski talent kojem predviđaju zvjezdanu karijeru, priključen je seniorskoj momčadi Dinama. Momak će trenirati pod palicom Ante Čačića, a igrati za juniore.

- Nema se što čekati, ako je pravi, treba odmah u seniore - kažu neki stručnjaci.

Naše je mišljenje da se s uvrštavanjem Alena Halilovića u seniorski pogon Dinama mora biti vrlo oprezan. Alen Halilović u seniorima Dinama mora trenirati po posebno utvrđenom programu, uz pasku ne samo Ante Čačića, nego i svih drugih stručnjaka, uključujući fizioterapeute, liječnike, nutricioniste, psihologe...

Uključivanje Halilovića ne smije biti samo 'show’, priča za medije ili možebitno izlaganje europskim bogatim gigantima koji bi danas-sutra trebali poslati 'nemoralne ponude’. Primarno se mora itekako paziti na zdravlje i pravilan razvoj bogodanom talentu. Kako kažu medicinski stručnjaci, oporavak organizma u tim godinama je mnogo sporiji nego kod već forimiranih seniora. U tim godinama tijelo je nakon velikih napora podložnije ozljedama.

- Alen Halilović je priključen seniorima jer se radi spektakularnom talentu! Bit će pod mojom ingerencijom, zaključili smo da je za takvog talenta dobro da radi sa seniorskom momčadi - kaže trener Čačić. Hoće li uskoro zaigrati koju utakmicu za seniorsku momčad?

- Svakako da ćemo ga isprobati, prema potrebi će igrati i za juniore.

Ima li šanse da priliku dobije i u Ligi prvaka?

- Vidjet ćemo. Dobit će priliku i adekvatan tretman - zaključio je Čačić.

http://sportske.jutarnji.hr/alen-halilo ... a/1054961/

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 01 okt 2012, 19:10

Prije par minuta je izjavio na RTL-u da mu je san da zaigra za hrvatsku reprezentaciju :!:
#samoRudar #zauvijek

stampy

Post Postao/la stampy » 01 okt 2012, 19:12

Može dijete radi kamere reci svasta.
Odluke donosi otac.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 01 okt 2012, 19:13

stampy je napisao/la:Može dijete radi kamere reci svasta.
Odluke donosi otac.
Čuj? Ajde bolan izjavio je da želi igrat u kockastom i tako će i biti
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 01 okt 2012, 19:16

Suludo je pricati o pozivu sa nas seniorski tim kad je on tek upisao prvi seniorski nastup za Dinamo a i da kojim slucajem Susic posalje poziv Alenu on to i da HOCE ne bi SMIO prihvatiti, zbog zna se kojih lobija u Dinamu i hrvatskom nogometu. A momak je rodjen u Zagrebu, odrasta tu, skoluje se, trenira itd... U ovom trenutku sam 100 % siguran da bi i on sam izabrao Hrvatsku prije Bosne...
Ima tema potencijalni reprezentativci i tu bi trebala preci svaka diskusija o ovom momku.
Ja mu zelim sve najbolje i nadam da ce jednog dana ipak obuci dres nase repke, mada su sanse za to male

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 01 okt 2012, 19:18

L' Imperator je napisao/la:Prije par minuta je izjavio na RTL-u da mu je san da zaigra za hrvatsku reprezentaciju :!:
ozbiljno?? baš to izjavio?? jel ima još neko da ovo potvrdi?

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 01 okt 2012, 19:18

Cuj ovoga, "odluke donosi otac".. :roll: ne moze njega Bog natjerati da igra za BiH ako mu je zelja da zaigra u kockastom dresu, a kamo li otac.Valjda ima pravo da sam odabere.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 01 okt 2012, 19:19

SirAlexFerguson je napisao/la:
Odluke donosi otac.
za kog je izjavio ? naravno za hrvatske medije. i da želi igrati za nas ne bi izjavio hrvatskim medijima već našim. ne mora to ništa da znači. mlad je on još da donosi takve odluke, siguran sam da je u dilemi između nas i njih.
Odlazi Safete.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 okt 2012, 19:19

harishp je napisao/la:
Jedno su zelje a drugo mogucnosti.
Zelje stvaraju mogucnosti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 01 okt 2012, 19:21

Prije nekoliko tjedana dao je interwiev za tjednik AZRA. Pročitajte što je točno izjavio, nije ni spomenuo BiH repku
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 01 okt 2012, 19:22

AeGon099 je napisao/la:
SirAlexFerguson je napisao/la:
Odluke donosi otac.
za kog je izjavio ? naravno za hrvatske medije. i da želi igrati za nas ne bi izjavio hrvatskim medijima već našim. ne mora to ništa da znači. mlad je on još da donosi takve odluke, siguran sam da je u dilemi između nas i njih.
Asmir Begovic: "I've always wanted to play for Canada, ....I don't even speak Bosnian"..... :mrgreen:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 okt 2012, 19:23

SirAlexFerguson je napisao/la:Prije nekoliko tjedana dao je interwiev za tjednik AZRA. Pročitajte što je točno izjavio, nije ni spomenuo BiH repku
Oprosti ako sam misljenja da si malo subjektivan zbog ovoga:
SirAlexFerguson je napisao/la:Halilović je budućnost Hrvatske repke, nadam se da će samo razvijati svoju igru
:roll:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 01 okt 2012, 19:23

Mamic bi mu unistio karijeru kad bi Halilovic rekao da mu je zelja da igra za BiH.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 01 okt 2012, 19:24

Ja samo izjavljujem gdje bi želio da igra. Kakva Bih, nema on veze s njom. U Zagrebu odrastao, razvija se u njemu i sve mu je u ZG
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 okt 2012, 19:25

Principatus je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Jedno su zelje a drugo mogucnosti.
Zelje stvaraju mogucnosti.
Mi bi onda imali repku koja bi ako nista drugo bili na sve i jednom velikom prvenstvu. :mrgreen:
Samo sto nas napola puta od zelje do mogucnosti,vazda nesto zayebe.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 okt 2012, 19:26

SirAlexFerguson je napisao/la:Ja samo izjavljujem gdje bi želio da igra. Kakva Bih, nema on veze s njom. U Zagrebu odrastao, razvija se u njemu i sve mu je u ZG
Pa dobro onda nemoras da se brines zbog toga sto mi zelimo da igra za reprezentaciju svog oca.
Nema potrebe za sikiraciju.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 01 okt 2012, 19:28

Dado je napisao/la:Decko ima 16 godina :shock: . Igra za U19 Dinama a vi ga gurate u repku pa bi jos da mu transparente pisete. Pustite ga da ga barem prodje pubertet, ko zna sta ce od njega biti na kraju. A ovo navodno ganjanje djecaka od strane Reala ili ManU dok se jos nisu poceli ni brijati je skoro ravno pe.ofiliji.
Decko je ubacen u prvi tima Dinama ekipe koja je vodeća u HNL, ekipe koja igra u LIGI PRVAKA

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.