FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SultanSulejman
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SultanSulejman » 08 okt 2012, 09:37

SaltBoY je napisao/la:Daj manite se politike , sto niste izasli pa glasali ako vam je toliko stalo do promjena :!:
Potpis.

Joj kad se Jasko zainati i napravi stadion od neke ušteđevine da iznenadi sve Fukare odn-Tuzlake i Tuzlanke :mrgreen:

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 08 okt 2012, 09:51

amerosm je napisao/la:Nije mi namjera da provociram, ali mozete li mi odgovoriti u kojem gradu na ovom svijetu isti podrzava neki sportski kolektiv ? Pa jedan Berlin gradi novi aeordom, dok se Hertha hebaje po Cvajti i grca u dugovima, a gradonacelnik Berlina ne pokazuje namjeru da im pomogne i opet na izborima pomete svoje konkurente.

Grad Stuttgart baca milijarde € kako bi izgradio novu zeljeznicku stanicu, a umjeto toga sto ne daju par miliona za transfer igraca X u VfB ?

Ministar Bavarske i gradonacelnik Minhena su bili protiv izgradnje AA, pa su gradjani Minhena na izborima po tom pitanju morali odlucivati, a objca za dvije godine odnesu ubjedljive pobjede na izborima itd itd.

Sada ispade da branim Imamovica, ali da se odmah razumjemo kada su u pitanju politicke stranke kod nas, to su sve ista go... samo drugo pakovanje.
ne mozes poredit' kapitalisticka drustva s drustvima u tranziciji... u pomenutim gradovima (isto je i u ostalim bundesligaskim sredinama) sportska drustva ili klubovi (u cijelosti ili odjel za profi fudbal) su uglavnom privredna drustva (doo, d.d. i sl.) ili im iza ledja stoji velika kompanija s vlasnickim udjelom... kod nas su klubovi i dalje socijalisticki ustrojeni kao udruzenja gradjana bez mogucnosti mijenjanja vlasnickog udjela (privatnim kapitalom) i kao takvi zavise najvecim dijelom od lokalnih vlasti (opstinskih u ovom slucaju)...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 okt 2012, 10:23

SultanSulejman je napisao/la:
SaltBoY je napisao/la:Daj manite se politike , sto niste izasli pa glasali ako vam je toliko stalo do promjena :!:
Potpis.

Joj kad se Jasko zainati i napravi stadion od neke ušteđevine da iznenadi sve Fukare odn-Tuzlake i Tuzlanke :mrgreen:
Od stadiona nema nista ako je vjerovati ono sto je rekao Jamin I.: "Veliki sportski objekti su nerentabilni."
Ne znam zasto onda nije gradio manji i jeftiniji, a ne da ostane ovaj krnjav.
Vidjecemo hoce li ga javnost natjerati da nastavi izgradnju?! :roll:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 08 okt 2012, 10:32

Probisvjet je napisao/la: Od stadiona nema nista ako je vjerovati ono sto je rekao Jamin I.: "Veliki sportski objekti su nerentabilni."
Da makar uradi sjever CIJELI,pa ćemo da vidimo za ostatak.Opet,vidjećemo...

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 08 okt 2012, 10:52

Opstina sam nece uradit stadion ni za 20 godina,treba ovaj sjever zavrsit,usminkat ga,zveknut semafor i onda jednostavno kanton mora pogurat gradnju istoka...
Zajednickim sredstvima istok bi se mogao brzo zavrsit i onda bi imali vrlo dobar stadion sa 15-ak hiljada mjesta,dvije nove tribine i jedna stara i onda vidjet kako i sta dalje,samo da koliko toliko to lici na nesto...
Dakle imaju vlast u opstini,kantonu i opet su dobili najvecu podrsku u vecini opstina u kantonu,nemaju nikakvo opravdanje ako u budzetu kantona za iducu godinu ne izdvoje znacajna sredstva za gradnju istoka,to im mora bit obaveza da se oduze Tuzli ili bi mogli dozivjeti krah pa nek se udaraju u guzicu...
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 okt 2012, 12:53

Pupi04 je napisao/la:Opstina sam nece uradit stadion ni za 20 godina,treba ovaj sjever zavrsit,usminkat ga,zveknut semafor i onda jednostavno kanton mora pogurat gradnju istoka...
Zajednickim sredstvima istok bi se mogao brzo zavrsit i onda bi imali vrlo dobar stadion sa 15-ak hiljada mjesta,dvije nove tribine i jedna stara i onda vidjet kako i sta dalje,samo da koliko toliko to lici na nesto...
Dakle imaju vlast u opstini,kantonu i opet su dobili najvecu podrsku u vecini opstina u kantonu,nemaju nikakvo opravdanje ako u budzetu kantona za iducu godinu ne izdvoje znacajna sredstva za gradnju istoka,to im mora bit obaveza da se oduze Tuzli ili bi mogli dozivjeti krah pa nek se udaraju u guzicu...
Baš tako, ali bez pritiska javnosti da bog da. :roll:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 08 okt 2012, 15:23

amerosm je napisao/la:Nije mi namjera da provociram, ali mozete li mi odgovoriti u kojem gradu na ovom svijetu isti podrzava neki sportski kolektiv ? Pa jedan Berlin gradi novi aeordom, dok se Hertha hebaje po Cvajti i grca u dugovima, a gradonacelnik Berlina ne pokazuje namjeru da im pomogne i opet na izborima pomete svoje konkurente.

Grad Stuttgart baca milijarde € kako bi izgradio novu zeljeznicku stanicu, a umjeto toga sto ne daju par miliona za transfer igraca X u VfB ?

Ministar Bavarske i gradonacelnik Minhena su bili protiv izgradnje AA, pa su gradjani Minhena na izborima po tom pitanju morali odlucivati, a objca za dvije godine odnesu ubjedljive pobjede na izborima itd itd.

Sada ispade da branim Imamovica, ali da se odmah razumjemo kada su u pitanju politicke stranke kod nas, to su sve ista go... samo drugo pakovanje.
:o :shock: ...nevjerovatno....covjek mrtav hladan na usporedi sa njemackom..jos jednom..nevjerovatno :shock:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 08 okt 2012, 16:22

staragarda je napisao/la: :o :shock: ...nevjerovatno....covjek mrtav hladan na usporedi sa njemackom..jos jednom..nevjerovatno :shock:
Pa dobro Tuzla je za njega Njemačka :mrgreen:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 08 okt 2012, 16:34

sodagrad je napisao/la:
sodagrad je napisao/la:Sjetit će se možda stariji ljubitelji fudbala i jedne od visokih pobjeda Radničkog u poslijeratnoj BIH nad ekipom Veleža, rezultat je bio 12:1 za Radnički........bila su to lijepa vremena ja tad imao 6 godina i išao sam na svaku utakmicu naravno u društvu svoga oca.......:)
Bilo je lijepih utakmica između Slobode i Radničkog evo nekih:
21.10.1995 Sloboda - Radnički: 1-1
06.04.1996 Radnički - Sloboda: 0-0
15.03.1997 Sloboda - Radnički: 3-0
24.06.1997 Radnički - Sloboda: 3-0
29.08.1998 Sloboda - Radnički: 3-2
21.03. 1999 Radnički - Sloboda 0-2
I znam za još jedan rezultat kad je Radnički pobijedio 3-2 ne znam datum,ovdje u Lukavcu a trener nam bio legendarni Mustafa Hukić i tad su poslije te utakmice i bili neredi kod crkve u Lukavcu, sjetit će se tad svi kako je briljirao Alen Mešanović u dresu Radničkog mi smo ga tad doveli iz Kalesije
niste tad pobjeidli 3-2 ...vama je tad bio Hukic trener i Alen Mesanovic koji je tad igrao za vas dao nam je gol iz penala i pobjedili ste..znam igrali ste u nekim zutim dresovima, plavi sorcevi tu tekmu :)....sudio onaj Meckic sudija, pa je tad rahmetli pasa uletio u teren sa nozem da ga kolje :)...eh tad su nastali ti neredi, kad se iza onih svlacionica izlupao Meckicev Hyundai i onda dalje sta se desavalo nije za sportskog foruma...ja samo znam da se u zivotu nisam onoliko suzavaca naguto ..pa oteko sam sam ko bumbar ba nisam 5 dana doso sebi od suzavaca koje su drotovi koristili.

Ono kad ste nakantali Veleza mi smo igrali protiv Radnik Hadzica to kolo dobili 5-0..Mi smo u Zenici igrlai protiv Celika tad nocna tekma bila 2-2 znam islo nas 2 busa tad par auta ludnica bila...brate tad nas Robija ubila kamenicama sa semafora ...onaj vodja im tad bio celo sa onim drsom Borussie Dortmund uvjek je u njemu bio :)..bile su to fine godine ocami :(....Velez je tad vala bio prava domacinska ekipa igrali u Vrapcicima, a na strani su se punili ebiga
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 08 okt 2012, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 08 okt 2012, 17:12

Ljumani_Banovici je napisao/la: kad ja nisam bio zanimljiv...
nas trojica zaganjali 8 fukara u Banovicima...nafurali se likovi, kad ufatise sprint uz prugu za Oskovu :P
pricaju da se ne spustaju na nas nivo...e moj petras
hahahaha zivote boze sta internet radi od ljudi :(...care moj iskreno da ti kazem mene bi bilo sramota vas napast ...ja kad bi vas napadao bilo bi me sramota napisat da sam nekog Ljumana napao :(...hajde neka si ti ganjao 8 Fukara svaka ti cast ...ja sam barem bio prisutan u BiH dok je Buducnost igrala premier ligu i nesto mi ovo nije poznato... kod vas nikad nisam vidjeo organizovanu neku skupinu sem onu djecu sa nanulama u rukama kako tapsu i onom sirenom(uzbunom)... dobro ima onih starih koje ja znam koji su tu Buducnost pratili dok su za nju nekad igrali i bivsi Slobodini velikani Lica,Hukic,Kalesic i td... samo brate tusis starije ljude, a sto je najgore lose utices na ove svoje vrsnjake..meni je vala bilo tamo uvjek ugodno ne znam sto bezveze kvaris odnose izmedju ljudi svojom glupom pricom?
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 08 okt 2012, 17:33, ukupno mijenjano 2 puta.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 08 okt 2012, 17:22

I ti se Dado sa svakim raspravljas, bolje nemoj ne prilici ti da ti ja to govorim. :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 08 okt 2012, 17:36

a najgore ba sto zaista nikad nisam imao nista protiv njih sto sam ih iskrneo i isao gledao u UEFA CUpu kad su bilki i u onom playoffu kad se igrao...zaista nisam nekih neugodnih trenutaka dozivjeo imao i imam tih prijatelja dole.. ali kad dodje neko ko je malouman i kad pocne laprdat svasta...kvari odnose izmejdu normalnih ljudi , pa i ovih normalnih forumasa sa svojim postovima
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 08 okt 2012, 18:43

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 9902_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

8-) 8-) 8-)

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 08 okt 2012, 18:54

eo citam sad kratki intervju sa denisom i odosmo od ekspresnog povratka i EL za dvije sezone do VIDJET CEMO STA CE BITI A BITI CE TESKO...sto se tice tog strasnog povratka :roll: :roll: ....na kraju sezone ce sigurno reci kako smo zauzeli odlicno 3. mjesto...steta sto nemam onog smajlija sto povraca :twisted: ....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 08 okt 2012, 19:48

Prejako 8-)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 okt 2012, 20:19

SultanSulejman je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la: Od stadiona nema nista ako je vjerovati ono sto je rekao Jamin I.: "Veliki sportski objekti su nerentabilni."
Da makar uradi sjever CIJELI,pa ćemo da vidimo za ostatak.Opet,vidjećemo...
Bez istoka nista, tamo sam zdravlje ostavio! :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 okt 2012, 23:50

Ne treba se sad previse dizati,ja bih bio zadovoljan i sa bodom u ovom kolu ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 09 okt 2012, 07:47

I šta bi jel vas dolazi u Lukavac bar 300, i da imat će priliku da na utakmici budu i ti koji idu u Atinu jer se vraćaju svi u nedjelju ujutro oko 8h, a idu u četvrtak sad.........;)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 okt 2012, 09:04

sodagrad je napisao/la:I šta bi jel vas dolazi u Lukavac bar 300, i da imat će priliku da na utakmici budu i ti koji idu u Atinu jer se vraćaju svi u nedjelju ujutro oko 8h, a idu u četvrtak sad.........;)
Kojih ba 300?

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 09 okt 2012, 09:38

Probisvjet je napisao/la:
sodagrad je napisao/la:I šta bi jel vas dolazi u Lukavac bar 300, i da imat će priliku da na utakmici budu i ti koji idu u Atinu jer se vraćaju svi u nedjelju ujutro oko 8h, a idu u četvrtak sad.........;)
Kojih ba 300?
Pusti ga ba,najveća navijačka skupina koja mu je bila u selu su manijaci iz lukavca njih 10-15!

Polako @sodagrad,vidjet ćeš u nedjelju koliko će nas doći,sabura samo 8-)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 9 gostiju.