Potpis.SaltBoY je napisao/la:Daj manite se politike , sto niste izasli pa glasali ako vam je toliko stalo do promjena
Joj kad se Jasko zainati i napravi stadion od neke ušteđevine da iznenadi sve Fukare odn-Tuzlake i Tuzlanke

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Potpis.SaltBoY je napisao/la:Daj manite se politike , sto niste izasli pa glasali ako vam je toliko stalo do promjena
ne mozes poredit' kapitalisticka drustva s drustvima u tranziciji... u pomenutim gradovima (isto je i u ostalim bundesligaskim sredinama) sportska drustva ili klubovi (u cijelosti ili odjel za profi fudbal) su uglavnom privredna drustva (doo, d.d. i sl.) ili im iza ledja stoji velika kompanija s vlasnickim udjelom... kod nas su klubovi i dalje socijalisticki ustrojeni kao udruzenja gradjana bez mogucnosti mijenjanja vlasnickog udjela (privatnim kapitalom) i kao takvi zavise najvecim dijelom od lokalnih vlasti (opstinskih u ovom slucaju)...amerosm je napisao/la:Nije mi namjera da provociram, ali mozete li mi odgovoriti u kojem gradu na ovom svijetu isti podrzava neki sportski kolektiv ? Pa jedan Berlin gradi novi aeordom, dok se Hertha hebaje po Cvajti i grca u dugovima, a gradonacelnik Berlina ne pokazuje namjeru da im pomogne i opet na izborima pomete svoje konkurente.
Grad Stuttgart baca milijarde € kako bi izgradio novu zeljeznicku stanicu, a umjeto toga sto ne daju par miliona za transfer igraca X u VfB ?
Ministar Bavarske i gradonacelnik Minhena su bili protiv izgradnje AA, pa su gradjani Minhena na izborima po tom pitanju morali odlucivati, a objca za dvije godine odnesu ubjedljive pobjede na izborima itd itd.
Sada ispade da branim Imamovica, ali da se odmah razumjemo kada su u pitanju politicke stranke kod nas, to su sve ista go... samo drugo pakovanje.
Od stadiona nema nista ako je vjerovati ono sto je rekao Jamin I.: "Veliki sportski objekti su nerentabilni."SultanSulejman je napisao/la:Potpis.SaltBoY je napisao/la:Daj manite se politike , sto niste izasli pa glasali ako vam je toliko stalo do promjena
Joj kad se Jasko zainati i napravi stadion od neke ušteđevine da iznenadi sve Fukare odn-Tuzlake i Tuzlanke
Da makar uradi sjever CIJELI,pa ćemo da vidimo za ostatak.Opet,vidjećemo...Probisvjet je napisao/la: Od stadiona nema nista ako je vjerovati ono sto je rekao Jamin I.: "Veliki sportski objekti su nerentabilni."
Ne znam zasto onda nije gradio manji i jeftiniji, a ne da ostane ovaj krnjav.
Vidjecemo hoce li ga javnost natjerati da nastavi izgradnju?!
Baš tako, ali bez pritiska javnosti da bog da.Pupi04 je napisao/la:Opstina sam nece uradit stadion ni za 20 godina,treba ovaj sjever zavrsit,usminkat ga,zveknut semafor i onda jednostavno kanton mora pogurat gradnju istoka...
Zajednickim sredstvima istok bi se mogao brzo zavrsit i onda bi imali vrlo dobar stadion sa 15-ak hiljada mjesta,dvije nove tribine i jedna stara i onda vidjet kako i sta dalje,samo da koliko toliko to lici na nesto...
Dakle imaju vlast u opstini,kantonu i opet su dobili najvecu podrsku u vecini opstina u kantonu,nemaju nikakvo opravdanje ako u budzetu kantona za iducu godinu ne izdvoje znacajna sredstva za gradnju istoka,to im mora bit obaveza da se oduze Tuzli ili bi mogli dozivjeti krah pa nek se udaraju u guzicu...
amerosm je napisao/la:Nije mi namjera da provociram, ali mozete li mi odgovoriti u kojem gradu na ovom svijetu isti podrzava neki sportski kolektiv ? Pa jedan Berlin gradi novi aeordom, dok se Hertha hebaje po Cvajti i grca u dugovima, a gradonacelnik Berlina ne pokazuje namjeru da im pomogne i opet na izborima pomete svoje konkurente.
Grad Stuttgart baca milijarde € kako bi izgradio novu zeljeznicku stanicu, a umjeto toga sto ne daju par miliona za transfer igraca X u VfB ?
Ministar Bavarske i gradonacelnik Minhena su bili protiv izgradnje AA, pa su gradjani Minhena na izborima po tom pitanju morali odlucivati, a objca za dvije godine odnesu ubjedljive pobjede na izborima itd itd.
Sada ispade da branim Imamovica, ali da se odmah razumjemo kada su u pitanju politicke stranke kod nas, to su sve ista go... samo drugo pakovanje.
Pa dobro Tuzla je za njega Njemačkastaragarda je napisao/la:![]()
...nevjerovatno....covjek mrtav hladan na usporedi sa njemackom..jos jednom..nevjerovatno
niste tad pobjeidli 3-2 ...vama je tad bio Hukic trener i Alen Mesanovic koji je tad igrao za vas dao nam je gol iz penala i pobjedili ste..znam igrali ste u nekim zutim dresovima, plavi sorcevi tu tekmusodagrad je napisao/la:Bilo je lijepih utakmica između Slobode i Radničkog evo nekih:sodagrad je napisao/la:Sjetit će se možda stariji ljubitelji fudbala i jedne od visokih pobjeda Radničkog u poslijeratnoj BIH nad ekipom Veleža, rezultat je bio 12:1 za Radnički........bila su to lijepa vremena ja tad imao 6 godina i išao sam na svaku utakmicu naravno u društvu svoga oca.......
21.10.1995 Sloboda - Radnički: 1-1
06.04.1996 Radnički - Sloboda: 0-0
15.03.1997 Sloboda - Radnički: 3-0
24.06.1997 Radnički - Sloboda: 3-0
29.08.1998 Sloboda - Radnički: 3-2
21.03. 1999 Radnički - Sloboda 0-2
I znam za još jedan rezultat kad je Radnički pobijedio 3-2 ne znam datum,ovdje u Lukavcu a trener nam bio legendarni Mustafa Hukić i tad su poslije te utakmice i bili neredi kod crkve u Lukavcu, sjetit će se tad svi kako je briljirao Alen Mešanović u dresu Radničkog mi smo ga tad doveli iz Kalesije
hahahaha zivote boze sta internet radi od ljudiLjumani_Banovici je napisao/la: kad ja nisam bio zanimljiv...
nas trojica zaganjali 8 fukara u Banovicima...nafurali se likovi, kad ufatise sprint uz prugu za Oskovu
pricaju da se ne spustaju na nas nivo...e moj petras
Prejako
Bez istoka nista, tamo sam zdravlje ostavio!SultanSulejman je napisao/la:Da makar uradi sjever CIJELI,pa ćemo da vidimo za ostatak.Opet,vidjećemo...Probisvjet je napisao/la: Od stadiona nema nista ako je vjerovati ono sto je rekao Jamin I.: "Veliki sportski objekti su nerentabilni."
Ne znam zasto onda nije gradio manji i jeftiniji, a ne da ostane ovaj krnjav.
Vidjecemo hoce li ga javnost natjerati da nastavi izgradnju?!
Kojih ba 300?sodagrad je napisao/la:I šta bi jel vas dolazi u Lukavac bar 300, i da imat će priliku da na utakmici budu i ti koji idu u Atinu jer se vraćaju svi u nedjelju ujutro oko 8h, a idu u četvrtak sad.........
Pusti ga ba,najveća navijačka skupina koja mu je bila u selu su manijaci iz lukavca njih 10-15!Probisvjet je napisao/la:Kojih ba 300?sodagrad je napisao/la:I šta bi jel vas dolazi u Lukavac bar 300, i da imat će priliku da na utakmici budu i ti koji idu u Atinu jer se vraćaju svi u nedjelju ujutro oko 8h, a idu u četvrtak sad.........
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 10 gostiju.