Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ceze
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la ceze » 08 okt 2012, 21:45

alan ford 26 je napisao/la:Jel poznato koliki je najveci transfer izmedju nasih klubova?
Ma tanko ti je to brate, ne sjecam se kad je zadnji put neko iz nase lige kupio igraca, sve se to svodi na igrace kojima se istekli ugovori :D
Ali dobro je pitanje :mrgreen:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Pitar sa Kariba
Kontakt:

Post Postao/la Pitar sa Kariba » 08 okt 2012, 21:55

Platili mi Velezu 10 000 za Bandovica, ali i to nije transfer nego kao naknada da ne prave probleme.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 okt 2012, 21:57

http://www.transfermarkt.de/de/zdenko-b ... 28550.html" onclick="window.open(this.href);return false;

evo ovdje piše da je Željo platio 100 000 € za Zdneka Baotića Orašju.Sad koliko je istinita ta informacija, ne znam.
DRUG NEBI TI PUNCA

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 08 okt 2012, 22:00

nagađa se da je najveći transfer stančeskog iz borca u želju za 2 kila (sarajevskih) ćevapa i kilo mandarina,a ovisno o nastupima taj se transfer mogao povećati i za 20 dkg edamera

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 okt 2012, 22:09

Lesnar je napisao/la:nagađa se da je najveći transfer stančeskog iz borca u želju za 2 kila (sarajevskih) ćevapa i kilo mandarina,a ovisno o nastupima taj se transfer mogao povećati i za 20 dkg edamera
došlo je do provale.
DRUG NEBI TI PUNCA

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 08 okt 2012, 22:33

Lesnar je napisao/la:nagađa se da je najveći transfer stančeskog iz borca u želju za 2 kila (sarajevskih) ćevapa i kilo mandarina,a ovisno o nastupima taj se transfer mogao povećati i za 20 dkg edamera
Ti brate ne volis nista sto ima veze sa Zeljom, popusti malo.
Ne valja to a-a :mrgreen:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 08 okt 2012, 22:43

Ma znam da se dovode igraci kojima su ugovori istekli, al mora biti da je nekad nekom placeno nesto, nije uvijek ovako bilo, recimo prije 10 tak god. Sumnjam da je Zeljo Silica iz Sirokog doveo dzabaluka. A tih 100 tisuca za Baotica, ne bih bas rekao da je i to istina, haj ga znaj, prevelike se to pare za ovu ligu
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 08 okt 2012, 22:47

Mislim da je Željo iskeširao finu lovu za Joldića svojevremeno. I za još jednog u prvom Amarovom mandatu, da li je u pitanju Tica nisam siguran, ali tad se govorilo o nekoliko stotina hiljada KM. Neprovjerena info, naravno...
NAPRIJED NARODE!

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 09 okt 2012, 04:15

Zeman je napisao/la:Mislim da je Željo iskeširao finu lovu za Joldića svojevremeno. I za još jednog u prvom Amarovom mandatu, da li je u pitanju Tica nisam siguran, ali tad se govorilo o nekoliko stotina hiljada KM. Neprovjerena info, naravno...
Tica je kostao crno ispod nokta. I jos se kasnije za njega davalo sa kamatama.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 okt 2012, 08:14

Zeman je napisao/la:da li je u pitanju Tica nisam siguran, ali tad se govorilo o nekoliko stotina hiljada KM. Neprovjerena info, naravno...
Samo sto se Tica ne uklapa u pitanje koje je covjek postavio.
alan ford 26 je napisao/la:Jel poznato koliki je najveci transfer izmedju nasih klubova?
On nije dosao u Želju iz nase lige ...
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 okt 2012, 08:35

Nekad poslije rata Seval Zahirovic je iz Rudara iz Kaknja presao u Sarajevo, za 70.000 KM.

Prije toga je neko takodjer iz Rudara dobio par ovaca za ugovor. :lol:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 09 okt 2012, 09:02

Govorite za stolice u travniku...Stolice su da se sjedi,a ne da stajes na njih :D Al navijanje je kod nas stojeci to razumijem...Treba za goste prostor bez stolica,mreza ispred i iznad glava na visini od 3 metra...Pa kad pokusa nesto neko da baci,da mu se vrati u lobanju njegovu :D Kavez napraviti bukvalno...A i do sad se dokazalo da su mnogi za kaveza :D
::::SAMO ČELIK::::

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 okt 2012, 09:37

Barišić iz Zrinjskog u Široki 25 000 KM
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

o sole mio
Kontakt:

Post Postao/la o sole mio » 09 okt 2012, 10:25

alan ford 26 je napisao/la:Ma znam da se dovode igraci kojima su ugovori istekli, al mora biti da je nekad nekom placeno nesto, nije uvijek ovako bilo, recimo prije 10 tak god. Sumnjam da je Zeljo Silica iz Sirokog doveo dzabaluka. A tih 100 tisuca za Baotica, ne bih bas rekao da je i to istina, haj ga znaj, prevelike se to pare za ovu ligu

Zeljo je Silica doveo iz Slovenije a ne iz Sirokog. U tom perodu doveli su iz nase lige Denisa Mudrinica iz Ljubuskog cini mi se da je tu igrao i Joldica iz Slobode, za njih dvojicu su placena obestecenja, stim da se u transfer Joldica i Sloboda ugradila oko 15% od ino trasfera.
Prvi i najveci transfer u nasoj ligi se desio prelaskom Jasmina Memisevica iz Celika u Želju za oko 70 000.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 09 okt 2012, 11:13

Stole iz Bora je napisao/la:
Zeman je napisao/la:da li je u pitanju Tica nisam siguran, ali tad se govorilo o nekoliko stotina hiljada KM. Neprovjerena info, naravno...
Samo sto se Tica ne uklapa u pitanje koje je covjek postavio.
On nije dosao u Želju iz nase lige ...
Iskreno, nisam ni pročitao taj post, već ovaj odmah iznad mog pa sam pomislio da se raspravlja o najskupljem igraču koji je doveden u neki od naših timova. Vjerujem da ti znaš ko bi mogao biti traženi igra, odnosno transfer, je li Joldić možda?
NAPRIJED NARODE!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 okt 2012, 12:51

Nemam pojma vjeruj mi, nisam nikad pridavao neku paznju ciframa, vise su mi bili bitni igraci koji dolaze. Ima njih dosta koji su nekad dolazili iz nase lige za pare, dok je taj slucaj danas skoro pa stran, nazalost. Sad svi ganjaju igrace kojima su istekli ugovori.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 09 okt 2012, 18:34

o sole mio je napisao/la:
alan ford 26 je napisao/la:Ma znam da se dovode igraci kojima su ugovori istekli, al mora biti da je nekad nekom placeno nesto, nije uvijek ovako bilo, recimo prije 10 tak god. Sumnjam da je Zeljo Silica iz Sirokog doveo dzabaluka. A tih 100 tisuca za Baotica, ne bih bas rekao da je i to istina, haj ga znaj, prevelike se to pare za ovu ligu

Zeljo je Silica doveo iz Slovenije a ne iz Sirokog. U tom perodu doveli su iz nase lige Denisa Mudrinica iz Ljubuskog cini mi se da je tu igrao i Joldica iz Slobode, za njih dvojicu su placena obestecenja, stim da se u transfer Joldica i Sloboda ugradila oko 15% od ino trasfera.
Prvi i najveci transfer u nasoj ligi se desio prelaskom Jasmina Memisevica iz Celika u Želju za oko 70 000.
E vidis zaboravio sam da je Silic bio u Sloveniji prije neg je dosao u Zelju. Mudrinic je mislim igrao u Troglavu u tandemu sa "cudesnim" Robertom Regvarom koji je potopio komsije na Kosevu :mrgreen:
Tad se kao nesto i placalo za igrace, a imalo se i sta dovest iz drugih klubova, bilo boljih igraca tada.
Naletih na nesto, stranica posusja i tabela lige iz 2001. i sastav Posusja :D http://www.angelfire.com/ab/iko/index1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nekoliko zanimljivih igraca :D
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 11 okt 2012, 10:41

Koliko uopšte profesionalnih klubova igra PL???
Pod ovim mislim na klubove koji vode jasnu i transparentnu pravno-tehničku politiku,a tiče se ugovora.... Ima li više od dva kluba koja imaju dugoročne ugovore sa fudbalerima?

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 11 okt 2012, 11:02

Vecina klubova ima po nekoliko igraca na amaterskim ugovorima a placaju ih na ruke tako da je tesko reci.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 okt 2012, 11:03

Mislim da svi klubovi imaju profesionalne ugovore sa vecinom igraca a ima i tih sto se placa na ruke. Ima li kakva zakonska odredba u vezi toga mislim da je premijer liga profesionalna nije amaterska.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []