AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius II » 07 okt 2012, 12:49

bice ih jos, ne brinem se ja za denisa :D
rastavise nas ljudi na proste faktore moj zemane . . .

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 okt 2012, 13:02

1:0 Lamela, hajmo izac' iz krize, sad bunker yebemu misa :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 07 okt 2012, 13:04

pff, totalno nezasluzeno. trebali smo primiti makar tri gola al' nije da se zalim :mrgreen:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 okt 2012, 13:51

Zabi Amer..
mogao bi se okusati s prelazom :mrgreen:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 okt 2012, 13:53

Prvi put da ne gledam tekmu i blizu smo pobjede :D Moja TV me **** nesto, al' ako upalim stream strah me da nam 2 ne zabiju :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 07 okt 2012, 14:25

Ponisten cist gol Atalanti :mrgreen:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 07 okt 2012, 14:45

10DelPiero je napisao/la:Ponisten cist gol Atalanti :mrgreen:

Ma nemoguce :o
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 07 okt 2012, 17:48

slika
dres se postuje samo ako prospes znoj za njega,
od danas onaj koji izda bolje neka nestane,
ova Curva zasluzuje postovanje.

(slobodan prevod) :D

inace, veoma lose smo otvorili utakmicu jer je atalanta promasila dvije stopostotne prilike (dvije denis lose odreagovao a jednom su cak i precku pogodili). roma bezidejna bila vecinu prvog poluvremena sve do momenta genijalnosti velikog tottija koji fakat igra u strasnoj formi i prava je steta sto nema bolje saigrace. drugo poluvrijeme smo dosta bolje otvorili, napadali, zabili gol, napadali, pogodili precku, primili gol koji je nepravedno ponisten zbog ofsajda ali bio je 'close call' tj igrac koji je drzao denisa u igri je bio daleko na suprotnoj strani igralista tako da je donekle opravdan kiks linijskog suca, a i denis se nije previse bunio. ono sto je sigurno je da je atalanta zasluzila bod ali sreca nas je konacno pomilovala i za nadati je da ce biti bolje. FORZA ROMA

" onclick="window.open(this.href);return false;
zampa nije normalan . . . lex luthor!! :D

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 08 okt 2012, 19:08

Neka Zampe, uvijek je uživanje slušati ga...

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 09 okt 2012, 10:51

Ubilježena pobjeda protiv Atalante, iako je igra bila katastrofalna. :roll:
Hmm, možda je jedan od razloga i teški poraz protiv Juventusa, tako da je potreban period dok se momčad vrati na pobjednički kolosijek. Okay, ASR vidno fali Pjanić, a njegov povratak se očekuje već u idućem kolu kada gostujete na Luigi Ferrarisu. Jako težak meč, te očekujem veliku borbu u veznom redu. Prognoza; X/2.
NON MOLLARE MAI

“Alla Juve non sono dei gentlemen, è la mafia.” - Karl-Heinz Rummenigge

“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 okt 2012, 11:03

ma daleko od toga da su momci pod dojmom poraza od juventusa jer su i prethodnu utakmicu 'zijanili'. jednostavno dosta igraca jos uvijek nije prilagodilo svoju igru sistemu kojeg zeman forsira. dodaj tome da nam je najbolji i najbitniji igrac za formaciju totalno van forme a i igra van svoje pozicije (de rossi), dok tachtsidis koji igra na njegovoj poziciji svakom utakmicom sve vise i vise pada. osvaldo je na klupi dok destro fula priliku za prilikom a jos uvijek nismo zaigrali dvije utakmice zaredom sa istim veznim redom. dakle, roma se jos uvijek trazi (nazalost). imajuci na umu sve ovo X2 je poprilicno optimisticna najava s obzirom da smo zadnjih par sezona redovno bivali porazeni tamo, tako da se nadam da si u pravu :D

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 09 okt 2012, 11:37

Hmm, okay složio bih se sa tvojom konstatacijom. Anyway, ASR što prije treba zaigrat' onako kako zna jer glavni konkurenti za Scudetto, CL/EL polako bježe, a sigurno da se ne smije ponoviti prošla sezona, te razočaravajuća pozicija na tabeli. Zeman je jako dobar, al' i cijenjen trener u Calciu tako da sam uvjeren kako je on i idealan za ASR, al' kao što ti kažeš igrači se još nisu prilagodili njegovom stilu igre i formaciji tako da je to i glavni problem.

Što se tiče rostera; na prvi pogled jako dobro izgleda, al' u stvarnosti jako loše. :mrgreen:
Po meni najneugodnije iznenađenje je DDR koji ne pruža partija kao na EP-u, al' i u prošlim sezonama. Ne bih znao razlog loše forme, al' sezona polako odmica, te se bliže i najbitnije utakmice tako da svoj nivo igre mora jako brzo promijeniti. Destro je doveden kao "veliko" pojačanje u Rim, te je ASR dotukla ostale konkurente za ovog napadača, dakle, momak gaji jako velik' potencijal koji se mora još dorađivati jer je jasno vidljivo da se onakvi ziceri kao u prethodnim susretima ne smiju/ne mogu mašiti. Men' je lično Osvaldo #1 u napadu Vučice, al' tko sam ja da osuđivam menadžera? U prošloj sezoni je bio glavni napadač u rosteru, al' u ovoj sezoni to i nije slučaj. Nadam se kako će Zeman već u narednom meču iznijeti par promjena, te da ćemo Osvalda gledati od prve minute jer sam uvjeren kako u ovom trenutku može pružiti više od Destra.
NON MOLLARE MAI

“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 okt 2012, 12:03

de rossi je definitivno najneprijatnije iznenadjenje ove sezone. razlog njegovih losih igara moze a i ne mora biti cinjenica da ne igra na svojoj prirodnoj poziciji ispred odbrane nego nesto ispred po desnoj strani (slicnu ulogu ima i u reprezentaciji). dalje, igranje na evropskom prvenstvu, zemanov rigorozni rezim treniranja, nastupi za repku u periodu oporavljanja od povrede te obnavljanja iste su moguci faktori ovako lose forme i evidentnog umora. no, ddr je ipak veliki igrac, jedan od najvecih i siguran sam (barem se nadam) da ce u narednih par utakmica pronaci pravoga sebe a vjerujem da mu je i zeman pokazao kako nije nezamjenjiv te da ce se ipak morati oznojiti za svoje mjesto u prvih 11. sto se tice destra, roma nije pogrijesila sto ga je dovela jer je mali odlican igrac. otvara se, trazi loptu, ima solidan pregled igre i utrcavanja u 16erac ALI ono najbitnije, ono sto si i sam vidio - zavrsnica mu je nula te bi se slozio da je osvaldo u ovom trenutku prva napadacka opcija.
ekipa kao ekipa je solidna i definitivno vrijedna tog treceg mjesta (nista bolji, nista slabiji u odnosu na konkurenciju)ali jos uvijek nisu 'kliknuli', nisu se uigrali i mislim da cemo 'tamo nekada u novembru poceti gledati pravu zemanovu romu' - baldinijeve rijeci. jos uvijek se trazi taj vezni trojac koji ce nositi sredinu rome. po mom misljenju to su trebali (i trebaju) biti pjanic - ddr - florenzi ali zeman forsira svog miljenika tachtsidisa koji ima ociglednih problema sa prenosenjem lopte od odbrane ka napadu i upravo njegove greske nas cesto znaju kostati opasnih kontri protivnika. doduse, ako ga je zeman pikirao kao 'the next best thing' onda mali vjerovatno ima nesto te je samo pitanje vremena kada ce proigrati onako kako treba. medjutim, novembar je par sedmica daleko, konkurenti kao sto su inter i lazio ne planiraju posustati a znas i sam kakvi su rimljani po pitanju strpljenja.

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 09 okt 2012, 12:22

DDR je ikona ASR, al' i Calcia. Men' lično jako gotivan igrač sa odličnim predispozicijama u veznom redu. Svoju veličinu je dokazao u ljetnom mercatu kada je odbio ponudu Cityja, te je ostao vjeran Vučici. Zaista, igrač kojeg bi svaki klub/navijač poželio u svojim redovima. Uvjeren sam kako će se DDR u narednih par kola vratiti u staru formu, te da će vratiti čvrstinu u redove veznog reda Rome.
Što se tiče Mattia, u potpunosti se slažem sa tvojom konstatacijom. Momak je budućnost Italije, al' i ASR. Lično sam ljubitelj njegovog stila igre, a i u prošloj sezoni je bio glavni kotačić u redovima Siene. Završnica je problem, al' još je mlad i ima prostora za njegov napredak tako da sam uvjeren kako će se i to popraviti jako brzo. Protiv Genoe očekujem Osvalda od prve minute, al' Zeman je čudan po tome pitanju tako da se sa sigurnošću u ovom trenutku ništa ne zna.

Momčad je jako talentovana, a posebno mi se sviđa vezni red; Pjanić-DDR-Tachtsidis/Florenzi. 8-)
Po imenima ovo zvuči pakleno, al' izostanak Pjanića je jako vidljiv tako da sam uvjeren kako će ASR & Zeman profitirati sa njegovim povratkom. Trenutno je Tachtsidis ispred Alessa, kao što ti kažeš Grk je Zemanov pik, al' po meni je Florenzi mnogo bolji u veznom redu, te može pružiti kvalitetnije partije prema napadu.
Scudetto je i ove sezone jako zanimljiv, te se mnogo momčadi nalazi u vrhu tabele sa jako malim zaostatkom za vodećim dvojcem; Juve/Napoli. Predviđam borbu za Scudetto do kraja sezone, a kao iznenađenje sezone u prvom planu su mi Roma/Lazio, te se nadam jako uzbudljivim mečevima dvaju momčadi u derbyu.
NON MOLLARE MAI

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 okt 2012, 14:45

florenzi ce, nadam se, nastaviti niz domacih igraca koji su postali vitalni dio rome jer vec sada je igrac koji bez ikakvih problema moze zauzeti mjesto u barem pola timova serie a i fakat je lijepo procitati da jos neko cijeni njegove partije (jos ljepse sto je to kolega s druge strane olimpica).
sto se derbija tice, mislim da se rimski timovi jos uvijek ne mogu ukljuciti u borbu za prvaka jer juve ima mnogo siri i kvalitetniji roster dok napoli ima ono cudo od napadaca, tako da ce derby della capitale kao i prethodnih sezona biti nasa utakmica za titulu :D da se igra iduce kolo svakako bi dao prednost laziu al' s obzirom da imamo jos 3 ili 4 kola do derbija (nisam siguran) sve je moguce.

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 09 okt 2012, 19:06

Pratim većinu primavera momčadi pa tako i od ASR, a mali Florenzi mi je i najviše zapao za oko. Odličan pregled igre ima, te je jednako dobar i nazad, al' i naprijed što mi se i najviše sviđa, te ovakve igrače i najviše cijenim. Kada su u pitanju talenti Calcia, rivalstvo se tu završava jer će ipak ti igrači za nekoliko godina igrati i u A-selekciji Italije.

Huh, odavno nismo gledali derby koji je odlučivao o Scudettu il' ulasku u CL/EL tako da sam se takvih mečeva i najviše poželio. Nova vremena su pred nama, te se nadam kako će se SSL & ASR uključiti u borbu za #1 jer posjeduju jako dobar roster. Kao što si rekao, potreban je period adaptacije igračima Vučice dok se sporazume sa Zemanom, a kad se to desi uvjeren sam kako ćete biti neumoljivi. SSL također pruža jako dobre partije, te se nadam kako će i derby biti preplavljen dobrim potezima, al' i goleadom.
NON MOLLARE MAI

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 11 okt 2012, 18:14

TALIJANSKI prvoligaš Roma obnovio je interes za Renata Kelića, braniča češkog Libereca.

Bivši kapetan mlade hrvatske reprezentacije već godinama je jedan od najboljih stopera lige, a interes talijanskih klubova traje već dulje vrijeme, no konkretne ponude su izostale.

Roma bivšeg juniora Cibalije prati mjesecima, a talijanski mediji pišu kako je direktor Rome kontaktirao Kelićevog menadžera.

"Mogu potvrditi interes talijanskih klubova, ali konkretnih ponuda još nije bilo", rekao je agent Mario Meštrović talijanskim novinarima.

Kelić je i ove sezone nezamjenjiv u obrani Libereca, odigrao je devet prvenstvenih utakmica, četiri u kvalifikacijama za Ligu prvaka i dvije u skupini Europa lige. Transfermarkt vrijednost 21-godišnjeg Vinkovčanina procjenjuje na 750 tisuća eura.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 13 okt 2012, 14:19

Nešto čitam da bismo dali Burdissai 5 mil,za Roncaglia iz Fiorentine...ja sam gledo Fioru,i on mi se čini kao odličan stoper,koji zna povući i naprijed i opalit bombu sa 30 metara...Onako nije samo stoper britak,već i zna s loptom,a takvi su stoperi u modi koji znaju i povući naprijed ako im se ukaže prilika
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 okt 2012, 14:27

to bi bio posao desetljeca ako se ostvari. medjutim, nije fiorentina tj prade glup da proda svog najboljeg stopera i uzme prosjecnog, starijeg, sklonog kiksevima.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 15 okt 2012, 01:39

Ma to bi bio sjajan potez uprave ali cisto sumnjam da bi ga se Fiore rijesila nakon pola sezone a momak je pokazao da ima kvaliteta i da je pouzdan stoper,nego vjerovatno je ovo jos jedna suplja prica,lako cemo mi za ovo.Treba izaci za vikend na megdan Dzenovi a dobro znamo sta je bilo prosle godine i kako smo se samo izofirali,bojim se da bi se opet mogla desiti ista situacija jer sta reci za nasu odbranu nego da je katastrofalna ali izgleda da ce igrati sada balza desno dodo lijevo pa da vidimo hoce li bar taj eksperiment upaliti
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.