Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 09 okt 2012, 20:28

Mozel se ikako stupit u kontakt s momkom da mu porucim da se ne zamara,nek samo guzi kad ce ako nece sad !
svoj ti pos'o !

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 09 okt 2012, 20:35

AlenHalilovic je napisao/la:
Sušić: Halilović će igrati za Hrvatsku

REALNO 
Štimac će ga zvati za iduću akciju. Tek ako Alen odbije, uskočit ćemo iako nema državljanstvo

Iako su se mediji u BiH uzbudili zbog mogućnosti da Alen Halilović zaigra za tamošnju reprezentaciju, a sam igrač ostavio je dvojbu neodlučnim odgovorom, za izbornika BiH Safeta Sušića dvojbe nema.

– Alen će zaigrati za kockaste, a nije isključeno ni da postane dosad najmlađi reprezentativac Hrvatske.

Uvjeren sam da kod mladog Halilovića Hrvatska ima prioritet. Naravno, postoji uvijek mogućnost da će odbiti poziv, ali ne vjerujem da će se to dogoditi. Mislim da treba dječaka ostaviti na miru i bez pritiska dopustiti mu da sam odluči za koga će igrati u budućnosti. Za njega je sve ovo što se događa posljednjih dana vjerojatno i previše – smatra Sušić, koji ni sam ne želi vršiti pritisak na talentiranog mladića.

– Poznajem dobro njegova oca, a Alen već igra za mlađe selekcije Hrvatske i mislim da će ostati i u budućnosti član hrvatske reprezentacije. Da bi zaigrao za BiH, morao bi promijeniti državljanstvo, a siguran sam u to da će ga hrvatski izbornik Igor Štimac pozvati već u idućoj prijateljskoj utakmici i dati mu najmanje pet minuta kako bi ga rezervirao za budućnost, što je i logičan slijed događaja. Ako bi Alen odbio Hrvatsku, onda bismo mogli razmišljati o pozivu za njega – kaže Sušić.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovo je ne vjerovatno.. ovi nisu normalni u vecernom :D

http://www.vecernji.hr/sport/vijesti/su ... nak-462164" onclick="window.open(this.href);return false;

koja manipulacija od strane hrvatskih medija...ccc

ovo gore od indx.hr

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 okt 2012, 20:55

Nevjerovatno :lol: :lol: :lol: :lol:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 09 okt 2012, 20:59

Hahahahahaaahahahahah upišaću se jbli majku. Pa oni nisu normalni, nisu sveg' mi. :lol: :lol: :lol:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 09 okt 2012, 21:00

a sta sve ljudi nece izmisliti :lol: :lol:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 09 okt 2012, 21:01

Mah, nista novo kada su komsije u pitanju.. Mozda ipak nevazno ali, cini mi se da je Susic i trenirao Halilovica starijeg u Turskoj dok je ovaj jos igrao. A, mozda i ne toliko nevazno ..

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 09 okt 2012, 21:02

Svaka im cast :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 09 okt 2012, 21:05

Izišao je tekst u Ju.tarnjem listu također prije 3 sata o Alenu, ali copy/paste verzija onog zadnjeg članka sa ss.ba.
Doduše, to je jedini portal koji čitam, tako da ne znam ima li štogod drugo vezano za malog.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 09 okt 2012, 21:07

Naso sam sta je reko Susic tacno, pa su luzeri od "redakcije" vecernog frizirali :mrgreen:
"Vidio sam par isječaka sa nekoliko utakmica i zaista sam bio impresioniran kao i svi. Radi se o jednom zaista vanserijskom talentu", kazao je Sušić i dodao: "Međutim, koliko sam upoznat, on je već igrao za Hrvatsku, rođen je u Hrvatskoj, znači selektoru Hrvatske Igor Štimcu ne preostaje ništa drugo nego da ga pozove za slijedeću utakmicu, da mu da igra pet minuta i tako završi posao. Naravno, ukoliko Alen izrazi želju da zaigra za reprezentaciju BiH, svakako je dobrodošao."
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/272 ... a_bih.html

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 okt 2012, 21:18

slika novinara koji je napiso onaj tekst za večernji
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 okt 2012, 21:24

Nemojte da vas ovo cudi, po slobodi stampe je BiH ispred Hrv, prema reporterima bez granica koje rangiraju drzave svake godine. Dovoljno je prelistati Vecernji da bi shvatili zasto. :lol: Zamislite Havaz i ostale nase "slavne" medije, pa sad zamislite da su ovi jos gori od njih, katastrofa

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 09 okt 2012, 21:34

Vecernji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pi.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 09 okt 2012, 21:37

bagrcavi je napisao/la:slika novinara koji je napiso onaj tekst za večernji
slika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sad ozbiljno ba :)

Na nasem je savezu da ga pozovu a na njemu da odluci,samo ga treba pozvati a on ako odbije,hvala lijepo i sretno..

Jos bi mu napomenuo...kad budes igrao na maksimiru pred tisucu ili dvije gledatelja do tada ce Bosanci kupiti cijeli Lihtenstajn,zapaliti Norvesku,staviti glavu u torbu i pravac Beograd,30000 kisnuti i smrzavati se u Cikagu na jednoj "prijateljskoj" tekmi itd,itd...

To kad dozivis Alene...veci si od Messija i Ronalda ZAJEDNO...

A do tada:

Mi imamo....SULTANA svoga.....MIRALEM PJANIC...zovemo ga !!!

VOLIM TE BOSNO!!!!!
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

mujdza
Kontakt:

Post Postao/la mujdza » 09 okt 2012, 21:40

Bravo buraz za ovaj post.....

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 09 okt 2012, 22:05

Bravo za post :D :D :D

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 09 okt 2012, 22:17

Juventinisimo je napisao/la:
Na nasem je savezu da ga pozovu a na njemu da odluci,samo ga treba pozvati a on ako odbije,hvala lijepo i sretno..

Jos bi mu napomenuo...kad budes igrao na maksimiru pred tisucu ili dvije gledatelja do tada ce Bosanci kupiti cijeli Lihtenstajn,zapaliti Norvesku,staviti glavu u torbu i pravac Beograd,30000 kisnuti i smrzavati se u Cikagu na jednoj "prijateljskoj" tekmi itd,itd...

To kad dozivis Alene...veci si od Messija i Ronalda ZAJEDNO...

A do tada:

Mi imamo....SULTANA svoga.....MIRALEM PJANIC...zovemo ga !!!

VOLIM TE BOSNO!!!!!

Mora preci na i na ovu stranicu :!:

Bravo :D
15.10 - 15.06 ...

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 09 okt 2012, 22:32

Vrijedno procitat... ovo je dosad najinformativniji clanak, sportske.jutarnji.hr je posobne otisoa u Sarajevo da razgovara sa Susicem o Alenu, sad znamo u detalju kako stvari stoje!
Izbornika Zmajeva Safeta Sušića iznenadili smo točno u podne u Hotelu Hercegovina na Ilidži gdje su smješteni reprezentativci BiH koji se pripremaju za dva kvalifikacijska susreta za SP 2014., u petak u Ateni s Grčkom i četiri dana kasnije u Zenici s Litvom. Nije se nadao pozivu s obzirom da je druženje s novinarima zakazao prije prvog treninga Zmajeva na stadionu Željezničara na Grbavici, ali Safet Sušić ne odbija novinare, makar to bilo i u nezgodno vrijeme.

- Malo sam iznenađen upitom, očekivao sam razgovor o Grcima, sve je rečeno u SN-u. Mogu se složiti s time da se radi o nogometnom dragulju koji tek treba stasati. Svi mi na svoj način trebamo mu u tome pomoći. Stoga, pustimo ga da se razvija, njemu je 16 i pol godina, još je uvijek dječak. Naravno da bi svaki trener, klub, pa i Savez želio imati ovakvog talenta u svojim redovima – rekao je Sušić.

Kakvi su izgledi da Alen Halilović jednog dana bude među Zmajevima?

- Šanse postoje, ali odluku donosi sam Alen, naravno uz suglasnost oca Sejada. Tek nakon njihove odluke da mladi Alen želi igrati za BiH mogu uslijediti pozivi. Koliko znam, tehnički direktor Denijal Pirić pozvao je Alena i njegova oca na razgovor. Kao izbornik te bivši nogometaš ne bih želio vršiti pritisak, jer to se može negativno odraziti. Budimo realni, Alen je mlad, neiskusan, kako bi mi treneri znali reći “zelen”, treba mu dosta rada i vremena, kako bi stasao u igrača koji bi s uspjehom nosio državni dres.

Znači li to da Alen neće baš tako skoro dobiti poziv iz NS BiH?

- Ponavljam, poziv je već dobio, ali ne za izabranu vrstu, nego da posjeti Sarajevo. Koliko znam, rekao je da mu treba vremena za odluku. Treba mu to i omogućiti. Svaki pritisak bi donio neželjeni efekt. Sada je najvažnije da se posveti igri, ustali se u momčadi Dinama. Ako Alen odluči braniti boje BiH, a ukoliko bude igrao za Dinamo, može se nadati pozivu. Moram reći da s HNS-om imam izuzetno korektne odnose i da ne bih želio sada, kada su nam bitne utakmice u kvalifikacijama - Hrvatima u Skoplju, a nama u Ateni - stvara negativna klima oko Alena Halilovića
http://sportske.jutarnji.hr/safet-susic ... a/1058944/" onclick="window.open(this.href);return false;

Da skupimo:

- Alen nije pod pritiskom od Saveza jer znaju da mu treba vremena da se odluci, sto je jako vazno
- Nije istina da je Susic razgovarao sa Alenom i Sejadom vec je to samo Denjial Piric ucinio, kosto smo vise puta procitali u drugim clankama.
- Alen nije uobste pozvan od saveza da igra za reprezentaciju jer su se zna da bi odbio taj poziv zato sto se jos nije odlucio, dobio je samo poziv u Sarajevo da vidi sta mu se pruzi u nasoj Reprezentaciji, sto smo vise puta culi u drugim clanka gdje je to reko Denijal Piric.

Denijal Piric:

Obavio sam poduži razgovor s Alenom, ali i njegovim ocem Sejadom, našim negdašnjim reprezentativcem. Želimo od sveg srca da Alen nastupa za našu reprezentaciju. Kao prvo, uputili smo poziv Alenu i ocu Sejadu da nas posjete, da se upoznaju s našim mogućnostima. S velikom zadovoljstvom i radošću bismo mu pružili na raspolaganje sve ono što treba jednom talentiranom igraču za njegov vrhunski razvoj i potpunu igračku afirmaciju. Vodili smo dosta dug razgovor i nadam se da će uskoro Alen i Sejad posjetiti naš Savez da ih upoznamo s našom nogometnom filozofijom. Učinili bismo sve da Alen ima razvoj kao i otac Sejad u reprezentativnom dresu BiH. Naši asovi, kao što su Misimović, Džeko, Ibišević, Pjanić pokazuju put mladom naraštaju, a među kojima je i Alen Halilović - rekao je Denijal Pirić

Ako ovo slucajno gleda redakcija sportsport.ba: Ovo treba te podhitno objaviti :mrgreen:
Zadnja izmjena: AlenHalilovic, dana/u 09 okt 2012, 22:56, ukupno mijenjano 5 puta.

Backy
Kontakt:

Post Postao/la Backy » 09 okt 2012, 22:43

Pape mi sa njima imamo negativnu klimu odavno od kada nam otimaju sve sportase ali to je sada druga tema.Nema sta pohvale za selektora i savez odlican potez.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 09 okt 2012, 22:48

AlenHalilovic je napisao/la:Vrijedno procitat... ovo je dosad najinformativniji clanak, sportske.jutarnji.hr je posobne otisoa u Sarajevo da razgovara sa Susicem o Alenu, sad znamo u detalju kako stvari stoje!
Izbornika Zmajeva Safeta Sušića iznenadili smo točno u podne u Hotelu Hercegovina na Ilidži gdje su smješteni reprezentativci BiH koji se pripremaju za dva kvalifikacijska susreta za SP 2014., u petak u Ateni s Grčkom i četiri dana kasnije u Zenici s Litvom. Nije se nadao pozivu s obzirom da je druženje s novinarima zakazao prije prvog treninga Zmajeva na stadionu Željezničara na Grbavici, ali Safet Sušić ne odbija novinare, makar to bilo i u nezgodno vrijeme.

- Malo sam iznenađen upitom, očekivao sam razgovor o Grcima, sve je rečeno u SN-u. Mogu se složiti s time da se radi o nogometnom dragulju koji tek treba stasati. Svi mi na svoj način trebamo mu u tome pomoći. Stoga, pustimo ga da se razvija, njemu je 16 i pol godina, još je uvijek dječak. Naravno da bi svaki trener, klub, pa i Savez želio imati ovakvog talenta u svojim redovima – rekao je Sušić.

Kakvi su izgledi da Alen Halilović jednog dana bude među Zmajevima?

- Šanse postoje, ali odluku donosi sam Alen, naravno uz suglasnost oca Sejada. Tek nakon njihove odluke da mladi Alen želi igrati za BiH mogu uslijediti pozivi. Koliko znam, tehnički direktor Denijal Pirić pozvao je Alena i njegova oca na razgovor. Kao izbornik te bivši nogometaš ne bih želio vršiti pritisak, jer to se može negativno odraziti. Budimo realni, Alen je mlad, neiskusan, kako bi mi treneri znali reći “zelen”, treba mu dosta rada i vremena, kako bi stasao u igrača koji bi s uspjehom nosio državni dres.

Znači li to da Alen neće baš tako skoro dobiti poziv iz NS BiH?

- Ponavljam, poziv je već dobio, ali ne za izabranu vrstu, nego da posjeti Sarajevo. Koliko znam, rekao je da mu treba vremena za odluku. Treba mu to i omogućiti. Svaki pritisak bi donio neželjeni efekt. Sada je najvažnije da se posveti igri, ustali se u momčadi Dinama. Ako Alen odluči braniti boje BiH, a ukoliko bude igrao za Dinamo, može se nadati pozivu. Moram reći da s HNS-om imam izuzetno korektne odnose i da ne bih želio sada, kada su nam bitne utakmice u kvalifikacijama - Hrvatima u Skoplju, a nama u Ateni - stvara negativna klima oko Alena Halilovića
http://sportske.jutarnji.hr/safet-susic ... a/1058944/" onclick="window.open(this.href);return false;

Da skupimo:

- Alen nije pod pritiskom od Saveza jer znaju da mu treba vremena da se odluci, sto je jako vazno
- Nije istina da je Susic razgovarao sa Alenom i Sejadom vec je to samo Denjial Piric ucinio, kosto smo vise puta procitali u drugim clankama.
- Alen nije uobste pozvan od saveza da igra za reprezentaciju jer su se zna da bi odbio taj poziv zato sto se jos nije odlucio, dobio je samo poziv u Sarajevo da vidi sta mu se pruzi u nasoj Reprezentaciji, sto smo vise puta culi u drugim clanka gdje je to reko Denijal Piric.
Susic je ovde bas ispo profesionalan i fer,svaka cast!

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 09 okt 2012, 23:01

Citam komentare na njegovoj FB stranici , de za Bosnu ovo ono tekbir allahu ekber... vako nako koji smo mi primitivci!!

Prije svega bih nije samo muslimanska zemlja , zive tu i pravoslavci i katolici .. Sad koga je vise nije bitno , jer niko od ta tri naroda nije nacionalna manjina. Ja kao musliman prihvatam samo Bosnu kao multietnicku drzavu! I zato bih molio cobane da ne pisu po fb stranici Alena Halilovica , Allahu ekber , tekbir itd itd.. Radije ako ste toliki muslimani otidjite kad u dzamiju , npr. dzuma i tako to al to nije ni bitno.

Realno gledajuci:
Otac od malog je porijeklom iz BIH. Majka mu je Hrvatica iz ZG. Momak je odrastao u Hrvatskoj , prve korake u nogometu napravio tamo , imao sve uslove da postane to sto jest. Dinamo mu je pruzio sve , odrastao je uz Hrvate isao u skolu u ZG druzi se sa hrvatima. samo mu je porijeklo iz BIH , pitanje da li je momak ikad dosao u BIH. Kao navijac BH.reprezentacije navijam da igra za BIH , al gledajuci realno on bi trebao igrati za Hrvatsku. Mozete se ljutiti koliko hocete al tako je... Ma da prizeljkujem da se odluci za BIH ali sumnjam...

LP
>>No body likes us but we dont care<<

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.