Alen Halilović
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Alen Halilović
koja je ovaj Pape dijabola, umjesto da se bori za dječka, on savjetuje štimca da ga pozove, da mu 5 minuta igre i tako riješi pitanje za koga će alen igrati, lik je stvarno idiot, na stranu igračka karijera, al on je intelektom i stručnošću daleko od onoga što bi seletor BH fudbalske repke trebao da predstavlja, ma lik je pravosmješan..Sta treba uzeti pusku i natjerati malog da igra za nas. Mislis da bi mali prihvatio poziv da mu Pape sad uputi? Mali je dobio poziv i za mlade selekcije i odbio, a sad ocito kalkulira, pa ceka da vidi koja ce se repka plasirati na SP, mislim da ce onda odluciti.Ako obije odu na SP odabrat ce onu u kojoj bude manja konkurencija. Dok ovoliko kalkulira mali nema neke plahe emocije ni prema BiH, a ni Hrvatskoj, odabrat ce ono sto je za njega licno najbolje. Safet i savez ne mogu nikog natjerati da igra za nas ukoliko neko to ne zeli
Izvini drug ali ne slazem se sa tobom.Malom nije ostalo samo 3 godine zivota,pa da odigra to 1 prvenstvo i alajhimanet.On ne bira izmedju Luksemburga i Andore,pa da im se eto nekim cudom ukazala sansa da odu ovaj put na SP i vozdra.Obje ce repke po mom biti redovni ucesnik prvenstava stim sto smo mi sada u nekom laganom zaletu uzdizanju,dok je Hrvatska u padu.Htio to neko priznati ili ne.Malom nije potrebno da kalkulira,jer se ne radi o nekom prosjecnom igracu,nego o vanserijskom talentu koji bi ukoliko ovako nastavi,a siguran sam da hoce (pogotovo jer mu je i stari bio i fudbaler i reprezentativac,pa ga moze pametno savjetovati,a ne kao djeca ove obicne raje koja propadaju jer im starci odmah hoce da mali igra za Barsu,Real cim se malo pokaze) da bi mali imao mjesta u prvih 11 ne samo u ove 2 repke,nego i u puno jacim repkama poput Njemacke,Španije...Tako da malom nije potrebno nikakvo taktiziranje.Onda rodjen je u HR,igra za male vatrene i opet kaze da "nije siguran" za koga ce igrati.Mislim da je i budali jasno u ovom slucaju za koga mali igrati.Samo eto jos uvijek to ne smije izjaviti iz razumljivih razloga.[/quote]
Kažes radi se o vanserijskom talentu koji bi imao mjesta i u Spaniji, koliko si puta gledao Alena, pa makar i na TV? OK talenat, al šta ce biti od njega tek cemo vidjeti. Stari ga zamalo nije prodao Realu, pa kad ga je Mamic ostavio bez posla i "popricao" s njim, odustao je. Malo je prenapuhana prica oko 16 djecaka[/quote]
Buraz ja ga ne pratim od prije 4-5 dana,nego pune 3 godine.Istina niko ne garantuje da ce mali i postati igracina,ali ima sve predispozicije za to i po mom malom su vece sanse da uspije,nego da propadne upravo zbog pametnih poteza njegovog oca (kao sto je pjanicev stari povlacio dobre poteze za njega),prije 3 godine je bila drugacija situacija,mali je bio tada jos dijete,mada je jos uvijek dijete,ali opet sada mali 90% zna sta mu je buducnost,dok prije 3 godine se nije znalo i malo je jednostavno mogao prevrnuti na neki drugi sport ili recimo totalno odustati od sporta.Nebi bio prvi koji je to uradio.I jednostavno stari mu nije htio da riskira egzistenciju svoje porodice.Sad kad mali ode negdje,stari moze i zjaniti posao,nece im dovoljno nastetiti,jer ce malac dovoljno zaradjivati za sve.Kao sto Ronaldinho imao citavu svoju familiju na platnom spisku.
Izvini drug ali ne slazem se sa tobom.Malom nije ostalo samo 3 godine zivota,pa da odigra to 1 prvenstvo i alajhimanet.On ne bira izmedju Luksemburga i Andore,pa da im se eto nekim cudom ukazala sansa da odu ovaj put na SP i vozdra.Obje ce repke po mom biti redovni ucesnik prvenstava stim sto smo mi sada u nekom laganom zaletu uzdizanju,dok je Hrvatska u padu.Htio to neko priznati ili ne.Malom nije potrebno da kalkulira,jer se ne radi o nekom prosjecnom igracu,nego o vanserijskom talentu koji bi ukoliko ovako nastavi,a siguran sam da hoce (pogotovo jer mu je i stari bio i fudbaler i reprezentativac,pa ga moze pametno savjetovati,a ne kao djeca ove obicne raje koja propadaju jer im starci odmah hoce da mali igra za Barsu,Real cim se malo pokaze) da bi mali imao mjesta u prvih 11 ne samo u ove 2 repke,nego i u puno jacim repkama poput Njemacke,Španije...Tako da malom nije potrebno nikakvo taktiziranje.Onda rodjen je u HR,igra za male vatrene i opet kaze da "nije siguran" za koga ce igrati.Mislim da je i budali jasno u ovom slucaju za koga mali igrati.Samo eto jos uvijek to ne smije izjaviti iz razumljivih razloga.[/quote]
Kažes radi se o vanserijskom talentu koji bi imao mjesta i u Spaniji, koliko si puta gledao Alena, pa makar i na TV? OK talenat, al šta ce biti od njega tek cemo vidjeti. Stari ga zamalo nije prodao Realu, pa kad ga je Mamic ostavio bez posla i "popricao" s njim, odustao je. Malo je prenapuhana prica oko 16 djecaka[/quote]
Buraz ja ga ne pratim od prije 4-5 dana,nego pune 3 godine.Istina niko ne garantuje da ce mali i postati igracina,ali ima sve predispozicije za to i po mom malom su vece sanse da uspije,nego da propadne upravo zbog pametnih poteza njegovog oca (kao sto je pjanicev stari povlacio dobre poteze za njega),prije 3 godine je bila drugacija situacija,mali je bio tada jos dijete,mada je jos uvijek dijete,ali opet sada mali 90% zna sta mu je buducnost,dok prije 3 godine se nije znalo i malo je jednostavno mogao prevrnuti na neki drugi sport ili recimo totalno odustati od sporta.Nebi bio prvi koji je to uradio.I jednostavno stari mu nije htio da riskira egzistenciju svoje porodice.Sad kad mali ode negdje,stari moze i zjaniti posao,nece im dovoljno nastetiti,jer ce malac dovoljno zaradjivati za sve.Kao sto Ronaldinho imao citavu svoju familiju na platnom spisku.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Nije valjda da mislis kako mu je pritisak manji ovako kad je neodlucan, vec da je dao izjavu Hrvatska je moja zelja, dovidjenja, prijatno.nate je napisao/la: A nisi pomislio da mali ne želi toliki pritisak podnositi u 16-toj godini??
Čekajte ljudi..Prvo govorite kako će Alen sam odlučiti,a evo ti pišeš kako je sigurno da će igrati za BiH.

Zna li neko je li ijedna od ove dvije stranice Alen Halilović na fb njegova baš ?
Nije, pa koliko godisnje Real kupi talenata i to nije nikakva garancija da ce biti vrhunski igrac. Poslije dolaska u Real poneki vrhunski vrhunski igraci su zaboravili igrati loptePrincipatus je napisao/la:Zar ovo nije malo kontradiktorno?ZOI84 je napisao/la:Stari ga zamalo nije prodao Realu, pa kad ga je Mamic ostavio bez posla i "popricao" s njim, odustao je. Malo je prenapuhana prica oko 16 djecaka

- AlenHalilovic
- Kontakt:
Pirić: Nadam se da će Alen Halilović sa Zmajevima ići u Brazil
Denijal Pirić, tehnički direktor svih reprezentativnih selekcija BiH, u razgovoru za Klix.ba kaže kako se nada da će Alen Halilović, trenutno jedan od najtraženijih mladih igrača u Evropi, zaigrati za reprezentaciju BiH na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu ukoliko Zmajevi izbore plasman.
Inter, Manchester United, Arsenal, Real Madrid samo su neki od nogometnih velikana zainteresiranih za dovođenje ovog 16-godišnjeg čuda od djeteta kojeg već zovu "mali Messi".
Alen igra za zagrebački Dinamo i sin je Sejada Halilovića, nekadašnjeg reprezentativca BiH i Hrvatske. Sadašnji selektori ove dvije reprezenatcije, Safet Sušić i Igor Štimac, nadaju se da će on biti jedan od putnika na SP u Brazilu za dvije godine. Pirić kaže kako će se za desetak do petnaest dana više znati o Alenovoj odluci za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti.
"U posljednjem razgovoru Sejad Halilović mi je rekao kako Alen odlučiti o tome. Pozvao sam ih da dođu na par dana u Sarajevo, da budu gosti Nogometnog saveza BiH, da osjeti malo tu klimu u koju je dobrodošao", kaže Pirić te dodaje:
"Mi smo sada sa našim selekcijama došli na nivo Hrvatske i ne može se reći da je prednost igrati za njih u odnosu na BiH. Igrati za reprezentaciju u kojoj u su Spahić, Misimović, Džeko, Pjanić, Lulić i ostali otvara put ka njegovoj afirmaciji", pojašnjava Pirić.
Ukoliko se BiH plasira na SP u Brazilu 2014. godine, Pirić kaže kako očekuje da će Halilović biti među Zmajevima na letu za Južnu Ameriku.
"Ja sa selektorom Sušićem nisam razgovarao na tu temu, ali takve bisere treba ranije nagraditi, da osjete malo ambijent A reprezentacije i da vide šta ih čeka. Ko zna, možda krene stopama Pelea koji je sa 16 godina na SP", kaže Pirić na kraju razgovora.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/piric- ... /121010117" onclick="window.open(this.href);return false;
- Principatus
- Kontakt:
nate je napisao/la:A nisi pomislio da mali ne želi toliki pritisak podnositi u 16-toj godini??Principatus je napisao/la:Pitam se zasto? Zasto suti?BegAx je napisao/la:Halilović, a na pitanje što bi mu bilo draže, diplomatski je odgovorio:
- Ne smijem vam dati informaciju toga tipa.
Mislim ako se odluci za Hrvatsku boze moj onda ce ljudi u BiH ionako biti malo ljuti, mozda blizi prijatelji i familija biti razocarani. Ok. Ali to bi se ionako desilo. Dakle tu nema nikakve potrebe, da ne smije davati izjavu sta bi mu bilo draze. U tom slucaju, ako ce se odluciti za Hrvatsku samo sebi steti sa ovim izjavama, jer ce ljudi kasnije govoriti kako se dvoumio za BiH i Hrvatsku iako je bio hrvatski reprezentativac.
Kratko receno: Ako zeli igrati radije za Hrvatsku, a vec je reprezentativac te zemlje, nema uopste razlog da suti. Nema negativnih posljedica ako sada kaze da ne zeli igrati za nas, ne zivi u BiH, nece biti izlozen nikakvom pritisku, dakle dali ce to sada reci ili kasnije to je svejedno. Na drugu stranu ako zeli igrati za nas tu moze imati problema posebno zbog okoline etc., tu ima smisla da jos suti.
Uz to dolazi da je na onom TV isjecku pricao kako je zelio igrati za BiH, ali da je dobio poziv za hrvatsku mladu repku. To jest Hrvatska je bila brza. I tu zavrsava pricu. To jest kratko: Htio sam za BiH, ali poziv nije dosao od njih. Ok onda jos kaze kako mu je njegov Bosanac Alispahic najbolji drug u Dinamu. Citam ovdje kako mali dolazi za BiH i da zemlju poznaje pravo, a ne samo iz TV.
Dakle kada se malo bolje razmisli...
Čekajte ljudi..Prvo govorite kako će Alen sam odlučiti,a evo ti pišeš kako je sigurno da će igrati za BiH.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Štimac: Bude li i dalje tako vrijedan, zvat ću Halilovića
http://www.vecernji.hr/sport/vijesti/st ... nak-462584" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vecernji.hr/sport/vijesti/st ... nak-462584" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Baš i ja to gledam. A nešto sam uvjeren da bi ih danas razmontirali u svakom pogledu. Kada pogledaš kako igraju oni i kako mi, ne stječe se dojam da su klasa iznad nas, nego upravo suprotno. Makedonija ih propisno namučila, sretno došli do pogotka. Belgija isto. Izvukli su neriješeno ali uz meljavu igru. Jača repka bi ih pobijedila sigurno. Uostalom, Švicarci su pokazali koliko su zapravo slabi danas. Modrić je tu, ali ne može ni on sve sam. Još smješnije je govoriti da su klasa iznad nas kada im je skoro komplet repka porijeklom ili rodom iz naše zemlje.Backy je napisao/la:Koja prepotencija ovih hr.medija i saveza -svaka cast BiH ali mi smo klasa iznad.Eh pa bili bi i mi klasu iznad da imamo cistu politicku situaciju ,da je zemlja jednistvena da imamo jacu ekonomiju da nije bilo rata i da se ulaze nesto u ovaj nas nesretni sport i fudbal.S obzirom na negativne okolnosti u kojem se zemlja nalazila i nalazi i potcjenjivacko-kolonijalnog stava susjeda sretni smo sto uopste imamo svoju reprezentaciju .
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
- skyisthelimit
Zar to nije onaj mali Ramić ?skyisthelimit je napisao/la:Alen Halilović - bosanski Messi

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Njega su prozvali Ronaldo iz Kalesije, ali mislim da je i njemu Messi najdrazi igrac i da navija za Barcuzizu1991 je napisao/la:Zar to nije onaj mali Ramić ?skyisthelimit je napisao/la:Alen Halilović - bosanski Messi

Jeste vise dosadili sa ovim djetetom u pm ! 

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Zar to ne zvuči apsurdno, da ga prozovu Ronaldo, a da mu je najdraži igrač Messi, i da navija za Barcu 

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Mali kaze da je prerano o tome govorit ovaj kaže za 15tak dana ce znat :SAlenHalilovic je napisao/la: Pirić kaže kako će se za desetak do petnaest dana više znati o Alenovoj odluci za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti.
- JOHNNYJUVE
- Kontakt:
mali je strasan sve je to ok, a je li nek pogledao malog HANDŽIĆA iza sarajeva? isto ima 16 (ili 17) godina, i nekoliko nastupa za sarajevo, mali sa loptom SAVRSENO barata, nista slabije od halilovica... imaju klipovi na youtube,,
sad je usao protiv travnika cijelo poluvrijeme, i toliko odskače od ostalih (iako fizicki slabiji) da je to nevjerovvatno
sad je usao protiv travnika cijelo poluvrijeme, i toliko odskače od ostalih (iako fizicki slabiji) da je to nevjerovvatno
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
alex ! 10 !
alex ! 10 !
-
- Kontakt:
Pa jeste prerano. Ceka mali da ode u Bosnu za kurban Bajram pa da onda donese odluku.Zekoo je napisao/la:Mali kaze da je prerano o tome govorit ovaj kaže za 15tak dana ce znat :SAlenHalilovic je napisao/la: Pirić kaže kako će se za desetak do petnaest dana više znati o Alenovoj odluci za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti.

Jel moguce da Alen, njegov otac i Mamic, iskoristavju ovu situaciju da bi sto prije uveli Alena u A-reprezentaciju Hrvatske? Mozda stvaraju pritisak na Stimca da ga odmah pozove.
http://www.vecernji.hr/sport/vijesti/su ... nak-462164" onclick="window.open(this.href);return false;
Sušić je žestok mentol dok ovakve gluposti valja u medijima
nevjerovatno, dok se hrvati bore sa svoje igrace, cupaju i rukama i nogama za svakog igraca koji ima barem 1% veze za majčicom croatiom, ovaj naš selektor savjetuje Štimcu da pozove malog
tuga i žalost koliko tim mladim talentima pridajemo znacaj.
I ne znam šta babuka Sejo sad šuti
pa valjda je nosio dres BiH, ima da malog za uho i dovede u Sarajevo.....yebo majku šta se kod nas radi 

I ne znam šta babuka Sejo sad šuti

- Donnie Darko
- Kontakt:
ripper je napisao/la:http://www.vecernji.hr/sport/vijesti/su ... nak-462164
![]()
![]()
Sušić je žestok mentol dok ovakve gluposti valja u medijima
nevjerovatno, dok se hrvati bore sa svoje igrace, cupaju i rukama i nogama za svakog igraca koji ima barem 1% veze za majčicom croatiom, ovaj naš selektor savjetuje Štimcu da pozove malog
![]()
![]()
tuga i žalost koliko tim mladim talentima pridajemo znacaj.
I ne znam šta babuka Sejo sad šutipa valjda je nosio dres BiH, ima da malog za uho i dovede u Sarajevo.....yebo majku šta se kod nas radi

-
- Kontakt:
Citao sam u sportu tu izjavu PiricaPrincipatus je napisao/la:Zvuci dobro. Gdje to pise?kinder_jaje je napisao/la:Denijal Piric je pozvao njega i oca 14 novembra da dodju u Sarajevo jer tada ce mlada repka igrati prijateljsku protiv austrije pa da budu gosti saveza i ako zeli da igra tu utakmicu za nas
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.