Alen Halilović
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Alen Halilović
možda željko komšić ima sina u želji
Šta se primate bezveze, joj, ne mogu da vjerujem. Vidite da mali i njegov otac igraju diplomatski, Pape je izjavio da su malom otvorena vrata Reprezentacije BiH. Denijal Pirić je rekao da je razgovarao sa njim, dakle mali zna da ga želimo, zna da će dobiti poziv ako se odluči za nas. Tako da, nemojte se primat' na tekstove od Hrvatskih medija, pa i od Štimca, kako će uskoro pozvat' Alena, bla, bla. Mali ako je odlučio da igra za nas, on će odbit' Štimčev poziv i čekat' naš koji bi sasvim sigurno stigao momentalno. Mali to zna i tu sva priča završava.
Te priče kako je Hrvatska bolji izbor za njegovu karijeru su neosnovane ..pa malca već sada žele Inter, Real, Juventus, Manchester Utd, itd. Možda bi izbor da nastupa za Hrvatsku mogao "pravdati" željom da nastupa na velikim takmičenjima.
Opet sa druge strane, za BiH ako zaigra, to će biti srcem, kao i njegov otac što je. Čovjek kaže, da sam ostao u Hrvatskoj, Ćiro bi me vodio u Englesku, ali ne žalim. Pa normalno da ne žali, kada je igrao srcem za svoju repku.
Sve je moguće, to znamo, na osnovu ovih diplomatskih odgvorora i nekih drugih, da se zaključit' da mali želi igrat' za BiH. Jednostavno mi ne ide u glavu da malac ne izjavi da želi igrat' za Hrvatsku i zdravo đaci. To je to. Na njega ne bi bilo pritiska više, itd.
Na pitanje za koga bi mu bilo draže igrat', on kaže: "Ne smijem vam dati informaciju tog tipa."
Nemojte potcjenjivat' naš Savez, siguran sam da se tu nešto radi iza kulisa ..hoće li urodit' plodom, ne bih znao, nadam se da hoće.
Te priče kako je Hrvatska bolji izbor za njegovu karijeru su neosnovane ..pa malca već sada žele Inter, Real, Juventus, Manchester Utd, itd. Možda bi izbor da nastupa za Hrvatsku mogao "pravdati" željom da nastupa na velikim takmičenjima.
Opet sa druge strane, za BiH ako zaigra, to će biti srcem, kao i njegov otac što je. Čovjek kaže, da sam ostao u Hrvatskoj, Ćiro bi me vodio u Englesku, ali ne žalim. Pa normalno da ne žali, kada je igrao srcem za svoju repku.
Sve je moguće, to znamo, na osnovu ovih diplomatskih odgvorora i nekih drugih, da se zaključit' da mali želi igrat' za BiH. Jednostavno mi ne ide u glavu da malac ne izjavi da želi igrat' za Hrvatsku i zdravo đaci. To je to. Na njega ne bi bilo pritiska više, itd.
Na pitanje za koga bi mu bilo draže igrat', on kaže: "Ne smijem vam dati informaciju tog tipa."

Nemojte potcjenjivat' naš Savez, siguran sam da se tu nešto radi iza kulisa ..hoće li urodit' plodom, ne bih znao, nadam se da hoće.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Zamisli situaciju da si albanske etnicke pripadnosti i da si rodjen i odrastao u Sarajevu. Svi drugovi ti Bosanci, volis Sarajevo, svoju ulicu, svoju skolu,.. tvoj mentalitet je isti kao i kod tvojih sugradjana. S druge strane o Albaniji si cuo iz prica, bio si par puta kod rodjaka na godisnjem odmoru.JTS je napisao/la:Opet sa druge strane, za BiH ako zaigra, to će biti srcem, kao i njegov otac što je. Čovjek kaže, da sam ostao u Hrvatskoj, Ćiro bi me vodio u Englesku, ali ne žalim. Pa normalno da ne žali, kada je igrao srcem za svoju repku.
Uz sve to, imas sesnaest godina kada ti je drugarstvo, ljubav prema gradu, klubu i drugovima veca od bilo kakvih etnickih i vjerski pripadnosti koje uopste ne zanimju normalnu djecu u tim godinama.
Dakle, nema sumnje da je njemu srce blize Zagrebu nego Sarajevu.
E sad, tu najvecu ulogu moze odigrati njegov otac, mada se i majke vjerovatno nesto pita..
Ripper
Mislis da Susic nije razgovarao sa njegovim ocem!??
Treba malcu dati do znanja da ga zelimo u BiH i pustiti da odluci.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
@ Valencia
Dijete se osjeća onako kako ga odgoje roditelji ..ja znam dosta katolika i pravoslavaca, neću da kažem Srba i Hrvata, koji se osjećaju kao Bosanci i Hercegovci. To je sve do njihovih roditelja, koji su ih odgojili da se osjećaju tako, da budu Bosanci i Hercegovci. Njegov brat kaže da se osjećaju bosancima, pa te neke slike na njegovom Faceu, priča kako je htio igrat' za BiH, to dakle govori da ga je otac odgojio kao bosanca. Bez sumnje, mali gaji osjećaje i prema Hrvatskoj, vjerovatno zbog matere.

EDIT:
Begović je na pitanje novinara o Alenu Haliloviću rekao da bi volio da on zaigra za BiH.
Dijete se osjeća onako kako ga odgoje roditelji ..ja znam dosta katolika i pravoslavaca, neću da kažem Srba i Hrvata, koji se osjećaju kao Bosanci i Hercegovci. To je sve do njihovih roditelja, koji su ih odgojili da se osjećaju tako, da budu Bosanci i Hercegovci. Njegov brat kaže da se osjećaju bosancima, pa te neke slike na njegovom Faceu, priča kako je htio igrat' za BiH, to dakle govori da ga je otac odgojio kao bosanca. Bez sumnje, mali gaji osjećaje i prema Hrvatskoj, vjerovatno zbog matere.
Ovo sam i ja pomislio, sam Pape je rekao da poznaje njegovog oca, vjerujem da je pričao s njimMislis da Susic nije razgovarao sa njegovim ocem!??

EDIT:
Begović je na pitanje novinara o Alenu Haliloviću rekao da bi volio da on zaigra za BiH.

26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Šta je sad ovo?
Čini mi se da je Sušić spomenuo da Alen Halilović još nema državljanstvo BIH. Ako je to istina onda neće tu nitko ništa birat, mali si je zapečatio sudbinu igranjem za Hrvatsku U17. Prema FIFA i UEFA pravilima o promjeni nogometnog državljanstva, da bi igrač koji je igrao za bilo koju mladu selekciju neke države mogao promijeniti državu za koju će igrat, morao je u momentu prvog nastupa za staru državu već imati državljanstvo nove.
VII. ELIGIBILITY TO PLAY FOR ASSOCIATION TEAMS
Article 18 Change of Association
If a Player has more than one nationality, or if a Player acquires a new nationality, or if a Player is eligible to play for several representative teams due to nationality, he may, up to his 21 st birthday, and only once, request to change the Association for which he is eligible to play international matches to the Association of another country of which he holds nationality, subject to the following conditions:
(a) He has not played a match (either in full or in part) in an official competition at “A” international level for his current Association, and at the time of his first full or partial appearance in an international match in an official competition for his current Association, he already had the nationality of the representative team for which he wishes to play.
Čini mi se da je Sušić spomenuo da Alen Halilović još nema državljanstvo BIH. Ako je to istina onda neće tu nitko ništa birat, mali si je zapečatio sudbinu igranjem za Hrvatsku U17. Prema FIFA i UEFA pravilima o promjeni nogometnog državljanstva, da bi igrač koji je igrao za bilo koju mladu selekciju neke države mogao promijeniti državu za koju će igrat, morao je u momentu prvog nastupa za staru državu već imati državljanstvo nove.
If a Player has more than one nationality, or if a Player acquires a new nationality, or if a Player is eligible to play for several representative teams due to nationality, he may, up to his 21 st birthday, and only once, request to change the Association for which he is eligible to play international matches to the Association of another country of which he holds nationality, subject to the following conditions:
(a) He has not played a match (either in full or in part) in an official competition at “A” international level for his current Association, and at the time of his first full or partial appearance in an international match in an official competition for his current Association, he already had the nationality of the representative team for which he wishes to play.
čuj za slamkeTweeds_10 je napisao/la:Ma kako to @nate. Dzabe se hvatate za slamke.

sam osam upitao

Ako je neko Bosanac religija nema nikakve veze sa tim. Ne moze vjera pravoslavca/katolika vezati za Srbiju ili Hrvatsku, moze jedino pripadnost jednom od tih naroda. Al' ni to ne mora znaciti... Poznajem dosta Srba, Hrvata i Bosnjaka koji se osjecaju kao Bosanci i HercegovciJTS je napisao/la:@ Valencia
Ovo sam i ja pomislio, sam Pape je rekao da poznaje njegovog oca, vjerujem da je pričao s njimMislis da Susic nije razgovarao sa njegovim ocem!??
EDIT:

Al' sta boli qrac za tim jednog sesnaestogodisnjaka

Sansu za BiH vidim u cinjenici da je njegov tata igrao za BiH. Kad se stavim u njegovu poziciju, mislim da bih volio igrati u istom timu gdje mi je igrao i tata. Jos ako me malo nafura, taman moze olaksati odluku

Vjerujem da Susic i ljudi iz saveza vec znaju na cemu su. Sigurno da su kontaktirali Seju i da im je ovaj rekao kakva je situacija. Nista se silom ne moze postici.
Treba malcu reci sta mu mozemo ponuditi, ispuniti sta je do nas i pustiti da na miru odluci sta ce i kako ce.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
-
- Kontakt:
Ja i sad tvrdim da je on i suvise mlad da bi ga se proglasavalom Mesijem.
Milion puta su pricali o takvim talentima i okivali ih u zvijezde i na kraju nista od njih. Neznam cemu tolika hajka oko ovog igraca. On jos nije nista pokazao.
Milion puta su pricali o takvim talentima i okivali ih u zvijezde i na kraju nista od njih. Neznam cemu tolika hajka oko ovog igraca. On jos nije nista pokazao.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Dobar si ti Antenate je napisao/la:Šta je sad ovo?

DRUG NEBI TI PUNCA
nemojte me zvat ante već po nicku..uopće se ne zovem tako 

- Papastathopoulos
- Kontakt:
Miralem pjanic..17 god, igra za fc metz, francuska..francuzi grabe i rukama i nogama da ga uzmu sebi, ali njegov je stav "samo bih dolazi u obzir"..boli ga neka stvar sto igra u francuskoj i hoce li imati problema u klubu, on je tako izjavio, nije imao problema u klubu i zaigrao za nas..
Alen halilovic..16 god, igra za dinamo zagreb, hrvatska..ako je momak hrvatina kao sto susjedi vele, fino treba momak da kaze "rodjen sam u hrvatskoj, igram za U17 hrvatske i tako ce biti i u buducnosti i nemam namjeru mijenjati zemlju za koju cu nastupati" i rijesio je sve dileme..nece vise biti pritiska na njega, ni od nas jer je ipak rodjen u ZG, a ni od hrvata..ali..na pitanje hrvatskog novinara za koju ce repku igrati, on na tecnom hrvatskom veli "nisam jos odlucio, ima vremena da odlucim"..ajd dobro, ipak u njemu tece hrvatska krv.."mogao sam mu jos jedno pitanje postaviti", kaze hrvatski novinar.."pucaj", veli halilovic mladji.."a za koju drzavu bi vam bilo draze nastupati" ?.. halilovic: "hmm na to pitanje vam ne smijem dati odgovor"...."ma moramo ga ljudi shvatiti, ipak je on nas momak, on je kockasti momak", rece hrvatski novinar i sa ponosom i dignute glave ode kuci vecerati sa zenom...
Je li i dalje nekome bosancu i hercegovcu iz bh. grada ljubuskog, sirokog brijega, mostara itd. nejasno zasto smo mi (mislim na bosance i hercegovce) optimisti ?
Budite mi pozdravljeni..
Alen halilovic..16 god, igra za dinamo zagreb, hrvatska..ako je momak hrvatina kao sto susjedi vele, fino treba momak da kaze "rodjen sam u hrvatskoj, igram za U17 hrvatske i tako ce biti i u buducnosti i nemam namjeru mijenjati zemlju za koju cu nastupati" i rijesio je sve dileme..nece vise biti pritiska na njega, ni od nas jer je ipak rodjen u ZG, a ni od hrvata..ali..na pitanje hrvatskog novinara za koju ce repku igrati, on na tecnom hrvatskom veli "nisam jos odlucio, ima vremena da odlucim"..ajd dobro, ipak u njemu tece hrvatska krv.."mogao sam mu jos jedno pitanje postaviti", kaze hrvatski novinar.."pucaj", veli halilovic mladji.."a za koju drzavu bi vam bilo draze nastupati" ?.. halilovic: "hmm na to pitanje vam ne smijem dati odgovor"...."ma moramo ga ljudi shvatiti, ipak je on nas momak, on je kockasti momak", rece hrvatski novinar i sa ponosom i dignute glave ode kuci vecerati sa zenom...
Je li i dalje nekome bosancu i hercegovcu iz bh. grada ljubuskog, sirokog brijega, mostara itd. nejasno zasto smo mi (mislim na bosance i hercegovce) optimisti ?
Budite mi pozdravljeni..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
izgleda da si pomalo nepismen moj druze. njegov je otac i dedo su iz Klokotnice znaci bosnjaci/bosanci zovi ih kako hoces i on ima pravo uzeti drzavljanstvo svog porijekla kao sto su mnogi uradili prije njega i igrati za BiH reprezentaciju. nema zakona koji to zabranjuje.nate je napisao/la:Šta je sad ovo?
- Principatus
- Kontakt:
Nateu engleski ne ide bas. How, yes, no.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Tema 

"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Iduci Boban ,kakav Modric!

jes al bosanski Bobanbekicamir je napisao/la:
Iduci Boban ,kakav Modric!

uvijek mi je bio drag igrac zvone da znas
I meni je Elvir Baljic,pogotovo kada je iz Fenerbahcea presao u Real Madrid a onda ftv prenosio utakmice i mocni Baho sa svojom izjavom kako ulazi u igru igrac Cambio! Cambio na spanj .- zamjena!

i na talijanski se kaze cambiobekicamir je napisao/la:I meni je Elvir Baljic,pogotovo kada je iz Fenerbahcea presao u Real Madrid a onda ftv prenosio utakmice i mocni Baho sa svojom izjavom kako ulazi u igru igrac Cambio! Cambio na spanj .- zamjena!![]()

Begovic zeli Halilovica u reprezentaciji
http://www.istocnabosna.com/myjoomla/in ... &Itemid=48
To Asmire
http://www.istocnabosna.com/myjoomla/in ... &Itemid=48
To Asmire

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.