FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

molotovljev

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la molotovljev » 11 okt 2012, 22:17

likusa je napisao/la:Uz niz kazni koje je jučer izreklo Stegovno povjerenstvo NS BiH pod predsjedanjem Gorana Kosorića, najzanimljivija je ona o suspenziji svih službenih osoba utakmice 8. kola Premijer lige BiH Sarajevo – Široki Brijeg (2:1) odigrane 30. rujna na Koševu, te postupka protiv FK Sarajeva, organizatora utakmice:
"Nažalost, do ovoga postupka ne bi ni došlo da nije bilo napisa u Večernjem listu, jer službene osobe s utakmice (glavni sudac Pajić, pomoćnici Perić i Janjić, četvrti sudac Stankić, kontrolor Gigović, opunomoćenik Čovčić op.a.) u svojim izvješćima ni slova nisu napisale o izgredima, posebice nacionalističkim divljanjima. Sada smo od svih znjih zatražili dopunska izvješća, a kada stignu slijede kazne. Ne znam još kakve, ali mogu vam jamčiti da će biti " i jake i velike", sukladno pravilniku", kaže za mostarski list Goran Kosorić, predsjednik Stegovnoga povjerenstva NS BiH:
- Sramota je, žalosno je i bezobrazluk je što je tako i što su službene osobe zatajile ono što se dogodilo. Kazne neće biti žestoke samo njima, nego i organizatoru, FK Sarajevu.
Podsjećanja radi, tijekom utakmice s tribina nije prestajala pirotehnička paljba, niti uzvici: Ustaške pič.., lištičke pič.. i drugi, istaknut je golemi transparent: "U Sarajevo svratite kad muda stisnete, Lišticu tad zaboravite, jer se u nju vratiti nećete".
Nisu u pitanju bili pojedinci, prije bi se reklo da se samo pojedinci nisu uklopili u opće ozračje na "našem najvećem stadionu".

Uz službene osobe i mediji su redom sve znalački prešutjeli, čak ni gledatelji u izravnom tv prijenosu nisu vidjeli ni čuli što se sve događalo.
FK Sarajevo je osudio samo napad na autobus s nogometašima Širokoga Brijega na Stupu, ali ne i nacionalistička i druga divljanja za vrijeme susreta na Koševu.
Nemam vremena za nesto duzi post, pa cu ukratko...
Dajte molim vas, kakve su ovo gluposti (bas tako da se izrazim) o cemu pricate vi?!
Znate li vi uopste g.Kosoric sta je to sramota, zalosno i bezobrazluk? Da li ste svjesni sta pricate?
Stvarno, zalosno bi bilo kada bi Komitet nasjeo na vasu subjektivnu pricu. Politicki obojenu.
Mi kao da igramo fudbal u Sahari, pa svaki kvadrat hlada brani čopor lavova.
Pod hitno predstavnici klubova, sjesti, razgovarati o formiranju regionalne lige.
F.K.SARAJEVO

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 11 okt 2012, 22:45

Covjek se uvrjedio na ovo skandiranje vezano za "ustase"...sve vam je jasno

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 11 okt 2012, 22:46

samosarajvo je napisao/la:Covjek se uvrjedio na ovo skandiranje vezano za "ustase"...sve vam je jasno
Isto ko da smo hrvate prozivali, smijesno.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 okt 2012, 23:13

samosarajvo je napisao/la:Covjek se uvrjedio na ovo skandiranje vezano za "ustase"...sve vam je jasno
To sve govori koje i sta je on,i ne treba vise sa njim raspravljati niti replicirati .

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 11 okt 2012, 23:18

terabajt je napisao/la:
To sve govori koje i sta je on,i ne treba vise sa njim raspravljati niti replicirati .
ko ja ? il autor teksta ?? ja sam samo stavila da vidite sta pisu :?
Željeznicar za život cijeli !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 okt 2012, 23:22

likusa je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
ko ja ? il autor teksta ?? ja sam samo stavila da vidite sta pisu :?
ne ti nego autor,pogresno sam se odrazio :p.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 okt 2012, 12:10

Čuj odrazio pa ne skačeš sa skakaonice na Igmanu
DRUG NEBI TI PUNCA

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 12 okt 2012, 13:15

bagrcavi je napisao/la:Čuj odrazio pa ne skačeš sa skakaonice na Igmanu
:lol:
Kao Matti Nikenen skačem na žene, a posle ih molim da odu od mene..
F.K.SARAJEVO

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 okt 2012, 14:07

Da si nekada gledao zikinu dinastiju znao bi o cemu govorim ;) ,al jbg nismo svi rodjeni prije rata :mrgreen: .

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 okt 2012, 14:50

terabajt je napisao/la:
Da si nekada gledao zikinu dinastiju znao bi o cemu govorim ;) ,al jbg nismo svi rodjeni prije rata :mrgreen: .
Kontaj ti šta hoćeš, i dalje koristi stručnu terminologiju iz Žikine dinastije. ;) Blago majci svi smo ski skakači :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 12 okt 2012, 16:32

Sarajevo potpisuje sa 16-godišnjakom koji već košta 250.000 eura
Danas će sa Fudbalskim klubom Sarajevo profesionalni ugovor potpisati jedan od najtalentovanijih mladih igrača u BiH, Samir Radovac.
Ovaj 16-godišnjak je standardni reprezentativac U-17 selekcije BiH, a u njegovom trogodišnjem ugovoru koji će potpisati za nekih sat vremena će stajati da njegovo obeštećenje već sada iznosi 250.000 eura.

Radovca su nedavno posmatrali skauti Arsenala i Bayerna, koji su imali konkretne ponude, ali se njegov menadžer Hase Tirić odlučio da Samir potpiše ugovor sa svojim matičnim klubom. :?
On igra na poziciji ofanzivnog veznog i bit će u kombinaciji već za utakmicu protiv Borca na Koševu. 8-)

"Veoma sam uzbuđen i sretan zbog potpisa ugovora. Postojao je interes evropskih klubova, ali je otac insistirao da potpišem za FK Sarajevo. Obećavam da ću se potruditi da što prije zaigram i nadam se prilici na utakmici protiv Borca", rekao je Radovac nakon potpisa ugovora. :D
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 okt 2012, 18:25

Mogu istaci da poznajem roditelje ovoga malog. Decko je super talenat, zaista. Skoro u svakoj utakmici se moze vidjeti koliko on zapravo odskace od svojih suigraca. Bitno je napomenuti da su svi veliki pitari u porodici, pa je mozda i to sve uticalo na ovu odluku. Gledao sam ga kada bih god bio u mogucnosti. Nadam se da ce uspjeti napraviti veliku karijeru jer zaista ima sve moguce predispozicije za to.

Sto se tice ovoga ugovora, iskreno, razocaran sam. Istina je ovo sto pisu, da je imao mnogih ponuda, koliko sam ja bio upucen jedna od boljih je bila iz FK Partizan. Ne znam sta se dogodilo u meduvremenu pa se odlucio za svoj maticni klub, ali ako on misli da je ovako najbolje, onda on zna bolje od sviju nas. Ja samo mogu istaci, SRETNO SAMIRE... ;)

JOHNNYJUVE
Kontakt:

Post Postao/la JOHNNYJUVE » 12 okt 2012, 18:31

DzoleZeljo je napisao/la:Mogu istaci da poznajem roditelje ovoga malog. Decko je super talenat, zaista. Skoro u svakoj utakmici se moze vidjeti koliko on zapravo odskace od svojih suigraca. Bitno je napomenuti da su svi veliki pitari u porodici, pa je mozda i to sve uticalo na ovu odluku. Gledao sam ga kada bih god bio u mogucnosti. Nadam se da ce uspjeti napraviti veliku karijeru jer zaista ima sve moguce predispozicije za to.

Sto se tice ovoga ugovora, iskreno, razocaran sam. Istina je ovo sto pisu, da je imao mnogih ponuda, koliko sam ja bio upucen jedna od boljih je bila iz FK Partizan. Ne znam sta se dogodilo u meduvremenu pa se odlucio za svoj maticni klub, ali ako on misli da je ovako najbolje, onda on zna bolje od sviju nas. Ja samo mogu istaci, SRETNO SAMIRE... ;)
vjerujem ti :) :roll:

imamo malog handžića , sad ovoga... SJAJNO! mali hadnžić je po meni najbolji u svojoj generaciji...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

alex ! 10 !

azizmpj
Kontakt:

Post Postao/la azizmpj » 12 okt 2012, 19:28

Ma ovaj nas je bolji od onog Dinamovog Bosanca!!!!!

High

Post Postao/la High » 12 okt 2012, 23:11

Novih 25.000 EURA kazne za FK Sarajevo zbog, kako je navedeno u odluci UEFA-e, čupanja stolica i gađanja igrača FK Zeta od strane navijača FK Sarajevo na utakmici 3. pretkola UEFA Europa League 09.08.2012. godine u Podgorici. FK Sarajevo je također u obavezi namiriti svu štetu (za 12 stolica) klubu iz Golubovaca.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Tabija
Kontakt:

Post Postao/la Tabija » 12 okt 2012, 23:16

High je napisao/la:
Novih 25.000 EURA kazne za FK Sarajevo zbog, kako je navedeno u odluci UEFA-e, čupanja stolica i gađanja igrača FK Zeta od strane navijača FK Sarajevo na utakmici 3. pretkola UEFA Europa League 09.08.2012. godine u Podgorici. FK Sarajevo je također u obavezi namiriti svu štetu (za 12 stolica) klubu iz Golubovaca.
ima jos za Travnik...opet neka Dino hvali odnos s navijacima...Mi sto zaradimo sve na kazne..i trazimo titule..redovne plate...ma fujj..

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 okt 2012, 23:17

@JOHNNYJUVE - Ne mogu da svatim zasto komentarises moj post i odvodis ga u totalnom drugom smijeru? Ako nisi svatio poentu posta, pitas fino, da ti pokusam objasniti, a ne pokusavatti da zakuhas opet prepucavanja. I kada si je vec zelio odvesti pricu u tom smijeru da ti dam odgovor, svidio ti se ili ne, moja personalna je stvar. Da je mali kojim slucajem potpisao za Zelju ili bilo kojim tim iz BIH opet bih imao isto videnje pri tome. Jednostarno decko ne pripada ovdje, bojim se samo da ga ne unisti ovo nase barbarsko razmisljanje. Nadam se da ce uspjeti prevazici sve prepreke koje ce mu se nalaziti na putu, ka jednoj uspjesnoj nogometnoj karijeri. ;)

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 okt 2012, 23:19

High je napisao/la:
Uh ako ne prodate kojeg igraca ili taj statut ne donese ocekivane pare u g... ste do grla :o :o .

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 okt 2012, 23:25

Još malo pa ko Olimpija iz Ljubljane.
DRUG NEBI TI PUNCA

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 12 okt 2012, 23:28

Stvarno nisu normalni. Čuj nova kazna.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, Bing [Bot], bvsic, ErosViverosViv, juka55 i 26 gostiju.