Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

schweinsteiger
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la schweinsteiger » 15 okt 2012, 14:27

neurofunk je napisao/la:
Genghis je napisao/la:
neurofunk je napisao/la:Maestralna ? Strtao sa druge pozicije i završio prvi ? I to ti zoveš maestralnom pobjedom ?
Da ? Šta pjeniš sto alonso nije pobjedio od nove godine, mojne meni prosipati te jeftine fazone, fantastično je odradio utrku i pretekao Webbera koji je pokusao uzvratiti istom mjerom ... dok sa druge strane Massi su iz boksa poručili da uspori, jer bi tim tempom pretekao Alonsa , tako da ja ne znam sta se ti uopste javljas :lol:
Bravo. Fenomenalan post, nivo provokacija na maksimumu. Ja kolko znam do kraja ima još 4 trke tako da to tvoje "Alonso nije pobjedio" ne pije vode. Krenuti sa druge pozicije i pobjedit nije maestralno. Imam pravo da pišem, imam pravo da se javljam, nije ovo tvoja privatna tema pa da govoriš nekome "šta se javljaš". Bolje ohladi malo, možda se sjebeš kad se u Brazilu bude mahalo kockastom zastavom.

Maestralna pobjeda nije kad startas kao drugi i onda preuzmes vodstvo i tokom cijele trke odolijevas pritisku i odradjujes je rutinski? :D
Sta,maestralno je kad preteknes 10 ljudi,izletis na krivini,vratis se,preteknes jos 5oricu i onda na ciljnoj ravnini preteknes i prvog i pobijedis? Nije ti ovo Need for Speed :lol:

Vettel napravio sjajnu seriju i pad forme u Alonsovoj voznji je odlicno iskoristio.U sledece 4 utrke samo da ga zaobidju problemi s bolidom,alternator konacno radi kako treba.

slika
#miasanmia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 okt 2012, 15:45

Kao sto sam rekao u svom prethodnom postu odmah je stigao demant od strane Ferrarija sto se Vettela tice. Naime predsjednik Ferrarija je izjavio da ne zeli imati dva horoza u kavezu i da Vettel do 2016 nece biti tema u Ferrariju.

Takodjer je i Newey zajedno sa Vettelom trebao preci u Ferrari, i da je navodno Alonso dao zeleno svijetlo sto se ova dva transfera tice.

Ja tvrdim da ce Vettel 2017 biti vozac Ferrarija gdje ce imati jos par godina karijere pred sobom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 okt 2012, 19:10

amerosm je napisao/la:Kao sto sam rekao u svom prethodnom postu odmah je stigao demant od strane Ferrarija sto se Vettela tice. Naime predsjednik Ferrarija je izjavio da ne zeli imati dva horoza u kavezu i da Vettel do 2016 nece biti tema u Ferrariju.

Takodjer je i Newey zajedno sa Vettelom trebao preci u Ferrari, i da je navodno Alonso dao zeleno svijetlo sto se ova dva transfera tice.

Ja tvrdim da ce Vettel 2017 biti vozac Ferrarija gdje ce imati jos par godina karijere pred sobom.
Demantiji nista ne znace, jer je 2014. daleka buducnost.
Glede Neweya, rekoh da se njegovoj zeni ne ide u Italiju. A Vettel ce doci najverovatnije nakon sto Alonso ode.

schweinsteiger je napisao/la:]Maestralna pobjeda nije kad startas kao drugi i onda preuzmes vodstvo i tokom cijele trke odolijevas pritisku i odradjujes je rutinski? :D
Sta,maestralno je kad preteknes 10 ljudi,izletis na krivini,vratis se,preteknes jos 5oricu i onda na ciljnoj ravnini preteknes i prvog i pobijedis? Nije ti ovo Need for Speed :lol:
Maestralna pobeda sigurno nije kad sa najjacom masinom startujes iz prvog reda, pri cemu tvoj timski kolega kiksira "slucajno".

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 15 okt 2012, 19:21

MaGiCa je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:]Maestralna pobjeda nije kad startas kao drugi i onda preuzmes vodstvo i tokom cijele trke odolijevas pritisku i odradjujes je rutinski? :D
Maestralna pobeda sigurno nije kad sa najjacom masinom startujes iz prvog reda, pri cemu tvoj timski kolega kiksira "slucajno".
+1 To je ono što ja govorim ;)
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 15 okt 2012, 21:27

neurofunk je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
+1 To je ono što ja govorim ;)
A momci,sta bi s onim Massinim "iznenadnim" usporavanjem? :)
Nemojte ba,molim vas :D
Volim Ferrari,za njih navijam kao ekipu,ali su mi malo ohladili dovodjenjem Alonsa,nikad ga nisam volio.Njega i Coultharda,ne znam sto.A to sto timski kolega "slucajno" kiksira,oni iz Ferrarija mogu napisati knjigu o tome.
#miasanmia

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 okt 2012, 23:22

ma massa je vozac i pol...narocito ove sezone. Tako "cesto" popusta alonsu da je to za nepovjerovati. Koliko puta je morao kocati da ga nepretekne,do sada bi vjerovano imao 3 boda vise na kontu.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 15 okt 2012, 23:37

majestic24 je napisao/la:ma massa je vozac i pol...narocito ove sezone. Tako "cesto" popusta alonsu da je to za nepovjerovati. Koliko puta je morao kocati da ga nepretekne,do sada bi vjerovano imao 3 boda vise na kontu.
:lol: :lol: :lol: :lol:
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 okt 2012, 00:46

majestic24 je napisao/la:ma massa je vozac i pol...narocito ove sezone. Tako "cesto" popusta alonsu da je to za nepovjerovati. Koliko puta je morao kocati da ga nepretekne,do sada bi vjerovano imao 3 boda vise na kontu.
Mislim da mijesas kruske i jabuke. Niko njih dvojcu ne poredi kada je ova sezona u pitanju, nego ih poredi vezano za VN Juzne Koreje. Telemetrija je pokazala da je Massa na VN Koreje bio dosta brzi od Alonsa, ali Ferrari je uradio ono sto bi svaki tim uradio na njihovom mjestu.

Uostalom svako ko je pratio utrku mogao je cuti razgovor izmedju Masse i njegovog inzenjera koji mu je u 38.krugu rekao da se previse priblizio Alonsu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 okt 2012, 12:15

schweinsteiger je napisao/la: A momci,sta bi s onim Massinim "iznenadnim" usporavanjem? :)
Nemojte ba,molim vas :D
Volim Ferrari,za njih navijam kao ekipu,ali su mi malo ohladili dovodjenjem Alonsa,nikad ga nisam volio.Njega i Coultharda,ne znam sto.A to sto timski kolega "slucajno" kiksira,oni iz Ferrarija mogu napisati knjigu o tome.
I ko kaze da je Alonso "maestralno" uzeo podijum :?:
Problem nije u timskoj odluci, problem je u tvojoj kvalifikaciji iste kao "maestralne voznje".
Ono sto radi Vettel u RBu, to bi isto radili i Alonso i Hamilton, a pitanje je da li bi Vettel sa ovakvim Ferrarijem bio u trci za titulu... ;)
amerosm je napisao/la:Mislim da mijesas kruske i jabuke. Niko njih dvojcu ne poredi kada je ova sezona u pitanju, nego ih poredi vezano za VN Juzne Koreje. Telemetrija je pokazala da je Massa na VN Koreje bio dosta brzi od Alonsa, ali Ferrari je uradio ono sto bi svaki tim uradio na njihovom mjestu.

Uostalom svako ko je pratio utrku mogao je cuti razgovor izmedju Masse i njegovog inzenjera koji mu je u 38.krugu rekao da se previse priblizio Alonsu.
Mogli su iz Ferrarija da se odluce da taguju Webbera. Kad vec ne moze Alonso, da na njega ide Massa, pa ako prodje- prodje, a ako ne uspe - dobro staro unutartimsko preticanje.

Ovako su nekada to radili Williamsi (Mansell i Patrese) Senni u McLarenu:

[youtube][/youtube]

oko 32:00 Mansell koji je bezuspesno pokusavao da uhvati Sennu, pusta Patresea napred
oko 42:00 Patrese obilazi Sennu, a kasnije pravi gresku i ispada sa cela trke, koje opet uzima Senna ispred NM
oko 54:00 Mansell pretice Sennu, koji je potrosio gume

Konsultant M.Walkeru tokom ovog prenosa je bio svetski prvak J.Hunt, koji je objasnio celokupnu taktiku Williamsa.

Ali, treba to sve neko sa pitwalla da osmisli, a to Domenicalli izgleda da ne ume.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 okt 2012, 15:53

amerosm je napisao/la:
Mislim da mijesas kruske i jabuke. Niko njih dvojcu ne poredi kada je ova sezona u pitanju, nego ih poredi vezano za VN Juzne Koreje. Telemetrija je pokazala da je Massa na VN Koreje bio dosta brzi od Alonsa, ali Ferrari je uradio ono sto bi svaki tim uradio na njihovom mjestu.

Ne znam je li @Majestic24 nece da shvati,pa namjerno provocira ili? :)

@amerosm
Da,mislio sam na VN Koreje sad,ali i na VN Njemacke prije 2 godine s famoznim "Massa....well,Alonso is faster than you." :D

@neurofunk nikako da dodjes na svoje ;)
MaGiCa je napisao/la:
I ko kaze da je Alonso "maestralno" uzeo podijum :?:
Problem nije u timskoj odluci, problem je u tvojoj kvalifikaciji iste kao "maestralne voznje".
Ono sto radi Vettel u RBu, to bi isto radili i Alonso i Hamilton, a pitanje je da li bi Vettel sa ovakvim Ferrarijem bio u trci za titulu... ;)
rasprava je pocela s tim kako je Vettelova pobjeda "maestralna".
a ne znam ko to moze objektivno reci :?
voditi tokom cijele utrke,pojacavajuci tempo i pod pritiskom,jer znao je Vettel ako pobijedi dolazi na prvo mjesto i onda reci da nije maestralno odvezao utrku,dajte ba :D
#miasanmia

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 16 okt 2012, 17:42

Hülkenberg prema Sauberu

Njemački vozač Nico Hülkenberg od sljedeće sezone bi trebao postati novim članom Saubera. Sve su glasnije priče o njegovom odlasku iz Force Indije, pogotovo iz razloga jer se Sergio Perez priključuje McLarenu, te bi na njegovo mjesto u Sauberu trebao doći upravo Hülkenberg. Predviđa se da će mu partner biti Esteban Gutierrez što bi značilo da je Kamui Kobayashi out.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 17 okt 2012, 01:36

Sretan 33.rođendan Kimiju. Nadam se da će do kraja sezone ostvariti što bolje rezultate. Sretno majstore
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 17 okt 2012, 09:36

Massi produžen ugovor za narednu godinu - službeno. :mrgreen:
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 17 okt 2012, 13:55

Je ludo:

http://www.gp1.hr/novi-ugovor-kimija-raikkonena/" onclick="window.open(this.href);return false;
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 19 okt 2012, 14:36

Krajem rujna ove godine objavljen je kalendar utrka Svjetskog prvenstva u Formuli 1. Na popisu se našlo 20 svjetskih staza, a jedna od njih bila je i ona ulična u New Jerseyu, koja je 16. lipnja 2013. godine trebala po prvi puta ugostiti bolide Formule 1. No, nad održavanje te utrke su se nadvili mnogi upitnici, a prema izjava Bernieja Ecclestonea čini se kako od nje ipak neće biti ništa.

Ulična utrka u New Jerseyu već je dugo san Bernieja Ecclestonea, čelnog čovjeka Formule 1. Američko tržište primamljivo je iz više razloga pa su se tako prema objavljenom rasporedu za 2013. godinu na američkom tlu trebale održati čak dvije utrke. Ona u Austinu u Texasu na stazi koja će svoju premijeru doživjeti 18. studenog ove godine i utrka po ulicama New Jerseya.

Iako je uvrštena u kalendar i iako se na njoj prva utrka trebala održati 16. lipnja 2013. godine, čini se kako staza u New Jerseyu iduće godine neće vidjeti bolide Formule 1.

Već u svibnju ove godine Ecclestone je izrazio sumnje u održavanje utrke jer radovi na stazi i svim popratnim sadržajima nisu krenuli prema planu. Tri mjeseca kasnije došlo je i do smjene na vrhu organizacijskog odbora pa je raskinut i ugovor između dvije strana, a novi nije potpisan pa je Bernieju dosadilo čekati.

"U idućoj godini utrke neće biti. Čak i kada bi organizatori došli s ugovorom koji bi nas zadovoljio, pitanje je bi li mogli sve napraviti u idućih šest mjeseci. Zime su u New Yorku prilično oštre", izjavio je za Eurosport.

Organizatori nisu uspjeli osigurati sve potrebne dozvole na vrijeme, ali najveći problem je novac i nedostatak investitora. "Još uvijek pokušavaju riješiti financijsku strukturu projekta. Kad bi iznenada pronašli investitore, bilo bi sve u redu, ali oni još uvijek traže investitore", izjavio je Ecclestone.

Otkazivanje cijelog projekta se ipak ne očekuje jer bi to bio veliki gubitak i za Formulu 1 i za Ecclestonea. Bio bi to veliki gobitak novca za sve strane pa se može očekivati kako će se ova problematična situacija ipak riješiti, prije ili kasnije. "U posljednje vrijeme nisam bio tamo, ali to je odlična staza. Za nju sam se odlučio prije svega zbog kulise", dodao je Ecclestone.

Postoje određena nagađanja da bi u kalendar za 2013. godinu umjesto utrke u New Jerseyu mogla uskočiti Velika nagrada Meksika, ali to za sada nije službeno potvrđeno.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 okt 2012, 01:58

Ferrari je danas izazvao SKANDAL i mislim da ih FIA zbog ovoga zestoko treba kazniti. Oni su tu radi utrke koja se vozi ovog vikenda, a ne da rijesavaju diplomatska pitanja izmedju Indije i Italije.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 okt 2012, 11:33

vettel -webber-hamilton-button-alonso-massa
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 okt 2012, 11:37

Maestralno odrađena utrka od strane Red Bull-a ... pokazuju zašto su najbolja ekipa u F1 ... a Vettel zašto je šampion !
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 okt 2012, 12:38

Genghis je napisao/la:Maestralno odrađena utrka od strane Red Bull-a ... pokazuju zašto su najbolja ekipa u F1 ... a Vettel zašto je šampion !
Kakva utrka??? Mislis kvalifikacije???

I baba bi sa Lamborghinijem bila najbrza na nasim cestama,al to neznaci da je dobra vozacica

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 okt 2012, 12:52

majestic24 je napisao/la:
Genghis je napisao/la:Maestralno odrađena utrka od strane Red Bull-a ... pokazuju zašto su najbolja ekipa u F1 ... a Vettel zašto je šampion !
Kakva utrka??? Mislis kvalifikacije???

I baba bi sa Lamborghinijem bila najbrza na nasim cestama,al to neznaci da je dobra vozacica
Pa naravno da sam mislio na kvalifikacije ... ali s obzirom da znamo kako Vettel rijetko da ne kažem nikad kiksa kada je vodeći ovo su po meni već upisani bodovi tj. 25 novih, tako da je izvjesno da će dvostruki uskoro postati Trostruki Šampion !
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.