Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
34
49%

Ukupno glasova: 70

DevilS
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la DevilS » 18 okt 2012, 14:47

DANAS PRED SUDOM
Španska policija privela Ballacka, vozio 211 km/h

Španska policija privela je u srijedu navečer nekadašnjeg njemačkog nogometaša Michaela Ballacka (36) zbog jurnjave po autoputu u blizini grada Trujilla. :lol: :?
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 okt 2012, 18:52

Od svih igrača Bayerna aktuelnih, pa recimo i ukupno od svih aktuelnih igrača njemačke reprezentacije, najsigurniji, da će uvijek igrat je Manuel Neuer. Sva polemika ovde , pa i ona koja je pomalo nastala u njemačkim medijima je neutemeljena. Pa zar je moguće da razuman čovjek, bilo koji, koji jako mnogo prati fudbal, može dovodit ovakvog golmana u pitanje (jednog od najboljih na svijetu, ako ne i najboljeg) i to zbog jedne utakmice kvalifikacija, u kojoj je cijela ekipa pokazala totalno atipičan karakter njemačkim ekipama i u zadnjih pola sata zakazala kao što nikad jedna ekipa njemačke reprezentacije nije zakazala. Nije bruka ni za Nijemce izgubit utakmicu i prosut bodove, pogotovo kad je protivnik jači, ali je skoro pa zabranjeno za jednu njemačku ekipu propustit onoliku prednost. Pa Neuera je nesigurnim učinila i ekipa, koja mu je stalno vraćala lopte nazad, koja opšte se nije dobro postavljala i pravila propuste kakve pravi možda samo jedan njemački petoligaš.

Znači sad treba zanemarit što je Neuer bio junak pobjede nad Gladbachom, kada je i u seriji penala skinuo penale i omogućio ulazak u polufinale kupa Njemačke, treba zaboravit da je bio heroj na Santiago Bernabeu gdje je branio sjajno u polufinalu Lige prvaka i doprinijeo ulasku Bayerna u finale, gdje je opet u penalima bio dobar, ali su drugi zakazali i treba smetnut s uma da ove sezone nije napravio ni jednu jedinu grešku u utakmicama za Bayern. I baš sad treba uzet pa polemisat o Manuelu, nakon jedne jedine utakmice u kojoj je bio loš. Manuelu ne treba Bayern-bonus, on će branit, jer je kvalitetan golman. A ja jesam za povratak Adlera u reprezentaciju, ali eventualno kao drugog , trećeg golmana. A sad kako se Adler skroz vratio i oporavio pokazat će se vremenom da je Neuer bolji, mislim da jednostavno ima to nešto što ga čini boljim. Adler je nekako više ko Lehman, a Neuer je nešto poput Kahna, on brani one spektakularne lopte i donosi često prevagu. A i Kahn je u Neuerovim godinama griješio, griješit će još on, ali će naravno puno više imati velikih odbrana. Potencijal je nesporan, a i ne treba Manuel mnogo dokazivat nekima još da je kvalitetan golman, dosta je on toga već pokazao. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 okt 2012, 19:12

@ effe_sa

sve to stoji sto si nabrojao, ali si zaboravio nabrojati kikseve tog istog Neura koje su Bayern protekle sezone kostali dosta bodova. Citajuci razne komentare cak i navijaci Bayerna tvrde da je Adler bolji golman kada je u vrhunskoj formi, a takodjer izjave Köpke-a u Njemackim medijima daju naslutiti zasto je izbor u Martu 2010 pao na Adlera.

Neuer je bolji kada je u pitanju otvaranje igre od strane golmana bez koje se danas ne moze u modernom fudbalu, dok je Adler bolji na liniji i kontorli svog kaznenog prostora.

Adler je jedini koji Neuera moze ugorziti, a njegov kvalitet ce se pokazati u narednim utakmica gdje ce biti pod ogormnom paznjom javnosti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 19 okt 2012, 00:32

amerosm je napisao/la:@ effe_sa

sve to stoji sto si nabrojao, ali si zaboravio nabrojati kikseve tog istog Neura koje su Bayern protekle sezone kostali dosta bodova. Citajuci razne komentare cak i navijaci Bayerna tvrde da je Adler bolji golman kada je u vrhunskoj formi, a takodjer izjave Köpke-a u Njemackim medijima daju naslutiti zasto je izbor u Martu 2010 pao na Adlera.

Neuer je bolji kada je u pitanju otvaranje igre od strane golmana bez koje se danas ne moze u modernom fudbalu, dok je Adler bolji na liniji i kontorli svog kaznenog prostora.

Adler je jedini koji Neuera moze ugorziti, a njegov kvalitet ce se pokazati u narednim utakmica gdje ce biti pod ogormnom paznjom javnosti.
Adler je klasa golman. Ako kažem da je frajer u rangu sa Neuerom ne mogu pogriješiti. Da li je bolji ili ne to u ovom trenutku ne znam. U svakom slučaju je kvalitetan i u rangu je Neuera. To je ta kvaliteta i iskustvo koju ovi mladići: Ter Stegen, Zieler, Baumann, Trapp itd. moraju izbrusiti da bi mogli o njima pričati kao njihovim nasljednicima.

U ovom trenutku Njemačka ima 2 kvalitetna golmana i to je odlična stvar a tko će biti broj 1 to je meni osobno sasvim svejedno jer znam da su ova dvojica klase samo takve. Jbg, onaj koji će biti br. 2 će se ljutit ali to će uvijek biti tako.

Moram opet malo o Lowu jer ne mogu opisati koliko sam razočaran istim. Moram si dati malo oduška jer ga ne mogu više smisliti na klupi. Još povrh svega toga glumi nekog kulturnog momka i šminkera a prvom prilikom ide tražiti blago u nos......... :roll:

Ja sam za opciju da smijene Lowa sa klupe. Ljudi jednostavno još ne shvaćaju kakva je šteta što Njemačka ima trenera koji ne može izvući najviše iz ove ekipe. Ne shvaćaju to mediji ali bitno da oni stavljaju ankete tko bi trebao biti novi broj 1. Sve što imam reći za takvo ponašanje je: veliki nedostatak inteligencije.

Umjesto da MEDIJI smijene Lowa oni se ponašaju preblago. Sad dok trebaju da se okome na trenera onda nemaju damu a dok ne trebaju onda traže iglu u plastu sijena kako bi narušili sjajnu atmosferu u i oko ekipe.

Što se trenera tiče, njegova filozofija je preofanzivna a to nikad nije niti nikad neće osvajati naslove.

Mislim da cijela nogometna javnost Njemačke u nekoj letargiji i nemaju damu oplesti drvlje i kamenje po Lowu već samo nekako stihijski pokušavaju ukazati na neke stvari.

Još jedom ću pohvaliti velikog Olivera Kahna koji je popljuvao Lowa i njegovu filozofiju i to rekao direktno u lice. Kako sam tada bio sretan. Konačno netko da je rekao modnom mačku što ga ide. Da je bar više takvih. Da se dignu i ostale velike ličnosti i da naprave presing na trenera ne bi li ga nekako smijenili.

Ja sam jednostavno jako razočaran trenerom i ne mogu vjerovati da se on nije ništa naučio s vremenom. Pa i mi navijači, obični laici, vidimo što ne valja ali ovaj to izgleda ne želi vidjeti. I svaku utakmicu jedno te isto. Jedno te isto svaku tekmu. Dosta mi je više tog smiješnog trenera. :evil:

Što želim reći jeste slijedeće: pa Elf trenutno ima takve igrače da je to iskreno teško za povjerovati o kakvim se tu talentima i potencijalu radi. Strašan, zastrašujuć potencijal. Njih treba samo pametno postaviti i ima da oderu kožu svim repkama pa čak i Španiji jer upravo Njemci mogu sa lakoćom parirati istima.

No samo im treba trener koji će znati to postaviti. A vjerujte mi, ako dođe na klupu trener koji taktiku ima u malom prstu Njemačka će opet osvajati naslove i tu ubrzo.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 okt 2012, 00:45

@ Stefan Effenberg

odlican post i slazem se u potpunosti s tobom. Ovo je najtalentovanija generacije Njemacke reprezentacije svih vremena i zbog Loew-ove filozofije postoji mogucnost da ista ostane bez trofeja.
Mislim da je DFB napravio veliku gresku sto nakon Italije nije povukao rucnu i trazio nova rijesenja, no sreca u nesreci je ta sto je ova genercaija dosta mlada pa ce njegov nasljednjik imati priliku 2016 uzeti titulu na EP-u.

Mozda bi u DFB-u i istog smijenili, ali na trzistu nema kvalitetnih trenera ukoliko uzmemo cinjenicu da stranac ne dolazi u obzir. Moja prognoza je da ce pocetkom naredne godine biti objavljeno da isti nece produziti svoj ugovor i da ce onda DFB krenuti u potragu za kvalitetnim trenerom.

Pored Kloppa moj favorit je Slomka, ali ce isti po svemu sudeci ostati u Hannoveru ili ce put Minhena.

PS: Ja bih se smio kladiti da je Guardiola trener ove ekipe da bi ista bez problema uzela naslov na EP-u ili SP-u.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 19 okt 2012, 00:45

Stefan Effenberg je napisao/la:

Adler je klasa golman. Ako kažem da je frajer u rangu sa Neuerom ne mogu pogriješiti. Da li je bolji ili ne to u ovom trenutku ne znam. U svakom slučaju je kvalitetan i u rangu je Neuera. To je ta kvaliteta i iskustvo koju ovi mladići: Ter Stegen, Zieler, Baumann, Trapp itd. moraju izbrusiti da bi mogli o njima pričati kao njihovim nasljednicima.

U ovom trenutku Njemačka ima 2 kvalitetna golmana i to je odlična stvar a tko će biti broj 1 to je meni osobno sasvim svejedno jer znam da su ova dvojica klase samo takve. Jbg, onaj koji će biti br. 2 će se ljutit ali to će uvijek biti tako.

Moram opet malo o Lowu jer ne mogu opisati koliko sam razočaran istim. Moram si dati malo oduška jer ga ne mogu više smisliti na klupi. Još povrh svega toga glumi nekog kulturnog momka i šminkera a prvom prilikom ide tražiti blago u nos......... :roll:

Ja sam za opciju da smijene Lowa sa klupe. Ljudi jednostavno još ne shvaćaju kakva je šteta što Njemačka ima trenera koji ne može izvući najviše iz ove ekipe. Ne shvaćaju to mediji ali bitno da oni stavljaju ankete tko bi trebao biti novi broj 1. Sve što imam reći za takvo ponašanje je: veliki nedostatak inteligencije.

Umjesto da MEDIJI smijene Lowa oni se ponašaju preblago. Sad dok trebaju da se okome na trenera onda nemaju damu a dok ne trebaju onda traže iglu u plastu sijena kako bi narušili sjajnu atmosferu u i oko ekipe.

Što se trenera tiče, njegova filozofija je preofanzivna a to nikad nije niti nikad neće osvajati naslove.

Mislim da cijela nogometna javnost Njemačke u nekoj letargiji i nemaju damu oplesti drvlje i kamenje po Lowu već samo nekako stihijski pokušavaju ukazati na neke stvari.

Još jedom ću pohvaliti velikog Olivera Kahna koji je popljuvao Lowa i njegovu filozofiju i to rekao direktno u lice. Kako sam tada bio sretan. Konačno netko da je rekao modnom mačku što ga ide. Da je bar više takvih. Da se dignu i ostale velike ličnosti i da naprave presing na trenera ne bi li ga nekako smijenili.

Ja sam jednostavno jako razočaran trenerom i ne mogu vjerovati da se on nije ništa naučio s vremenom. Pa i mi navijači, obični laici, vidimo što ne valja ali ovaj to izgleda ne želi vidjeti. I svaku utakmicu jedno te isto. Jedno te isto svaku tekmu. Dosta mi je više tog smiješnog trenera. :evil:

Što želim reći jeste slijedeće: pa Elf trenutno ima takve igrače da je to iskreno teško za povjerovati o kakvim se tu talentima i potencijalu radi. Strašan, zastrašujuć potencijal. Njih treba samo pametno postaviti i ima da oderu kožu svim repkama pa čak i Španiji jer upravo Njemci mogu sa lakoćom parirati istima.

No samo im treba trener koji će znati to postaviti. A vjerujte mi, ako dođe na klupu trener koji taktiku ima u malom prstu Njemačka će opet osvajati naslove i tu ubrzo.

Oni prvo trebaju biti jaci od talijana, pa tek onda od Furije.

Jesu sila, al su spanci za klasu bolji ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 19 okt 2012, 12:28

amerosm je napisao/la:@ Stefan Effenberg

odlican post i slazem se u potpunosti s tobom. Ovo je najtalentovanija generacije Njemacke reprezentacije svih vremena i zbog Loew-ove filozofije postoji mogucnost da ista ostane bez trofeja.
Mislim da je DFB napravio veliku gresku sto nakon Italije nije povukao rucnu i trazio nova rijesenja, no sreca u nesreci je ta sto je ova genercaija dosta mlada pa ce njegov nasljednjik imati priliku 2016 uzeti titulu na EP-u.

Mozda bi u DFB-u i istog smijenili, ali na trzistu nema kvalitetnih trenera ukoliko uzmemo cinjenicu da stranac ne dolazi u obzir. Moja prognoza je da ce pocetkom naredne godine biti objavljeno da isti nece produziti svoj ugovor i da ce onda DFB krenuti u potragu za kvalitetnim trenerom.

Pored Kloppa moj favorit je Slomka, ali ce isti po svemu sudeci ostati u Hannoveru ili ce put Minhena.

PS: Ja bih se smio kladiti da je Guardiola trener ove ekipe da bi ista bez problema uzela naslov na EP-u ili SP-u.
Ako će se netko naći i reći da ovo nije najtalentovanija generacija Elfa onda ti isti moraju priznati da je barem jedna od najtalentovanijih. I zbog toga je prava šteta uništavati takav talenat i potencijal.

Iako si već i prije izrazio nezadovoljstvo Low-om, naravno drago mi je da opet ističeš kamo ovo ide jer je stvarno velika šteta uništavati ovu generaciju prepunu potencijala.

Ja ne znam kako Lowa nisu smijenili nakon poraza od Italije jer je već na cijelom Europskom prvenstvu pa i prije toga bilo očito da Low više ne može voditi Elf. Poraz protiv Italije je samo kap koja je prelila čašu. Tako da je ovdje DFB sigurno pogriješio što nije smijenio Joachima Lowa.

Što s tiče novog trenera ni sam nisam siguran tko bi bio pravi. Postoji više kandidata koji mi trenutno padaju na pamet a i ti si sam naveo nekolicinu njih.

Prosto je nevjerovatno što bi Guardiola učinio sa ovom ekipom. Uvjeren sam da bi Elf osvajao trofeje lakoćom da im dođe Guardiola. No pošto je nerealno očekivati stranca onda izbor pada na Njemca. Sad, koji bi bio pravi to stvarno ne znam.

U svakom slučaju mislim da trener mora biti dobar taktičar i znati postaviti igru u određenim utakmicama jer to moderan nogomet traži.

Sad da li je to Klopp, Slomka, Tuchel ili možda opet neko "neiskusan" kao Kahn, Effenberg ili oni koji imaju veliko znanje kao Sammer, Hrubesch.... Ne znam koga bih još u ovom trenutku nabrojao ali sigurno je da ima dobrih trenera koji znaju posao pa makar bili i neiskusni.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 19 okt 2012, 12:38

M4kaveli je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:Što želim reći jeste slijedeće: pa Elf trenutno ima takve igrače da je to iskreno teško za povjerovati o kakvim se tu talentima i potencijalu radi. Strašan, zastrašujuć potencijal. Njih treba samo pametno postaviti i ima da oderu kožu svim repkama pa čak i Španiji jer upravo Njemci mogu sa lakoćom parirati istima.

Oni prvo trebaju biti jaci od talijana, pa tek onda od Furije.

Jesu sila, al su spanci za klasu bolji ..
Jasno da trebaju prvo izbaciti Italiju pa tek onda Furiju.

Jasno da je Španija trenutno bolja. Da li je to za klasu ili nešto manje, veoma diskutabilna stvar.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 okt 2012, 10:41

Za dvije godine Njemci ce pregaziti i Italiju i Spaniju ko njemacki Panzer Poljsku, blitzkriegom. Neustrasiva je to arijevska rasa, nece oni odustati dok ne preuzmu tron.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 20 okt 2012, 17:07

BigBigBang je napisao/la:Za dvije godine Njemci ce pregaziti i Italiju i Spaniju ko njemacki Panzer Poljsku, blitzkriegom. Neustrasiva je to arijevska rasa, nece oni odustati dok ne preuzmu tron.
Mnogo ce jos vode Majnom, Rajnom i ostalim njemackim rijekama proteci dok Njemacka pobjedi Italiju.... a pogotovo Spaniju koja ce dominirati i narednih 10-tak godina...
Mislim strasna je ovo generacija njemackih igraca al' i dalje slabija od Italije i Spanije....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 okt 2012, 18:13

Mnogo vode protoce za jedan dan poenutim rijekama i ja se slazem da ce puno proteci vode do Brazila kada Njemacka blietzkriegom izdominira pomenute reprezentacije.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 20 okt 2012, 19:02

BigBigBang je napisao/la:Mnogo vode protoce za jedan dan poenutim rijekama i ja se slazem da ce puno proteci vode do Brazila kada Njemacka blietzkriegom izdominira pomenute reprezentacije.
Zar nije trebala izdominirati prema najavama i u Poljskoj ove reprezentacije.... I sta bi, ispade kao iz voza, jos dobro i prodje.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 okt 2012, 01:19

ZBOGOM ELF !

U interviju za BILD Löw je najavio razgovore sa DFB-om u skorije vrijeme oko produzenja njegovog ugovora i ko da gledam pokemoni predvodjeni Niersbachom ce na to pristati.

Da je interviju koji ne vrijedi citati, jer zeli prodati mu.da pod bubrege. Covjek nece nikako da shvati da navijaci vise ne uzimaju za ozbiljno pobjede u kvalifikacijama i da zele titulu, aon navodi statistike iz kvalifikacija i prica gluposti. Uz sav respekt prema odredjenim ekipama iz Njemackih grupa vecina bi forumasa imala 10 pobjeda da raspolaze tim sastavom.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 nov 2012, 22:12

Castra bi obavezno trebalo opet zvati u Elf. Opet je u usponu forme i on bi tu bekovsku poziciju na lijevoj strani mogao riješit. Prije je bio u krugu reprezentacije, ali onda je nekako se udaljavao, što zbog povreda, pada forme i slično. Sad je opet sazrijelo vrijeme da ga Low pozove. Ali da li će ga on pozvat, to je druga stvar.....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 nov 2012, 00:31

effe_sa je napisao/la:Castra bi obavezno trebalo opet zvati u Elf. Opet je u usponu forme i on bi tu bekovsku poziciju na lijevoj strani mogao riješit. Prije je bio u krugu reprezentacije, ali onda je nekako se udaljavao, što zbog povreda, pada forme i slično. Sad je opet sazrijelo vrijeme da ga Low pozove. Ali da li će ga on pozvat, to je druga stvar.....
koliko sam upratio castro ove svoje dobre partije pruža u ofanzivi, po krilima odmah iza špica p ne znam koliko bi se isplatilo silovati ga na lijevom beku. mislim da ima boljih rješenja, recimo mali jung na desnog a nek lahm pređe na lijevi bek
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 nov 2012, 00:49

@ effe_sa

mislim takodjer da Castro zasluzuje poziv, ali ne mislim da bi trebao igrati na poziciji lijevog beka, jer bi bila jos veca propuh po toj strani. Castro jednostavno svoje najbolje partije pruza kada igra prema naprijed, ondonso kada zauzima poziciju lijevog ili desnog krila.

@ Pale

Joakim je vec objasnio da nece to raditi sa Lahmom s obzirom da u klubu igra na poziciji desnog beka i da se ne moze za kratko vrijeme adaptirati na novu poziciju - kao da se radi o nekom amateru. :? :?
Slazem se s tobom da bi to bilo najbolje rijesenje, ali eto Joakim misli drugacije.

Ali meni nikako ne ide u glavu da nacija od 80 miliona stanovnika ne moze izbaciti dva vrhunska beka iz omladinskog pogona.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 nov 2012, 01:04

da vidiš zaboravio sam na to, sjećam se da si tu njegovu izjavu prenio bio. koji degen, s tim potezeom bi dosta problema riješio, jer puno je više rješenja na desnoj nego na lijevoj strani (boateng, howedes, jantsckhe, jung,ovaj mali iz hsv-a dikmajer itd)
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 nov 2012, 01:25

Pale_Companion je napisao/la:da vidiš zaboravio sam na to, sjećam se da si tu njegovu izjavu prenio bio. koji degen, s tim potezeom bi dosta problema riješio, jer puno je više rješenja na desnoj nego na lijevoj strani (boateng, howedes, jantsckhe, jung,ovaj mali iz hsv-a dikmajer itd)
Naravno da ima, ali eto veliki Joakim ima neke svoje zamisli. Na lijevom beku ima samo Aogo-a i Schmelzera koji za mene licno nisu reprezentativni kalibar jedne reprezentacije kakva je Njemacka, i ako ce se sada navijaci BVB-a na mene naljutiti.

Velika je steta sto Alaba nije Nijemac, on bi ovoj reprezentaciji legao kao budali samar.

Jos jedna varijanta koja mi pada napamet je ta da Badstuber igra lijevog beka, a da stoperski par cine Hummles i Höwedes.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 06 nov 2012, 11:55

amerosm je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:da vidiš zaboravio sam na to, sjećam se da si tu njegovu izjavu prenio bio. koji degen, s tim potezeom bi dosta problema riješio, jer puno je više rješenja na desnoj nego na lijevoj strani (boateng, howedes, jantsckhe, jung,ovaj mali iz hsv-a dikmajer itd)
Naravno da ima, ali eto veliki Joakim ima neke svoje zamisli. Na lijevom beku ima samo Aogo-a i Schmelzera koji za mene licno nisu reprezentativni kalibar jedne reprezentacije kakva je Njemacka, i ako ce se sada navijaci BVB-a na mene naljutiti.

Sta se ima iko ljutiti, svako ko je relan ce ti reci da taj do prije mjesec dana nije znao centrirati u 16 kako treba. Zadnjih tekmi se malo ko popravlja, valjda ne izlazi iz one neke skupe masine za trening sto je BVB kupio :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 nov 2012, 18:21

Stefan Effenberg je napisao/la:

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []