Španska policija privela Ballacka, vozio 211 km/h
Španska policija privela je u srijedu navečer nekadašnjeg njemačkog nogometaša Michaela Ballacka (36) zbog jurnjave po autoputu u blizini grada Trujilla.
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Adler je klasa golman. Ako kažem da je frajer u rangu sa Neuerom ne mogu pogriješiti. Da li je bolji ili ne to u ovom trenutku ne znam. U svakom slučaju je kvalitetan i u rangu je Neuera. To je ta kvaliteta i iskustvo koju ovi mladići: Ter Stegen, Zieler, Baumann, Trapp itd. moraju izbrusiti da bi mogli o njima pričati kao njihovim nasljednicima.amerosm je napisao/la:@ effe_sa
sve to stoji sto si nabrojao, ali si zaboravio nabrojati kikseve tog istog Neura koje su Bayern protekle sezone kostali dosta bodova. Citajuci razne komentare cak i navijaci Bayerna tvrde da je Adler bolji golman kada je u vrhunskoj formi, a takodjer izjave Köpke-a u Njemackim medijima daju naslutiti zasto je izbor u Martu 2010 pao na Adlera.
Neuer je bolji kada je u pitanju otvaranje igre od strane golmana bez koje se danas ne moze u modernom fudbalu, dok je Adler bolji na liniji i kontorli svog kaznenog prostora.
Adler je jedini koji Neuera moze ugorziti, a njegov kvalitet ce se pokazati u narednim utakmica gdje ce biti pod ogormnom paznjom javnosti.
Stefan Effenberg je napisao/la:Adler je klasa golman. Ako kažem da je frajer u rangu sa Neuerom ne mogu pogriješiti. Da li je bolji ili ne to u ovom trenutku ne znam. U svakom slučaju je kvalitetan i u rangu je Neuera. To je ta kvaliteta i iskustvo koju ovi mladići: Ter Stegen, Zieler, Baumann, Trapp itd. moraju izbrusiti da bi mogli o njima pričati kao njihovim nasljednicima.amerosm je napisao/la:@ effe_sa
sve to stoji sto si nabrojao, ali si zaboravio nabrojati kikseve tog istog Neura koje su Bayern protekle sezone kostali dosta bodova. Citajuci razne komentare cak i navijaci Bayerna tvrde da je Adler bolji golman kada je u vrhunskoj formi, a takodjer izjave Köpke-a u Njemackim medijima daju naslutiti zasto je izbor u Martu 2010 pao na Adlera.
Neuer je bolji kada je u pitanju otvaranje igre od strane golmana bez koje se danas ne moze u modernom fudbalu, dok je Adler bolji na liniji i kontorli svog kaznenog prostora.
Adler je jedini koji Neuera moze ugorziti, a njegov kvalitet ce se pokazati u narednim utakmica gdje ce biti pod ogormnom paznjom javnosti.
U ovom trenutku Njemačka ima 2 kvalitetna golmana i to je odlična stvar a tko će biti broj 1 to je meni osobno sasvim svejedno jer znam da su ova dvojica klase samo takve. Jbg, onaj koji će biti br. 2 će se ljutit ali to će uvijek biti tako.
Moram opet malo o Lowu jer ne mogu opisati koliko sam razočaran istim. Moram si dati malo oduška jer ga ne mogu više smisliti na klupi. Još povrh svega toga glumi nekog kulturnog momka i šminkera a prvom prilikom ide tražiti blago u nos.........![]()
Ja sam za opciju da smijene Lowa sa klupe. Ljudi jednostavno još ne shvaćaju kakva je šteta što Njemačka ima trenera koji ne može izvući najviše iz ove ekipe. Ne shvaćaju to mediji ali bitno da oni stavljaju ankete tko bi trebao biti novi broj 1. Sve što imam reći za takvo ponašanje je: veliki nedostatak inteligencije.
Umjesto da MEDIJI smijene Lowa oni se ponašaju preblago. Sad dok trebaju da se okome na trenera onda nemaju damu a dok ne trebaju onda traže iglu u plastu sijena kako bi narušili sjajnu atmosferu u i oko ekipe.
Što se trenera tiče, njegova filozofija je preofanzivna a to nikad nije niti nikad neće osvajati naslove.
Mislim da cijela nogometna javnost Njemačke u nekoj letargiji i nemaju damu oplesti drvlje i kamenje po Lowu već samo nekako stihijski pokušavaju ukazati na neke stvari.
Još jedom ću pohvaliti velikog Olivera Kahna koji je popljuvao Lowa i njegovu filozofiju i to rekao direktno u lice. Kako sam tada bio sretan. Konačno netko da je rekao modnom mačku što ga ide. Da je bar više takvih. Da se dignu i ostale velike ličnosti i da naprave presing na trenera ne bi li ga nekako smijenili.
Ja sam jednostavno jako razočaran trenerom i ne mogu vjerovati da se on nije ništa naučio s vremenom. Pa i mi navijači, obični laici, vidimo što ne valja ali ovaj to izgleda ne želi vidjeti. I svaku utakmicu jedno te isto. Jedno te isto svaku tekmu. Dosta mi je više tog smiješnog trenera.![]()
Što želim reći jeste slijedeće: pa Elf trenutno ima takve igrače da je to iskreno teško za povjerovati o kakvim se tu talentima i potencijalu radi. Strašan, zastrašujuć potencijal. Njih treba samo pametno postaviti i ima da oderu kožu svim repkama pa čak i Španiji jer upravo Njemci mogu sa lakoćom parirati istima.
No samo im treba trener koji će znati to postaviti. A vjerujte mi, ako dođe na klupu trener koji taktiku ima u malom prstu Njemačka će opet osvajati naslove i tu ubrzo.
Ako će se netko naći i reći da ovo nije najtalentovanija generacija Elfa onda ti isti moraju priznati da je barem jedna od najtalentovanijih. I zbog toga je prava šteta uništavati takav talenat i potencijal.amerosm je napisao/la:@ Stefan Effenberg
odlican post i slazem se u potpunosti s tobom. Ovo je najtalentovanija generacije Njemacke reprezentacije svih vremena i zbog Loew-ove filozofije postoji mogucnost da ista ostane bez trofeja.
Mislim da je DFB napravio veliku gresku sto nakon Italije nije povukao rucnu i trazio nova rijesenja, no sreca u nesreci je ta sto je ova genercaija dosta mlada pa ce njegov nasljednjik imati priliku 2016 uzeti titulu na EP-u.
Mozda bi u DFB-u i istog smijenili, ali na trzistu nema kvalitetnih trenera ukoliko uzmemo cinjenicu da stranac ne dolazi u obzir. Moja prognoza je da ce pocetkom naredne godine biti objavljeno da isti nece produziti svoj ugovor i da ce onda DFB krenuti u potragu za kvalitetnim trenerom.
Pored Kloppa moj favorit je Slomka, ali ce isti po svemu sudeci ostati u Hannoveru ili ce put Minhena.
PS: Ja bih se smio kladiti da je Guardiola trener ove ekipe da bi ista bez problema uzela naslov na EP-u ili SP-u.
Jasno da trebaju prvo izbaciti Italiju pa tek onda Furiju.M4kaveli je napisao/la:Stefan Effenberg je napisao/la:Što želim reći jeste slijedeće: pa Elf trenutno ima takve igrače da je to iskreno teško za povjerovati o kakvim se tu talentima i potencijalu radi. Strašan, zastrašujuć potencijal. Njih treba samo pametno postaviti i ima da oderu kožu svim repkama pa čak i Španiji jer upravo Njemci mogu sa lakoćom parirati istima.
Oni prvo trebaju biti jaci od talijana, pa tek onda od Furije.
Jesu sila, al su spanci za klasu bolji ..
Mnogo ce jos vode Majnom, Rajnom i ostalim njemackim rijekama proteci dok Njemacka pobjedi Italiju.... a pogotovo Spaniju koja ce dominirati i narednih 10-tak godina...BigBigBang je napisao/la:Za dvije godine Njemci ce pregaziti i Italiju i Spaniju ko njemacki Panzer Poljsku, blitzkriegom. Neustrasiva je to arijevska rasa, nece oni odustati dok ne preuzmu tron.
Zar nije trebala izdominirati prema najavama i u Poljskoj ove reprezentacije.... I sta bi, ispade kao iz voza, jos dobro i prodje.....BigBigBang je napisao/la:Mnogo vode protoce za jedan dan poenutim rijekama i ja se slazem da ce puno proteci vode do Brazila kada Njemacka blietzkriegom izdominira pomenute reprezentacije.
koliko sam upratio castro ove svoje dobre partije pruža u ofanzivi, po krilima odmah iza špica p ne znam koliko bi se isplatilo silovati ga na lijevom beku. mislim da ima boljih rješenja, recimo mali jung na desnog a nek lahm pređe na lijevi bekeffe_sa je napisao/la:Castra bi obavezno trebalo opet zvati u Elf. Opet je u usponu forme i on bi tu bekovsku poziciju na lijevoj strani mogao riješit. Prije je bio u krugu reprezentacije, ali onda je nekako se udaljavao, što zbog povreda, pada forme i slično. Sad je opet sazrijelo vrijeme da ga Low pozove. Ali da li će ga on pozvat, to je druga stvar.....
Naravno da ima, ali eto veliki Joakim ima neke svoje zamisli. Na lijevom beku ima samo Aogo-a i Schmelzera koji za mene licno nisu reprezentativni kalibar jedne reprezentacije kakva je Njemacka, i ako ce se sada navijaci BVB-a na mene naljutiti.Pale_Companion je napisao/la:da vidiš zaboravio sam na to, sjećam se da si tu njegovu izjavu prenio bio. koji degen, s tim potezeom bi dosta problema riješio, jer puno je više rješenja na desnoj nego na lijevoj strani (boateng, howedes, jantsckhe, jung,ovaj mali iz hsv-a dikmajer itd)
amerosm je napisao/la:Naravno da ima, ali eto veliki Joakim ima neke svoje zamisli. Na lijevom beku ima samo Aogo-a i Schmelzera koji za mene licno nisu reprezentativni kalibar jedne reprezentacije kakva je Njemacka, i ako ce se sada navijaci BVB-a na mene naljutiti.Pale_Companion je napisao/la:da vidiš zaboravio sam na to, sjećam se da si tu njegovu izjavu prenio bio. koji degen, s tim potezeom bi dosta problema riješio, jer puno je više rješenja na desnoj nego na lijevoj strani (boateng, howedes, jantsckhe, jung,ovaj mali iz hsv-a dikmajer itd)
Stefan Effenberg je napisao/la:Adler je klasa golman. Ako kažem da je frajer u rangu sa Neuerom ne mogu pogriješiti. Da li je bolji ili ne to u ovom trenutku ne znam. U svakom slučaju je kvalitetan i u rangu je Neuera. To je ta kvaliteta i iskustvo koju ovi mladići: Ter Stegen, Zieler, Baumann, Trapp itd. moraju izbrusiti da bi mogli o njima pričati kao njihovim nasljednicima.amerosm je napisao/la:@ effe_sa
U ovom trenutku Njemačka ima 2 kvalitetna golmana i to je odlična stvar a tko će biti broj 1 to je meni osobno sasvim svejedno jer znam da su ova dvojica klase samo takve. Jbg, onaj koji će biti br. 2 će se ljutit ali to će uvijek biti tako.
Moram opet malo o Lowu jer ne mogu opisati koliko sam razočaran istim. Moram si dati malo oduška jer ga ne mogu više smisliti na klupi. Još povrh svega toga glumi nekog kulturnog momka i šminkera a prvom prilikom ide tražiti blago u nos.........![]()
Ja sam za opciju da smijene Lowa sa klupe. Ljudi jednostavno još ne shvaćaju kakva je šteta što Njemačka ima trenera koji ne može izvući najviše iz ove ekipe. Ne shvaćaju to mediji ali bitno da oni stavljaju ankete tko bi trebao biti novi broj 1. Sve što imam reći za takvo ponašanje je: veliki nedostatak inteligencije.
Umjesto da MEDIJI smijene Lowa oni se ponašaju preblago. Sad dok trebaju da se okome na trenera onda nemaju damu a dok ne trebaju onda traže iglu u plastu sijena kako bi narušili sjajnu atmosferu u i oko ekipe.
Što se trenera tiče, njegova filozofija je preofanzivna a to nikad nije niti nikad neće osvajati naslove.
Mislim da cijela nogometna javnost Njemačke u nekoj letargiji i nemaju damu oplesti drvlje i kamenje po Lowu već samo nekako stihijski pokušavaju ukazati na neke stvari.
Još jedom ću pohvaliti velikog Olivera Kahna koji je popljuvao Lowa i njegovu filozofiju i to rekao direktno u lice. Kako sam tada bio sretan. Konačno netko da je rekao modnom mačku što ga ide. Da je bar više takvih. Da se dignu i ostale velike ličnosti i da naprave presing na trenera ne bi li ga nekako smijenili.
Ja sam jednostavno jako razočaran trenerom i ne mogu vjerovati da se on nije ništa naučio s vremenom. Pa i mi navijači, obični laici, vidimo što ne valja ali ovaj to izgleda ne želi vidjeti. I svaku utakmicu jedno te isto. Jedno te isto svaku tekmu. Dosta mi je više tog smiješnog trenera.![]()
Što želim reći jeste slijedeće: pa Elf trenutno ima takve igrače da je to iskreno teško za povjerovati o kakvim se tu talentima i potencijalu radi. Strašan, zastrašujuć potencijal. Njih treba samo pametno postaviti i ima da oderu kožu svim repkama pa čak i Španiji jer upravo Njemci mogu sa lakoćom parirati istima.
No samo im treba trener koji će znati to postaviti. A vjerujte mi, ako dođe na klupu trener koji taktiku ima u malom prstu Njemačka će opet osvajati naslove i tu ubrzo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.