BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Klopp
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Klopp » 20 okt 2012, 14:27

Danas bez Schmelzera, Gundogana, Gotzea i Kube. Bice nemoguce zamijeniti ovu cetvorku. Perisic i Grosskreutz ne mogu ni upola nadomjestiti ove standardne, a o Loweu da ne pricamo. Ako napravimo jednu smislenu akciju bice dobro.

Da se ja pitam ubacio bih Schiebera od prve minute na desetku, desno Reus a lijevo Kevin da ovom malom pomaze. Bojim se kako ce to izgledati protiv Farfana, jednog od brzih i robusnijih igraca lige a Lowea samo sto vjetar ne ponese onako sitnog i mrsavog. Schieber je jak, trebalo bi nam malo jacih igaraca, jer u Schalkeu ima dosta fizicki jakih igraca. Reus, Perisic i Kevin je premakana trojka, ne mogu se oni gurati sa Jonesom i ostalim mesarima. Schieber ima bombu i trebalo bi biti prilike da koji put oproba udarac.

Edit:

Evo sastava:
Weidenfeller
Piszczek-Hummels-Subotic-Großkreutz
Bender-Kehl
Reus-Leitner-Perisic
Lewandowski

Zanimljivo zanimljivo :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 okt 2012, 15:00

Klopp je napisao/la:
Evo sastava:
Weidenfeller
Bender-Kehl
Reus-Leitner-Perisic
Lewandowski

Šta je ovo jbt.? KG igra lijevog beka? :roll:
Poginut' će čovjek na terenu. Možda nam on bude rješenje na toj poziciji u budućnosti. :lol: 8-)

Nije loš sastav. Fino je to Kloppić smislio. :o
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 20 okt 2012, 15:03

Semir bvb je napisao/la:
Klopp je napisao/la:
Evo sastava:
Weidenfeller
Bender-Kehl
Reus-Leitner-Perisic
Lewandowski

Šta je ovo jbt.? KG igra lijevog beka? :roll:
Poginut' će čovjek na terenu. Možda nam on bude rješenje na toj poziciji u budućnosti. :lol: 8-)

Nije loš sastav. Fino je to Kloppić smislio. :o
Bolje Kevin nego Lowe. Ovaj Lowe nije ni za druge lige, presitan je, Farfan bi ga obrukao u svakom napadu.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 okt 2012, 15:24

slika
Der Mann für die entscheidenden Tore.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 20 okt 2012, 15:51

0:1 afelaj

Sent from my PMP5197DULTRA using Tapatalk 2
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 okt 2012, 15:52

Katastrofalnih 20 minuta. Kojeg klinca Klopp majmunise s trojicom pozadi. Bender igra treceg stopera, ne mozemo prenijeti yebenu loptu na njihovu polovinu. Presing ne postoji, ovo je zalosno. :evil:

Edit: Definitivno najgore poluvrijeme otkako je Klopp u Dortmundu, i to izricito njegovom krivicom. Kakvo nepotrebno majmusinaje s formacijom i tumbanjem igraca. Muka je ovo gledati. Igraci se ponasaju ko pickice na terenu, nikakvog zara i borbenosti. :evil: Perisic je prestatican igrac, treba ga maknuti s krila.

Izbaciti Kehla, a uvesti Kircha i gurnuti ga na beka, a Bendu vratiti u sredinu. Schieber IN, KG raus. Perisa je ocajan, ali uvijek moze zabiti gol ni iz cega i treba ga ostaviti.
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 20 okt 2012, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 okt 2012, 16:24

Hare_BvB je napisao/la:Katastrofalnih 20 minuta. Kojeg klinca Klopp majmunise s trojicom pozadi. Bender igra treceg stopera, ne mozemo prenijeti yebenu loptu na njihovu polovinu. Presing ne postoji, ovo je zalosno. :evil:

Ovo je najgora Kloppova postavka otkad je clan Borusije...3 stopera protiv Schalkea,pa sta onda ocekivati u srijedu protiv Reala :oops:

Sad Pisczek igra lijevo a Bender desnog beka...umjesto da nam je jedna strana losa,sad su obje.

Naravno Schalke je jedinu priliku iskoristo...s druge strane Lewat ne prima loptu koja bi mu donijela situaciju 1 na 1 sa golmanom...al' ne daj Boze da mi zabijemo iz neke prve prilike ili cak polu-prilike.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 okt 2012, 16:29

Tanko skroz. Nema presinga, nema prodora po stranama. Nema ništa. Ne zna se ko šta igra. Jedina šansa je ona kad Lewatina ne uštopa loptu kad je bio sam pred golmanom. :twisted: :oops:

Pod hitno mora mijenjat'. Ovo dosad je amaterski i od strane trenera, a i igrača.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 okt 2012, 16:33

@SGfantom

Ziv bio, ako ces takve stvari pisati po forumu, bolje da ne pises uopste. ;)

0-2, prelijepa kontra. Gotovo je ovo. Hummels ponovo isapda amaterski zbog svoje mekanosti. :roll:

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 20 okt 2012, 17:11

e ako ih ti voliš to je tvoj problem,ali dok je subote u ekipi nikad borussia neće bar ove godine biti sigurna kad neko krene u napad protiv nje i samim tim mogu pisati ono što hoću - valjda je to ta demokratija ;) i da hajde da ja napišem kakvu "bombu" pa ni pola jada,nego sam rekao sve kako jeste,i da toliko volim borussia-u (a možda više neg svi vi zajedno) da previše lično prihvatam njihove rezultate 8-) 8-) 8-) 8-)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 okt 2012, 17:33

Lose da losije ne moze biti. U toku cijelih 90 minuta dobrog pritiska nisu napravili sto djeluje izuzetno zabrinjavajuce. Mozemo se vaditi na silne izostanke, ali odigrati ovako jadno u derbiju je neoprostivo. :!:

Predstoji nam teska borba za pozicije koje vode u CL.

@SGfantom

Ruzno je procitati kako zelis da igrac ekipe za koju navijas slomi nogu. Zadrzi to za tebe. Svako se iznervira, ali nekim stvarima jednostavno nije mjesto na jednom javnom mjestu (forumu). Uzdravlje. :)

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 20 okt 2012, 17:39

Jbg glavni krivac je Klopp. Protiv Citija je pogodio sa 4-3-3, danas je promasio sa 3-5-2. Prvo poluvrijeme nije ni na sta licilo, bez ijedne akcije. Svi nekud trce a nigdje ih kod lopte, tacno se vidi da niko ne zna gdje treba da stoji. Poslije drugog gola prelazimo na standardnu formaciju i odmah se malo popravljamo ali opet je to jalovo. Bez Gotzea i Gundogana ova ekipa ne moze odigrati smislenu akciju. Jer to su jedini igraci koji igraju mozgom i znaju dati pas koji ce izbaciti pola tima. I jos jednom se potvrdilo da mi nemamo klupe. Prvi tim imamo super jak, ali evo sta se desi kad neko otpadne. Perisic i Kevin su za ekipe koje se bore za opstanak a ne za prvaka. Nemamo zamjene ni za bekove, ni za napadaca. Klupa nam je duga ali bez kvaliteta.

Valjda ce Gundogan, Gotze i Schmelzer biti spremni za Real a to ce onda biti sasvim druga prica.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 okt 2012, 17:45

Hare_BvB je napisao/la:Predstoji nam teska borba za pozicije koje vode u CL.
Ma uhvatit ce Dortmund LP bez vecih problema. Bilo bi dobro ako bi zavrsili kao drugi. Vjerujem da hoce.

Kada su vec sa upropastili prvenstvo, valjalo bi da prodju grupnu fazu u LP. Ekipa se treba naviknuti na natjecanje u dva jaka takmicenja. Vidi se da za tako nesto jos uvijek nisu spremni. Al' polako, to tako ocigledno mora...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 20 okt 2012, 17:53

@hare-nije to nikakav problem sve što si reko stoji,znam da su mi emocije prevelike a i jezik brži-al reci mi da li tebe iko od prijatelja koji su fanovi rumenih bombarduje porukama i ruga ti se a ti vidiš glavnog krivca u osobi koja je kljućna za poraz :twisted: onda ga ne možeš još više :!: :!: :!:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 okt 2012, 17:59

Ako nista bolje je i ovako izgubiti sa nekim pokusajima napadanja, nego da smo do kraja odigrali ko kakve mindje ko u prvom poluvremenu :oops:

Dobro je i to sto nam se poklopise ostali rezultati, pa smo ostali 4...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 okt 2012, 18:03

Klopp je napisao/la:Jbg glavni krivac je Klopp.

+1
Nadam se da ce napokon i preuzeti dio odgovornosti...

Vidjet cemo kako dalje...ako ne izgubimo od Reala sve cu im oprostiti,u suprotnom mogli bi uci u nesto burnije vode.

Vjerujem da ipak nece biti problema oko treceg mjesta i direktnog plasmana u LP,jednostavno dosta smo kvalitetniji od Hannovera,Frankfurta ili koga vec drugo.

Schalke je danas pokazao dosta stvari koje nama fale da bi napravili taj korak dalje u LP...pametnija,iskusnija i pozitivno prljavija ekipa...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 okt 2012, 18:09

Samo mi jedna stvar nije jasna, zasto Dortmund nije kupio jednog dobrog golmana tokom ovog prelaznog roka, pa barem odlicnih golmana u Bundesligi ne nedostaje. Mislim da je ovo jedan od nekoliko problema Dortmunda koji se lako moze rijesiti, jedino je negativna stvar to sto se za rijesenje ovog problema mora cekati do zimskog prelaznog roka.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 20 okt 2012, 18:10

Lagano je bit general poslije bitke 8-) ali se ni ja ne mogu oteti dojmu da je sve bilo krivo !
Mnogo bolje bi izgledalo bez Kehl-a sa Leitnerom i Benderom na sesticama...
Groskrojc je dobro odigrao na beku...ako nista barem je zatvorio

Naprijed je morao izaci mozda sa Shieberom u vrhu iza njega Lewat ( kad vec nemamo igrace koji znaju stat na loptu, Lewa bi bio idealno rjesenje jos je i znao odigrat solidno iza napadaca )

Reus lijevo, i desno baciti ili Perisu ili Bitencourta ( mada je zelen koliko sam ja danas mogao da vidi, i dosta slab u duelu )....

Dobro smo prosli kako smo igrali....
Schalke vise nego zasluzeno dobio !

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 20 okt 2012, 18:35

ljudi al đaba nam i sve i moguće pobjede nad bayernom kad su nas dobili štrumfovi,ja bi se sad ispiso iz BL za ovu godinu

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 20 okt 2012, 19:26

Moram priznati da sam razočaran nakon današnje utakmice, i to ne rezultatom (izgubiti se uvijek može), već pristupom i igrom koja je bila očajna. Treba prvo reći da smo bez Kube i Goetzea, koji su nam trenutno 2 najbolja igrača, daleko slabija momčad. Međutim, to ne može biti opravdanje za ono što se danas gledalo. Kloppo je sjebao sa postavom, a očito da ni glave nisu bile čiste (Real). Nadam se da će Schmelle, Goetze i Gundo biti spremni za Real, jer bez njih nas čeka katastrofa. Bajdvej naklon forumskom Kloppu na predviđanju onoga što bi se danas moglo desiti.

Bojim se da će ove sezone rezultat u BL opako patiti zbog CL. Vjerovatno je u glavama igrača podsvjesno CL ove sezone daleko ispred BL, što je i razumljivo pošto su BL već dvaput osvajali. Samo da ne sjebu totalno u BL, pa ne ulove ni kvalifikacije za CL dogodine.

Što se tiče igračkih prezentacija ove sezone, samo bih Kubi, Goetzeu i Romanu dao maksimalnu ocjenu. Hummels je neobjašnjivo pao u formi, a to u kombinaciji sa njegovom finoćom u igranju obrane trenutno ne izgleda dobro. Mislim da bi mu neko trebao reći da slobodno nekad može napraviti neki grublji faul ili dobiti karton. Subotića smo očito precijenili, jer on već drugu sezonu ne pokazuje neki napredak. Piszczek je ok, ali u usporedbi sa prošlom sezonom kada je bio briljantan ovo nekako djeluje skromno. Gundo je nestabilan u formi, Bender nekako rezerviran, Kehl, Schmelle i Kevin limitirani i realno ne očekuje čovjek previše od njih. Periša cvili po našim medijima kako ne dobiva šansu, a onda kad je dobije odigra kriminalno. Njemu bi očito dobro došlo malo više samokritičnosti i samosvjesnosti. Reus ima dobru statistiku, ali osobno očekujem od njega više. Lewandowski me pomalo sve više uvjerava da smo ga trebali prodati već ovo ljeto. Navodno je MUFC za njega davao 30-ak milja i neprihvaćanje te ponude mi sada djeluje kao veliki kiks. Ovako ćemo ga izgubiti za duplo manje, a Džeku više nećemo moći dovesti pošto opet trpa za Šity. Inače, nisam ni Bošnjak ni Bosanac, ali Džekson mi je bio prvi pick za zamjeniti Lewu. Iz današnje perspektive mi djeluje kao nemoguća misija njegov dolazak, ali uzdam se u Mancinijevu "stručnost" i forsiranje Balotellija. :)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.