Moram priznati da sam razočaran nakon današnje utakmice, i to ne rezultatom (izgubiti se uvijek može), već pristupom i igrom koja je bila očajna. Treba prvo reći da smo bez Kube i Goetzea, koji su nam trenutno 2 najbolja igrača, daleko slabija momčad. Međutim, to ne može biti opravdanje za ono što se danas gledalo. Kloppo je sjebao sa postavom, a očito da ni glave nisu bile čiste (Real). Nadam se da će Schmelle, Goetze i Gundo biti spremni za Real, jer bez njih nas čeka katastrofa. Bajdvej naklon forumskom Kloppu na predviđanju onoga što bi se danas moglo desiti.
Bojim se da će ove sezone rezultat u BL opako patiti zbog CL. Vjerovatno je u glavama igrača podsvjesno CL ove sezone daleko ispred BL, što je i razumljivo pošto su BL već dvaput osvajali. Samo da ne sjebu totalno u BL, pa ne ulove ni kvalifikacije za CL dogodine.
Što se tiče igračkih prezentacija ove sezone, samo bih Kubi, Goetzeu i Romanu dao maksimalnu ocjenu. Hummels je neobjašnjivo pao u formi, a to u kombinaciji sa njegovom finoćom u igranju obrane trenutno ne izgleda dobro. Mislim da bi mu neko trebao reći da slobodno nekad može napraviti neki grublji faul ili dobiti karton. Subotića smo očito precijenili, jer on već drugu sezonu ne pokazuje neki napredak. Piszczek je ok, ali u usporedbi sa prošlom sezonom kada je bio briljantan ovo nekako djeluje skromno. Gundo je nestabilan u formi, Bender nekako rezerviran, Kehl, Schmelle i Kevin limitirani i realno ne očekuje čovjek previše od njih. Periša cvili po našim medijima kako ne dobiva šansu, a onda kad je dobije odigra kriminalno. Njemu bi očito dobro došlo malo više samokritičnosti i samosvjesnosti. Reus ima dobru statistiku, ali osobno očekujem od njega više. Lewandowski me pomalo sve više uvjerava da smo ga trebali prodati već ovo ljeto. Navodno je MUFC za njega davao 30-ak milja i neprihvaćanje te ponude mi sada djeluje kao veliki kiks. Ovako ćemo ga izgubiti za duplo manje, a Džeku više nećemo moći dovesti pošto opet trpa za Šity. Inače, nisam ni Bošnjak ni Bosanac, ali Džekson mi je bio prvi pick za zamjeniti Lewu. Iz današnje perspektive mi djeluje kao nemoguća misija njegov dolazak, ali uzdam se u Mancinijevu "stručnost" i forsiranje Balotellija.

"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"