Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la harishp » 23 okt 2012, 17:02

:lol:Jucer: pozivajte igrace izgubit cemo ih,bem ti selektore,savez,upravu vodovoda.
Danas: nemojte pozivati,rano je,sta vam je,izgubit cemo ih bem ti selektore, savez itd.
Cirkus Colorado :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 23 okt 2012, 17:16

Sta ako ga Stimac pozove za A-tim Hrvatske, a mi bi ga za U21? Koga bi izabrao?

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 23 okt 2012, 17:21

Kada pojedine komentare čitam, stvarno se zapitam koliko čovjek treba biti bukva da tako bukvalno shvata neke stvari. Niko ne kaže da ne treba pozivati nabrojane igrače, stvar je da se pojedini igrači zovu, čitaj Halilović, a nisu uopšte riješene peripetije u vezi njegovog nastupa za našu reprezentaciju. Ako je neko toliko glup, da ne može skontati kakvi su problemi u pitanju u vezi Alena, onda je svako objašnjenje suvišno. Sada lafo ''bravo Vlado, nek' si ga pozv'o'' a kada mali ne dođe, onda će biti ''ko ga j...'' i upropastiti i ono malo šansi da dijete možda u budućnosti i zaigra za A tim. Ovako mi ovo liči samo na farsu u stilu ''eto mi smo ga zvali''.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 okt 2012, 17:31

voltron30 je napisao/la:Kada pojedine komentare čitam, stvarno se zapitam koliko čovjek treba biti bukva da tako bukvalno shvata neke stvari. Niko ne kaže da ne treba pozivati nabrojane igrače, stvar je da se pojedini igrači zovu, čitaj Halilović, a nisu uopšte riješene peripetije u vezi njegovog nastupa za našu reprezentaciju. Ako je neko toliko glup, da ne može skontati kakvi su problemi u pitanju u vezi Alena, onda je svako objašnjenje suvišno. Sada lafo ''bravo Vlado, nek' si ga pozv'o'' a kada mali ne dođe, onda će biti ''ko ga j...'' i upropastiti i ono malo šansi da dijete možda u budućnosti i zaigra za A tim. Ovako mi ovo liči samo na farsu u stilu ''eto mi smo ga zvali''.
Upravo tako, ali pojedini su ili limitirani ili glume da su limitirani da bi situacija odgovarala njihovim ciljevima.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 23 okt 2012, 17:47

haha sta sam naso od raje iz BigSoccer-a

slika

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 23 okt 2012, 17:51

Cartman je napisao/la:Ako je Susic rekao da nema pasos, onda naravno da nema. Nije Pape lud. Vidim da sve vise portala jednostavna izmislja intervjue. Strasno na sta je spalo novinarstvo u BiH.
Novinarstvo je na niske grane palo,pogotovo net novinarstvo jer svatko moze napraviti portal i plasirati informacije o reprezentaciji,igracima itd.
Imas portala na kojima je pravopis Boze sacuvaj :lol:
Zato bi netko,kao npr.ss.ba ili neka tv kuca (Face TV npr) trebali uraditi neki intervju sa Hajrovicem i Susicem da se zna na cemu je bh raja :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 23 okt 2012, 19:22

voltron30 je napisao/la:Kada pojedine komentare čitam, stvarno se zapitam koliko čovjek treba biti bukva da tako bukvalno shvata neke stvari. Niko ne kaže da ne treba pozivati nabrojane igrače, stvar je da se pojedini igrači zovu, čitaj Halilović, a nisu uopšte riješene peripetije u vezi njegovog nastupa za našu reprezentaciju. Ako je neko toliko glup, da ne može skontati kakvi su problemi u pitanju u vezi Alena, onda je svako objašnjenje suvišno. Sada lafo ''bravo Vlado, nek' si ga pozv'o'' a kada mali ne dođe, onda će biti ''ko ga j...'' i upropastiti i ono malo šansi da dijete možda u budućnosti i zaigra za A tim. Ovako mi ovo liči samo na farsu u stilu ''eto mi smo ga zvali''.
S obzirom da sam napisao kako je dobar potez da se mali pozove u mladu repku, shvaticu tvoj post kao repliku, i naravno uvredu kojom se aludira na to da sam neka bukva.
Ne vidim smisao vrijedjanja, ali vjerovatno se tako privlaci paznja na post onih koji nisu u stanju to napraviti na drugi nacin.
Mislio sam napisati neke jake argumente zasto je ovo dobar potez, ali cu to preskociti ovaj put..

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 okt 2012, 19:33

voltron30 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Vidim ti si velemajstor,strucnjak nad strucnjacima,Murinjo si za Jagodica.Nek ga je pozvao,i nek mu Mamic kaze ne smijes se odazvati,nema veze.Nek vidi da smo zainteresovani za njega.Nije bitan odgovor,nego poziv.Zbog poziva ce znat da uvijek ima mjesto kod nas i da ga nismo predali Hrvatskoj.Do sada je bio samo mladi Hrvatski reprezentativac koji ima bosanske korjene,sada ce biti mladi igrac koji ima poziv iz dvije reprezentacije.Ogromna je razlika.Razmisli malo izvan 'kutije'.
Gdje se ja to miješam u struku??? Il' si polupismen ili imaš disleksiju, pa ne znaš razumjeti ono što pročitaš. Veliš nek' vide da smo zainteresovani za njega. :D Hajd' dobro, ne bi oni inače znali to, ipak mu je tata iz BiH i odigrao je tek poneku utakmicu za BH tim, ne upada nimalo u oči. :D To što ti nabrajaš šta će on biti ako dobije poziv ima vrijednost kao i korišteni toalet papir, znači ništa, nula! Mali će igrati za onu reprezentaciju gdje ga srce bude vuklo, a ovim preuranjenim pozivanjem se ne dobija ama baš ništa, osim medijske hajke, koja izaziva kontraefekat.

Prico si da Jagodic nema pojma(u tom smislu),a govoris kao da si bolji od njega.Nema veze, s tobom se ne da raspravljat jer si ocito ogranicen sa razmisljanjem.
Nad tobom sunce najljepše sja

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 okt 2012, 19:35

Principatus je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Ja mislim da je ogromna greska, jer ako se ne pojavi (a moze imat milion razloga za to), vec smo nayebali i mogao bi ga nas savez otpisat. Umjesto da se priceka konacna odluka momka. I sam Halilovic je rekao da ce cekat godinu dana da odluci, a mi ga forsiramo.
Kao sto sam pisao na drugoj temi: Ovi iz saveza su bili u direktnom kontaktu sa Halilovicem, mi nemamo uopste pojma sta je tu receno ili dogovoreno, ne vjerujem da bi nasi isli sad na to da nesto preforsiraju.
Bravo! Upravo ono sto drugi ne kontaju.Misle da je sve sto procitaju i cuju na jadnim medijima u BiH sve sto se dogadja oko Halilovica.

Jos nesto,to ako se ne odazove znaci da nikad nece igrati za BiH? Odkud vam to? Ako hoce da igra za nas,ali malo kasnije,objasnit ce to PRIVATNO ljudima u savezu,tj. da mu i kasnije upute poziv.Sigurno mu nece razlog da ne igra za Bosnu biti to sto ga je sad Jagodic pozvao!!!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 23 okt 2012, 19:51

velez_mostar je napisao/la:
S obzirom da sam napisao kako je dobar potez da se mali pozove u mladu repku, shvaticu tvoj post kao repliku, i naravno uvredu kojom se aludira na to da sam neka bukva.
Ne vidim smisao vrijedjanja, ali vjerovatno se tako privlaci paznja na post onih koji nisu u stanju to napraviti na drugi nacin.
Mislio sam napisati neke jake argumente zasto je ovo dobar potez, ali cu to preskociti ovaj put..
Ako se smatraš uvrijeđenim zbog mog posta, ja ti se ovom prilikom izvinjavam. Ali post se nije odnosio direktno na tebe. Nego neki ljudi kao kritikuju što se mi kao ''bunimo'' što se sada zove ovaj ili onaj. Ja samo govorim da mi je ovakav poziv jako amaterski urađen i mogu se kladiti da će Halilović ovaj poziv hladno odbiti. Kao što sam ranije pisao, neke se stvari ne rade ovako javno, jer na hrvatskim portalima se već digla gungula oko ovog poziva, pa onda možeš samo misliti kako će biti u domu Halilovićevih kada novinari počnu zvati. Bezveze se djetetu stvara pritisak, a fino je još prije mjesec dana objasnio da nije još odlučio za koju će reprezentaciju igrati jer je još prerano.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 okt 2012, 20:00

voltron30 je napisao/la:Bezveze se djetetu stvara pritisak, a fino je još prije mjesec dana objasnio da nije još odlučio za koju će reprezentaciju igrati jer je još prerano.
Da objavio je, da se jos nije odlucio. Objavio u novinama. Sta je receno pri sastancima Pirica sa njegovom familijom i tako dalje, o tome nemamo pojma, ali ovi koji su donijeli odluku imaju vise informacija, jer su bili sa njim u direktnom kontaktu. Dakle za ocekivati je, da su imali opravadan razlog, da se odluce za ovaj korak. Rezultat cemo vidjeti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 23 okt 2012, 20:01

voltron30 je napisao/la:Bezveze se djetetu stvara pritisak, a fino je još prije mjesec dana objasnio da nije još odlučio za koju će reprezentaciju igrati jer je još prerano.
Da objavio je, da se jos nije odlucio. Objavio u novinama. Sta je receno pri sastancima Pirica sa njegovom familijom i tako dalje, o tome nemamo pojma, ali ovi koji su donijeli odluku imaju vise informacija, jer su bili sa njim u direktnom kontaktu. Dakle za ocekivati je, da su imali opravadan razlog, da se odluce za ovaj korak. Rezultat cemo vidjeti.
Što znači da ćemo krivca za eventualnu situaciju u kojoj se Halilović neće pojaviti na okupljanu tražiti u "našim" redovima.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 okt 2012, 20:02

Dzaba pises,neki su ograniceni.I zasto mislite da nece igrati za nas samo zbog ovog poziva?

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 23 okt 2012, 20:02

Niko sretniji od mene da se nešto iz brda valja. Ali...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 okt 2012, 20:05

Takodje je tada rekao da je htio igrati za BiH ali da je poziv iz Hrvatske reprezentacije (U-17) prije stigao. Evo sad smo ipak na ovom nivou (U-21) bili brzi od susjeda ;)
Nadam se ipak da je @Princi u pravu, da je ovaj poziv upucen nakon razgovora sa Alenom i njegovom familijom a ne "iz vedra neba" jer tada bi napravio vise stete nego koristi.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 okt 2012, 20:08

Dylan Dog je napisao/la: Što znači da ćemo krivca za eventualnu situaciju u kojoj se Halilović neće pojaviti na okupljanu tražiti u "našim" redovima.
Ah cuj, svako ce traziti krivca gdje bude zelio da ga nadje. Na kraju krajeva moramo imati malo povjerenja u ove ljude, niko ne kaze da su carobnjaci, ali vide se promjene i to valja pohvaliti. Nismo vise onako letargicni, radi se vise. Valjda je i ovo pravi korak, ne mora znaciti da ce uroditi plodom, ali se bar pokusalo, ne ovisi bas sve o nasem savezu i Halilovici moraju donijeti odluku. Mislim da je ovo ok.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 23 okt 2012, 20:08

REAL MADRID poslao je u Maksimir zahtjev kojim se od Dinama traži da dopusti 16-godišnjem veznjaku Alenu Halilovića trenirati na Santiago Bernabeu.

Spominje se kako je transfer vrlo blizu realizacije te kako se njegova vrijednost penje i do vrtoglavih deset milijuna eura.

Prisjetimo se, još nakon njegovog debija u dresu Modrih pojavio se interes velikih europskih klubova, među kojima su se najčešće spominjali United i City.

Ne čudi stoga što kraljevski klub želi držati novog maksimirskog wonderkida na oku dok ne potpiše ugovor s Madriđanima.

Možda u ovom grmu leži zec. ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 okt 2012, 20:10

Isto tako moze biti i prekasno,jer u slucaju poziva od strane Stimca u 99% proces rijesen na nas ustrb.
Ovako samim cinom poziva u mladu repku BIH mjenja sportsko drzavljanstvo,zaigra koji minut i prica zavrsena.
Mamicu nece ni pasti na pamet da ga kaznjava jer nije budala da syebe desetak a mozda vise miliona eura.
Bit ce zanimljivije u vezi Kolasinca.Kao sto neko rece indenticna situacija kao sa Besicem,samo sto ovaj ni sekunde nije oklijevao.
Repka koja razguzi Grcku i kuci i na strani,kao i sa Njemackom igra bare-bare i uvalja im cvrku na svom terenu,sigurno da je za respekta.Tako da poziv Jagodica moze biti plus i samo pokazati pravu sliku ove dvojice potencionalni igraca.Pjanic nije imao pasos,ali je bio uz mladu repku BIH prvih dana poslije kontakta.Znaci zelja i volja.
Uostalom da bi jedan igrac zaigrao,potrebno je pored papirologije i da ga pozoves.
Jer koliko moze biti rano,toliko i kasno u slucaju poziva od strane drugih selektora.
Selektori i ljudi iz saveza se pitaju i odgovaraju u vezi toga kao i sami igraci,a ne forumasi,novinari ili javnost.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 23 okt 2012, 21:25

Selektor mlade selekcije spremio je poziv i za Seada Kolašinca, dok nije optimista za nastupe braće Hajrović za našu selekciju.

''Braća Hajrović već su kandidati za A tim Švicarske, nisam ubijeđen u promjenu njihovog sportskog državljanstva. S Kolašincem je stvar drugačija, on će kao i Halilović dobiti poziv za susret s Poljskom i njegovim dolaskom dobili bismo veliku sigurnost u zadnjoj liniji. Kolašinac je lijepa budućnost bh. fudbala'', kazao je Jagodić.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 23 okt 2012, 21:35

Trebli bi se ovi iz komiteta ukljuciti malo vise u borbu za nase igrace iz inostranstva. Bicakcic (Braunschweig), I.Hajrovic (Grashopers) i Hadzic (Ried) bi odmah mogli igrati za A repku i pojacali bi konkurenciju (sve pozicije osim ljevog beka bile bi pokrivene sa najmanje dva kvalitetna igraca) a Kolasinac i Halilovic bi mogli igrati u maldoj za pocetak.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 9 gostiju.