svaka im čast, nije mala stvar vodit' meč ozbiljnijeg europskog takmičenjanime_tm87 je napisao/la:Veliko priznanje: Alečković sudi utakmicu Evropske lige PSV-AIK
Emir Alečković, fudbalski sudija iz Bosne i Hercegovine sa FIFA značkom sudit će utakmicu 3. kola Evropske lige u Eindhovenu između domaćeg PSV-a i švedskog AIK-a...
Emir Alečković, fudbalski sudija iz Bosne i Hercegovine sa FIFA značkom sudit će utakmicu 3. kola Evropske lige u Eindhovenu između domaćeg PSV-a i švedskog AIK-a.
Naš sudija je prekomandovan u elitnu grupu sudija iz Evrope i u budućnosti biti među arbitrima koji sude utakmice grupne faze Lige prvaka, Evropa lige, ali i kvalifikacione susrete kvalifikacija seniorskih reprezentacija, a prvi ispit će već imati u četvrtak u Holandiji.
Na meču u Eindhovenu, prvi pomoćnici će mu biti Dalibor Drašković i Hrvoje Turudić, a iza golova će stajati Elmir Pilav i Edin Jakupović, dok je četvrti sudija Senad Ibrišembegović.
Naše sudije, put Holandije krenut će u srijedu, dok se utakmica igra u četvrtak.
Svaka cast za ovu 6orku.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
nime_tm87 je napisao/la:Veliko priznanje: Alečković sudi utakmicu Evropske lige PSV-AIK
Emir Alečković, fudbalski sudija iz Bosne i Hercegovine sa FIFA značkom sudit će utakmicu 3. kola Evropske lige u Eindhovenu između domaćeg PSV-a i švedskog AIK-a...
Emir Alečković, fudbalski sudija iz Bosne i Hercegovine sa FIFA značkom sudit će utakmicu 3. kola Evropske lige u Eindhovenu između domaćeg PSV-a i švedskog AIK-a.
Naš sudija je prekomandovan u elitnu grupu sudija iz Evrope i u budućnosti biti među arbitrima koji sude utakmice grupne faze Lige prvaka, Evropa lige, ali i kvalifikacione susrete kvalifikacija seniorskih reprezentacija, a prvi ispit će već imati u četvrtak u Holandiji.
Na meču u Eindhovenu, prvi pomoćnici će mu biti Dalibor Drašković i Hrvoje Turudić, a iza golova će stajati Elmir Pilav i Edin Jakupović, dok je četvrti sudija Senad Ibrišembegović.
Naše sudije, put Holandije krenut će u srijedu, dok se utakmica igra u četvrtak.
Svaka cast za ovu 6orku.
Svaka im cast
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Svaka čast !
Kladim se da će ova utakmica biti među gledanijim u BiH, jer naravno svi ćemo gledati dal' će ovi ljudi praviti greške.
Želim im da sude dobro, i bez većih grešaka.
Kladim se da će ova utakmica biti među gledanijim u BiH, jer naravno svi ćemo gledati dal' će ovi ljudi praviti greške.
Želim im da sude dobro, i bez većih grešaka.
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
-
AboveTheLaw
- Kontakt:
Napredujemo
Fudbalske sudije iz BiH prvi put na evropskoj klupskoj sceni .
Fudbalske sudije iz BiH prvi put na evropskoj klupskoj sceni .
Četvrtak će biti historijski dan za fudbalske sudije iz Bosne i Hercegovine. Prvi put jednu evropsku utakmicu će suditi kompletna ekipa sudija ove zemlje. Riječ je o utakmici Evropske lige koju će u Eindhovenu odigrati domaći PSV i švedski AIK.
Agencija Anadolija saznaje da će sudijsku petorku iz Bosne i Hercegovine, koja će u četvrtak dijeliti pravdu u meču između PSV-a i AIK-a, predvoditi glavni sudija Emir Alečković, a za njegove pomoćnike određeni su Dalibor Brašković i Hrvoje Turudić. Četvrti sudija je Senad Ibrišimbegović, a pomoćne linijske sudije bit će Elmir Pilav i Edin Jakupović.
Sudije iz BiH složne su u ocjeni da su od Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) dobili veliko povjerenje koje moraju opravdati. UEFA je za kontrolora suđenja, na predstojećoj utakmici između PSV-a i AIK-a, postavila iskusnog posmatrača Mark Bata koji je član Sudijskog odbora UEFA-e.
Glavnom sudiji Emiru Alečkoviću ovo će biti deseti put u 2012. da dijelu pravdu na utakmicama koje se odigravaju pod okriljem UEFA-e i FIFA-e.
U septembru je sudio na utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014.godine između Andore i Mađarske. Pohvale sudijskih eksperata UEFA-e dobio je za suđenje na utakmicama Evropskog prvenstva za kadete, održanog u Sloveniji.
Odluka UEFA-e da odobri bh. sudijama da dijele pravdu na utakmici Evropske lige može biti dobar znak da bi djelioci pravde iz ove zemlje uskoro mogli dobiti povjerenje da sude u nekoj utakmici Lige evropskih prvaka.
Emir Alečković i njegove kolege imat će priliku da poprave ugled bosanskohercegovačkih fudbalskih sudija u Evropi, nakon što je Disciplinska komisija UEFA-e doživotno suspendovala bh. sudiju Novu Panića zbog sumnje da je sudjelovao u namještanju utakmice mladih selekcija Švicarske i Gruzije, koju je vodio u Luganu 18. novembra prošle godine.
- el-fighter
- Kontakt:
Sudac današnje utakmice Emir Aleckovic je dao znak da utakmica na stadionu ''Philips'' može početi.
Emir Aleckovic je dosudio korner za momčad AIK. Izvodi ga Celso Borges pored lijeve korner zastavice.
Pomoćni sudac signalizira da je Tim Matavz u nedozvoljenoj poziciji. Glavni sudac današnje utakmice Emir Aleckovic je to usvojio i svirao zaleđe.
Emir Aleckovic dosuđuje zaleđe. U nedozvoljenoj poziciji nalazi se Kwame Amponsah Karikari."
Puno posla za Aleckovica na ovoj utakmici. Nadam se da ce posao odraditi korektno, te da cemo konacno gledati nase sudije i u Ligi prvaka.
Emir Aleckovic je dosudio korner za momčad AIK. Izvodi ga Celso Borges pored lijeve korner zastavice.
Pomoćni sudac signalizira da je Tim Matavz u nedozvoljenoj poziciji. Glavni sudac današnje utakmice Emir Aleckovic je to usvojio i svirao zaleđe.
Emir Aleckovic dosuđuje zaleđe. U nedozvoljenoj poziciji nalazi se Kwame Amponsah Karikari."
Puno posla za Aleckovica na ovoj utakmici. Nadam se da ce posao odraditi korektno, te da cemo konacno gledati nase sudije i u Ligi prvaka.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Evo maksuz gledam tekmu radi njega, i moram reci za sada odlicno sudi.
- pintol_TM87
- Kontakt:
Emire nedaj se 
Ko su pomocnici? koda sam cuo da je Pilav
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!
Ako iamte link dajte da i ja pogledam naseg sudiju?
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
-
AboveTheLaw
- Kontakt:
..a za njegove pomoćnike određeni su Dalibor Brašković i Hrvoje Turudić. Četvrti sudija je Senad Ibrišimbegović, a pomoćne linijske sudije bit će Elmir Pilav i Edin Jakupović.pintol_TM87 je napisao/la:Emire nedaj se
http://www.thefirstrow.eu/watch/148666/ ... s-aik.html" onclick="window.open(this.href);return false;samocelik je napisao/la:Ako iamte link dajte da i ja pogledam naseg sudiju?
Kraj 1. poluvremena.
Kakve su nam sudije vidim nema kartona i jos uz to najvece iznenadjenje veceri oni sude 
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Ma za nase sudije su UEFA utakmcie mala maca kad si predhodno sudio Premijer ligu BiH te lige entitetkse lige.

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Pa i ne bi bas rekao valja trcat tempo je to u odnosu na nase pasnjake. Oni tamo za jedno poluvrijeme moraju istrcati koliko kod nas za jednu prosjecnu utakmicu.samocelik je napisao/la:Ma za nase sudije su UEFA utakmcie mala maca kad si predhodno sudio Premijer ligu BiH te lige entitetkse lige.![]()
![]()
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
- badblueboylivno
- Kontakt:
Je li ovo bio penal na kraju, jako sumnjivo? Inače dobro odsuđeno, neka samo nastavi. 
Hayley <3
Nisu izašli sa terena u pratnji specijalaca, tako da se može reći da je suđenje bilo vrlo dobro 
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
e da mi je sad naci snimak nadrealista, gdje nele cita vijest o novom fudbalskom pravilu gdje publika ima pravo da svojim metodama ocjeni sudijuDooVe je napisao/la:Nisu izašli sa terena u pratnji specijalaca, tako da se može reći da je suđenje bilo vrlo dobro
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
[youtube][/youtube]jovanmaksimovic je napisao/la:e da mi je sad naci snimak nadrealista, gdje nele cita vijest o novom fudbalskom pravilu gdje publika ima pravo da svojim metodama ocjeni sudijuDooVe je napisao/la:Nisu izašli sa terena u pratnji specijalaca, tako da se može reći da je suđenje bilo vrlo dobro
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
- el-fighter
- Kontakt:
Zna li neko da li se mogu naci ti izvjestaji o sudijama sa utakmica, msm ono da vidimo kako ga je kontrolor ocjenio i to?
Velež do groba života mi moga
Ja sam prijatno iznenadjen kako je Aleckovic "odsvirao" ovaj mec,te kako su Draskovic i Turudic "odmahali".Ocekivao sam dosta vise treme,ali izgleda sudijama sa nasih prostora prijaju velike utakmice,setimo se Mazica i njegovog prvog meca u EL grupnoj fazi kada je svirao Zenit-AEK ili prvi mec u LP izmedju Barce i Spartaka sto mu je dalo vizu da opet sudi mec istog takmicenja izmedju Uniteda i Brage.Tu je i Ivan Bebek,dakle moze se reci da "nase" sudije polako otvaraju vrata velikih utakmica i nadam se da ce se nastaviti trasirati taj put sa njima i nadam se onima koji ce nastaviti isti kada za to dodje vreme.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
posjete katastrofalne,ocajne,ako sad ne napunite kosevo na derbiju onda vam jedino barcelona i torabi mogu napunit tribine
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.