FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Schlager
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Schlager » 15 okt 2009, 14:29

? je napisao/la:Ajde ostavljajte okmentare na temu FK Borac , vidite da ovaj trigger samo provocira i kao što neko napisao napravi pometnju i zbriše ... !!! Od sada samo ga ignorišite kad se nekome obrati nemojte mu odg i to je to ... !!!

Kao što napisaše Travnik -Borac dvica ko Starčvica ... ;)

Aj Borac Aj Banjalučki Borac ... !!!

Izvini,ali ni ovakvi postovi ne doprinose nicemu,na nivou su 11 godisnjaka, i dovesce do osipanja clanova i diskusija na nasoj temi,a taman smo postali jedna od najaktivnijih i usudjujem se reci kvalitetnijih tema....

zamisli u sta bi se tema pretvorila da na tvoje komentare tipa... Travnik -Borac dvica ko Starčvica ... ;)

Aj Borac Aj Banjalučki Borac .. ja pocnem pisati ZGAAAAAAZICEEEEEEMOOOOO TRAAAAAAAAAVNNNNNNNNNNIKKKKK ili JEEEEEEEBAAAAAAAAACEEEEEEEMOOOOOOOOOO SIRRROOOOOOOOKKKKKIIII!!!

Nakon dva dana ne bi nikoga vise bilo na ovoj temi....

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 15 okt 2009, 14:41

Prijedor
[youtube][/youtube]

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 okt 2009, 14:48

Schlager je napisao/la:Posto sam ja jedan od starijih po godinama na ovoj temi,evo ja cu ti odgovoriti na ovo pitanje o Spici,a ovi mladji nek ti odgovaraju na ova tekuca pitanja...Protivnik sam olakog davanja epiteta legenda Borca kao sto ti kazes...Damir Spica po meni ni po cemu nije legenda Borca,bio je jedan od najslabijih a vjerovatno uz Celu i najslabiji igrac u toj ekipi Karalic,Malbasic,Mataja,Bilbija,Lipovac,Spica,Durgutovic,Matejic,Besirevic,Popovic,Lupic....Bio je prilicno netalentovan i jedini kvalitet mu je bio borbenost pa je zato dobio kapitensku traku...svi koji su pratili tu generaciju znaju o cemu pricam...mislim da je bio iz dobrostojece cvjecarske porodice i da je i njegov pokojni otac odigrao veliku ulogu da bi uopste Damir i presao iz Naprijeda u Borac...Ja sam ga gledao sigurno par stotina puta i iz cijele njegove karijere jedino mi je ostalo u sjecanju kako je Pixija odlicno cuvao na finalu kupa i onaj gol u Osijeku kad smo ostali u prvoj ligi zahvaljujuci toj pobjedi...to mu je bio jedan od rijetkih,ako ne i jedini gol u karijeri,bar ja se ne sjecam...

Ukratko,legenda moze biti Abid kovacevic ili neki jos stariji koje ja ne pamtim,a limitiran igrac poput Damira Spice moze biti samo bivsi igrac i kapiten Borca,nikako legenda....
Hvala na djelimičnom odgovoru! Pošteno i korektno, mada odgovor nije adekvatan pitanju, ali nema veze. Možemo malo "polemisati" i o Špici kao igraču (ja sam pitao o njemu u vremenu sadašnjem).

Prihvatam primjedbu da sam 'pretjerao' kad sam za Damira Špicu rekao da je jedna od legendi Borca, mada sam naglasio - mladjih generacija, zato poređenje s Abidom Kovačevićem ne stoji i 'bogohulno' je ;)

Što se tiče Damira i njegovih igračkih kvaliteta jedim dijelom sam saglasan s tvojim mišljenjem. Ali!
Nije Špica bio baš toliko slab igrač, naprotiv, (a ni Ćelo) a kapitenski traku - pa uvijek je neko dobije prema 'nekim' zaslugama. Koliko ja znam, ne tvrdim, sami igrači su ga izabrali za kapitena, a 'legendom' ga čini i sklop okolnosti - njegova fotka s peharom Kupa je obišla cijelu ex-Yugu i dan danas je u nogometnim arhivama. Takodjer, znam da Špica nije bio 'atraktivan' igrač ali je bio tip igrača kojeg svaki trener voli imati u ekipi. Da, Damir je imao i solidnu ino-karijeru u Grčkoj i na Cipru. Mnogi iz njegove generacije, ipak, nisu stigli do 'ino-klubova', ma kakvog oni rejtinga bili.
Iz te trofejne Borčeve generacije meni su se najviše sviđali Suad Beširević-Suljo i Božur Matejić. To je subjetivno mišljenje, jer ne želim ni grama potcijeniti odlične igrače: Milorada Bilbiju, Senada Lupića, Antona-Tonču Jakovljevića (ogromne zasluge što Borac stiže do finala Kupa), Slobodana Karalića (jednog od najboljih Borčevih golmana, ali u toj generaciji je bio više zbog iskustva, iako junak utakmice u BG), Zvonka Lipovca i Stojana Malbašića. Za nijansu slabiji (moje mišljenje) su, ipak, bili svi ostali pa i extra borbeni Amir Durgutović, solidni Nenad Popović i Mario Mataja (mada je meni bio bolji Veselin Kovačević na lijevom beku, (stvar 'ukusa'), kao i Vladica Lemić, pa i vječita rezerva Mile Šijaković.

Poštujem tvoje mišljenje, ali ostajem pri 'napisanom' - Damir Špica sigurno nije bio istinska legenda Borca, ali da je bio dobra, kvalitetan igrač i vođa te Borčeve generacije - jeste.

PS:
Istinske legende Borca, onoliko koliko ja znam (što prema izjavama starijih, što prema onom što i sam pamtim-i ja sam jedan od starijih na ovom forumu :( ), su bili: Tomislav-Tomo Knez, Abid Kovačević, Aleksandar-Aco Mastela, Husnija-Hune Fazlić, Momčilo-Bobi Spasojević, pa i Pašo Bećirbašić, Zvonko Vidačak, Marijan Jantoljak....
Uh, odoh ja predaleko...Svaka generacija, svako 'vrijeme' je imalo svoje vedete, legende i 'legende'. Borac je klub 'star' 83 godine i legendi i vrhunskih igrača je bilo mnogo. A, najteži posao je upravo 'ocjenjivati' ko je bio najbolji....iz više razloga.
Bosno moja poharana....

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 15 okt 2009, 15:01

Trigger,slazem se potpuno sa ovim sto si gore napisao,i vidim da si i ti zivio i odrastao sa tom generacijom kao i ja i da si stvarno volio Borac,ja ga istim zarom volim i danas a za tebe ne znam...one politicke postove juce sam ti pobrisao,i tvoje i ovih sto su ti odgovarali a tako ce biti i ubuduce....

I jos samo da dodam jedan vjerovatno kuriozitet u svjetskim okvirima,cisto radi ovih mladjih da znaju da je i tako nesto bilo moguce u nasem Borcu...Naime ti si pomenuo Pasu Becirbasica pa si me podsjetio na to...Iz iste raje,maltene iz iste ulice(Kul Mahala) su bila tri centarfora Borca u tri razlicite generacije jedan za drugim,Paso Becirbasic,Emir Jusic i Muhamed Ibrahimbegovic Fiser!!!

Kako to sad apstraktno zvuci kad npr jedan Arsenal istrci sa 18 stranaca i 0 engleza ili jedan Inter sa 17 stranaca i jednim italijanom....ejj,iz iste ulice....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 okt 2009, 15:19

Schlager je napisao/la:Trigger,slazem se potpuno sa ovim sto si gore napisao,i vidim da si i ti zivio i odrastao sa tom generacijom kao i ja i da si stvarno volio Borac...one politicke postove juce sam ti pobrisao,i tvoje i ovih sto su ti odgovarali a tako ce biti i ubuduce....

I jos samo da dodam jedan vjerovatno kuriozitet u svjetskim okvirima,cisto radi ovih mladjih da znaju da je i tako nesto bilo moguce u nasem Borcu...Naime ti si pomenuo Pasu Becirbasica pa si me podsjetio na to...Iz iste raje,maltene iz iste ulice(Kul Mahala) su bila tri centarfora Borca u tri razlicite generacije jedan za drugim,Paso Becirbasic,Emir Jusic i Muhamed Ibrahimbegovic Fiser!!!

Kako to sad apstraktno zvuci kad npr jedan Arsenal istrci sa 18 stranaca i 0 engleza ili jedan Inter sa 17 stranaca i jednim italijanom....ejj,iz iste ulice....
Malo si me iznenadio s tim brisanjem 'političkih postova' - nisam, vjeruj, ni primjetio to, ali to je tvoje pravo mada nisu bili 'politički', možda "offtopic", ali politički sigurno ne. Nazalost, sto je kod nas odavno sport ogledalo politike to nije moja krivica i zato u postovima, bez ikakve namjere, bude i 'politike', a pogotovo kad te isprovociraju i svi 'navale' na tebe :shock:

Nisam se zbog ovog javio (nisam ni znao da sam 'brisan'!?) nego zbog male ispravke u tvom navodu - kuriozitetu.
Zaista si u pravu što se tiče Borčevih centarfora iz Kulmahale samo je greška kod Jusića i redoslijeda! Nije Emir nego Omer.
Emir je bio mladji i igrao je prednjeg veznog (s Pašom), a Omer je bio klasični centarfor i sigurno najbolji u Borcu samo što je prerano otišao u tuzlansku Slobodu zajedno sa pok. Mesudom Nalićem.
Ali ono što je Omer znao o fudbalo, rijetko se vidja. Šteta što nije otišao u neki klub "V-4" - o njemu bi se i dan danas pričalo....
A redoslijed po godinama i igranju u Borcu je: Omer jusić, Pašo Bećirbašić (zvani 'Kaluf') pa Muhamed Ibrahimbegović-Fišer.

Pozdrav
Bosno moja poharana....

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 15 okt 2009, 15:36

Bravo...najbolji si poznavalac istorije Borca ovdje,cestitam....

Meni ponekad neki detalj se pomijesa,ali tebi mozak radi kao singerica,kao da je sve to bilo prije 20 dana a ne prije 20 i vise godina....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 okt 2009, 15:54

Mali prilog iz bogate historije FK Borac (za sjećanje, za one koji ne pamte...)
Borčeva dva finala Kupa „Maršala Tita“ u ex-državi

Prvo finale: 1974. godine: Hajduk - Borac = 1:0 (1:0)

Beograd, 29. novembar. Stadion "JNA". Gledalaca: 20.000. Sudija: Miloš Ćajić (Beograd). Strijelac: Mario Boljat u 39. minutu.
HAJDUK:
Mešković - Buljan, Kurtela (Duplančić), Rožić, Boljat – Luketin - Mužinić, Oblak, J.Jerković - Žungul, Šurjak. Trener: Tomislav Ivić
BORAC
M.Jantoljak - M.Vukelja, Z.Vidačak ,M.Brnjac, H.Kušmić – Dž.Kreso - D.Jurković (N.Lazić), D.Marjanović - Z.Smileski, M.Cetina (M.Ivanović), A.Kovačević. Trener: Boris Marović
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Drugo finale: 1988. godine – Borac pobjednik Kupa „Maršala Tita“

Crvena Zvezda - Borac = 0:1

Beograd, 11. maj. Stadion "JNA". Gledalaca: 25.000. Sudija: Blažo Zuber (Bačka Palanka). Strijelac: Senad Lupić u 60. minutu.

BORAC:
S.Karalić – S.Malbašić, M.Bilbija, Z.Lipovac, M.Mataja – D.Špica – A.Durgutović, B.Matejić, N.Popović - (M.Šijaković), S.Beširević, S.Lupić (V.Lemić). Trener: Husnija Fazlić
CRVENA ZVEZDA:
S.Stojanović - Jurić, Radovanović, Krivokapić, Marović - Đurović (Joksimović), D.Stojković, Milojević, Prosinečki - B.Cvetković, Binić. Trener: Velibor Vasović
Bosno moja poharana....

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 15 okt 2009, 15:58

Na ovom drugom sam bio....u utorak navece sam krenuo vozom iz Banjaluke u organizaciji Ferijalnog saveza,sjecam se bio pun voz,a u Beogradu su nam se pridruzili vojnici iz BL koji su tamo sluzili vojsku i ostatak navijaca iz Banjaluke koji su dosli autobusima i autima iz BL....sve u svemu,jedan od najdrazih dana u mom zivotu....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 okt 2009, 15:59

Schlager je napisao/la:Bravo...najbolji si poznavalac istorije Borca ovdje,cestitam....

Meni ponekad neki detalj se pomijesa,ali tebi mozak radi kao singerica,kao da je sve to bilo prije 20 dana a ne prije 20 i vise godina....
Hvala, majstore
Samo da znaš - pored FK Borac poznajem i imam 'dobru' arhivu o većini ex-YU klubova...a i 'memori' mijoš korektno radi :lol:
Ovo nije (samo)reklama nego, istina i ako te bilo šta interesuje iz prohujalih vremena, a ja ti možda mogu tu pomoći - samo se obrati na PP.

Pozdrav
Bosno moja poharana....

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 15 okt 2009, 16:12

Trigger je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la:Napisao si da imas "prag tolerancije" a prije toga naznacio da nisi "poprilicno" vec "samo" tolerantan. O ovom sam ti pisao na PP. Moras malo obratiti paznju na ono sto pises! :mrgreen:

Simpatizer nije napisao da provocira, "bocka" i pise mimo teme. Molio bih te da obratis paznju i na ono sto Simpatizer pise, tj. na smisao napisanog! ;) Ovdje sam "zaduzen" da reagujem kada neko odstupi od teme a ne da stvaram nered. :mrgreen: Trenutno si mi ti "u fokusu", drugi put ce to biti neko drugi. :mrgreen:
Nemoj da si egocentrik, nema to veze sa tvojom licnoscu. :mrgreen:

Takodje, nije moralno da pozivas da te ne "seciraju" a da sam cinis to isto. ;)
Tvoj boravak na ovom dijelu foruma pokazuje da nemas namjeru da pises o sportu i to ce te pratiti u narednom periodu. :mrgreen:

Nazalost, na pogresan nacin si se "predstavio" i sada "nema povratka". :mrgreen:
:D
citat: "Trenutno si mi ti "u fokusu", drugi put ce to biti neko drugi."
Sve si 'rekao', naravno o sebi! Ja sam sva "prepucavanja" s tobom prebacio na PP, ali tebi treba 'javno dokazivanje' i zato: za sve sto si napisao i sto ces ubuduće napisati: No Comment 8-) - Ti si 'glavni'
Nema potrebe da obmanjujes "forumsku javnost". :mrgreen:
Ja sam odgovorio na tvoju prvu pp, ali ti si bio dovoljno bezobrazan pa si dijelove mog odgovora iskoristio da bi nastavio prepucavanje na "javnom" dijelu foruma. To je bilo veoma nisko, ali moram priznati da sam to i ocekivao. ;)
Inace, vidim da ti ne predstavlja nikakav problem da "izvlacis" odredjene recenice iz konteksta. Nije ti prvi put i to sve govori o tebi. ;) :mrgreen:
HAJ FAJV

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 okt 2009, 16:18

Schlager je napisao/la:Na ovom drugom sam bio....u utorak navece sam krenuo vozom iz Banjaluke u organizaciji Ferijalnog saveza,sjecam se bio pun voz,a u Beogradu su nam se pridruzili vojnici iz BL koji su tamo sluzili vojsku i ostatak navijaca iz Banjaluke koji su dosli autobusima i autima iz BL....sve u svemu,jedan od najdrazih dana u mom zivotu....

Eh....
Bio sam i ja na toj tekmi...naravno tamo medju " :) penzionerima"
sjećam se i jednog vrlo ružnog događaja nakon utakmice kad je jedan mladi momak "Vultures" 1/1 izgubio oko!
Bila sačekuša kod Autokomande i tadašnji navijači Zvezde koji su se tad nazivali "Ultraši" (delije je kasnije došlo) napali na grupu Vulturesa i tad je neko ubo u oko Seada-Seju Kapetanovića koji je i pored ogromnog truda ljekara na VMA ipak izgubio oko - oko za svoj Borac!
A murija je taj krkljanac samo 'posmatrala' sa strane...čak su neki pendrecima odvalili po ledjima i glavi momke iz "Vultures-a".

Bio sam i na prvom finalu i to je bila tragedija i brukaaaaa, neviđena!
Borac je bio daleko superiornija ekipa od Hajduka ali je sudija Miloš Ćajić toliko pokrao Borca da se to kasnije uzimalo kao 'sinonim' za sudijske 'kradje - govorilo se: "...ma sudio im ko Ćajić Hajduku protiv Borca..."
Bosno moja poharana....

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 15 okt 2009, 16:25

Da,bio sam i ja u toj grupi koja je napadnuta s ledja na autokomandi,ali to je sve trajalo par sekundi zaletili su se s brda,u naletu koga su stigli udarili iznenada i brzinom munje produzili nizbrdo,tako da pravog fajta nije ni bilo....a za sudjenje,kakvo god da je bilo na tom prvom finalu,ne vjerujem da je bio veci ciganluk nego kada je Blazo Zuber na ovom drugom finalu izmislio penal nad Milojevicem koji ni Dzajic ne bi svirao...ali srecom Pixijeva nonsalantnost i **** smirenost nam je sacuvala pehar i omogucila da napravimo najveci uspjeh u istoriji....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 okt 2009, 16:32

Schlager je napisao/la:Da,bio sam i ja u toj grupi koja je napadnuta s ledja na autokomandi,ali to je sve trajalo par sekundi zaletili su se s brda,u naletu koga su stigli udarili iznenada i brzinom munje produzili nizbrdo,tako da pravog fajta nije ni bilo....a za sudjenje,kakvo god da je bilo na tom prvom finalu,ne vjerujem da je bio veci ciganluk nego kada je Blazo Zuber na ovom drugom finalu izmislio penal nad Milojevicem koji ni Dzajic ne bi svirao...ali srecom Pixijeva nonsalantnost i **** smirenost nam je sacuvala pehar i omogucila da napravimo najveci uspjeh u istoriji....

Joj, bila je neviđena Ćajićeva krađa, vjeruj!

A u Borcu su svi znali da će Blažo Zuber svirati 'nešto' za domaćina i pretpostavljaloi se da će to upravo biti penal i to u nekih 15-20 minuta prije kraja ako bude gusto. Borčevci su bili spremni i na to, a Hune je Kari (bio sam 'živi svjedok') doslovno naredio da ostane 'u mjestu' ako bude penal pucao Piksi...ostalo je historija....
Bosno moja poharana....

Република Српска
Kontakt:

Post Postao/la Република Српска » 15 okt 2009, 18:15

Trigger je napisao/la:
tatamata je napisao/la:Za Brzog i zestokog :D Ma niko ti nece zabraniti niti moze da pises na forumu naravno,ali stalno ides u offtopic!Nisi napisao niti jedan post vezan SAMO za Borac.Isto tako kazes da ne provociras,medjutim ja vidim da provociras samo prikriveno,iliti "pristojno pod.j.ebavas".Reci da nisam u pravu? ;) E sad,sta god ti imas reci za Vulturese/Lesinare lijepo otidji registruj se na njihov forum,pa raspali!Ovdje se pise samo o FK Borac,jer ovo nije navijacki vec sportski forum.I na kraju,vidis li da te i admin upozorio,prema tome razmisli malo.Eto nadam se da ne zamjeras,samo te molim bez offtopica,ako te nesto zanima konkretno u vezi Borca pitaj,sigruno ce se naci neko ko ce ti pristojno odgovoriti.
Tatamata!

Da, Admin je upozorio, ali ne samo mene i ne "pod 1.". Poštujem i priznajem da budem i "offtopic", kao i mnogi drugi.
Tvoje 'dojmove' neću komentarisati - bicu ponovo "offtopic" ;)
A, o Borcu me puno toga zanima, a 'tatamata' bi trebao znati odgovore....
1. Da li je konačno razriješen 'dvojni' status Borca - da li je SFK Borac još aktuelan i sudski registrovan i kakva mu je uloga u funkcionisanju kluba, FK Borac?
2. Zašto je 'otjeran' Vlado Jagodić 'tvorac' ove ekipe (mada smatram da je Stojnić dobar izbor)?
3. Zašto Borac nema klasičnog 'špica' (ne Damira :lol: ), bez obzira na sjajno otvaranje sezone?
4. Da li vi, navijači Borca, istinski vjerujete u 'direktorske kvalitete' M.Ibrahimbegovića-Fišera, ili je isti samo "ikebana"?
5. Zašto tolika dreka na Damira Špicu, jednu od Borčevih legendi mladjih generacija, kad je on (bez obzira i na opravdane kritike) bio jedna od važnih "karika" u stvaranju ove ekipe, koja ima i rezultate i igru za svaku pohvalu?

Za sad 'samo' 5 pitanja, a ima ih još... :o
Tatamata, na tebe je red... ;)

Ljubazan pozdrav 8-)
1.o tome se ni ne prica, zaboravljeno. ma FK je . jel ti smeta malo SKF? mora malo.
2.vlado radi u omladinskoj skoli kao trener, cini mi se kadeta. slazem se da je iznenađujuce smjenjen, ali stojnic je jos bolje rijesenje. iz licnoh iskustva znam ko je on i koliko je covjek posten.
3.ima mazalicu i jos onag (zaboravi mu ime.) bilbija je spic!!! kajkut nije bas klasican, ali jbg. snalazi se dobro.ako treba da rikanovic igra spica, radije bih igrao sa igracem menj nego sa njim u postavi, samo mi je krivo sto je otisao rasovic , a ostalo je ekstra. sad je dosao i peric.
4.valjda samo dosad naucili da ne vjerujemo nikome, a njemu jos manje.
5.kolika mu je ta uloga u stvaranju timu?
? & ?, & $ " ЊЕЕЕЕЕЕ, ЗА ЊУ " СЕ, " &, & & ? ? ?

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 okt 2009, 21:11

? & je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
tatamata je napisao/la:Za Brzog i zestokog :D Ma niko ti nece zabraniti niti moze da pises na forumu naravno,ali stalno ides u offtopic!Nisi napisao niti jedan post vezan SAMO za Borac.Isto tako kazes da ne provociras,medjutim ja vidim da provociras samo prikriveno,iliti "pristojno pod.j.ebavas".Reci da nisam u pravu? ;) E sad,sta god ti imas reci za Vulturese/Lesinare lijepo otidji registruj se na njihov forum,pa raspali!Ovdje se pise samo o FK Borac,jer ovo nije navijacki vec sportski forum.I na kraju,vidis li da te i admin upozorio,prema tome razmisli malo.Eto nadam se da ne zamjeras,samo te molim bez offtopica,ako te nesto zanima konkretno u vezi Borca pitaj,sigruno ce se naci neko ko ce ti pristojno odgovoriti.
Tatamata!

Da, Admin je upozorio, ali ne samo mene i ne "pod 1.". Poštujem i priznajem da budem i "offtopic", kao i mnogi drugi.
Tvoje 'dojmove' neću komentarisati - bicu ponovo "offtopic" ;)
A, o Borcu me puno toga zanima, a 'tatamata' bi trebao znati odgovore....
1. Da li je konačno razriješen 'dvojni' status Borca - da li je SFK Borac još aktuelan i sudski registrovan i kakva mu je uloga u funkcionisanju kluba, FK Borac?
2. Zašto je 'otjeran' Vlado Jagodić 'tvorac' ove ekipe (mada smatram da je Stojnić dobar izbor)?
3. Zašto Borac nema klasičnog 'špica' (ne Damira :lol: ), bez obzira na sjajno otvaranje sezone?
4. Da li vi, navijači Borca, istinski vjerujete u 'direktorske kvalitete' M.Ibrahimbegovića-Fišera, ili je isti samo "ikebana"?
5. Zašto tolika dreka na Damira Špicu, jednu od Borčevih legendi mladjih generacija, kad je on (bez obzira i na opravdane kritike) bio jedna od važnih "karika" u stvaranju ove ekipe, koja ima i rezultate i igru za svaku pohvalu?

Za sad 'samo' 5 pitanja, a ima ih još... :o
Tatamata, na tebe je red... ;)

Ljubazan pozdrav 8-)
1.o tome se ni ne prica, zaboravljeno. ma FK je . jel ti smeta malo SKF? mora malo.
2.vlado radi u omladinskoj skoli kao trener, cini mi se kadeta. slazem se da je iznenađujuce smjenjen, ali stojnic je jos bolje rijesenje. iz licnoh iskustva znam ko je on i koliko je covjek posten.
3.ima mazalicu i jos onag (zaboravi mu ime.) bilbija je spic!!! kajkut nije bas klasican, ali jbg. snalazi se dobro.ako treba da rikanovic igra spica, radije bih igrao sa igracem menj nego sa njim u postavi, samo mi je krivo sto je otisao rasovic , a ostalo je ekstra. sad je dosao i peric.
4.valjda samo dosad naucili da ne vjerujemo nikome, a njemu jos manje.
5.kolika mu je ta uloga u stvaranju timu?
Zahvaljujem se na odgovoru koji je stvarno decidan i pravo stručan. Hvala Ti, ali bi bilo uputnije da nisi ni odgovarao...samo si zalud trošio svoje vrijeme i znanje :) .

Sad ću pokušati da 'analiziram' tvoje odgovore i da u pojedinim pronađem 'šta je pisac htjeo kazati.

1. Ne znam što ti treba provokacija s pitanjem je li mi smeta malo SFK? Zašto bi mi smetalo? Tvrdiš da bi moralo malo da mi smeta, kao da kontaš da ću se 'zapaliti' zbog onog "S" jer bi to kao trebalo značiti 'Srpski' Fudbalski klub Borac!- ako sam u pravu onda ti ne znaš šta znači SFK BORAC!?
Zvanično u sudskom registru "SFK Borac" je skračenica od Sportsko Fudbalsko Preduzeće Borac.
Interesantno je da navodiš da se o SFK i FK Borac ne priča - zaboravljeno! Zanimljiv pristup. Čuj, ne priča se o tom!!!! Tabu tema, znači!
2. Za Jagodića i Stojnića OK, mada ni ti ne znaš odgovor ZAŠTO je smijenjen Vlado Jagodić. Stojnić je 'dijete' Borca, igrao beka, prošao sve selekcije i onda kao igrač ustupljen, zajedno s Tojagićem, BSK-u... Kao trener se dokazan u mladoj bh.reprezentaciji.
3. Odgovaraš mi, navodno, na pitanje o 'špic' igračima, neki si Borčevac, a ne znaš "onom" ni ime!? Pa hajde da ti ja kažem imena: klasični 'špicevi' u FK Borac su ispodprosječni Marko Mazalica i Ognjen Damjanović (došao i z BSK-a), a obojica su rezerve i rijetko ulaze u igru - Mazalica nešto više, Damjanović skoro nikako.
Dejan Rašević (ne Rašović) je odavno otišao iz Borca, a koliko znam i Slaviša Rikanović je otpušten iz Borca već početkom sezone!
Nemanja Bilbija, sin Milorada nekadašnjeg stopera i kapitena Borca, nije klasični 'špic' igrač ako imalo poznaješ fudbal. Nemanja je prednji vezni koji može igrati 'polu-špica' ili tzv "second-striker", ali i krilnog napadača. Saša Kajkut je, kako si uspio zaključiti, takođe prednji vezni, povučeni napadač slično Bilbiji.
Ozren Perić je klasični špic, ali još nije definitivno član Borca, ali nadam se da će biti i da je zdrav, da nije povrijeđen, s obzirom da je (prije nekoliko godina) pokazao veliki potencijal igrajući za mladu "U-21" reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
4. Za Fišera si dovoljno rekao, samo ne reče što ga postaviše za direktora!?
Odgovor na pitanje pod 5. nije odgovor već kontra-pitanje, pa i konstatacija - a meni je dovoljno od tebe i toliko.

U svakom slučaju, zahvaljujem na trudu koji si uložio da mi odgovoriš na pitanja bez obzira što si i sam svjestan koja je suština tvog post-odgovora.

Pozdrav :)
Bosno moja poharana....

Република Српска
Kontakt:

Post Postao/la Република Српска » 15 okt 2009, 21:42

da , zakljucio sam da je srpski, jer je kod tebe sve od kad si se pojavio bilo provokacije. srpski FK je trebalo biti nesto prije mjenjanja imena KK. ali od te price nije bilo nista. vise se to aktueliziralo posle rata, međutim nista.
bile su neke price oko preduzeca, cini mi se je otpalo preduzece. bilo je aktuelno jedno vrijeme i cini mi se da je takav ishod, mada nisam siguran
a ovo mi je najjace za bilbiju. :lol: pa ti covjece si otisao iz BL i prije nego sto se on rodio. :lol: de malo vidi sta je i kako igrao u mlađim kategorijama? ovaj malo period je igrao AML, jer je to bila zamisao trenera i takva taktika.
a sto se tice pravih spiceva, ti si pitao gde su i ja sam rekao da su na klupi.
da jeste rasevic , brzo sam pisao pa nisam ni primjetio grsku, on je otisao prije sezone u leotar. kajkut jeste malo povuceniji, ali koliko je efikasan pokazao je prosle sezone. ipak, sto se tice spiceva... ovako ide odlicno i zasto mjenjati?cemu "pravi" spic? ovako se poklopilo iza ljubojevic i jandra i ekstra.
sto se tice fisera, kako da mi znamo zasto su ga postavili za direktora????
i da, ja nisam borcevac, odnosno borac mi nije prvi klub u srcu.
rekao sam koliko sam znao, jer vidim da niko nije odgovorio na ta tvoja pitanja. pozdrav i tebi iz srpske banja luke :mrgreen:

nek ti odgovore Borčevci

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 okt 2009, 22:11

? & je napisao/la:da , zakljucio sam da je srpski, jer je kod tebe sve od kad si se pojavio bilo provokacije. srpski FK je trebalo biti nesto prije mjenjanja imena KK. ali od te price nije bilo nista. vise se to aktueliziralo posle rata, međutim nista.
bile su neke price oko preduzeca, cini mi se je otpalo preduzece. bilo je aktuelno jedno vrijeme i cini mi se da je takav ishod, mada nisam siguran
a ovo mi je najjace za bilbiju. :lol: pa ti covjece si otisao iz BL i prije nego sto se on rodio. :lol: de malo vidi sta je i kako igrao u mlađim kategorijama? ovaj malo period je igrao AML, jer je to bila zamisao trenera i takva taktika.
da jeste rasevic , brzo sam pisao pa nisam ni primjetio grsku, on je otisao prije sezone u leotar. kajkut jeste malo povuceniji, ali koliko je efikasan pokazao je prosle sezone. ipak, sto se tice spiceva... ovako ide odlicno i zasto mjenjati?cemu "pravi" spic? ovako se poklopilo iza ljubojevic i jandra i ekstra.
rekao sam koliko sam znao, jer vidim da niko nije odgovorio na ta tvoja pitanja. pozdrav i tebi iz srpske banja luke :mrgreen:

nek ti odgovore Borčevci
Ma sjajno!
Vidiš kako znaš biti i iskren i kulturan.
Za Bilbiju...Hm... 'otišao' iz Banja Luke.... zaista vrlo zanimljivi "zaključci i konstatacije"! Šta bi primjera radi zaključio ako ti počnem pisati (naravno preko PP da ne budem brisan zbog "offtopica") recimo o Vojvodini iz Novog Sada, ili Hajduku iz Splita, ili Veležu iz Mostara, ili Barceloni... (sad će 'ispasti' kako sam hvalisavac :mrgreen: ) Zar ne možeš pojmiti da ima osoba koji vole sport, koje interesuje mnogo više i dalje od njihove "avlije-dvorišta", koji imaju i svoje 'hobije' pa i dobre arhivske materijale o više klubova, više sportova... Šta bi bio tvoj vrli "zaključak" da ti napišem o RK Borac ili KK Borac ili BK Slavija, ali takodjer i o KK Bosna, KK Partizan, KK Cibona....
Znaš, ima jedna divna izreka - "Našem čovjeku je najveći problem u životu preći prag vlastite kuće, to je za njega najveća planina... (parafrazirano)!"

Sigruno da si ti u mogućnosti češće gledati i znati više o Bilbiji, ali ja sam ga takodjer gledao na svim dostupnim utakmicama (a to nije baš ni tako mali broj) i vidio sam ono što sam vidio kad je njegova pozicija u pitanju. Uostalom - nije to ni bitno, bitno je da je Nemanja ogroman potencijal i polivalentan igrač a na kojoj će se poziciji 'ustaliti', o tom-potom.

Što se tiče 'špiceva' - da i ovako ide dobro (bez njih) , ali se struka u Borcu zna i osjeti da to prolazi sve teže (dva poraza zaredom!) i zato se i dala u hitnu potragu za pravim, klasičnim - kvalitetnim napadačem? To je činjenica - zašto ubrzane aktivnosti u traženju napadača - prvo Rajović (izmake za 'dlaku'), a sad za Perićem?

Još ti jednom zahvaljujem na odgovorima, kad već niko nije htio, to zaista cijenim, mada ne znam što ti trebaju te 'sitne nacionalne' provokacije!? Ako ti idem na 'živce' zanemari me i svi mirni. U suprotnom hajde da vodimo normalna sportski dijalog pa makar se niučemu ne slagali.

Pozdrav "srpskoj" Banja Luci, jednom od najljepših, ako ne i najljepši, gradova u Bosni i Hercegovini :)
Bosno moja poharana....

бањалука
Kontakt:

Post Postao/la бањалука » 15 okt 2009, 22:20

Zahvaljujem se na odgovoru koji je stvarno decidan i pravo stručan. Hvala Ti, ali bi bilo uputnije da nisi ni odgovarao...samo si zalud trošio svoje vrijeme i znanje :) .

Sad ću pokušati da 'analiziram' tvoje odgovore i da u pojedinim pronađem 'šta je pisac htjeo kazati.

1. Ne znam što ti treba provokacija s pitanjem je li mi smeta malo SFK? Zašto bi mi smetalo? Tvrdiš da bi moralo malo da mi smeta, kao da kontaš da ću se 'zapaliti' zbog onog "S" jer bi to kao trebalo značiti 'Srpski' Fudbalski klub Borac!- ako sam u pravu onda ti ne znaš šta znači SFK BORAC!?
Zvanično u sudskom registru "SFK Borac" je skračenica od Sportsko Fudbalsko Preduzeće Borac.
Interesantno je da navodiš da se o SFK i FK Borac ne priča - zaboravljeno! Zanimljiv pristup. Čuj, ne priča se o tom!!!! Tabu tema, znači!
2. Za Jagodića i Stojnića OK, mada ni ti ne znaš odgovor ZAŠTO je smijenjen Vlado Jagodić. Stojnić je 'dijete' Borca, igrao beka, prošao sve selekcije i onda kao igrač ustupljen, zajedno s Tojagićem, BSK-u... Kao trener se dokazan u mladoj bh.reprezentaciji.
3. Odgovaraš mi, navodno, na pitanje o 'špic' igračima, neki si Borčevac, a ne znaš "onom" ni ime!? Pa hajde da ti ja kažem imena: klasični 'špicevi' u FK Borac su ispodprosječni Marko Mazalica i Ognjen Damjanović (došao i z BSK-a), a obojica su rezerve i rijetko ulaze u igru - Mazalica nešto više, Damjanović skoro nikako.
Dejan Rašević (ne Rašović) je odavno otišao iz Borca, a koliko znam i Slaviša Rikanović je otpušten iz Borca već početkom sezone!
Nemanja Bilbija, sin Milorada nekadašnjeg stopera i kapitena Borca, nije klasični 'špic' igrač ako imalo poznaješ fudbal. Nemanja je prednji vezni koji može igrati 'polu-špica' ili tzv "second-striker", ali i krilnog napadača. Saša Kajkut je, kako si uspio zaključiti, takođe prednji vezni, povučeni napadač slično Bilbiji.
Ozren Perić je klasični špic, ali još nije definitivno član Borca, ali nadam se da će biti i da je zdrav, da nije povrijeđen, s obzirom da je (prije nekoliko godina) pokazao veliki potencijal igrajući za mladu "U-21" reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
4. Za Fišera si dovoljno rekao, samo ne reče što ga postaviše za direktora!?
Odgovor na pitanje pod 5. nije odgovor već kontra-pitanje, pa i konstatacija - a meni je dovoljno od tebe i toliko.

U svakom slučaju, zahvaljujem na trudu koji si uložio da mi odgovoriš na pitanja bez obzira što si i sam svjestan koja je suština tvog post-odgovora.

Pozdrav :)[/quote]

Ako mogu ja da ti odg na ovo o SFK , ako ćeš iskreno i ja sam mislio da prvociraš i da misliš na Srpski Fudbalski klub Borac , i Borac se donedavno zvao SFP Borac (kako si i sam napsiao Sportsko fudbalsko preduzeće Borac ) a ne SKF, što se tiče Bilbije , momak je prednji vezni i napadač , obe pozicije igra dobro , ali je sada klasični napadač ... !!!
I još jedan stvar , vidim da mnogo znaš o Borcu i koliko sam skontao čovek si u srednjim godinama ,čim si bio na finalu 1974,a i koliko sam skontao po postovima do sada izgledasi izbegao iz bl(nažalost).I još jedna stvar po nekim postovima kad si se svadjao sa nama je izgledalo kao da imaš 18 god(bez uvrede ali si ostavljao takav dojam) , ali nema veze ...!!! ;)
...у " ? " " $ " - , $ је & " " " , % & рађају ? .. / "

Република Српска
Kontakt:

Post Postao/la Република Српска » 15 okt 2009, 22:25

Trigger je napisao/la:
? & je napisao/la:da , zakljucio sam da je srpski, jer je kod tebe sve od kad si se pojavio bilo provokacije. srpski FK je trebalo biti nesto prije mjenjanja imena KK. ali od te price nije bilo nista. vise se to aktueliziralo posle rata, međutim nista.

nek ti odgovore Borčevci
Ma sjajno!
Vidiš kako znaš biti i iskren i kulturan.
Za Bilbiju...Hm... 'otišao' iz Banja Luke.... zaista vrlo zanimljivi "zaključci i konstatacije"! Šta bi primjera radi zaključio ako ti počnem pisati (naravno preko PP da ne budem brisan zbog "offtopica") recimo o Vojvodini iz Novog Sada, ili Hajduku iz Splita, ili Veležu iz Mostara, ili Barceloni... (sad će 'ispasti' kako sam hvalisavac :mrgreen: ) Zar ne možeš pojmiti da ima osoba koji vole sport, koje interesuje mnogo više i dalje od njihove "avlije-dvorišta", koji imaju i svoje 'hobije' pa i dobre arhivske materijale o više klubova, više sportova... Šta bi bio tvoj vrli "zaključak" da ti napišem o RK Borac ili KK Borac ili BK Slavija, ali takodjer i o KK Bosna, KK Partizan, KK Cibona....
Znaš, ima jedna divna izreka - "Našem čovjeku je najveći problem u životu preći prag vlastite kuće, to je za njega najveća planina... (parafrazirano)!"

Sigruno da si ti u mogućnosti češće gledati i znati više o Bilbiji, ali ja sam ga takodjer gledao na svim dostupnim utakmicama (a to nije baš ni tako mali broj) i vidio sam ono što sam vidio kad je njegova pozicija u pitanju. Uostalom - nije to ni bitno, bitno je da je Nemanja ogroman potencijal i polivalentan igrač a na kojoj će se poziciji 'ustaliti', o tom-potom.

Što se tiče 'špiceva' - da i ovako ide dobro (bez njih) , ali se struka u Borcu zna i osjeti da to prolazi sve teže (dva poraza zaredom!) i zato se i dala u hitnu potragu za pravim, klasičnim - kvalitetnim napadačem? To je činjenica - zašto ubrzane aktivnosti u traženju napadača - prvo Rajović (izmake za 'dlaku'), a sad za Perićem?

Još ti jednom zahvaljujem na odgovorima, kad već niko nije htio, to zaista cijenim, mada ne znam što ti trebaju te 'sitne nacionalne' provokacije!? Ako ti idem na 'živce' zanemari me i svi mirni. U suprotnom hajde da vodimo normalna sportski dijalog pa makar se niučemu ne slagali.

Pozdrav "srpskoj" Banja Luci, jednom od najljepših, ako ne i najljepši, gradova u Bosni i Hercegovini :)
dobro, nisi otisao. :D al jbg sta je bilo bilo je . izvinjavam se
sta bih rekao na sve to? rekao bih svaka cast i kapa dole. joj joj :lol: :lol: sam sam slican tebi, bavim se slicnom profesijom, ako ne i istom...ma vjeruj da te razumijem. ma uostalom , nemam se ja kome pravdati samo napred i nemoj pretjerivati steti za zdravlje (ozbiljno). vec sam napisao da na osnovi JEDNE utakmice nemozes davati takve zakljucke , ali nikako.
definitivno najljepsem gradu :D . jbg znam da te malo boli, sto BL nije vise jedan od najmultietnickih gradova uopste u sfrj. jbg druga su vremena .relanost je druga, koje se eto nek idan oslikaval iovde po krajiskoj ljepotici
a sto se tice peckanja, jednstavno sam morao malo. vidio sam kako si ti napisao prvi post na temi FK Borac. ne sjecas se svog "peckanja". jbg no hard feelings. vozrdra

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 okt 2009, 22:35

nastavimo privatizirati gradove u BiH i poneko će i otpasti sa foruma.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.