FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- MinjonKocka
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Koliko je ovo samo glupa prica. Treba na ovom popisu stanovnistva uvrstiti opciju klub za koji navijate :S
Cuj ovog prodji sa salom na dan derbija. Prodji ti pasa Kovacicima koji su isto sami centar pa ces vidjet :S
Cuj ovog prodji sa salom na dan derbija. Prodji ti pasa Kovacicima koji su isto sami centar pa ces vidjet :S
Manijače izdrži!
Zolotić Nermin
Zolotić Nermin
čamac je napisao/la:Ma nemoj mi samo ti pričati šta je Stari grad, barem meni čiji gore žive vjekovima i gdje sam odrast'o. Pa ako je igdje bilo fluktacije stanovništva bilo je u Starom Gradu. Nekad je po Vratnika (starih vratničana) navijalo za Želju. Sad kad odem gore, gotovo da ne znam nikog. Stari izumrli, mladi po stanovima, kuće se (babovina) prodavale, nema kome nije itd. Stari Grad, nažalost, više nije mjerilo ničega. Kažem, nažalost.Vamos je napisao/la:Vidi ovih sto pisu bajke i basne(vise ovo drugo).
Vi kada se skupite u Starom Gradu ili centru Sarajeva i krenete u korteu na utakmicu, ja cu sebi sam muda odsjeci.![]()
Uvijek cete biti samo mali klub iz Novog Sarajeva.jer se jako dobro zna sta je zapravo grad Sarajevo, carsija, zidine Staroga Grada, centar prestolnice...a to je bordo u preko 80%
![]()
A sada nastavite hvalospijeve, bajke i basne...Ciao manijaci, Ciao tri boda
bistrik pivara i sve oko stare stanice navijalo za zelju, kuce prodate za masne cifre novopecinim starosjedocima(politicarima,biznismenima)
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
A sta ces, nije doktor naukakralj_je_mrtav je napisao/la:A, koga ili sta on ovdje demantuje. Nekad je lijepo zavrsti i koji razred u skoli.ceze je napisao/la:Evo sa Nihadovog profila (pravi je ovo profil) maloprije :Elegant je napisao/la:
Zelim da izrazim demant i razocarenje, ali i ljutnju, cinjenicom da su se moje pisane rijeci zloupotrijebile i iskoristile u negativnom kontekstu putem odredjenih web portala u nasoj zemlji. Krecem od toga da sam ja navijac Zeljeznicara i kao takav u zaru borbe za pobjedu vatreno navijam za svoj klub. Ne smatram da je lose imati favorita, a i sam sam sportista i ne vrijedaju me kritike protivnickih navijaca, naprotiv, to mi je ponekad i dodatni motiv da radim jos jace. Licno nemam nista protiv Saida Husejinovica, kao ni protiv njegove igre, decko se trudi da napreduje najbolje sto moze i svaka mu cast. Nasa liga je nazalost u losoj situaciji i kada to neko javno kaze, odmah ne valja, a niko od celnih ljudi i organizacija ne pomaze da se stvari poboljsaju. Liga je puna igraca koji imaju perspektivu, talenat i ambicije da napreduju ali je tim momcima jako tesko i prolaze kroz razne prepreke do ostvarenja svojih snova, ali trud se uvijek isplati. Od srca zelim srecu svim klubovima nase nogometne Lige, ali i u drugim sportovima, da uz fair-play sto vise napreduju i predstavljaju nasu domovinu kao kvalitetnu sportsku naciju.
Sportski pozdrav,
Nihad Đedović!
Cijeli tekst mu je doslovno sklepan, gramaticke greske, vidi se da je sam pisao.. bacio teziste na kvantitet a ne kvalitet
Al` vidi se da se potrudio..
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ja mu iskreno zelim da sto prije zavrsi u ligi 13 
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
A koga ovdje interesuje sa ti zelis HusejInovicu.Sarajlijc@ je napisao/la:Ja mu iskreno zelim da sto prije zavrsi u ligi 13
Nije isto zeljeti i srati ako sto si ti meni svojevremeno napisao
I tebi bi bilo drago da propadne jedan od glavnih igraca kosarkaskre reprezentacije, koji je vec sa svoje 22 godine igrao u Barceloni, Rimu, Galatasarayu i Albi, samo zato sto je simptatizer Zeljeznicara ?Sarajlijc@ je napisao/la:Ja mu iskreno zelim da sto prije zavrsi u ligi 13
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Čitav se grad dig'o zbog Saida, a saigrači mu sami kažu da većeg papka odavno nisu vidjeli. Eto pitajte ih, ako meni ne vjerujete. Nažalost, niko mu gore ništa ne može jer počev od trenera pa gotovo cijele ekipe nema nikog "domaćeg" da spusti papka na zemlju. Zato i laprda šta stigne, može mu se. Ne znam za vas, ali znam kako su se kod nas svojevremeno ovakvi papci prevaspitavali jer uvijek ih bilo, ali se znao kućni red.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Volim vazda baratati brojkama... Pa, hajd da Grad Sarajevo (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad) malo recimo podijelim ovako (radi lakše računice a svakako da nije tačno): FK Sarajevo (recimo većinski - Stari Grad, Centar), FK ŽELJEZNIČAR (recimo većinski - Novo Sarajevo, Novi Grad).Sarajevo1946 je napisao/la: Uglavnom ne slažem se, Sarajevo ima više navijača u gradu sigurno. Na prostoru BiH ne znam, ipak ste vi radnički klub, prihvatljiviji širokim narodnim masama, jer nosite ime koje nosite, za razliku od i u većini slučajeva omraženog imena Sarajevo, koji je gradski klub.
Podaci o stanovništvu iz 2010:
42.580 (Stari Grad) + 69.889 (Centar) = 112.469
73.394 (Novo Sarajevo) + 124.742 (Novi Grad) = 198.136
Ima li potrebe uopće dalje računati?
Izabraću proizvoljno neki procenat raje koja prati (domaći) fudbal i koja se stavlja na jednu ili drugu stranu, nek bude 35% (Odakle sam došao do ovog broja: neka polovinu stanovništva čine muškarci, onda recimo broj koji prati fudbal, malo još oduzmu oni koji navijaju za neki drugi klub npr., pa ako se sad na to doda određeni - ne mali - procenat pripadnica ljepšeg (s)pola... Nekako mi se onda ovih 35% učinilo pogodnim.
FK Sarajevo: 112.469 * 35% = 39.364,15 (36.21%)
FK ŽELJEZNIČAR: 198.136 * 35% = 69.347,6 (63.79%)
Brojnost u korist ŽELJE po ovoj računici je za 29.983,45, ili u procentima za 27,58%! Kome nije jasno, fali još nekih 10% da bude duplo više ŽELJINIH!
Sad koliko se ova računica može smatrati ozbiljnom. S obzirom da ŽELJINIH ima i u Starom Gradu i u Centru poprilično, a pitara skoro nikako u Novom Sarajevu
Zaključak:
[youtube][/youtube]
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!
Hahahahahah aferim za ovu analizu.Zel je napisao/la:Volim vazda baratati brojkama... Pa, hajd da Grad Sarajevo (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad) malo recimo podijelim ovako (radi lakše računice a svakako da nije tačno): FK Sarajevo (recimo većinski - Stari Grad, Centar), FK ŽELJEZNIČAR (recimo većinski - Novo Sarajevo, Novi Grad).Sarajevo1946 je napisao/la: Uglavnom ne slažem se, Sarajevo ima više navijača u gradu sigurno. Na prostoru BiH ne znam, ipak ste vi radnički klub, prihvatljiviji širokim narodnim masama, jer nosite ime koje nosite, za razliku od i u većini slučajeva omraženog imena Sarajevo, koji je gradski klub.
Ima li potrebe uopće dalje računati?![]()
Izabraću proizvoljno neki procenat raje koja prati (domaći) fudbal i koja se stavlja na jednu ili drugu stranu, nek bude 35% (Odakle sam došao do ovog broja: neka polovinu stanovništva čine muškarci, onda recimo broj koji prati fudbal, malo još oduzmu oni koji navijaju za neki drugi klub npr., pa ako se sad na to doda određeni - ne mali - procenat pripadnica ljepšeg (s)pola... Nekako mi se onda ovih 35% učinilo pogodnim.), dobija se slijedeće:
Brojnost u korist ŽELJE po ovoj računici je za 29.983,45, ili u procentima za 27,58%! Kome nije jasno, fali još nekih 10% da bude duplo više ŽELJINIH!![]()
Sad koliko se ova računica može smatrati ozbiljnom. S obzirom da ŽELJINIH ima i u Starom Gradu i u Centru poprilično, a pitara skoro nikako u Novom Sarajevu, tu i tamo u Novom Gradu... Ipak se može smatrati "tu i tamo" ozbiljnom. Je li ono neko reče "mali klub iz Novog Sarajeva"...
![]()
Zaključak:
[youtube][/youtube]
Sto se tice Pofalica i momaka koji redovno prate Sarajevo i Zelju tu ti mogu slobodno reci da je u korist Sarajeva i to ogromna vecina..samo tamo kod vaseg Omanica(Orlovacka) ima strumfova ovo ostalo je sve u znaku pofalickih "Desperadosa"..Zel je napisao/la:Volim vazda baratati brojkama... Pa, hajd da Grad Sarajevo (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad) malo recimo podijelim ovako (radi lakše računice a svakako da nije tačno): FK Sarajevo (recimo većinski - Stari Grad, Centar), FK ŽELJEZNIČAR (recimo većinski - Novo Sarajevo, Novi Grad).Sarajevo1946 je napisao/la: Uglavnom ne slažem se, Sarajevo ima više navijača u gradu sigurno. Na prostoru BiH ne znam, ipak ste vi radnički klub, prihvatljiviji širokim narodnim masama, jer nosite ime koje nosite, za razliku od i u većini slučajeva omraženog imena Sarajevo, koji je gradski klub.
Ima li potrebe uopće dalje računati?![]()
Izabraću proizvoljno neki procenat raje koja prati (domaći) fudbal i koja se stavlja na jednu ili drugu stranu, nek bude 35% (Odakle sam došao do ovog broja: neka polovinu stanovništva čine muškarci, onda recimo broj koji prati fudbal, malo još oduzmu oni koji navijaju za neki drugi klub npr., pa ako se sad na to doda određeni - ne mali - procenat pripadnica ljepšeg (s)pola... Nekako mi se onda ovih 35% učinilo pogodnim.), dobija se slijedeće:
Brojnost u korist ŽELJE po ovoj računici je za 29.983,45, ili u procentima za 27,58%! Kome nije jasno, fali još nekih 10% da bude duplo više ŽELJINIH!![]()
Sad koliko se ova računica može smatrati ozbiljnom. S obzirom da ŽELJINIH ima i u Starom Gradu i u Centru poprilično, a pitara skoro nikako u Novom Sarajevu, tu i tamo u Novom Gradu... Ipak se može smatrati "tu i tamo" ozbiljnom. Je li ono neko reče "mali klub iz Novog Sarajeva"...
![]()
Zaključak:
[youtube][/youtube]
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
-
samozeljo1987
- Kontakt:
da nije ovog derbija ,koševo nikad nebi ni napunili , svi odlicno znamo kakve su vam posjete na domacim utakmicama,a o kupu ne treba pričatVamos je napisao/la:Vidi ovih sto pisu bajke i basne(vise ovo drugo).
Vi kada se skupite u Starom Gradu ili centru Sarajeva i krenete u korteu na utakmicu, ja cu sebi sam muda odsjeci.![]()
Uvijek cete biti samo mali klub iz Novog Sarajeva.jer se jako dobro zna sta je zapravo grad Sarajevo, carsija, zidine Staroga Grada, centar prestolnice...a to je bordo u preko 80%
![]()
-
samosarajvo
- Kontakt:
hoces reci da vam je posjeta nesto aman zaman veca? Prosle godine kad ste duplu osvojili PROSJEK vam je bio jako malo veci od našeg
Oni se vec godinama ne takmice u kupu a ti pricas o posjeti u kupu!samozeljo1987 je napisao/la:da nije ovog derbija ,koševo nikad nebi ni napunili , svi odlicno znamo kakve su vam posjete na domacim utakmicama,a o kupu ne treba pričatVamos je napisao/la:Vidi ovih sto pisu bajke i basne(vise ovo drugo).
![]()
PRETJERUJES!
Kakva je situacija na ilidzi I vogosci ? Dole su sandzaklije zar ne? Jesul sandze vise hordasi ili manijaci
Svaki Sandžo kojeg poznajem, a znam ih dosta, je za Želju. Sad da su to neki vele Manijaci nisu, ali za Želju navijaju. E sad je li tako s većinom, ne bi sa sigurnošću tvrdio ali čini mi se da je velika većina za Želju.
Who dares, wins !
Bezvezna priča,majke mi.Mjesto okupljanja Manijaka je bila Grbavica.I normalna stvar je da su večina raje bila u to vrijeme na Grbavici.Ne pije ti vode ova priča.Vamos je napisao/la:
![]()
- bistrikboy
- Kontakt:
@vamos pa lani mi sa Bistrika nas 30-tak se proseta gradom prije nase tekme protiv Veleza nigdje nikog:(čamac je napisao/la:Ma nemoj mi samo ti pričati šta je Stari grad, barem meni čiji gore žive vjekovima i gdje sam odrast'o. Pa ako je igdje bilo fluktacije stanovništva bilo je u Starom Gradu. Nekad je po Vratnika (starih vratničana) navijalo za Želju. Sad kad odem gore, gotovo da ne znam nikog. Stari izumrli, mladi po stanovima, kuće se (babovina) prodavale, nema kome nije itd. Stari Grad, nažalost, više nije mjerilo ničega. Kažem, nažalost.Vamos je napisao/la:Vidi ovih sto pisu bajke i basne(vise ovo drugo).
![]()
camac je 100% u pravu nazalost,SG nije ono sto je bio eto samo kod mene u sokaku od 11 kuca samo u 3 zive starosjedioci ovo ostalo je doslo ili iz Sandzaka ili iz IB,tuga golema.Ista stvar je i u drugim mahalama,dosta se promjenilo nazalost.
Dominacija je vec definitivno tu.Po skolama je jako tesko naci neku osnovnu il' srednju gdje ima vise djece koja navijaju za anam one,nek' im je bog na pomoci.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
A ja kojeg god znam navija za Sarajevo pa ti vidiNeToBoLa je napisao/la:Svaki Sandžo kojeg poznajem, a znam ih dosta, je za Želju. Sad da su to neki vele Manijaci nisu, ali za Želju navijaju. E sad je li tako s većinom, ne bi sa sigurnošću tvrdio ali čini mi se da je velika većina za Želju.
Željeznicar za život cijeli !
- champions1921
Siguran sam da se ove nase rasprave gade navijacima jednog ili drugog kluba koji zive van Sarajeva.. Na derbi dosla grupa Pazaraca na sjever a oni pljuju po sandzaklijama.. Onaj momak sto je odpjevao na derbiju iz Sjenice.. Decko iz S.Mosta odpjevao divove uoci derbija.. A furaju se nekim levatima iz Drezdena
.. Bitno je da se mi bavimo brojanjem krvnih zrnaca.. Ispadamo obicni mahalci..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 06 nov 2012, 08:37, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!
- SarajlijaTM
Ovaj post mi se ucini zanimljivim pa da citiram,a odnosi se na vas 5-6 i jednih i drugih sto se prepucavate oko necega na sto nikad niko nije dao odgovor niti moze pokazati bilo koja statistika.samozeljo1987 je napisao/la:da nije ovog derbija ,koševo nikad nebi ni napunili , svi odlicno znamo kakve su vam posjete na domacim utakmicama,a o kupu ne treba pričatVamos je napisao/la:Vidi ovih sto pisu bajke i basne(vise ovo drugo).
![]()
Prvo ovo za Stari grad,odakle sam i sam,ovdje ima realno vise Pitara,ali takodjer ima jako puno navijaca Želje i uvjek ih je bilo,jer je svijet pomjesan maximalno.
I to za okupljanje u starom gradu,ja npr odavno na tekmu ne idem s korteom,ali nas je prije 5-10 god bila fina ekipica iz starog grada,nas malo starijih doduse,pa se skupimo na sred carsije,pa lagano kroz grad,pa pored robne kuce i velikog parka,pa tu malo navijanja s jedne i s druge strane,pa svak svojim putem. A i vracao sam se istim putem,sto s koseva,sto s grbavice,sto znaci haveru,slobodno sebi odma sjecni damu
A sto se tice broja navijaca,jednog i drugog kluba,ne znam kako je sad niti bilo ko zna,niti moze znati ikako,osim ako na popis ne uvrste i to pitanje
Jedino sto je sigurno da je zalosno da u gradu od skoro milion stanovnika,racunamo li kanton citav i izostavimo li derbije,ni na kosevu ,ni na grbavici posjeta ne prelazi,prosjecno 5000. a to ti ga dodje da 1% sveukupno prati fudbal, a po 0,5% navija za svaki klub ,ŽALOSNO,A VI SE NASLI PREPUCAVATI KOGA IMA VISE,ŠUTITE,ČUT ĆE VAS NEKO SA STRANE,PA ĆE NAM SE SVIMA SMIJATI
P.S.- da ne zaboravim ovo za sandze,istocnjake,zapadnjake i koje sve ne vec,mali je broj familija koje su 10 i vise koljena nastanjene u sarajevu,htjeli mi to priznati ili ne,mi sto smo rodjeni u sarajevu i mi i nasi roditelji,svi mi imamo neke familije van sarajeva ili nas je vecina porjeklom od nekud iz okoline.tako da je prica glupa da ne moze biti gluplja.svi su nekad davno dosli ovdje i ta prica je prculadiju koja nema sta pametno vise da prica