Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Cautinho
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Cautinho » 08 nov 2012, 12:05

Javi Garcia je bio jedan od ključnih igrača Benfice,jednog solidnog kluba u Europi,koji se svrstava u one klubove za klasu slabije od ovih top.Tu vidimo Shatjor,Porto,ta Benfica,Arsenal,Schalke...I on je ekstra igrač,vidjelo se u nekim utakmicama Citiya koliko daje veznom redu,čvrst,dobar u zraku i zna loptu i čuvat i dodat.A Maicon,on je bio klasa za sebe prije nekoliko godina,ali nije toliko nazadovao,ima 30-31 godinu,u kojima igrač može dosta toga ponuditi,ima iskustva i zreo je.Nije odigrao puno utakmica u Citiyu zbog te ozljede,ali čim stekne rutinu,vratit ce se gdje je stao i sigurno bi mogao i u Engleskoj biti medju top 5 desnih bekova.
Keep walking.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 nov 2012, 12:08

Cautinho je napisao/la:Javi Garcia je bio jedan od ključnih igrača Benfice,jednog solidnog kluba u Europi,koji se svrstava u one klubove za klasu slabije od ovih top.Tu vidimo Shatjor,Porto,ta Benfica,Arsenal,Schalke...I on je ekstra igrač,vidjelo se u nekim utakmicama Citiya koliko daje veznom redu,čvrst,dobar u zraku i zna loptu i čuvat i dodat.A Maicon,on je bio klasa za sebe prije nekoliko godina,ali nije toliko nazadovao,ima 30-31 godinu,u kojima igrač može dosta toga ponuditi,ima iskustva i zreo je.Nije odigrao puno utakmica u Citiyu zbog te ozljede,ali čim stekne rutinu,vratit ce se gdje je stao i sigurno bi mogao i u Engleskoj biti medju top 5 desnih bekova.
Jedan od ključnih igrač Benfice da, al' u City-u on ništa posebno nije pokazao, sa tim se moraš složiti.
31 godina za igrača nije puno ako si stoper recimo, al' ako se radi o beku (koji pogotovo u engleskoj mora biti spreman k'o mašina, jer se igra brz nogomet, jak tempo...) je itekako puno.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 08 nov 2012, 12:15

Cautinho je napisao/la:Javi Garcia je bio jedan od ključnih igrača Benfice,jednog solidnog kluba u Europi,koji se svrstava u one klubove za klasu slabije od ovih top.Tu vidimo Shatjor,Porto,ta Benfica,Arsenal,Schalke...I on je ekstra igrač,vidjelo se u nekim utakmicama Citiya koliko daje veznom redu,čvrst,dobar u zraku i zna loptu i čuvat i dodat.A Maicon,on je bio klasa za sebe prije nekoliko godina,ali nije toliko nazadovao,ima 30-31 godinu,u kojima igrač može dosta toga ponuditi,ima iskustva i zreo je.Nije odigrao puno utakmica u Citiyu zbog te ozljede,ali čim stekne rutinu,vratit ce se gdje je stao i sigurno bi mogao i u Engleskoj biti medju top 5 desnih bekova.
Pa i city je klasu slabiji od ovih top,tako da je Garcia extra igrac za city
Rođen s tobom da budem

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 08 nov 2012, 12:19

Po meni je pokazao svoj individualni kvalitet,ali timski kvalitet i shvaćanje igre može pokazati kad dođe neki trener koji će izvući sve od igrača i tako stvoriti još boljeg trenera.To treba ovim igračima Citiya.Njima treba pravi trener,za ovaku ekipu prosječnjaci su ništa.Treba im put,posebno mladim igračima.Tu je Rodwell,Sinclair,mlada nada Citiya Denis Suarez,Nastasic,Guidetti...Kako ce oni napredovati i kako ce se od njih nešto očekivati ako nemaju osobu uza se.Volio bi da Mancini ode svojim putem i da dođe pravi trener.Pa i Mourinho na 1-2 sezone je dovoljno,da počne to nešto i da nekakav dobar trener to nastavi.Od Mancinija su svi digli ruke,pa i navijači,vidjeli smo i na terenu,to i igrači pokazuju,vidjeli smo u medijima gdje ljudi govore kako je rasulo u svlačionici.Obiđite koji forum Citiya,vidjet ćete da nijedan navijač nema veliku potporu i podršku prema njemu,nitko mu nevjeruje,i sve manje je onih koji misle da on može City odvesti na veliku scenu.
Keep walking.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 08 nov 2012, 12:21

Faraon iz Visokog je napisao/la:
Pa i city je klasu slabiji od ovih top,tako da je Garcia extra igrac za city
City da ima trenera bi bio za klasu jači od ovih top.
Keep walking.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 nov 2012, 12:29

Kako odjednom promjenište priču vezanu za Mancinija, do prije par dana ste ga branili neb' da vam je brat :mrgreen:
Pogotovo @tevezito...
Na ovoj temi i na temi Edin Džeko je bio zaštićen k'o sveta krava, nisi smio pisnut' a da te neko ne dočeka.
Gdje vam je sad onaj @Larry? :lol:

Još na početku sezone sam ja ovdje pisao kako je ovo rinaka od trenera, te da bi City bio troduplo jači uz nekog boljeg stručnjaka na klupi, Ferguson, Guardiola, Mourinho i sl.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 08 nov 2012, 12:30

mandraX je napisao/la:Kako odjednom promjenište priču vezanu za Mancinija, do prije par dana ste ga branili neb' da vam je brat :mrgreen:
Pogotovo @tevezito...
Na ovoj temi i na temi Edin Džeko je bio zaštićen k'o sveta krava, nisi smio pisnut' a da te neko ne dočeka.

Još na početku sezone sam ja ovdje pisao kako je ovo rinaka od trenera, te da bi City bio troduplo jači uz nekog boljeg stručnjaka na klupi, Ferguson, Guardiola, Mourinho i sl.
Nisam ja njega branio nikad,pobrkao si nešto.
Keep walking.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 08 nov 2012, 12:31

Garcia je extra igrac, no on je razbijac i to ne moze igrati toliko u CItyu. On je igrac za Uniteda i bas mi je zao sto ga City pokupi, jer bi u Unitedu dosao bas do izrazaja sav njegov kvalitet.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 08 nov 2012, 14:07

mandraX je napisao/la:Kako odjednom promjenište priču vezanu za Mancinija, do prije par dana ste ga branili neb' da vam je brat :mrgreen:
Pogotovo @tevezito...

Ja nisam promijenio pricu ne znam gdje si to vidio da sam ja napisao.Mancini je trener koji je donio prvu titulu nakon toliko godina i sad da zbog ispadanja iz LP ja promijenim misljenje nema sanse.Ima on gresaka kao i svi treneri ali dok je trener/menadzer ima moju 100 % podrsku.Istina Cautinho i ja se ne slazemo a mozda je to i do razlike u godinama on je dosta mladji pa zeli uspjeh sto brze dok ja imam strpljenja u tome.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 nov 2012, 14:20

tevezito je napisao/la:
Pogotovo @tevezito...

Ja nisam promijenio pricu ne znam gdje si to vidio da sam ja napisao.Mancini je trener koji je donio prvu titulu nakon toliko godina i sad da zbog ispadanja iz LP ja promijenim misljenje nema sanse.Ima on gresaka kao i svi treneri ali dok je trener/menadzer ima moju 100 % podrsku.Istina Cautinho i ja se ne slazemo a mozda je to i do razlike u godinama on je dosta mladji pa zeli uspjeh sto brze dok ja imam strpljenja u tome.
Nebitno je to što je on ispao iz grupe te godine kad je bio prvak Engleske, nebitno jarane.
Ispao je i Man Utd, jel' to znači da je Ferguson loš trener?

Ja ovo za Mancinija govorim zato jer City nikad nije igrao kao tim, nije bilo te taktike, jednostavno nije bilo igre. Dobro, možda i preuveličavam, bilo je par utakmica dobro odigranih što se taktike tiče, jest' da ih je bilo malo, al' dobro...

Pobjede oni Southampton, West Brom, Fulham i slične ekipe, okrenu rezultat, al' tu Mancini nikad nije svojom taktikom dobivao te tekme, uvijek se čekao neki potez Aguera, Teveza, Džeke...i ove godine su visoko na tabeli upravo zbog nekih pojedinaca, danas potegne Aguero, sutra Džeko itd itd...ja se ove sezone ne sjećam tekme da je City pobjedio neku ekipu na taktiku (a svaku sam pregledao), da je Mancini taktički pobjedio neku ekipu, sve je nekako na silu...

Maloprije si rekao nešto tipa kako bi ova ekipa bila moćna sa boljim stručnjakom na klupi, sa tim se apsolutno slažem, samo što ja tu istu priču ovdje pišem ima dvije godine.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 08 nov 2012, 14:44

Ti to govoris ne zato sto nije bilo taktike i neceg drugog nego zato sto nije bilo dovoljno Dzeke u toj taktici i samim tim diskvalifikujes sam sebe iz neke realne i objektivne procjene Mancinijevih trenerskih kvaliteta. Aktuelni osvajac najjace i najteze lige, bez poraza u novoj sezoni oni nekakvu uzbunu digli.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 nov 2012, 14:45

BigBigBang je napisao/la:Ti to govoris ne zato sto nije bilo taktike i neceg drugog nego zato sto nije bilo dovoljno Dzeke u toj taktici i samim tim diskvalifikujes sam sebe iz neke realne i objektivne procjene Mancinijevih trenerskih kvaliteta. Aktuelni osvajac najjace i najteze lige, bez poraza u novoj sezoni oni nekakvu uzbunu digli.
Svašta mi znaš.
Šta ti je pomoglo pri donošenju ovog zaključka, grah ili kašike?

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 08 nov 2012, 14:52

mandraX je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Ti to govoris ne zato sto nije bilo taktike i neceg drugog nego zato sto nije bilo dovoljno Dzeke u toj taktici i samim tim diskvalifikujes sam sebe iz neke realne i objektivne procjene Mancinijevih trenerskih kvaliteta. Aktuelni osvajac najjace i najteze lige, bez poraza u novoj sezoni oni nekakvu uzbunu digli.
Svašta mi znaš.
Šta ti je pomoglo pri donošenju ovog zaključka, grah ili kašike?
Tvoj mozak, dakle grah.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 nov 2012, 14:53

BigBigBang je napisao/la: Tvoj mozak, dakle grah.
A povrh svega, i smiješan si čak.
Bravo @pajseru.

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 08 nov 2012, 14:55

Ja sam u 1. postu napisao da se Dzekoljupci nece sloziti.... Budimo realni Dzeko je tek 4. napadac i to se nece promjeniti ni kod jednog trenera koji dodje jer su ovi kvalitetniji(Tevez i Aguero) a Balo ce biti superstar i najbolji napadac svijeta za nekoliko god ako dodje pameti, a valjda ce( i naravno da ce njega gurati).... On je(Dzeko) imao priliku iz Wolfsburga otici negdje dr. al' je odmah poletio za parama, naravno i skoro svako bi, al' i da je otisao u Juve ne bi on bio na prosjackom stapu.....
Tako da nemojte dzaba sra.ti oko Mancinija klase.... I najvise mrzim ono da su Fergiju ti igraci on bi izdminirao.... Bi kari.nu moju.... Imao je Ferguson 3-4 sezone koliko vec kad je tek dosao pa nije odmah titulu osvojio, msm da je ovo tacno, al' opet uzmite sa rezervom, dok je Mancini spasio sezonu i nakon toga osvojio, zapravo bio je 3. pa je onda osvojio.... Al' to je veliki uspjeh u najjacoj ligi svijeta.....
Ko je kriv Ferguson sto su mu igraci povrijedjeni stalno, a Manciniu nisu, sam je kriv pored svog kondicionog trenera.... Sto se tice taktike City je uz Chelski najbolji u Engleskoj jer imaju najbolje takticare na klupi.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 nov 2012, 15:01

Allahu dragi šta ovaj napisa.
Izgubih abdest.

Ne znam zašto spominjete Džeku kad pričamo o Manciniju i njegovoj taktici?

Evo jedno pitanje za tebe, čisto da vidim na čemu smo :mrgreen:
Jesi li ti kao neutralac uživao gledajući zadnjih 6-7 utakmica Man. City-a?
Jesi li u jednom barem trenutku zastao i pomislio, jbt kako moćno igra ovaj City, strah!?

Ja iskreno nisam, mene su par puta natjerali da odem do WC-a i da....dalje znaš. :lol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 nov 2012, 15:08

mandraX je napisao/la: Ja iskreno nisam, mene su par puta natjerali da odem do WC-a i da....dalje znaš. :lol:
i da orgazam doživiš, u udobnosti wc šolje :lol: :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 08 nov 2012, 15:09

mandraX je napisao/la:Allahu dragi šta ovaj napisa.
Izgubih abdest.

Ne znam zašto spominjete Džeku kad pričamo o Manciniju i njegovoj taktici?

Evo jedno pitanje za tebe, čisto da vidim na čemu smo :mrgreen:
Jesi li ti kao neutralac uživao gledajući zadnjih 6-7 utakmica Man. City-a?
Jesi li u jednom barem trenutku zastao i pomislio, jbt kako moćno igra ovaj City, strah!?

Ja iskreno nisam, mene su par puta natjerali da odem do WC-a i da....dalje znaš. :lol:
Ne gledam stalno englesku Ligu, mozda 3-4 utakmice po kolu, al' ono sto pogledam, uzivam gledajuci City jer nije sve u fudbalu dodavanje i sutanje.... Vise volim vidjeti neko takticko nadmudrivanje, jer volim ital. fudbal, pa kroz tu prizmu gledam ostale lige i City bas ima vez neke ital. ekipe, samo sto se ne brane toliko.... Najvise me na Juve podsjecaju, mada Juve igra jos ljepsi fudbal od njih, i to je sigurno zasluga Mancinia, jer je on svoje igrace prilagodio tom stilu i napravio masineriju u Engleskoj od njih... Jedini jos nemaju poraza.....
A stil jednog Pepa Guardiole bi totalno popusio i u Engleskoj i u Italiji gdje se igraju jake odbrane, uostalom sinoc se vidio taj stil protiv jake odbrane, ili prosle sezone protiv Chelskog....(Mada on i nema toliko veze za ovu pricu, jedino sto se spominje da je bolji trener od Mancinia)....

Sunderland je bas zaplatio.....ako te zanima eto u tih zadnjih 6-7 utakmica.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 08 nov 2012, 15:13

kljucna rijec " takticko nadmudrivanje"

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 nov 2012, 15:17

rio_Ferdy88 je napisao/la:
mandraX je napisao/la: Ja iskreno nisam, mene su par puta natjerali da odem do WC-a i da....dalje znaš. :lol:
i da orgazam doživiš, u udobnosti wc šolje :lol: :mrgreen:
:lol:
Hypnose je napisao/la: uzivam gledajuci City jer nije sve u fudbalu dodavanje i sutanje....
Dobro je, dosta. To sam htio čuti...
Hypnose je napisao/la:Vise volim vidjeti neko takticko nadmudrivanje
Aha, baš se City taktički nadmudruje :lol:
Jedino ako je smisao tog nadmudrivanja čekanje Aguera ili Džeke da urade nešto. :lol:

Guardiola je Ferguson za Mancinija jarane.
I molit' ću te da se ustaneš kad spomeneš njegovo ime. :lol: :lol: :mrgreen:
Pep je izdominiro svijet sa Barcom, sjeti se sezone koju je završio sa 6 titula u jednoj sezoni. Moćno, a?
Kad je čitav svijet svršav'o na igru te Barce.
I kao takvog ti ga stavljaš u istu rečenicu sa Mancinijem, trenerom koji sa timom od 300M dvije godine zaredom ne može proći grupnu fazu lige prvaka. Ma daj...

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 16 gostiju.