FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
BalkanBavarac
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
ma razvalili smo ih! da je robbena islo haos bi bio
al dobro je... zaponedalo mu se nista strasno 
Bayern Munchen Balkan Fan Club: www . 1900bayernmunchen . blogger . ba
Grupacija Bayernovih Blogova: www . fcblogger . blogger . ba
Grupacija Bayernovih Blogova: www . fcblogger . blogger . ba
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nasa najveca prednost u ovom momentu su skoro svi oporavljeni igraci ili barem oni koji su vrlo vazni za prvi tim, mada ne sumnjam da su Shaqiri ili Kroos sinoc igrali od pocetka da bi bilo nesto drugacije.
Jednostavno je islo, ekipa je pokazala svu svoju jaku stranu i na kraju krajeva razvalila protivnika.
Mene samo zanima kako je onaj Chedjou zalutao u ovom Lillu, pa lik je sinoc procitao mnogo Bayernovih napada, presjekao ogroman broj lopti, pogotovo je to bilo izrazeno u drugom poluvremenu.
Sigurno da bi mogao igrati za neki puno jaci klub, jer momak je sasvim dobar stoper.
Jednostavno je islo, ekipa je pokazala svu svoju jaku stranu i na kraju krajeva razvalila protivnika.
Mene samo zanima kako je onaj Chedjou zalutao u ovom Lillu, pa lik je sinoc procitao mnogo Bayernovih napada, presjekao ogroman broj lopti, pogotovo je to bilo izrazeno u drugom poluvremenu.
Sigurno da bi mogao igrati za neki puno jaci klub, jer momak je sasvim dobar stoper.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- gerdmuller
- Kontakt:
Moze li mi itko pomoci kako da stavim avatar? Bio sam na jednoj stranici i odatle sam si kopirao sliku i zalijepio ondje gdje pise uploadiraj s racunala,a tu adresu sam si kopirao i zalijepio ondje gdje pise uploadiraj s URL-a i ondje gdje pise link na URL avatara a dimentije avatara su mi također dobre i nikako ne kontam zasto ne ide.Ako netko zeli pomoci neka odgovori ili ovdje ili privatno,meni svejedno,inace cu morat obrisat forum(iako ni to ne kontam).Bez slike se osjecam kao da nemam dusu
Inace,ovaj forum pratim dugo vremena,a najvise su mi se dojmili Omer i Effenberg,a Effe je odmah iza nje.Onaj momak Klare mi je ostavio najlosiji dojam,a primijetio sam da ima dosta djecice u novije vrijeme(balance,badstuber)koje na srecu nitko ne dozivljava.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Njega, njega.gerdmuller je napisao/la:Onaj momak Klare mi je ostavio najlosiji dojam
Auu jesu navrli sa tom utakmicom (prix-mec) gdje ce Marion udariti posljednju potvrdu pred povratak.
Uspjeli su je naci - naziv tekme: Gomez Testspiel, protivnik: nepoznat.
Vom Jäger zum Gejagten
- gerdmuller
- Kontakt:
a cuj kad netko brani van buytena,tymu,nerlingera..geronimo je napisao/la:Njega, njega.gerdmuller je napisao/la:Onaj momak Klare mi je ostavio najlosiji dojam![]()
![]()
Auu jesu navrli sa tom utakmicom (prix-mec) gdje ce Marion udariti posljednju potvrdu pred povratak.
Uspjeli su je naci - naziv tekme: Gomez Testspiel, protivnik: nepoznat.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
- gerdmuller
- Kontakt:
Evo jedan video za sve one koji sumnjaju u nase navijace- " onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 27 jul 2014, 02:43, ukupno mijenjano 1 put.
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Da vas ne citiram sad sve odreda...
Znaci nisam poredio utakmice BVB - Real te Bayern - Real, a isto tako nisam ni nna osnovu tog nekog poredjenja ustanovio kako bi mi dobili Barcu.
Barca je trenutno u poprilicno slaboj formi,dok smo mi u prilicno dobrom naletu. I mislim da grijesis @Balance, da smo prosle sezone u prvom dijelu igrali najbolji nogomet ikada, mislim da to sada cinimo, a imamo jos dosta mjesta za napredak!!!
Znaci nisam poredio utakmice BVB - Real te Bayern - Real, a isto tako nisam ni nna osnovu tog nekog poredjenja ustanovio kako bi mi dobili Barcu.
Barca je trenutno u poprilicno slaboj formi,dok smo mi u prilicno dobrom naletu. I mislim da grijesis @Balance, da smo prosle sezone u prvom dijelu igrali najbolji nogomet ikada, mislim da to sada cinimo, a imamo jos dosta mjesta za napredak!!!
Stern des Südens
Eno sad
,
no šta ću, hoćeš li da ti kažem šta ti je činiti povodom Avatara
, jer izvini ali takvog(bez duše
) te rijetko ko ozbiljno shvata.
Kad je ta utakmica?
Priželio sam se Mariana, mada moram priznati Pizo je(barem meni za razliku od Mandže) pružio pravu utjehu.
Evo kao da gledam sad će me optužiti i za nešto vrlo neprijatno.
No dobro, mislim da nema navijača Bayerna koji ne gotivi Picu
, pardon Pizu, ho, ho ,hu, šta mi se dešava
, nisam valjda u mraku umjesto nularice jamio onu drugu.
No eto, doba su takva, škakljiva,
šta još da pričam
, dobro,
Timoščuk odigrao, pokazao znake života, i dalje pouzdan.
------------------------------------Linijica, idemo na ono dosadnije, ono ozbiljnije. :ugeek:
Poznato da u sedmici sa duplim utakmicama onu drugu i ne odigramo baš najbolje,
međutim Frankfurt je u jednom padu,
ne bi trebala biti laka utakmica,
mada se nadamo da hoće,
cilj je njih izvući naprijed, jer Bayern iz kontri kao da ima najveći potencijal.
Hejnkes je pokazao da zna, ja i dalje tvrdim da niti jedan drugi trener ne bi imao dominantniju ulogu nego što to sada ima on, samo još pehari da dođu.
Kad je ta utakmica?
Priželio sam se Mariana, mada moram priznati Pizo je(barem meni za razliku od Mandže) pružio pravu utjehu.
Evo kao da gledam sad će me optužiti i za nešto vrlo neprijatno.
No dobro, mislim da nema navijača Bayerna koji ne gotivi Picu
No eto, doba su takva, škakljiva,
šta još da pričam
Timoščuk odigrao, pokazao znake života, i dalje pouzdan.
------------------------------------Linijica, idemo na ono dosadnije, ono ozbiljnije. :ugeek:
Poznato da u sedmici sa duplim utakmicama onu drugu i ne odigramo baš najbolje,
međutim Frankfurt je u jednom padu,
ne bi trebala biti laka utakmica,
mada se nadamo da hoće,
cilj je njih izvući naprijed, jer Bayern iz kontri kao da ima najveći potencijal.
Hejnkes je pokazao da zna, ja i dalje tvrdim da niti jedan drugi trener ne bi imao dominantniju ulogu nego što to sada ima on, samo još pehari da dođu.
- gerdmuller
- Kontakt:
[quote="Klare"]Eno sad
,
, jer izvini ali takvog(bez duše
) te rijetko ko ozbiljno shvata.
da,hocu
da,hocu
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Na jucerasnjem forumu privrede Uli Hoeness je najavio da ce jos jedna velika Njemacka firma nakon Adidasa i Audi-ja kupiti udio u Bayernu (odnosno mjesto u Nadzornom odboru) za sumu koja iznosi preko 100 miliona €.
Poznato je da su prije Audi i Adidas za 100 miliona € kupili ukupno 9% dionica Bayerna. Ukoliko se ovaj ugovor potpise Hoeness predvidja da ce se Allianz Arena moci odmah otplatiti.
Ja mislim da je u pitanju Deutsche Telekom. Meni samo nije jasno sto BMW nije prije Audi-ja kupio udio u Bayernu jer ipak se radi u firmi koja je smjestena u Minhenu i koja ima veliku tradiciju.
Poznato je da su prije Audi i Adidas za 100 miliona € kupili ukupno 9% dionica Bayerna. Ukoliko se ovaj ugovor potpise Hoeness predvidja da ce se Allianz Arena moci odmah otplatiti.
Ja mislim da je u pitanju Deutsche Telekom. Meni samo nije jasno sto BMW nije prije Audi-ja kupio udio u Bayernu jer ipak se radi u firmi koja je smjestena u Minhenu i koja ima veliku tradiciju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
e nećugerdmuller je napisao/la:da,hocu
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Možda griješimo, ne možemo to izostaviti. No jbg, rezultati protiv bunkera izostaju, neuspjesi protiv bunkera se redaju, pogreške u dva velika finala koštala su nas titula.....secer je napisao/la:mozda mi grijesimo, mozda hejnkes zna igrati protiv bunkera.
ali, istina je da to ne umije sa bayernom.
ybg, njegov prethodnik je bio jedan od najdominantnijih trenera svih vremena koji je bayernu utisnuo onaj prepoznatljivi stil.
jednostavno, hejnko nema znanja da promijeni taj stil. ono, ekipa pocne igrati po hejnkesovim zamislima, ali kako vrijeme prolazi, tako se i ekipa pocne vracati gaalovom stilu.
to se tek razbije kada u igru ubaci igrace koji nisu prosli van gaalov dril![]()
Previše je tu stvari preko kojih ne mogu preći.
Ponavljam, ja poštujem ono što je Don Jupp donio i treba to cijeniti jer ni to nije mala stvar. Dakle, nije on neki bezveznjak od trenera, daleko od toga.
No opet moram ponoviti: Bayern ima strašan potencijal u ekipi i to treba iskoristiti do kraja, dakle izvući iz igrača apsolutno sve. To nedostaje Bayernu da bi harali Bundesligom i Ligom Prvaka. Dakle, svi preduvjeti su stvoreni i čekaju trenera koji će to posložiti do najsitnijeg detalja.
Evo da dam jedan primjer: kako mi inače igramo? Naravno da to svi znamo: širina, lopta obavezno na krilo, sporost u igri je česta, bez okomitog pasa i kretanja samih igrača okomito i direktno na gol što znači duplo brža igra itd.......
Kako smo mi igrali jučer: okomitije, brže. Meni je to izgledalo u prvom poluvremenu fascinantno. Ta brzina u igri i okomitost su jučer bili poslastica za gledati.
Zar ne bi bilo još ljepše da se konstantno počne igrati još brže i okomitije? Po meni je tu ogroman prostor za napredak. A da ne idem dalje sa svojim razmišljanjima, da vas ne zamaram više o treneru.
Ja se potpuno slažem sa tobom, ne smije biti euforija odmah nakon naših pobjeda ili njihovih poraza.Balance je napisao/la:Druga stvar je moje osobno misljenje da je Barcelona jos uvijek bez obzira u kakvoj formi su daleko najbolja i mislim da bi se u tom dvoboju jednostavno sve moralo poklopit s nase strane da ih savladamo.Nemozes uspoređivat nase i Dortmundove utakmice s Realom i tako zakljuciti da bi rjesili i Barcu,oni su ipak nesto drugo,drugacije igraju, a taj nacin nama ne odgovara.Ali dobro tko zna dugo se nismo susreli daj Boze da grijesim. Kao primjer mogu navesti repke Njemacke i Spanjolske gdje kad god su se susreli i bez obzira u kakvoj formi bili nikada nisu mogli pronac nacin da zaustave Spanjolce, a kostur Njemacke su Bayernovi igraci dok su Barcini glavni u Spanjolskoj!
Respect da ali isto tako nema i ne smije biti straha. Jednom su nas školovali i to je bilo dovoljno, po meni ( a vjerojatno tako i svi razmišljaju
Da ne filozofiram previše: nema euforije ali isto tako nema niti straha.
Nema problema vođa. Nego, mrsko mi guglati i tražiti što znači ovo "suhva me uhvatila"? Nemoj se ljutit ali ne znam što to znači pa ako ti nije problem napiši da znam.geronimo je napisao/la:@Stefko, priznajem da sam se zaletio.
Nekako sam bio rezervisan za sinocnju utakmicu, sto bi mi Bosanci kazali, suhva me uhvatila. Nakon starta (koji je po meni najbitniji) i bez postignutog gola sam znao da ovdje nema krize. Uslijedila je lagana euforija pa poentu tvog posta nisam najbolje shvatio.
Okej. Samo je potvrdjeno da nam klupa nije tanka. Naprotiv, mozda i nikad jaca.![]()
Konačno možemo reći da nam je klupa jaka kao beton. Stvarno čovjek može poželjeti imati takve igrače na klupi. Jednostavno već dugo nismo imali ovako kvalitetan kadar. Kad to vidim stvarno mi je odmah lakše i ljepše jer znam da sada imamo zamjene koje su kvalitetne i nisu tu samo da popunjavaju kadar. Zbilja, klupa nam je "allererste Sahne".
Ma u krvi je ljudima da stalno imaju nekakve primjedbe i da su rijetko kad stvarno potpuno zadovoljni. To je živa istina. Upravo je najbitnije ovo što kažeš, uspjeh. On drži ili ne drži trenera na klupi. Samo ima jedna caka kod mene: ne volim pratiti nogomet površno i gledam dosta na neke sitnice pa sam vjerojatno malo i prezahtjevan što se trenera i same igre tiče. I zato, pored uspjeha naravno, za mene mora postojati i sistem. Upravo zbog sistema sam neizmjerno zahvalan van Gaalu jer je sistem ono što je Bayernu bilo najpotrebnije i najbitnije.geronimo je napisao/la:Trener, kao i svaki trener ima svojih pluseva i minusa. Ni sa jednim necemo biti (potpuno) zadovoljni.
Sistem, bunker (i borba protiv istog), formacija, taktika i sve sto dolazi uz to su samo dio onoga gdje se mi (a bome i ostali kriticari) ne slazemo. U biti je najvazniji uspijeh. Titule (barem kod velikih ekipa kao sto je Bayern) moraju dolaziti, trofeji su nesto sto trenere drze na fotelji kod ovakvih klubova. Kad to izostane, zna se sudbina.
Heynckes se ima iza cega osvrnuti, ali isto tako je poznato da je dozivio par fijaska u bundesligaskom klubovima.
Oni koji duze prate BuLi, znaju sta se desavalo u Gladbachu, Eintrachtu i Schalkeu. Bayer ga je malo vratio u zivot i onda se Höness (ili Hoeneß) sjetio starog prijateljstva nakon neslaganja sa dominantnim Holandjaninom.
A zbog čega mi je važan dobar sistem? Zato jer samo dobrim sistemom možemo nešto napraviti u Ligi Prvaka. Nažalost, dok nismo imali dobar sistem, bili smo samo prolaznici u Ligi Prvaka. Dolaskom van Gaala to se promijenilo i ja sam mu na tome iznimno zahvalan.
- JetSet_Hantraga
- Kontakt:
Il' ja ne procitah sve, il' niko ne spomenu cudo, cudo nad cudima. Bayern dao gol iz slobodnjaka, Schweini dao gol iz slobodnjaka!
Mozda zvuci nevjerovatno, ali je izgleda tako (odoh ponovo da pogledam golove
).
Valjda necemo morati cekati godinu-dvije da ponovo vidimo ovakvu situaciju.
A Basti je i inace pravo dobar, ovakavog ga volimo. Drzi on tu sredinu terena k'o nekad, a Boga mi sad i daje golove. I to kakve: slobodnjak, glava...
A moram pohvaliti i jos jednu stvar koju, cini mi se, niko ne spomenu: Schweinijeva frizura. Djeluje Super Mario pozitivno na ekipu i kad nije na terenu.
Eh sad, jos jednog bih covjeka pohvalio, ali ne zbog frizure, gluho bilo.
Dante!
Momak igra na nivou, nivou na kojem igraju najbolji. U ovom trenutnku nas najbolji stoper, pa svidjalo se to nekom ili ne. Znam da ga mnogi vide na klupi nakon povratka Badstuber, ali... On to nije zasluzio.
Odlicna tehnika, igra glavom, snaga. Nije ni glup , a ni prespor. Ima predispozicije, a i u najboljim je godinama za stopera. Bit ce koristan, to vide i oni sto cuju, a ne vide.
U redu, Barca je Barca, mada nakon odlaska Pepa, to vise nije to. Bit ce skroman i reci da je Bayo drugi favorit. Ozbiljan konkurent je jos samo Real, ali mislim da kada bi se sad igrala utkamica, sanse bi bile 60-40 na strani Bayerna.
Moze jos korisititi i slican pojam ''KLARETINA'', u slucaju da zelite uvrijediti sagovornika zbog pretjeranog i nerijetko iritantnog hvaljenja ruske skole.
Primjer: ''Yeba te, isto si onaj Klaretina. Sta vi vidis u onom plavusanu?''. Rasprava se ovim zavrsava, a nerijetko slijede ostre sankcije od strane administracije, u vidu dugotrajnih (a katkad i trajnih) banova.

Cuvaj se Šaćire, budala je to.
Mozda zvuci nevjerovatno, ali je izgleda tako (odoh ponovo da pogledam golove
Valjda necemo morati cekati godinu-dvije da ponovo vidimo ovakvu situaciju.
A Basti je i inace pravo dobar, ovakavog ga volimo. Drzi on tu sredinu terena k'o nekad, a Boga mi sad i daje golove. I to kakve: slobodnjak, glava...
A moram pohvaliti i jos jednu stvar koju, cini mi se, niko ne spomenu: Schweinijeva frizura. Djeluje Super Mario pozitivno na ekipu i kad nije na terenu.
Eh sad, jos jednog bih covjeka pohvalio, ali ne zbog frizure, gluho bilo.
Momak igra na nivou, nivou na kojem igraju najbolji. U ovom trenutnku nas najbolji stoper, pa svidjalo se to nekom ili ne. Znam da ga mnogi vide na klupi nakon povratka Badstuber, ali... On to nije zasluzio.
Odlicna tehnika, igra glavom, snaga. Nije ni glup , a ni prespor. Ima predispozicije, a i u najboljim je godinama za stopera. Bit ce koristan, to vide i oni sto cuju, a ne vide.
To je sad potpuno realno razmisljanje.Bayern je za mene ove sezone najveci favorit za osvajanje lige prvaka
U redu, Barca je Barca, mada nakon odlaska Pepa, to vise nije to. Bit ce skroman i reci da je Bayo drugi favorit. Ozbiljan konkurent je jos samo Real, ali mislim da kada bi se sad igrala utkamica, sanse bi bile 60-40 na strani Bayerna.
Izraz usvojen od strane komisije za kreiranje rjecnika i formiranje misljenja regije Bavarska, na celu sa predsjedavajucim predsjednistva JSH.Stefan Effenberg je napisao/la:Klasetina.
Moze jos korisititi i slican pojam ''KLARETINA'', u slucaju da zelite uvrijediti sagovornika zbog pretjeranog i nerijetko iritantnog hvaljenja ruske skole.
Primjer: ''Yeba te, isto si onaj Klaretina. Sta vi vidis u onom plavusanu?''. Rasprava se ovim zavrsava, a nerijetko slijede ostre sankcije od strane administracije, u vidu dugotrajnih (a katkad i trajnih) banova.

Cuvaj se Šaćire, budala je to.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.
Sta ti je reci pametan insan.JetSet_Hantraga je napisao/la:reci da je Bayo drugi favorit
Der Mann für die entscheidenden Tore.
nespreman dolazis na bosanski forumStefan Effenberg je napisao/la:mrsko mi guglati i tražiti što znači ovo "suhva me uhvatila"?
salim se. suhva = sumnja.
sto se tice stare ruske skole, moramo priznati da je ota klaretina bila u pravu.
kakvo citanje igre, kakav pregled, kakvi pasovi...
da je loma okretniji i loma eksplozivniji, bio bi bolji od svajna.
al isto tako, da su babi muda bila bi mudobaba il baba mudija.
al nejma, klarksone, nejma
neka timke do kraja sezone u kojoj ce uzet barem 2 titule, pa nek onda rahat krene doma.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
- BayernMunchen31
- Kontakt:
Kome je ono Basti trco na klupu kad ga je zabio iz slobodnog ?
FIFA XI 2013
- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-
- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-
- Centre forward
- Kontakt:
Kod puniceBayernMunchen31 je napisao/la:Kome je ono Basti trco na klupu kad ga je zabio iz slobodnog ?
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- gerdmuller
- Kontakt:
Vec sam ostavio nekoliko postova,od toga jedan poduzi.Sad sam napokon sredio avatar(odnosno ponovno imam dusu
) i ovdje sam da bih s vama dijelio misljenje u vezi nasega kluba.
Kao sto znate,ove sezone cemo vrlo vjerojatno osvojiti Bundesligu,u kupu smo u 1/8 finala s Augsburgom i tu ne bi trebalo viti vecih problema,a u Ligi prvaka nam je u Valenciji dovoljan bod za prvo mjesto u skupini.No ono sto nasa uprava(na osobni zahtjev ili zahtjev politicara ili mozda nekog treceg
) radi nasim ultrasima me boli vise od bilo kojeg naseg poraza u povijesti kluba.Nadam se da ce se vec sve nekako srediti,prije ili kasnije,jer od ovoga nemaju koristi ni sami igraci naseg kluba niti navijaci.
Kao sto znate,ove sezone cemo vrlo vjerojatno osvojiti Bundesligu,u kupu smo u 1/8 finala s Augsburgom i tu ne bi trebalo viti vecih problema,a u Ligi prvaka nam je u Valenciji dovoljan bod za prvo mjesto u skupini.No ono sto nasa uprava(na osobni zahtjev ili zahtjev politicara ili mozda nekog treceg
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 27 jul 2014, 03:36, ukupno mijenjano 1 put.
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
- Rekordmeister
- Kontakt:
Uli Hoeneß najavio da je na pomolu novi veliki investitor u Bayernu.U slucaju da dodje do investiranja u Bayern,reko je Uli da ce u tom slucaju odmah isplatiti ostatak kredita za Allianz Arenu...
Znaš i sam šta mislim po ovom pitanju, samo eto hajmo ipak reči da većina ekipa igra protiv nas bunker, tako da jeste ova ekipa pobjeđivala i protiv bunkera, ali kada neko baš stisne redove, onda se mi gubimo. I prije si dosta toga rekao o šablonskoj igri, jednostavno u tim trenucima kada je sve stisnuto, a dugo pokušavamo probit protivničke redove bez uspjeha, tada nema plana B. Ipak u utakmicama protiv Hsv-a i Lillea se jeste okomitije i direktnije prema naprijed odigralo.Stefan Effenberg je napisao/la:
Ja prvi kažem i želim da ga se smijeni. Zašto? Zato jer frajer ne zna postaviti igru protiv bunkera. A kako igra minimalno 70% naših protivnika? Pa naravno da žele bunkerom pobijediti. Koliko je puta Heynckes pobijedio bunker? Pa jedno...... hmmmmm ne znam koliko puta jer se takovih pobjeda baš i ne mogu sjetiti.
Juppa bi ako rezultati budu štimali trebalo svakako ostaviti do kraja sezone i onda da se časno oprosti s titulom/titulama. To je zaslužio. A nadam se da neće ekipa imati neke drastične padove. A za sljedeću sezonu sam više za svježu krv i novog trenera.
Upravo je ovo ono u čemu je sva bit. S ovim se u potpunosti slažem. Ekipa baš padne u ta stara vremena na momente, e onda Hejnko nema pravog odgovora.secer je napisao/la: jednostavno, hejnko nema znanja da promijeni taj stil. ono, ekipa pocne igrati po hejnkesovim zamislima, ali kako vrijeme prolazi, tako se i ekipa pocne vracati gaalovom stilu.
to se tek razbije kada u igru ubaci igrace koji nisu prosli van gaalov dril![]()
Što se tiče poređenja Borussije i Barcelone, tačnije igre te dvije ekipe, onda je velika fula kada se kaže da Borussia igra kao Barca. Može se jedino reči da taj tim igra lijepo kao Barca, ali ta 2 stila se dosta razlikuju. Kao prvo nije BVB dobio Reala visokim posjedom lopte (znamo koliki posjed ima Barca i koliko drži loptu). Pokrivanje terena od strane Borussije je sasvim drugačije nego kod Barce i dok Barca može dugo da drži loptu i na taj način ta igra se manje zasniva na trci, kod Dortmunda se jako mnogo toga zasniva na trci, ali svakako da igrači poput Goetzea i Reusa imaju i veliki tehnički potencijal.
Igra Bayerna koja se zasniva na velikom posjedu lopte liči jako mnogo na igru Barce, ali opet postoje razlike. Bayern više ide preko krila, više ide na ubacivanja i centar šuteve sa strane, te više se oslanja na visočije igrače u napadu, poput Gomeza ili Mandžukića.
Npr. osjetljivost Barce na ubacivanja sa strane, te nešto slabija skok igra bi bila Bayernova šansa u tako jednom duelu. Međutim o takvim duelima je sada teško govorit, jer do određenih promjena je i u odnosu na prošlu sezonu došlo kod oba tima. Mislim i na igru. Bayernu je samo potrebno da poboljša igru kod prekida i postat će još ubojitiji i spremniji da bude još jači, pa i najjači u evropskim razmjerima.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.