Utakmica je bila blagi uzas.Jedino dobro sto izlazi iz ovih nasih utakmica je to sto ipak nekako dodjemo do bodova.A kako do njih dodjemo kada u nasoj ekipi igra E.Colic npr. to sam Bog zna.Opet ista prica,traljavo,sporo,bez gladi,bez bilo kakve zelje,vucemo se po terenu,dodavanje na deset metara izgleda kao da traje dvije minute.Stvarno ovako vise nije nimalo gledljivo.Smoreni smo kao ekipa totalno.Najgore mi kada Amar kaze,vjerovatno smo umorniji zbog utakmice kupa.Ja bih se izrezao na takve izjave.Iskrenije bi bilo da je rekao da su umorniji od nocnih izlazaka i nesportskog zivota.Pa nimalo svjezine nema u njima.Besliji stomak veci od mog,trenira li on vise ikako,pitam se.Imaju jos neki koji su tako slicni fizionomijom.
Kad prodje utakmica,osjecam se kao da sam kopao cijeli dan.Izadjem sa stadiona preumoran.Ubise me ovi nasi "tacni" pasovi i "tecna" igra od noge do noge,sa "brzim" prodorima.
Elvir Colic...pa majko mila sta je ono onako.Pocinjem da sumnjam da nas Amar Osim direktno i otvoreno zahebava sa njim.Pa dokle vise.Dobro,eto,Zeba ne igra dobro,Amar trazi nacin da to u startu sasjece,da se to malo ubrza,a onda uvede ovog bisera,koji vec trecu godinu kako je u Zelji nije u stanju jednu cistu loptu da primi,da doda,da prodje,daopuca.Bilo sta.Raja se vise smije od nemoci tom igracu.Sta li to Amar vidi u njemu pa mu produzava ugovor ninasta,i jos ga ubaci u igru protiv "njegovog" kluba,da on tu nesto popravi u igri.Nije ni cudo onda zasto Amar stoji vecinu utakmice kod aut linije i onako se nervira.Sam sebi to radi,sto li,valjda da i njemu bude zanimljivije.Nemam pojma,ali svaki laik vidi i zna da ulazak Colica umjesto Zebe nece donijeti ama bas nikakvo dobro na terenu.Taj Colic ne moze da hoda,izgleda kao da je pijan na terenu.Vrhunac njegove igre je onaj baletanski potez na centarsut,kao neke polumakazice.Sreca pa onaj velezov izbi loptu,jer da je dosla do Colica bio bi cirkus pravi.Sjeverna tribina se tresla od smijeha.Kome ovo treba i ovakve blamaze sa ovim igracem,nije mi prosto jasno.Jos gori mi je Colic.Trenira li trenira,umjesto da sam kaze kako bi mozda bolje i iskrenije bilo da ne prima platu kod nas,nego da potrazi novu sredinu.Sramota vise stvarno.
Juce su na nesto licili nas golman Antolovic,Bekric,Kvesic i malo Jamak i Stanic.Adilovic je bio bolji nego inace.Odlican gol.Ovo ostalo smece obicno.Svraka je ublizu sa E.Colicem.Vrlo blizu.Nekada prosle godine vodio sam po meni vrlo kvalitetnu diskusiju sa @avlami,vezano za Svraku,bili smo totalno oprecnih misljenja i nadao sam se u sebi da je on u pravu i da ima nesto u tom momku sto ja ne vidim.Sada definitivno nazalost moram napisati da sam bio u pravu vezano za Svraku.
@dzolezeljo,pazljivo citam tvoje rijeci kada pises i postujem sve sto napises,pa te stoga molim i volio bih da malo obrazlozis kako se to i na koji nacin vidi da Zeba i Bekric ne mogu da igraju zajedno.Na kojoj varijanti si ti to vidio,jer si napisao da se to sada jasno vidjelo.Cisto me zanima,ako ti nije tesko da malo obrazlozis svoje misljenje o ovome,da vidim gdje ja to ne vidim i u cemu grijesim,jer nisam uvjeren u to sto si napisao.Kako si to zakljucio ,konkretno.
CestitamAmaru na pobjedi,cestitam nama na pobjedi,cestitam igracima na pobjedi i cestitam vatrenim navijacima na lijepom ugodjaju i jako dobrom navijanju.Osim baklji narvno.Ali te baklje ce uraditi na kraju da nam ovakvi kao E.Colic igraju i daljeza klub,jer necemo imati para da napredujemo igracki.A tada ce vec i Amar da digne sidro.Ima i bicevremena i za to jednog dana,kada budemo analizirali u kojem momentu smo opet pali kao klub.No cestitam na navijanju,bilo je odlicno i lijepo to sve gledati sa strane.Nadam se cak i jesenjoj tituli,a nadam se da ce na polusezoni neki koraci u samom rosteru ekipe biti napravljeni.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !